Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-11-2006, 15:18   #21
Oltun
Użytkownik Forum

Oltun's Avatar

Data dołączenia: 17 10 2006

Imię: Oltun
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 77
Skille: 20/26
Poziom mag.: 57
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zalfik Pokaż post
Tak jak mowisz, oszczednosci wagi EQ moze byc niewielka (powiedzmy ze Ci wierze w Twoje obliczenia).
Ale nosza tak postacie (przede wszystkim NIE knight'ci), ktora wola stracic p-set, niz AOL-a Roznica w cenie jest wtedy kolosalna prawda?? :>
chodzilo mi o to, ze co z tego jesli straca p-set na sobie skoro w plecaku maja 100k+? jesli maja w plecaku itemy warte 50k+ to wtedy AOL staje sie bardzo oplacalny...

@up
Pozwol ze ci wytlumacze dokladnie noobku:
Wariant 1: Mam na sobie P-set itd. a w plecaku itemy warte 70k. Gine. Trace 70k i plate armor.
Wariant 2: Mam na sobie C-set i AoL w plecaku 70k. Gine. Trace TYLKO 50k.
Oltun jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-11-2006, 18:50   #22
Lirdej
Użytkownik Forum

Lirdej's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2006
Lokacja: Tu

Stan: Początkujący
Lirdej ma numer GG 7609154
Domyślny

No dobra mniej więcej czaje. Choć jeśli jestem sorkiem, któremy walka z run się jeszcze nie pyli i expie na potworach, które walą z ataków fizycznych to czy takie eq ujdzie?? A i nadal nie dostałem odpowiedzi czy aż tak wielkim błędem jest, noszenie takiego eq?? Czy to kwestia podejścia gracza (jak chce to mam, a jak nie to nie)??
stary 25-11-2006, 16:31   #23
Patysiak
Zbanowany

Patysiak's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2006

Stan: Niegrający
Domyślny

Ja już od dawna powtarzałem i będę powtarzać, każdy ma swój styl gry i tego nikt nie zmieni. Ja jestem ms i wol postawić i na lekkość, ale i na przedewszystkim defa. Obecnie mam rh, aol, blue robe, mms, skull staff/woi, crown legi i bohy i jestem bardzo zadowolony (zbieram na g legi). A choćby niewiem jakie doświadczenie miałbym to i tak zdarza się, że np. guard mnie dogoni i te pare więcej defa/arma może mi zad uratować (chwila laga albo osaczenie przez kilka sztuk). Oczywiście jeśli chcesz np. wydłuzyc sobie hunta minimalnie (1 więcej bp manasów) kosztem arma to twój wybór.

Do założyciela:
Wybierz, chcesz minimalnie dłuzej expić a więcej obrywać czy odwrotnie?
Patysiak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-11-2006, 19:07   #24
Me$z
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.

Profesja: Knight
Oczko

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lirdej Pokaż post
No dobra mniej więcej czaje. Choć jeśli jestem sorkiem, któremy walka z run się jeszcze nie pyli i expie na potworach, które walą z ataków fizycznych to czy takie eq ujdzie?? A i nadal nie dostałem odpowiedzi czy aż tak wielkim błędem jest, noszenie takiego eq?? Czy to kwestia podejścia gracza (jak chce to mam, a jak nie to nie)??
Błędem to nie jest, jeśli nie zależy ci na capie. U sorców raczej przyjeło się, że nosi się lżejsze eq. Ale to tylko i wyłącznie kwestia twojego podejścia, ale moim zdaniem raczej bym postawił na lekkość eq, w ten sposób będziesz mógł unieść więcej loota i run.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania