![]() |
#181 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2006
Lokacja: Knurów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sarf
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 22
Poziom mag.: 24
![]() |
![]() Powiem jedno. Pamięta się te stare czasy na tibii (wersja 6.2) kiedy wszyscy byli szczęśliwi. Teraz sporo się pozmieniało, niektóre na lepsze, niektóre na gorsze... Ja i tak bym wolał starą tibie od tej dzisiejszej (chociaż niektóre zmianki by się przydały).
![]()
![]() |
|
![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
Imię: Raul de Bar
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Bractwo Feniksa
Świat: Aurea
Poziom: 67
Skille: 83/53
Poziom mag.: 18
|
![]() Tibia się zmienia.
Nowe potwory, tereny, questy, itemy, czary ...no dobra czary są te same. Sposoby na exp pojawiają się w każdym nowym updacie. Co do tego, nad czym ubolewacie: 1. potwory i tereny tylko dla pacc - to normalne. tibia jest tworzona przez ludzi, którzy chcą coś zarobic, i to moim zdaniem jest normalne. Pytanie dla facc - chcecie, żeby 24/7 byly lagi na wszystkich sewerach, zero nowych updatow i brak customer support? co więcej, możliwe, że cipsoft zamknąłby połowę serwerów łącząc np. kyre i xerene, inferne i dolere, calmere i memere. Podoba wam się? A może tibia by przestała istniec? co wy na to? Tego można się spodziewac po usunięciu pacc. 2. Expowiska dla highlvl - a skad wiecie, że to bedzie dla high? jestem powien, że ponad połowa tych potworów będzie w stanie do zabicia przez ~60 ek i shootera na tym samym lvlu. A pozatym - wbicie 30 lvlu to tydzień gry. pewnie jak patrzycie na moj lvl to mowicie że taki spryciaz a sam ma 66 lvl, ale ja uprawiam anty - pg ;p a w 4 godziny, można przy zysku wbic na arenie (facc), albo na hydrach(pacc) około 120k expa. 3. Mało potworów dających dużo expa Skoro Demon daje 6k expa, a orshabaal około 10k, to ile powinno by expa z nowych potworków? po 9k? no to może zróbmy resp orshabaala? byłoby sporo niezłych itemków typu thunder hammerow i teddy bearow ;p istnieją expowiska na których wbija się monstrualne ilości expa (demon hell, behe huncik z ue) na behe, ~160ms ma 440k expa na godzinę, i niemożliwe ilości spalonej many. Moim zdaniem, najgorsze, co cipsoft zrobił to umożliwienie celowania z run na battle/hotkeyach, a jednak nie dało to znacznej przewagi postaciom magicznym. ~70 rp nadal ma szanse na ucieczkę przed 100 msem, no ale przed updatem uciekłem na 55 rp przed 90 i 70 ms ;p No, czas już kończyc, bo się rozpisalem. Przepraszam za brak kilku poliskich znaków, ale ctrl + c włącza mi catalyst control center ;p Podsumowując - Nie narzekac, Tibia nie staje się gorsza. Pamiętacie narzekania przed letnim updatem 06? update okazał się (moim zdaniem) najlepszym updatem od czasów wprowadzenia wyspy Darama.
"Zły - być może , dobry - a czemu?" Ostatnio edytowany przez Raul de Bar - 04-12-2006 o 22:03. |
![]() |
![]() |
#183 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2006
Lokacja: Jedlicze/Krosno
Imię: Redraic
Profesja: Elder Druid
Gildia: Gloomy Dreams
Świat: Candia
Poziom: 49
Poziom mag.: 54
![]() |
![]() eeeeh, tibia bardzo się zmienia, gram od tibii 7.3 co prawda, ale po up na 7.4 jedyną zmianą jaką zauważyłem to to, że zlurowane gsy które mnie zabijały wyglądały ładnie, a nie jak brązowe gówna za przeproszeniem
![]() ![]() ps. to były takie trochę moje rozmyślania na ten temat ![]() ![]()
...,,,;;;|||LOL[[[{{{<<<???///>>>%%%^^^&&&***((($$$###!!!@@@)))___---===+++ Ostatnio edytowany przez Filipeck - 04-12-2006 o 22:33. |
![]() |
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
|
![]() w pełni zgadzam się z przedmówcą.
Co do wieku osób grających w Tibię - Moim zdaniem to całkiem normalne, że w tibię grają starsi. W gildii mam ~50latka, który jest dobrym kumplem, zna się na organizacji gildii i nie denerwuje innych na różne sposoby.
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Imię: Rena Carti
Gildia: Infernal Souls
Świat: Astera
Poziom: 71
|
![]() Ja może troche nie w temacie ale kiedy update ma być?
#186 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 10 2006
Lokacja: olsztyn
Imię: Chimi-chimi morrios
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dark Apocalypse
Świat: Harmonia
Poziom: 150
Skille: --
Poziom mag.: 74
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Chim 120+ Elder Druid ![]() Ostatnio edytowany przez thierry - 05-12-2006 o 17:02. |
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oficjalnie nie wiadomo, jednak jak ktoś już wspomniał, od 5 XII nie można licytowa chatek, więc można się spodziewac updatu około 11 - 12 grudnia.
#188 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Imię: Rena Carti
Gildia: Infernal Souls
Świat: Astera
Poziom: 71
|
![]() heh to fajnie a dodadzą trzeci addon?? jeśli tak to ja obstawiam bag do wyglądu Citizena
![]() yba że ktoś sie kce zalozyc o kase w tibi(astera) to chętnie ![]()
#189 |
Użytkownik Forum
|
![]() przegladalem inne strony i na pewnej niemieckiej stronie ukazala sie lista potworo niewiem czy jest to na 100% potwierdzone ale wydaje sie wiarygodne :
- Hand of Cursed Fate - Undead Dragon - Lost Soul - Betrayed Wraith - Dark Torturer - Spectre - Destroyer - Diabolic Imp - Defiler - Wyvern - Fury - Phantasm - Hellhound - Hellfire Fighter - Juggernaut - Blightwalker - Nightmare - Nomad - Plaguesmith - Son of Verminor
#190 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły
|
![]() Cytuj:
![]() |
#191 | |
Kapłan Preclanski
|
![]() Cytuj:
2) Strażak piekielnego ognia? ![]() 3) Eeee....sprawdzałem w necie co to....To jakiś czołgolud z Xmenów......Eeeeee.... 4) YES! YES!! YES!!!
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 05-12-2006 o 22:14. |
|
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: wawa
Stan: Aktywny gracz
Imię: Bormist
Profesja: Knight
Świat: calmera,candia
Poziom: 23
Skille: 65/62
Poziom mag.: 3
|
![]() wszystkie nowe potwory są podane na tej stronce.
Dam tu link ale stronka jest po angielsku. http://tibia.erig.net/December_update_2006 są tu potwory które nie były pokazane na rzadnej stronie np:wyvern. |
![]() |
![]() |
#193 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Cytuj:
@topic ludzie gadali ze demony juz sa nudne itd. Ale zauwazcie jak szybko ludzie na demonach leca nie ma potrzeby narazie robic silniejszych od nich mobow. Hell hound jest fajny i wg.mnie beda te potwory 700-2k expa |
|
![]() |
![]() |
#194 |
Nikt ważny
|
![]() czytał z was ktoś serię "Władcy Niebios"? Tam właśnie w pierwszej części jednego z "bohaterów" pożarła ręka podobna do tej z obrazka na jednej z fansites
![]() Oj chyba wiem skąd CipSoft bierze pomysły, kiedy w hollywood nie wymyślą czegoś nowego i ciekawego -.-
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
#195 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 11 2004
Lokacja: Płock
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 60
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() mam nadzieje, że to piekło będzie wielkości mainlandu (conajmniej!) głęboko pod ziemią i będzie do niego kilka wejśc, np z dwarf hell, hellgate czy ghostlandu
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widzialem juz kilka z tych nowych potworow Wyvern to cos jak drag daje 600 exp reszta nieopublikowanych monsterow wyglada jak z game boya albo jak pokemony sry ze link na fotosiku ale spieszylo mi sie
![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c05980de5.html
#198 |
Użytkownik Forum
|
![]() Fotki jak juz mowilem mam z pewnego forum ... poniewaz trwa teraz test serwer (ale tylko dla tutorow) ludzie udostepniaja niektore fotki na forum ja znalazlem ta najciekawsza i umiescilem
![]()
#200 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
dziefczyny' ^^ 'jexemo' ma 20 lat, i studiuje roflmao Mr.IknowEverythingBetterThanYou |
|
![]() |