|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Jak zainstalowac "Wirtualna Maszynę Javy" na Linux'ie.
Podajcie mi po kolei komendy PLZ ! Bo się nudze i na żadnego chata niemoge wejść ![]() Napiszcie mi te komendy ! PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ !!!
do you think it was you who decided to come here ? do you think it is you who makes the choises in your life ? do you really think it matters what you think ? it was destiny's path which brought you here... without knowing it you have been chosen to witness this gathering of 25 thousands infected souls... tonight you will learn about the ways of destiny's path... after this your life will never be the same... WWW.OVERBIZZ.INFO |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Sciagnij plik instalacyjny javy stad:
http://java.sun.com/j2se/1.3/jre/download-linux.html Nadaj mu prawa do wykonywania: chmod a+x j2re-1_3_1_12-linux-i586-rpm.bin (czy jaka tam wersja jest - zmien cyferki 1_3_1_12 na taka jaka wersje bedziesz mial) Uruchom: sh j2re-1_3_1_12-linux-i586-rpm.bin (oczywiscie cyferki odpowiednie dla twojej wersji). Otrzymasz RPMa, zainstaluj go: rpm -ivh jre-1.3.1.12.i586.rpm (i znow zwroc uwage na cyferki) Teraz trzeba utworzyc linki symboliczne w katalogu z pluginami Mozilli do bibliotek javy. (UWAGA: nie kopiowac bibliotek, tylko utworzyc linki) cd /usr/local/mozilla/plugins (katalog moze byc inny, w zaleznosci od dystrybucji, wpisz taki jak jest u ciebie) ln -s /usr/java/jre1.3.1.12/plugin/i386/ns600/libjavaplugin_oji.so (zamiast jre1.3.1 oczywiscie wpisz ta wersje ktora masz, najlepiej wejdz recznie do katalogu /usr/java i sprawdz jaki katalog jest glebiej). Jesli uzywasz innej przegladarki - zrob analogicznie jak z Mozilla: cd <katalog z pluginami do przegladarki) ln -s <katalog z java/plugin/i386/ns600/libjavaplugin_oji.so> I powinno dzialac. PS. W razie problemow, polecam strone: http://mozillapl.org/projekty/Wtyczki/Java Jest tam stale aktualizowany dzial o instalacji Javy w Linuksie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ale ja niemam Mozzilla'i tylko Konqueror'a
A to co mi podałeś to jest na Mozzille ![]() JEŚLI KTOŚ INNY WIE JESHCZE TO PROSZE O POSTA !!!
do you think it was you who decided to come here ? do you think it is you who makes the choises in your life ? do you really think it matters what you think ? it was destiny's path which brought you here... without knowing it you have been chosen to witness this gathering of 25 thousands infected souls... tonight you will learn about the ways of destiny's path... after this your life will never be the same... WWW.OVERBIZZ.INFO |
![]() |
![]() |