Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-05-2006, 15:26   #1
Shocker
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 05 2006

Domyślny Zamiana druida na pallka czy aby dobra decyzja ??

Yo all
Jestem jescze malo doswiadczonym graczem wiec prosze was o komentarz na temat czy aby dobze zrobilem ze zmienilem profesje.
A wiec tak gralem soie druidem pierw na Non PvP i bylo w miare fajnie potem przerucilem sie juz na PvP i bylo jescze lepiej na PvP nabilem 29lvl ale jak sie glebiej zastanawilem to myslalem sobie "Hmm.. czy gra druidem am sens?" i potej wlasnie mysli natyhmiast zmienilem profesje an palladyna (tzn. stworzeylem nowego hara)
Plz jescze nie jest zapuzno zebym wrucil do druta wiec powiedzcie cos o mojej decyzji
Z góry Thx :*
Shocker jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-05-2006, 15:31   #2
Magma
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Spadłam z gwiaździstego nieba

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Berylia
Magma ma numer GG 4166124
Domyślny

Tak w sumie to nigdy nie jest za późno żeby wrócić do poprzedniej postaci
Zobacz jak ci się podoba gra pallem, jak się nie spodoba to przecież w każdej chwili możesz znowu zacząć grać druidem, nie?
stary 13-05-2006, 17:31   #3
Shocker
Użytkownik forum

Domyślny

Magma w sumie masz racje ale juz hyba nigdy nie wruce do druida
pallek rulez !!!

Ostatnio edytowany przez Shocker - 13-05-2006 o 21:11.
stary 13-05-2006, 23:20   #4
Siwy Rulezz
Użytkownik forum

Siwy Rulezz's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2006

Domyślny

Najlepiej graj Pallkiem skoro ci się podoba i bij hight level, a druida można wykorzystywać do tłuczenia Uh
Siwy Rulezz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2006, 23:04   #5
Shocker
Użytkownik forum

Domyślny

Bardzo sensowny pomysl ^^
stary 16-05-2006, 16:17   #6
Podraz.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 05 2006
Lokacja: Zapomniałem

Domyślny

A ja go nie popieram, bo moim zdaniem robienie uhow swoim drugim charem to strata czasu, ktory moze przeznaczyc na udoskonalania swojego glownego chara (no chyba ze masz na mysli mc )
Podraz. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2006, 17:30   #7
Shocker
Użytkownik forum

Domyślny

Eeee ... to jest super taktyka pallkiem expic a druidem tluc runki niewiem jesli ktos ma jakies argumenty przeciwko prosze pisac hetnie poczytam
Pozdrowionka
stary 18-05-2006, 18:03   #8
Chero
Użytkownik Forum

Chero's Avatar

Data dołączenia: 18 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Na emeryturze
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Mythera
Poziom: ehh
Skille: 666
Chero ma numer GG 6255200
Żarówka

Graj jak chcesz tą postacią którą gra Ci się lepiej musisz to czuc albo zrób tak jak mówią powyżej lecz masz do wyboru :

1. Druid aktywna postac ciagle robisz runy itp. a przy okazji expisz ^^

lub

2. Pallek na początku nudy ponieważ skillujesz , psuje sie ci speary ale póżniej (tzn. powyżej 70 dista) chodzisz sobie na smoki itp masz super gre tylko bedziesz bulil za bolty a uhy masz od drugiego chara ^^ ale jak pójdziesz na hunta np. na dragi padną np. D hammer i d shield to się normalnie wzrócilo co do joty
Chero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2006, 18:31   #9
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chero
Graj jak chcesz tą postacią którą gra Ci się lepiej musisz to czuc albo zrób tak jak mówią powyżej lecz masz do wyboru :

1. Druid aktywna postac ciagle robisz runy itp. a przy okazji expisz ^^

lub

2. Pallek na początku nudy ponieważ skillujesz , psuje sie ci speary ale póżniej (tzn. powyżej 70 dista) chodzisz sobie na smoki itp masz super gre tylko bedziesz bulil za bolty a uhy masz od drugiego chara ^^ ale jak pójdziesz na hunta np. na dragi padną np. D hammer i d shield to się normalnie wzrócilo co do joty
Na dragach przy good skills nawet z pierdół i kasy się zwraca. A co do boltów to nie mów o buleniu kasy tylko porównaj sobie ceny 50 boltów a bp of hmm.
Flisik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2006, 18:58   #10
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

mialem taka sama sytuacje. Gralem najpierw druidem, zrobilem 24lvl i zaczelem grac palem. Zrobilem sux skille, ale expic sie dalo (17lvl-50/35), i expilem na tombach i mowilem ze pall rulez, a druida to tylko do robienia UHow. Gdy zobilem palem 22lvl to myslalem ze musze skillic, co bylo bardzo trudne (musisz ciagle patrzec, podnosic seary itp. potwory szybko padaja, a kamieni malo ludzi sprzedaje) to pomyslalem sobie: Przecierz moge wrocic do druida, jak trenie mlvl to kasa z UHow leci (mialem na 25lvlu 34mlvl), na 28lvlu DSy i hunty na dragach i wrocilem do druida. Teraz nadal gram druidem i jestem zadowolony, bo palem trzeba bylo co 30min wracac do dp po ammunicje a druidem mozna naraz expic nawet 5h+
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2006, 20:37   #11
Shocker
Użytkownik forum

Domyślny

Nom w sumie tak ale jest pare haczyków
1.Jesli chodzisz z ds'ami na draga to połowa expa idze dla nich (ewentualnie jesli masz HMM to nie nie tak duzo expa przepada ale koszty sa ogromne)
2.Z summonami nie mozna wbic na inne pietra i trzeba czekac na resp nie mozna np. w tym czasie uzupelnic amunicji czy runek
3.Palladyn ma o niebo lepiej poniewaz:
-Jesli juz zabije draga to w czasie zanim dragon sie zrespi moze spokojnie wrucic do miasta po amunicje
-All exp dla niego idzie
-Przy duzym skillu koszty(Bolty) i czas(ubica draga) nie sa az tak straszne czyli mozna powiedziec miodzio na dragach dla palladyna

Ostatnio edytowany przez Shocker - 18-05-2006 o 20:39.
stary 19-05-2006, 13:39   #12
Podraz.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 05 2006
Lokacja: Zapomniałem

Domyślny

Cytuj:
Eeee ... to jest super taktyka pallkiem expic a druidem tluc runki niewiem jesli ktos ma jakies argumenty przeciwko prosze pisac hetnie poczytam
Pozdrowionka
Jak robisz runki druidem, to tracisz wtedy czas, bo nie mozesz rozwijac swojego palka, no chyba ze grasz na mc, ale to wtedy palkiem trudno jest poexpic bo na mc sa duze lagi (chyba ze ktos ma neostrade 6 mb/s ).
Podraz. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 17:58   #13
Makevelli
Użytkownik Forum

Makevelli's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Siedlce

Stan: Początkujący
Świat: Czekam na nowy.
Domyślny

Pal na początku bardzo trudna i kosztowna profesja.
Musisz bulić mnustwo kasy na Speary. Jeżeli wybierzesz sie na server non-pvp, to będziesz mial też dużo latania po speary czy tam jakieś inne rzeczy do skillowania. Natomiast na PvP, bierzesz sobie ze 100 patyczków do worka, prosisz kogos o monka i skilling idzie łatwiej. Na h-lvl'u palek jes poprostu boski! nawet nie na aż taki hingh...wystarczy, że wbijesz skille koło 70-80 dista i życie staj sie zupełnie ciekawsze! Latasz sobie bez problemu na dragi, nie zchodzi Ci za dużo UH... Jest pięknie .

Druid natomiast jest bardzo dobrą profesją na rozpoczęcie gry.
Odrazu po wejściu na Maina, z piękna różdzką w ręku biegniesz do jakiejś kopalni, na jakieś potworki, szybko bijesz lvl. Później robisz sobie UHy - masz sporo kasy - ulepszasz EQ. Praktycznie oko czasu poświęcasz na skillowanie. Mlvl'a ćwiczyć nei musisz, a nawet, jeżeli chcesz, to możesz robić runy podczasz expienia.

Tak więc zobrazowałem mniej więcej grę tymi dwoma postaciami.

WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE!

@Down

Dokładnie.
Każda postać na inny dzień

Ostatnio edytowany przez Makevelli - 19-05-2006 o 18:14.
Makevelli jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 18:09   #14
Kobus<<<ab>>>
Użytkownik forum

Kobus<<<ab>>>'s Avatar

Data dołączenia: 18 04 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Azura
Kobus<<<ab>>> ma numer GG 8299304
Domyślny

gralem juz wszystkimi profesjami i tez zmienilem druida na pala
Pogralem sobie z 3 miechy i teraz znowu gram drutem pewnie za jakis czas drut mi sie znudzi i bede palem gral ....Tak to juz jest...
Kobus<<<ab>>> jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 10:14   #15
Shocker
Użytkownik forum

Domyślny

Bardzo sie ciesze ze pomagacie mi teraz juz wiem ze palladyn to boska profesja (jak dla mnie) ale jesli ktos umie przedstawic super zalety druta to prosze pisac w tym temacie
stary 21-05-2006, 23:22   #16
NinJa
Użytkownik Forum

NinJa's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2005

Domyślny .,.,.,.,.,.,.

Słuchaj, ja Ci spróbuje przedstawić głownie minusy Druida

Minusy:

1. Na wyższym levelu jest uzależniony od run, widziałem już wiele sytuacji gdy sorc/druid któremu skończyły się mf/uh/sd uciekał albo padał w pare sekund.
2. Jeżeli ktoś Cię bardzo nie lubie, jesteś martwy. Oczywiście chodzi mi o jakiegoś "pro" a nie kolesia z 20 lvl co się wozi. Taki koleś organizuje ekipe liczącą 3-5 osób (max 25 lvl, zazwyczaj są to 15-20 lvle), staną sobie takowe leszcze przed dp i na jakiś znak (komunikacja głosowa lub zwykły napis w stylu "sd atack") walą w Ciebie z SD które osiągają 60-110 hit. Ded na 90%.
3. Druid ma mało hp (patrz punkt 1 i 2) uwierzcie mi, że lag prędzej ubije druida na 50 lvlu niż pala (taki spory lag, bo mały lag na 0.5 sek - 1 sek nikogo nie dednie w 80% wypadkach). Na wojnie gdy jest dużo osób gdy jest się druidem jest się w ciągłym stresie, trzeba mieć zawsze tego mana shielda bo zwykłe UE największego Sorca na servie ( na przykładzik 130 lvl +), do tego będziesz miał lekko zielone HP (czyli pasek HP będzie nie całkowicie zapełniony) i DED. Tak samo jeżeli chodzi o niespodziewane przeżucanie. Ciągle mana shield w pogotowiu. Wiem wiem, to tylko troszke many ale czasami z nerwów zapomnimy użyć hotkeya/wpisać i temple.

Ja mam pala i zadowolony, Druid wymiata, owszem ale głównie jak ma pacc. A pall guardy i jedziesz jak na pacc

Wasz NinJA!
NinJa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 09:06   #17
Shocker
Użytkownik forum

Domyślny

Dokladnie to samo mysle o druidzie
stary 22-05-2006, 17:41   #18
Fynnhie Elloth
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 10 2005

Stan: Aktywny gracz
Świat: Furora
Domyślny

Gra palkiem jest trudna, ale dająca dużo satysfakcji.
Minusy to napewno :
-brak tarczy
-ciągłe problemy z pieniędzmi
-skillowanie...
-trzeba mieć dobre łącze
Plusy :
-fajne expienie
-nie trzeba się meczyć z wbijaniem mlvla wystarczy 15
-wszechstronność
Fynnhie Elloth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-05-2006, 16:14   #19
Rayel of Selena
Guest

Domyślny Zamiana druida na pallka czy aby dobra decyzja

Tak, więc teraz ja
Zacznijmy od tego:
Na jakim grasz świecie ?
(Na wszystkie odpowiedzi mozesz odpowiadać w odpowiedzi lub na moim gg 2129130) Jest to ważne, ponieważ jak masz druta i grasz na tym świecie co ja to graj drutem będziemy tworzyli zgraną paczke ty mi b.ędziesz tworzył UH'y a ja ci Sudden Death, Ponieważ jestem sorcie ( Sorc The Best Sorc Rulesssss )
A jak Sorc Ma Uh'y a Drut ma Sudden Death to są niepokonani. Wystarczy gdy wyczarują potwory (np. Fire Devil Fire Elemental) Nikt nie jest w stanie ich zabic ( ja zawsze przesadzam ) ale do żeczy Pall Czy Drut ?? Hmmmmmm
Kolega 30 Drut i drugi 30 Pall poszli na party oczywiście Drut Wygrał Byłem Światkiem tej walki Ten Kumpel Pall miał kusze i 500 boltów zatem druid 20 manafluid, 20 sudden death ( ode mnie ) i 10 Uh'ów aha Pall też miał kilka Uh'ów nie wiem dokladnie ile. Gdy pall miał czerwone życie zużył już wszystkie uh'y wtedy drut wyczarował Fire elementala i gdy Pall już nie miał many a Drut Zielone zycie w tym Pall czerwone zaczęłem ulecxzać palla Uh'ami ale i tak to nic nie pomogło Drut wygrał potem kolega ten z drutem sie na mnie wkurzył włączył sobie czache i zaczął mnie nacierać to go zabilem LoL ok Także ja bym na twoim miejscu został przy Drucie Według mnie jest lepszy jak ja bym miał teraz grać do bym wybrał drutka bo Sorc mi się znudził ale wedłóg mnie Sorc to najlepsza Profesja Zostać przy drucie Powodzenia w dalszej grze i pozdro z Krakowa
  Odpowiedz z Cytatem
stary 23-05-2006, 16:37   #20
Tomcio Pall
Użytkownik Forum

Tomcio Pall's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
Tomcio Pall ma numer GG 1669739
Domyślny

Ja grałem wszystki postaciami ale już nie gram(HACK ). Zaczołem od Palla nabiłem z 30lvl skille 65/40(przed update) 13mlvl ale mi się znudził(miałem pacc). Stworzyłem sorca(przed update z ograniczeniem czarów do lvl). Nabiłem 20+lvl z 34mlvl. Znudził się. Zrobiłem knighta. Nabiłem 20lvl skille 60/60 5mlvl(wiem jestem maniakiem mlvl) lecz tak samo jak reszta. Zrobiłem druta 27lvl 30mlvl i wruciłem na palla. Chyba najlepjej mi się grał pallem i sorcem. Wg. mnie pall ROX. Super na PVP a taki drut 3-5sd i pada.

PALL ROX
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania