Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-01-2006, 16:41   #1
Vard Acal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 11 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Tibia I Update

Tibia rozwija się jak każda inna gra, co pół roku mamy update i wszyscy są zadowoleni. Ok. Ale czy nie myślicie że za kilka lat będzie jakaś tibia 9.7 i nowi gracze nie będą mogli się w tym połapać, do tego czasu dojdzie wiele opcjii i myślę że może zdarzyć się tak że nikt nowy nie będzie grał w tibie bo będzie tego za dużo ! (nie połapie się w skillach itp. ) Co o tym myślicie ?
Vard Acal jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-01-2006, 19:09   #2
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Urok Tibi polega na tym ze jest bardzo latwa w obsludze i nie trudno sie polapac co i jak, watpie zeby CipSoft dazyl do zmienienia tej ideologii
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 20:46   #3
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

hehe chyba wątpisz w inteligencjie ludzi. Tibia to najprostsza z najprostszych gier w jakie grałem tego typu. Spójrzy na na przykład UO tam są jakieś haraktery zawody i pełno różnych dziwnych rzeczy a jedak ludziska łapią sie bez problemu. Myśle że teraz największym problemem cipów nie jest zyskiwanie nowych graczy ale to jak ich dłużej przytrzymać przy tej grze. Po ostatnich updatach serwery przestały być przeludnione, to troszke sprawka tego ze nie ma farm druidów ale też wiele graczy po prostu odeszło. Miejmy nadzieje że tibia doczeka wersji 9.0 i mam nadizeje że nigdy nie bedize 3D.

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 21:00   #4
bmatrix
Guest

Domyślny

Gdyby chcieli zrobić tibię w 3d musieliby wszystko pozmieniać. Mogłoby to się równać ze zresetowaniem serwów więc pewnie tego nie zrobią.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 21:24   #5
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bmatrix
Gdyby chcieli zrobić tibię w 3d musieliby wszystko pozmieniać. Mogłoby to się równać ze zresetowaniem serwów więc pewnie tego nie zrobią.
Po pierwsze wątpie by CipSoft (CS) postanowi wkroczyć w erę 3D, jest wiele "utrudnień w takiej akcji.

Co do trudności, oczywiście jeśli ktoś gra od dłuższego czasu to zapoznanie się w Tibią to żaden problem, wszelkie nowinki idą w odstępach czasu. Jesli zaś ktoś nagle zacznie grac w np: tibii 9.0 to uzna to za podstawę, nie będzie wypłakiwał, że to skomplikowane (patrz: UO i jej 49 skilli). Dodatkowo właśnie po to jest Rook, nie by utrudnić życie graczom, lecz by nowi nauczyli się podstaw gry bez narażania się na PK i straty lepszego EQ.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 21:57   #6
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

No cóż świat idzie do przodu a wraz z nim wszystko co na nim się znajduje. Co się nie rozwija, stoi i... po prostu umiera. Postęp jest również widoczny w grach. Co do tibii i updatów chyba powoli Cipsoftowi się Asy z rękawa zaczynają kończyć. Są już nowe tereny,masa nowych potworów,bosy, całkiem nowy system czarów, nowe grafiki i wiele wiele więcej. Nikt nie lubi odgrzewanego bigosu (no niektórzy lubią) więc jeśli ludzie z cipsoftu chcą błysnąć będą musieli się nieźle napocić. Co do tibii w 3d to pewnie kiedyś to nastąpi ale z całą pewnością jeszcze nie teraz
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 22:12   #7
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Nie ma co ukrywać, że każdy update zniechęca mnie (i pewnie nietylko mnie) do dalszej gry. Tibia 7.1 rox, żadnych skulli, souli itd. Co do 3D, to jak wprowadzą, definitywnie kończe z grą. Urok Tibii polega na tej prostej, kreskówkowej grafice i banalnych zasadach, przy czym nie jest ona prosta (wymaga czasu i poświęcenia, oraz szybkiej ręki, względnie dobrego bota).
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 22:27   #8
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vard Acal
Tibia rozwija się jak każda inna gra, co pół roku mamy update i wszyscy są zadowoleni. Ok. Ale czy nie myślicie że za kilka lat będzie jakaś tibia 9.7 i nowi gracze nie będą mogli się w tym połapać, do tego czasu dojdzie wiele opcjii i myślę że może zdarzyć się tak że nikt nowy nie będzie grał w tibie bo będzie tego za dużo ! (nie połapie się w skillach itp. ) Co o tym myślicie ?
Jeśli będzie istniała tibia 9.7.

A skoro sądzisz, że ludzie się nie połapią bo trudno będzie się połapać..

A Tobie się udało połapać? Tak? To czemu inni się nie połapią?

Przecież i tak będzie masa poradników, manuali itp.
Więc nie wiem w czym problem...

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 08:49   #9
Vard Acal
Użytkownik Forum

Domyślny

Po prostu boję się że polak jednak potrafi się nie połapać. Ja z dwoma kolegami gram od tibi 7.4 a oni do tej pory nie rozumieją czemu nie mogą zrobić runa jak mają zero souli albo nie znają połowy skrótów tibijskich oraz zupełnie nie znają się na potworach. Mimo to grają bo rozumieją podstawy. Ale jeśli będzie tibia 9.X (nie wyobrażam sobie żeby nie było !) to podstawy mogą się tak rozrosnąć że tacy jak oni skończą z tibią po kilku godzinach. Ktoś powiedział że będzie dużo poradników, wyobraź sobie ile będzie czytania poradników jeśli tibia rozrośnie się do gigantycznych rozmiarów. Co do Updatów, mi one nie przeszkadzają a przeniesienia tibi w 3D sobie nie wyobrażam. Jakoś przeraża mnie wizja pujścia na Gs-a w 3D (widzisz jednego a drugi atakuje cię od tyłu) Sam mam kilka pomysłów na ulepszenie tibi, i napewno się nimi podziele na tym forum (tylko że troszkę puźniej )
stary 29-01-2006, 09:42   #10
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

@Gremlin
Zniechęca mnie, ale nie całkowicie, poza tym, gram knightem, a knighci z reguły podczas update'ów dostają prezenty a nie krzyż na plecy. Nie wiem od jakiej Ty Tibii grasz, ale "kiedyś było lepiej" i tego nic nie zmieni.
stary 29-01-2006, 10:26   #11
Nagrix
Użytkownik Forum

Nagrix's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2004
Lokacja: Piotrków Trybunalski

Imię: Nagrix
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 49
Skille: 75/62
Poziom mag.: 15
Nagrix ma numer GG 1347813 Nagrix ma login Tlenu Nagrix@Tlen.pl
Domyślny

Mi się podobają update'y, nowe tereny, potwory, coraz mniej denerwujących sytuacji (np. taka jak Gremlin wyżej opisał). Co prawda miło wspomina się stare czasy. Wiadomo, wtedy było dużo łatwiej, ale nie zawsze lepiej. Ale tak jak większość graczy, nie wyobrażam sobie Tibii w 3D.
Roses are red, violets are blue,
I was born beautiful, what the f*** happened to you?

Ostatnio edytowany przez Nagrix - 29-01-2006 o 10:29.
Nagrix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 10:35   #12
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Wydaje mi się, że kiedyś mentalność graczy była troche inna i nie każdy Pkował na potęgę. Co do hlvli potrzebujących run, to przynajmniej było troche ciekawiej. Najwięcej PK widziałem po wprowadzeniu systemu skulli. Ofkorz niektóre zmiany były pozytywne, ale i tak nie lubie update'ów. Może się to zmieni, czekam na następny.
stary 29-01-2006, 11:04   #13
Vard Acal
Użytkownik Forum

Domyślny

Gdyby nie updaty tibia staneła by w miejscu i powoli stała by sie nudna. w tibie gram dopiero (już) rok ale gdyby przez ten rok nic sie nie zmnieniło to tibia by mi sie pewnie znudziła, a tak raz na jakiś czas mamy coś nowego co przyciąga do gry na kolejne miesiące.
stary 29-01-2006, 11:57   #14
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

E tam każdy pisze tibia 3D nie wyobrażam sobie Sp przed letnim updatem też nikt sobie nie wyobrażał a są. Część osób zna napewno historię Warcrafta ah 2 hehe 3 była już w 3D przed premierą ludzie biadolili że to się nie uda nie wypali zepsuje się klimat a jak wyszła okazała się hitem. Sądze że kiedyś nastąpi to także z tibią ale to wymaga ogromnaego nakładu pracy więc z całą pewnością nie w tym roku kto wie może za parę lat ujrzymy GSa w 3 d. Podobnie jest z każdym updatem w tibi ludzie biadolą biadolą bo to wymogi do czarów, Sp i różdzki dla sorca są gorsze ale grają.
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 15:13   #15
Vard Acal
Użytkownik Forum

Domyślny

i tak nie wyobrażam sobie tibi w 3d :/ dziwne by to było, ale kto wie
stary 30-01-2006, 17:57   #16
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

ja musze przyznac ze kiedys tibia miala dla mnie wiekszy urok - moze to dlatego ze poprostu jej jeszcze dobrze nie poznalem, mzoe to przez wtedy dzialajacy system. dam wam przyklad. kiedy nie bylo systemu skulli, z kolegami zbieralismy sie w 5-6 osobowe grupki zeby z Ab przejsc do carlin. w kazdej takiej grupce musial byc conajmniej jeden hlvl (mowiac high mam na mysli kogos kolo 35-40, a jak mial do tego pacca to byl niemal bogiem). pozniej wprowadzono duel mode i zaczely sie slynne najazdy wysokich lvlow na miasta, koszacych kazdego z zielona czaszka (owczesny duel mode sux hard...). nieliczni (przynajmnie na isarze - mzoe za sprawa del toro) posiadali f axe, jego ceny osiagaly nawet 90k.musze przyznac ze tamta tibia fascynowala mnie bardziej. ale jak juz wspomnialem, czesc starszych graczy poprostu poznala ta gre prawie od podszewki. dla nowego gracza ta "nowa" mana idzie normalnie, a ten system ktory obowiazywal jeszcze do niedawna to znany tylko z opowiesci mit. fakt faktem ze malo jest obecnie nowych graczy, ale z biegiem czasu coraz wiecej 13.-latkow uslyszy o tibii od swoich kolegow w szkole i glowny kon pociagowy machiny cipsoftu nadal bedzie napedzal im kase do kieszeni, a wierzac chpociaz troche w ich oddanie mzemy powiedziec ze z tym wiazac sie beda kolejne ulepszenia gry, majace na celu przyciagnac wiecej ludzi. wiecej ludzi = wiecej kasy, i tu kolo sie zamyka.

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2006, 20:17   #17
Vard Acal
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
fakt faktem ze malo jest obecnie nowych graczy.
Cały czas o tym mówie, właściwie to o to mi chodziło pisząc ten post, a założyłem że dzieje się tak bo tibia staje sie skąplikowana, ale jak widze chyba się myliłem
stary 29-04-2008, 18:00   #18
papugakakadu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 03 2008

Domyślny ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vard Acal Pokaż post
i tak nie wyobrażam sobie tibi w 3d :/ dziwne by to było, ale kto wie
i jet tibia 3D tylko nie pszez cipy sstwozona ;/
taaaaa...i pewnie potem bedzie tibia 1000.10000 to juz bedzie ...................

Ostatnio edytowany przez papugakakadu - 29-04-2008 o 18:02.
papugakakadu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2008, 18:07   #19
Azkabanczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 06 2006

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Domyślny

Archeolog!!111oenoenoeneooe

Co do twojego posta. Tibia 3D? Daj mi nazwe firmy, link do pobrania i ile ma miejsca to moze ci uwierze

Swiat jest O.K.! Tylko ludzie psują mi opinię !

20:52 Xaidrax [185]: Ja pamietam ze zabilem kota wtedy xd
20:52 Xaidrax [185]: bo mysalem ze to kamien i rzucalem nim do góry XD

XD!

SPRZEDAM!
PACC Nerana - 600k.

Ostatnio edytowany przez Azkabanczyk - 29-04-2008 o 18:44.
Azkabanczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2008, 19:09   #20
Martinn
Użytkownik Forum

Martinn's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W Dupie

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Woooot ??
Poziom: 246
Skille: 120
Poziom mag.: 22
Wyślij wiadomość przez ICQ do Martinn Martinn ma numer GG 1234567 Martinn ma login Tlenu 1234567@tlen.pl Adres Jabbera do Martinn Send a message via Skype™ to Martinn
Domyślny

jak ludzie zaczynają np dzisiaj grać w wowa i to wszystko łapią to dlaczego tibi mają nie załapać?

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania