![]() |
#182 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ravill Eagle
Świat: Candia
|
![]() Cytuj:
Nie wspomniałaś o Hunter! Ostatnio edytowany przez Rav Othersider - 18-11-2006 o 13:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() w takim razie rozumiem,ale pojąć nie umiem,oczywiście są twórcy i dje robiący to tylko dla kasy ale znaczna większość w swoją grę bądź tworzenie utworów wkłada serce, i przelewa swoją duszę czasem na utwór ![]() Skoro tak myślisz to Twoje zdanie , troche smutne ,że sądzisz tak Ostatnio edytowany przez PiXik - 18-11-2006 o 10:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @up:
Ja nie myślę, ja to wiem. Powiem także (choć inni podniosą burę pewnie), że hh i metal także nie mają duszy. Z nowszych piosenek (czyt. po latach 50) niewiele z nich może się poszczycić czymś takim. Wkładać serce w cos, a by utwór miał duszę to jest różnica.
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
pr0-poster
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
Imię: Stavan
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
![]() |
![]() Prawdziwą duszę, ma tylko muzyka klasyczna sprzed wieków, wg mnie teraz nie można o tym mówić, bo to nie istnieje...
![]() |
#186 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @up:
To jest jedna z rzeczy którą chcę powiedzieć. Ale można też powiedzieć, że niezupełnie, bo teraz też na pewno powstają niektóre dzieła, tak jak kiedyś powstawały. Do tego, to czy utwór ma duszę czy nie to jest dość płynna sprawa i nie można jednoznacznie niektórych rzeczy powiedzieć. Ale to, że tlyko muzyka klasyczna ma duszę zgadzam się całkowicie
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() Po roku 1990 praktycznie nic nie ma duszy. Puste slowa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() o tak, z wielkim bolem,ale calkowicie podpisuje sie pod twoim slowami. JEzeliktos twierdzi, ze po 1990r nie ma dobrej muzy... to jestalbo pusty, ale nie wie co mowi.
![]() |
#191 | ||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Rege: Mówiłem, że to płynna granica. Trudno tutaj powiedzieć jak, ale IMHO jest, choć mało/nieznane A ilość pewnie taka sama jak kiedyś, ale ze wzgledu że liczba wykonywanych utworów wzrosła w ostatnim ćwierćwieczu o kilkadziesiąt tysięcy %, to stosunek się baaardzo zmniejszył. Jeśli chcesz to możemy trochę na ten temat podyskutować, bo IMHO chyba znam pare pioseneczek nad którymi można się pokłócić w większym lub mniejszym stopniu I co ciekawe - w jednej z nich jest bodajże coś poza intrumentami ![]() Jak coś to zapraszam na gg i tam podyskutujemy dokładnie
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Prawda. Kiedyś muzyke robiło się dla ludzi, tworzyło by innym było lepiej. Teraz w większości to wyścig po kasę, i naprawde żałosne próby zaistnienia w świecie.
Np. taki Lordi, teraz wszyscy którzy oglądają go w MTV, myślą, że to best gwiazda rocka, albo wogóle metal nad metale... A on robi wszystko, żeby go zauważono. Ubiera się jak jakiś świr... No noł komment
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zbanowany
![]() |
![]() Matek i reszta oburzonych.
Oczywiscie zawsze sa wyjatki...ale niestety nieliczne i ukryte =/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Nieliczne i ukryte? ROTFL! Rege, oderwij ślepia od swoich 14-88 tru nazi pagan zespołów, to może zobaczysz porządną PRAWDZIWĄ (a nie prawdziwkową) muzykę.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zbanowany
![]() |
![]() Kald.
Juz dawno "14-88 tru nazi pagan" u mnie nic nie lecialo. I ostatnio jesli chodzi o polski rynek naprawde jest poprostu malo zespolow, ktore wybijaja sie ponad poziom: "Zrobmy plyte zeby zarobic." |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
@eerion: a ty?
![]() |
![]() |
#197 |
Zbanowany
![]() |
![]() Jestem ciekawy co do tych setek. WYmien przynajmniej z 20 zespolow, ktore mnie moga zainteresowac. Kazdy ma inny poglad na sprawe wiec o czym tu dystkutowac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Dziwie się, jak czytam że "growlujące" zespoły mają przesłanie. Ja jakoś nigdy nie rozumiałem, o czym "śpiewają"
![]() Co do Polskich zespołów (w końcu o tym jest temat) lubię czasem posłuchać Kaczmarskiego, Happysadu, Pidżamy, czy Vavamuffinu ![]() ![]() A z tego, co jeszcze w temacie wyczytałem to co niektórzy trzymają się utartych stereotypów - HH mówi o tym, jak to w życiu źle, Metal ma treści antyreligijne, a DiscoPolo wzywa do rewolucji. Ehh ![]()
![]() |
#199 | |
Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
Yy....od kiedy disco polo wzywa do rewolucji? Nie czasem scena skinowsko- punkowa? Ostatnio edytowany przez TehRegent - 18-11-2006 o 22:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Ale twoja wypowiedź tak się odnosiłą do tematu jak gnój do piramidy
![]() |
![]() |