|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2005
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Niegrający
Imię: Col'Therion
Profesja: Knight
Świat: Galana
|
![]() jak w tytule widac, temat dotyczy gry strategicznej.
Otóż chodzi o Knights & Merchants- kultową strategie średniowieczna. Tak ostatnio uruchomilem ja sobie przeszedlem jedna misje i zastanawiam sie, czy ktos jeszcze pamieta tą świetną choc bardzo starą gierkę. Jezeli wiec miales z nia do czynienia to zostaw tu swoja opinie o nije, bo chce wiedziec jak ocenieaja ja inni i czy ta ocena bardzo odbiega od mojej... czekam i narqa |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Za czasów gdy jeszcze internet był dla mnie obcą rzeczą, grałem w tą grę całymi dniami. Pamiętam, że całej nie przeszedłem, bodajże do 16 misji.
Najpierw zaczęło się od tego, że w CD-Action dali demo tej gry, zanim doszedłem na czym polega tam budowa domów trochę mi to zajęło. Następnie dziennie kilkorazowe czytanie artykułu o tej grze w samej gazetce i gapienie się w screeny z pełnej wersji. Wreszcie nastał moment kupna tej gry. Pierwszą całą noc przy tym spędziłem. Najlepsza strategia w jaką kiedykolwiek grałem.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Świat: Refugia
|
![]() Ja równierz miałem stcznośc z tą grą, ale tylko u kolegi.... Grałem chwile, prawde mówiać nie wciągneła mnie zbytnio.....
(nie dlatego, że nieumiałem w nią grać, strategie właśnie najbardziej wciągają mnie na początku gdy jeszcze mam co w nich odkrywać ![]() @EDIT Zapomniałem dodać, że grałem w te gierke gdy już dawno minęły czasy jej światności.... Gdy była na topie nie miałem jeszcze komputera ![]()
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 10-06-2005 o 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: a gdzie mieszkaja krasnoludki?.. hopsa-sasa ! hop-sasa!
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() ja grałem 2 miechy po trochu i przeszedłem całość, ale mówie wam ostatnia misja to piekło -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Grałem w to dawno temu, doszedłem nawet do... 5 misji... no coz, to bylo dosyc dawno temu. Wracałem do gry kilka razy ale nie udalo mi sie powtórzyć tego sukcesu.
Strategia ciekawa, to fakt. Chociaz czasem irytowalo mnie zachowanie żołnierzy... jak juz pojda w boj to nie ma odwrotu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, gra ma wiele drobnych błędow, jak np. to ze wojsko rozlazi sie we wszystkie strony przy kazdej okazji, albo ze gospoda stoi pusta a pomocnicy biegaja mi za węglem, no ale i tak to jest najlepsza strategia w jaka gralem.
Obecnie gram w nia juz 5 raz i dochodze do 14 misji, ktora prawie koncze, a wiec moze uda sia ja przejsc cala bez kodow??? ![]() A co sadzicie o drugiej czesci, "The Peasants Rebelion"???Bo ja uwazam ze nie dorasta do pięt swojej poprzedniczce... @Jackiew: A jaka jest ta ostatnia??? Ostatnio edytowany przez malypietroo - 10-06-2005 o 15:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Imię: Repos
Świat: Pacera
Poziom: 38
Skille: 72\71
Poziom mag.: 5
|
![]() Ja jakos do 7 misji doszedlem i mi sie znudzilo(starsznie dlugo sie misje przechodzilo, nie mowiac o tym ze malem problemy z ludzikami-moich bylo za malo, wroga za duzo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Kiedys sie w to gralo
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
|
![]() Moja pierwsza oryginalna gra...
Kiedyś u kumpla zobaczyłem, później sam się tak wciągnełem że z pół roku grałem. Zanim jeszcze kupiłem, grałem w demówkę niemieckiej wersji bodajże z Gamblera <lol> Świetna gra, to były czasy!
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, to byla moja pierwsza gra strategiczna, ktora tak lubilem. dzieki niej jestem fanem tego gatunku, ale i tak nic jej nie przebije!!!
Mam z nia zwiazane bardzo mile wspomnienia, dlatego lubie do niej powracac, i musze sie przyznac, wlasnie gram w 14 misje pierwszej czesci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Ja tej gry nie lubiłem ;/, ogólnie nie lubie strategicznych, doszedłem do 6 misji i się poddałem bo cienki jestem w takich grach. Nie bijcie (za mocno)
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Hm... bardzo fajna gierka. Przesiedzialem nad nią ladne pare tygodni... Nie wie ktos skad to dorwac ? :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Destabilizacja
|
![]() Szkoda że wszystko pogrzebali w drugiej części
![]() Nic nowego własciwie nie dodali, gra miała pełno błedów, do tego okazało się że to wersja beta ( ktoś pomylił płyutki oddając je do tłoczni). A szkoda bo ta gra i tak jest dla mnie dużo lepsza niż Settlers.
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Jeszcze jak miałem 7 lat bodaj... grałem w nią ile się da... Genialna gierka. Ale AI wtedy było słabiutkie... Mimo to gra miała urok, te ludki chodzące wte i wewte... Chlip. Rozkleiłem się. :')
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2004
|
![]() Genialna gierka.Całe 18 (chyba) misji przeszedłem.Cięzko było,ale za którymś razem się udawało pokolei przechodzić misje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: CrimCity
![]() |
![]() Po kilku(nastu) bezskutecznych próbach przejścia PIERWSZEJ planszy, zakończyłem moje spotkanie z tą grą.(Nie wiem czy jestem parapetem, doniczką, czy myszka mi nie chodziła, a może za młody na nią byłem
![]() Według mnie najlepszą grą w jaką grałem był Tzar:Ciężar Korony
Smakował ci obiad? Nie wszystkich na niego stać! http://www.pajacyk.pl Wejdź tam i kliknij pajacyka przynajmniej raz dziennie, a zapewnimy jedzenie dla dzieci z domu dziecka. Ostatnio edytowany przez Plastex - 10-06-2005 o 19:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @xemmoe: Tak, weług mnie tez ta gra jest o wiele lepsza Widze ze nie jestem samotny w Fanclubie K&M ![]() Bo ta gra warta jest uwagi i trzeba sie przy niej na dluzej zatrzymac @Down: To ja nie wiem do której misji doszedles, bo ja ze swojego doświadczenia wiem, ze wybudowanie jednego budynku w niewlasciwym czasie konczy sie kleaska calej misji, a jezeli chodzi o taktyke w walce, to w misji 6, 10, 13(przejściowe) trzeba sie naprawde namyslec... ![]() Ostatnio edytowany przez malypietroo - 10-06-2005 o 19:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @topic co do KM grałem w tą gre i dalej gram w przeciwieństwie do tzara mało trzeba myśleć nad taktyką przynajmniej nie w misjach gdzie ma się budynki bo można zrobić tyle ile się chce jednostek a w tzarze limit max 250 ale i tak KM będzie jedną z fajniejszych gier dla mnie zresztą ja uwielbiam strategie ![]() |
|
![]() |
![]() |