![]() |
#181 |
Guest
|
![]() Masz racje. Katana jest bronią mającą swoją bardzo długą tradycje i jest pewnego rodzaju symbolem Japoni. Też o tym myślałem dlaczego jest taka słaba w tibi prubowalem sobie tłumaczyć ż jest to najlepsza niemagiczna broń z mieczy ale nawet tak nie jest, jakiś brzydki longsword nie mający żadnych szans z Kataną w RL jest lepszy? To poprostu jakiś żart. Cipsoft w pewien sposub mógł obraźić niektórych Japończyków tym co z Nią zrobił. Zamiast być zakrzywiona zrobili prostą jak kij a dotego przypomina bardziej jakiś krótki mieczyk z bylektórego sklepu a nie broń honorowego samuraja. Napewno wiele osób sie zawiodło. Moją pierwszą postacią marzyłem by zdobyć "legendarną' Katane i co? Zdobyłem coś co tylko z nazwy jest Kataną a z wyglądu śmieciem i tak też jest.
Mamj tylko nadzieje żę następny upadate (bo na tego nie ma co liczyć, oprucz może zmiany wyglądu) Zmieni jej drastyczne wykorzystanie w grze i poprawi statsy tej broni na lepsze, by hociarz bylo by sobie można wytłumaczyć żę jest tro najlepsza nie magiczna broń. A może zrobią umagicznioną Katne? |
![]() |
|
![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
W pełni się zgadzam.Sam jestem wielkim fanem Japonii (manga itp;P) Ale z tą kataną to naprawde przegieli.Dali jakiegoś badziewia...już mogli wogóle jej nie dawać bo ja jestem załamany. |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Niewazne...
|
![]() Zbierzcie podpisy i wyslijcie do cipsoftu -.-
Oni tego poprostu nie zmienia bo dla nich najwazniejsze sa zyski ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
|
![]() CZe, w zupełności popieram Khana i jego opinie na temat Tibijskiej katany. A całe to gadanie o niej, nie fajnie by było gdyby CIPy stworzyły nową prof. Samuraj. Taki ziomek miałby dostępną jakąś super katane tylko dla niego,
![]() ![]() Katana ma tradycje i kulture, CIPy nie powinni jej zlekceważać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() @Up: Niee, nowych profesji raczej nie będzie, byłoby to niekorzystne dla już istniejących profesji. Co najwyżej "potworka" (mam na myśli NPC, nie bierzcie tego tak dosłownie
![]() Według mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby zamienienie Bright Sword na Katana i na odwrót. (oczywiście tylko nazwy, ew zrobić nowe grafiki) Ostatnio edytowany przez Descartes - 06-08-2005 o 12:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 07 2005
Lokacja: 20 cm od monitora
Imię: Elom Tika
Profesja: Elite Knight
Świat: Aurea
Poziom: 94
Skille: 85~
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Stan: Aktywny gracz
Imię: ---
Profesja: Knight
Świat: Saphira
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
|
![]() A mi szczerze to dynda... Używacie tej katany ? Ile sie na nią patrzycie ? Może z 10 sek. przechodząc przez jakis resp rotów i tyle. Naprawde, Katana jest jednym z najmniej uzywanych mieczy w tibii, więc po cholere ta dyskusja ? ;/
![]() |
#188 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
|
![]() Hmmm...
Mysle ze powinno zostac to poprawione albo usuniete z uwagi na to iz jest to skladnik kultury japonskiej a regulamin tibi zabrania obrazania religi, przekonan, kultu w jakikolwiek sposob. A tak pozatym to mogliby polepszyc staty katany bo w rl ten miecz wymiata.Niedawno w japoni laserem wyrownano tak jego boki ze wchodzil w stal jak w maslo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
-------------- Osobiscie mi by wystarczyło gdyby zmienili nazwę tego ścierwa co jest na rooku kataną zwanę, na Heavy Blade, albo coś w tym stylu. -------------- A poza tym - ten temat założyłem prawie rok temu, wieć ostrożnie z krytyką co do mojej osoby. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2004
|
![]() w pewnym sensie katana jet najlepszym mieczem.... na rooku , jest pożyteczna do oszukiwania graczy ze sprzedawaniem brighta .
![]()
![]() |
#191 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2005
|
![]() Taa... Katany Rulez (oczywiscie nie te z tibii) wg. mnie powinny :
1. Mieć o wiele lepszą grafe 2. Conajmniej 120 atk. 3. Powinno powstac kilka rodzajów katan i zrobic skill katana fighting (wg.mnie katana na to zasługuje) ps.w spr.ślimaczka jest spooko katana to link |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Guest
|
![]() Zgadzam się! Katana wygląda jakby była jakimś śmieciem. W Realu jest to bardzo cenna, lekka oraz piękna broń. CIPy chyba robią sobie jaja z Nas - robiąc z takiej broni gorszego śmiecia niż z Longsworda.
Tak poza tematem CIPy powinny zmienić wygląd Katany, ponieważ nie różni się prawie niczym od bright Sworda - co jest często wykorzystywane przez oszustów i thiefów w sprzedaży ( podłożą za pierwszym razem bright sworda; dadzą Cancel na Trade; za drugim razem podłożą Katane a jakiś biedak da Accept nie patrząc dokładnie co qpuje, gdyż jest podniecony bardzo niską ceną np. 1/2 ceny albo 5 k za brighta ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() @Up: Dobrze mówisz. (Ale to tak przy okazji
![]() Cytuj:
Zobaczcie, co przed chwilą skombinowałem: ![]() Ostatnio edytowany przez Descartes - 06-08-2005 o 16:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 07 2005
![]() |
![]() ale status ma jedak niemały,jest najlepsza bronią na rooku,a to jednak coś
@edit:dobry pomysł z tymi podpisami,jakby co to sie podpisze Ostatnio edytowany przez Geharb - 06-08-2005 o 20:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 05 2005
|
![]() Masz rację stary. Ja miałem okazję dotknąć ostrza Katany w rl. Bolało... Metal który był kuty task wiele razy jest wytrzymały i dlatego ten miecz zawsze był ostry.
BTW ja też sie wqurw*** i zrobiłem własne SPr dla "katany". Ale nie mogę go zamieścić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
2.Fakt, powinni podniesc troche cene, skill katany, ale nie do 120 -.- Moze podniesiemy mls do 8000010101010 att? 3.Mogliby wprowadzic kilka rodzajow katan. Co do skilla - nie przesadzaj. Niedlugo moze wprowadza dragon lance fighting, giant sword fighting, crossbow fighting - bo wg mnie te bronie na to zasluguja? ![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2005
|
![]() a znajdx mi w prawdziwym swiecie gigant sword'a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Już to chyba ktoś mówił...
Tibia to gra w której mnóstwo magicznych broni. Samuraje nie mieli szansy walczyć płonącymi mieczami albo mieczami-z-piłką. Nie wymyślaj, ze zwyczajnych broni katana jest jedną z mocniejszych. Wygląd mogliby zmienić, ale nic pozatym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Lokacja: Konin
![]() |
![]() Tak katana powinna być lepsze i ładniejsza np atk:35 def 30
Macie mój podpis ![]()
![]() |
#200 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Lokacja: Konin
![]() |
![]() Katana Zasługuje na polepszenie wyglądu i jakości (np: atk35 def 20)
Macie mój podpis Usuńcie ten jeden post