Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-02-2007, 16:20   #181
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

i tak wtedy najbardzije oplacalnym interesem byla farma druidow
Draggy_Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-02-2007, 17:28   #182
Etoric
Użytkownik Forum

Etoric's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2005

Poziom: 44
Etoric ma numer GG *3224**
Domyślny

kiedyś bp uhów stał 2k, bp mf'ow również 2k, mf'em mogles do 100 many "doładować" a jeden uh "kosztował" 100 many, malo kto sprzedawal uhy, wiec sie robilo farme druidów/robiło 1 druida i mf'y/druid+lf'y/mordowanie farm druidow/czekalo sie aż ktoś łaskawie sprzeda uhy, nie mówiąc już o ihach, których nikt normalny nie robił. Chociaż z tym kupnem uhów to było dziwnie bo raz wszyscy sprzedawali, a raz nikt. Cóż brak "soul pointow" brak robaków i najoplacalniejszą drogą na otrzymanie uhów byla jednak farma druidow;] lub jej zabijanie;d
Ja osobiscie nigdy nie miałem takiej farmy, z powodu słabego łącza bo przy wlączonym mc żadna postać nie mogla sie poruszać.
A i co do mlv, przed update(sierpień '05) nie bylo soul pointów i moim "main charem" miałem 46 magic level na 26 levelu.

23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby
23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie

14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa
Etoric jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-04-2007, 23:15   #183
Nao
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 04 2007

Domyślny ehh

A wiec gdy otworzylem ten temat i przeczytalem co osoba mowi zaczolem sie głosno smiac, mianowicie dlatego ze:
1. 2 Najwyrzszy lvl w tibi ma Australijczyk Eternal Oblivion i jest knightem 288lvl
2. Mowcie co chciecie ale najwiecej osob na Tibi wybiera profesje Knight gdyz jest ich okolo 5% wiecej niz sorcow ktorzy sa na 2 miejscu
3.(z zycia wziete) Moj kumpel siedzi na tombach w ank<32lvl elite knight skille 67/65> na sobie bs i vampirka w bp gs. Nagle widzi 27 master sorc z 2 zerkami zaczyna go lac (knight ma 2bp uh) zaklada gsa na zerki zchodza mu 3 uhy i leje sorca gdyz ten do pk'owania nie uzywa bohow a kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.
4. Moj knight 31lvl skile 64/62(male) zostaje zaatakowany przez 64 paladyna w malym pomieszczeniu ja odwazny z bp uh zaczo;lem go bic z d lancy i ten dostawal obrazenia 70/100+ poniewaz niemial tarczy i zginol by ale mial wiekrzy lvl i uciekl.
5. Jezeli ktos umie grac Knightem poniewaz jest to bardzo trudna postac do gry umie poradzic sobie z pk itd.

Jezeli jeszcze raz gdzies/ktos bedzie mowil ze knight to zla profesja mozemy sie pobawic ja zrobie knighta 30lvl+ i wytrenuje ty dana inna postac i mozemy powalczyc zobaczymy kto wygra...
A wiec nie mowic mi ze Knight jest slaba profesja bo sa to BREDNIE

ps. sory za dlugiego posta ale jesli ktos obraza knighta robie sie agresywny
Nao jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-04-2007, 23:19   #184
Nao
Użytkownik forum

Domyślny

Aha zapomnialem jeszcze dodac ze knight na 100lvlu+ zadaje z explo w ludzi obrazenia okolo 100 a w explo sa 3 uzycia wiec nierozni sie duzo z sd explo 300/sd 400 a sd sa duzo drozsze a zreszta kto powiedzial ze knight niemoze uzywac hmm/gfb/explo no ludzie niegadajcie glupot jak jestescie Newbie jesli chodzi o knighta
stary 07-04-2007, 00:20   #185
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nao Pokaż post
1. 2 Najwyrzszy lvl w tibi ma Australijczyk Eternal Oblivion i jest knightem 288lvl
wychodzi na to, ze gosc jest jedynym zyjacym czlowiekiem mieszkajacym jednoczesnie w 5 krajach ( skoro doszla Australia ) ...

Cytuj:
2. Mowcie co chciecie ale najwiecej osob na Tibi wybiera profesje Knight gdyz jest ich okolo 5% wiecej niz sorcow ktorzy sa na 2 miejscu
liczba knightow _maleje_ w stosunku do liczby sorcow ..

Cytuj:
kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.
pomijajac juz smiesznie wysokie cyferki, loot z golego sorca musial byc wysmienity.

Cytuj:
5. Jezeli ktos umie grac Knightem poniewaz jest to bardzo trudna postac do gry umie poradzic sobie z pk itd.
cholernie trudna, zwlaszcza, ze wymaga jedynie umiejetnosci uzywania prawego przycisku myszy.

Cytuj:
Jezeli jeszcze raz gdzies/ktos bedzie mowil ze knight to zla profesja mozemy sie pobawic ja zrobie knighta 30lvl+ i wytrenuje ty dana inna postac i mozemy powalczyc zobaczymy kto wygra...
chetnie, gdzie i kiedy ?

Cytuj:
to sie da leczyc.
stary 07-04-2007, 10:39   #186
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
Domyślny

Cytuj:
A wiec gdy otworzylem ten temat i przeczytalem co osoba mowi zaczolem sie głosno smiac, mianowicie dlatego ze:
3.(z zycia wziete) Moj kumpel siedzi na tombach w ank<32lvl elite knight skille 67/65> na sobie bs i vampirka w bp gs. Nagle widzi 27 master sorc z 2 zerkami zaczyna go lac (knight ma 2bp uh) zaklada gsa na zerki zchodza mu 3 uhy i leje sorca gdyz ten do pk'owania nie uzywa bohow a kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.
4. Moj knight 31lvl skile 64/62(male) zostaje zaatakowany przez 64 paladyna w malym pomieszczeniu ja odwazny z bp uh zaczo;lem go bic z d lancy i ten dostawal obrazenia 70/100+ poniewaz niemial tarczy i zginol by ale mial wiekrzy lvl i uciekl.

2. Teraz jest wiecej sorców.
3. Moj best hit w bandita na 69 skillu z g hally to 186, a w czlowieka 94, wiec jak twoj kumpel walil hity po 100+!?
4. Tak to jest jak ludzie kupuja postacie na Allegro. (to samo co w 3 punkcie)
5. Taaak, bardzo trudna. Wystarczy nie wpadac w trapa i chodzic nawet do kibla z uhami. Strasznie trudne :/

A tak btw. byl najdluzszym postem jaki czytalem na forum -.-

Cytuj:
Aha zapomnialem jeszcze dodac ze knight na 100lvlu+ zadaje z explo w ludzi obrazenia okolo 100 a w explo sa 3 uzycia wiec nierozni sie duzo z sd explo 300/sd 400 a sd sa duzo drozsze a zreszta kto powiedzial ze knight niemoze uzywac hmm/gfb/explo no ludzie niegadajcie glupot jak jestescie Newbie jesli chodzi o knighta
GratZ uzywania hmm/gfb na 100lvl+ do pvp (chyba ze na niewyposazonych ~25lvl. I kto tu jest newbie? (pytanie retoryczne jakbys nie wiedzial)

Ostatnio edytowany przez Flisik - 07-04-2007 o 10:44.
Flisik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 11:07   #187
Lord Dark'Wiz
Użytkownik Forum

Lord Dark'Wiz's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2006
Lokacja: Sopot

Imię: Sir Lordun
Profesja: Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 53
Skille: 79/59
Poziom mag.: 14
Domyślny

Nao@ cię posrało?

Knight ze skillami 67 NIE MA PRAWA zadać takich obrażen jakie podałeś, skoro twierdzisz że twoj kolega siekał tego maga za 100+ to znaczy że zadawał obrażenia powyżej 200 pkt. Nawet jeżeli Sorcerer miał noob eq. o czym pewni nie jesteśmy (bo przez p. set'a to by sie wbijał może za 40+) to takie obrażenia na takim skillu są zbyt duże.

Na dodatek pragnę przypomnieć iż mój stary dobry Knight na 40 poziomie o skillach 75/74 zadał Cyklopowi hit'a za 202, i to był jego best. A Cyklopy zbyt wielkiego def'a nie mają.

16:04 Zamak Saio [6]: Moj kumpel to moothonost i nikt mnie niezabije bo jak zabije to mu powiem i tego co mnie zabije on zabije jego!
Lord Dark'Wiz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 12:10   #188
Kreda
Guest

Domyślny

Cytuj:

O jakis smiesznych 30 knightach to ty se mozesz mowic w domu mamie jak prasuje

@Gremlin
Brawo otwieram temat patrze twoj post taki dlugi a go przeczytalem od gory do dolu 1 raz mi sie zdarzylo przeczytac dluzszego posta z chcia

Ostatnio edytowany przez Kreda - 07-04-2007 o 12:12.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 12:15   #189
Nao
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Flisik Pokaż post
2. Teraz jest wiecej sorców.
3. Moj best hit w bandita na 69 skillu z g hally to 186, a w czlowieka 94, wiec jak twoj kumpel walil hity po 100+!?
4. Tak to jest jak ludzie kupuja postacie na Allegro. (to samo co w 3 punkcie)
5. Taaak, bardzo trudna. Wystarczy nie wpadac w trapa i chodzic nawet do kibla z uhami. Strasznie trudne :/

A tak btw. byl najdluzszym postem jaki czytalem na forum -.-

GratZ uzywania hmm/gfb na 100lvl+ do pvp (chyba ze na niewyposazonych ~25lvl. I kto tu jest newbie? (pytanie retoryczne jakbys nie wiedzial)
PO 1.koles mial noob eq!!!pk a co ma wiekrza obrone potworek czy ppl z noob eq.
PO 2. hmm/gfb chodzilo mi o expa
PO 3 jezeli mowisz ze knight jest taka strasznie latwa do zrobienia postacia to zrob 100lvl+ i pogadamy
PO 4 Gram w tibie 3lata i gralem tylko 1raz drutem a tak knighci
PO 5 Vill ma chyba jakis problem (nie do tematu) vill ma chyba jakis uraz do knightow albo wogule do tibi bo czytajac jego posty smieje sie glosno Vill mam taka prosbe jezeli niegrasz w tibie i popierasz to co mowisz cytatami z forum to sie wogule nie odzywaj bo to co mowie ja jest z zycia wziete wiec...
stary 07-04-2007, 12:19   #190
Nao
Użytkownik forum

Domyślny

Dodam tylko ze przenosze sie z tego forum na www.tibia.org.pl bo na tym forum siedza chyba same tibijskie NOOBY!!!
A co do tego kumpla sorcek na rsie nie nosi lebszego eq niz scale armor jezeli wogule takowe nosi Kiedys na afku zabilem 42 rsa sorca i spadl mi only chain armor wiec newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...
stary 07-04-2007, 12:37   #191
IckerEK
Użytkownik Forum

IckerEK's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Zamość

Stan: Niegrający
Świat: Astera
Domyślny

omg jesli myslisz ze knight to slaba profesja to zal mi ciebie

po 2 sorca/druta jest latwiej zabic niz knighta dobry trap i lezy

jesli ciebie mino mag jedzie do reda to wielka szkoda

poskiluj troche i sam zobacz
IckerEK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 13:15   #192
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Dobry trap to i rycek padnie... Dłużej będzie stać, ale padnie... chyba, że kumple przybiegną i mu pomogą... to chyba jedyny plus rycka w trapie, bo może dłużej na kolegów czekać...
stary 07-04-2007, 14:10   #193
MagField
Zbanowany

Data dołączenia: 11 11 2006

Świat: Calmera
MagField ma numer GG 723242
Domyślny

Teraz to knight lipa max jest.Jedyne plusy jego to,to że ma duzo cap i duzo hp...Po za tym knight ma waste max bo musi uhy kupywać.Chyba że ma uh makera ;] .Mimo to i tak gram knightem bo w sumie to trudna profesja
MagField jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 14:11   #194
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nao
newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...
Nie ma jak polew z dziecka neostrady na dobry poczatek dnia ;p

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zoliax
Dobry trap to i rycek padnie... Dłużej będzie stać, ale padnie... chyba, że kumple przybiegną i mu pomogą... to chyba jedyny plus rycka w trapie, bo może dłużej na kolegów czekać...
w tym sek, pozostale klasy na porownywalnym levelu maja o tyle mniej hp, ze czasem wystarczy po prostu strzelic do nich w biegu i nawet trapowac nie trzeba ..

Ostatnio edytowany przez Vil - 07-04-2007 o 14:14.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 14:11   #195
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
PO 1.koles mial noob eq!!!pk a co ma wiekrza obrone potworek czy ppl z noob eq.
PO 2. hmm/gfb chodzilo mi o expa
PO 3 jezeli mowisz ze knight jest taka strasznie latwa do zrobienia postacia to zrob 100lvl+ i pogadamy
PO 4 Gram w tibie 3lata i gralem tylko 1raz drutem a tak knighci
PO 5 Vill ma chyba jakis problem (nie do tematu) vill ma chyba jakis uraz do knightow albo wogule do tibi bo czytajac jego posty smieje sie glosno Vill mam taka prosbe jezeli niegrasz w tibie i popierasz to co mowisz cytatami z forum to sie wogule nie odzywaj bo to co mowie ja jest z zycia wziete wiec...
Po 1 Ten twoj kolega nie walnie wiecej niz 100 w czlowieka
Po 2 Jesli masz uzywac run ofensywnych do expienia knightem to zrob maga
po 3 Na zrobienie 100lvl sklada sie sporo czasu, wytrwalosci, a i PACC by sie przydal
po 4 No i? Mozesz grac w tibie od poczatku jej powstanie i wiedziec mniej niz osoba ktora gra 2lata. To samo sie tyczy hlvl z PK.
po 5 Ciekawe z zycia kogo...

Cytuj:
Dodam tylko ze przenosze sie z tego forum na www.tibia.org.pl bo na tym forum siedza chyba same tibijskie NOOBY!!!
A co do tego kumpla sorcek na rsie nie nosi lebszego eq niz scale armor jezeli wogule takowe nosi Kiedys na afku zabilem 42 rsa sorca i spadl mi only chain armor wiec newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...
No to wyp******** doswiadczona mordo z forum. Zreszta mala strata. A najlepsza data dolaczenia (6.04.07) Dodam tylko, ze posty sie edytuje!

Ostatnio edytowany przez Flisik - 07-04-2007 o 14:16.
stary 07-04-2007, 15:00   #196
=Pekin=
Użytkownik Forum

=Pekin='s Avatar

Lokacja: South Park

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 70+
=Pekin= ma numer GG 7778722
Domyślny

Ktos tam napisal ze Eternal wydaje 50k i zarabia 500+
i ze gra najtem jest fajna.
Lecz knight pogrąża sie z KAZDYM nastepnym wbitym lvlem w porownaniu do sorca. Prawda EO zabija sobie dragi w 7-15 hitow a sorc na 300 lvlu zabij go w UWAGA ! 1,5 SEKUNDY puszczajac 3 visy tracac 60 many ....
Jezeli twoj COOL najcik EO wbije 400 lvl dalem bedzie srał w dragi bijac w tyle samych hitow a sorcek na 400 lvlu zabije go w ... sekunde ...

Podsumowujac
Zycie knighta w tym update NIE MA SENSU

Screw you guys, Im going home.

Suck my balls Kyle.

Jak tu nie lubic Cartmana :>

http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss
Cartman- Screw you guys, Im going home.
Stan- But cartman we try..
Cartman-no, no, no Screw you guys > Home

Byhahahahahhahaaha
=Pekin= jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 15:08   #197
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez =Pekin= Pokaż post
a sorc na 300 lvlu zabij go w UWAGA ! 1,5 SEKUNDY puszczajac 3 visy
To fajny musi być ten OTS, skoro taki niski exhaust jest.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 15:25   #198
Krakersik
Guest

Domyślny

Każdy wie ze knight to najgorsza profesja w tibii z wszystkich czterech

Sorc - lepszy od knighta
Druid - lepszy od knighta
Paladin - lepszy od knighta

Wniosek:
Knight najgorszy,
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2007, 15:28   #199
Nao
Użytkownik forum

Domyślny

Niema Lebszego Od Knighta Doskonalego!!!!!!!!!!!!!
stary 07-04-2007, 15:29   #200
Flisik
Użytkownik Forum

Flisik's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Niema Lebszego Od Knighta Doskonalego!!!!!!!!!!!!!
Miales sie przeniesc -.-
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania