![]() |
#181 |
Guest
|
![]() Off: Błagam dzieci poproście Mikołaja nie o Pacc'a na przyszły rok, ale o słownik ort.
Co do balansu. Niech sobie balansują. Sam gram od niepamiętnych czasów braku skulli, braku party, wandów/rodów itp. Czy wtedy gra była zbalansowana? Trudno powiedzieć... Pamiętam problemy ze skillowaniem (podnoszenie spearów i boterzy którym automatycznie podnosiło), pamiętam problemy z runami i trafianie w przeciwnika ( i też nie było to głupie póki boty do tego nie powstały). A teraz? Przyjemnie mi wrócić do Paladyna, przyjemnie mi wrócić do Druida i pomimo dead'ów, pomimo waste i pomimo trudności - prawdziwy gracz daje jakoś radę. A że jedną profesją jest łatwiej niż inną? Chyba sam każdy powinien sobie zadać podstawowe pytanie: - Czy będę potrafił grać tą profesją? Bo nie problem grać. Problem grać dobrze. A wracając do wielu stron wcześniej. Jestem za "tempieniem się" (ehhh....) mieczy i innych broni. Problem z wyświetlaniem stanu? Wystarczy dodać kolorowy pasek/paski informujące o stanie, lub cyfrę niczym ilość spearów. P.S. Pozdrawiam wszystkich normalnych graczy. Zostało nas naprawdę niewiele |
|
![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Tępienie broni jest bardzo łatwe w obejściu już lepiej jak wzrośnie waga uh albo coś w tym stylu - tego juz sie nie da obejśc chyba ze se bedziesz second charem donosil
![]() Sam mam 3 pary softow , bez dwoch to nawet sie nie ruszam na exp. A co to za problem dla wysokopoziomowego ek wziasc se np 2 ave~ , przeciez to juz jest tania bron. Wazyc tez za wiele nie wazy ek nawet nie odczuje wielkiej roznicy w capie.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
![]() |
![]() |
#183 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Zamość
Stan: Aktywny gracz
Świat: Galana
|
![]() Cytuj:
Topic Jedynie co mnie cieszy to ,że drutów ![]()
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 09 2007
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Gildia: nie ma
Świat: Harmonia
Poziom: 444
Skille: 1337
Poziom mag.: 66
|
![]() @ Mufinek
to nie jest wcale twój pomysł tępienie,niszczenei pancerzy to wszystko wystepuje w grze Diablo 2 i innych czesciach pewnie z tamtad to wziales czy nawet z innych gier typu MU online jak jednak sam to wymysliles w co watpie to zwracam honor |
![]() |
![]() |
#185 |
Użytkownik Forum
|
![]() Od wprowadzenia taniej many zaczeto narzekac bo rownowaga zostala calkowicie zachwiana (wylaczajac druida ktory byl do.. ).
Przedtem knight czy pal expili se jesli chcieli rowno np te 500k dziennie (maniacy dochodzili do 1kk na dzien - ale o ludziach ktorzy nie maja prywatnego zycia badz sharuja nie mowie) , Sorc relatywnie mogl wbic nawet na luzie 3kk w dzien. Rownowaga polegala na tym ze (run nie bylo w sklepach a manasy byly na tyle drogie i 2 razy mniej dawaly ze sie nie oplacalo z reguly) sorc po wystrzelaniu run i swoim super szybkim expie musial jednak zatrzymac sie w rozwoju by amunicje znow skupic badz dorobic. Po wprowadzeniu taniej many sorc dalej mogl wyciagac te np 2kk dziennie a a knight czy pal zostawali tez przy swoich 500k tylko roznica byla w tym ze sorc mogl jak sie uparl wbijac te 2kk dzien w dzien a przed tania mana wbil w 2-3 dni 2kk a potem kolejne 3 dni prawie nic.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2006
|
![]() Najlepiej by zbalansowali postacie jak knight by pozostal taki jaki jest(niech tylko lepiej uha bo 400hp to zal..) I przywrocili sile sorca jak bylo dawniej i podniesli capa tylko o troszke a nie dali jak knightowi.. A co do expa Sorcowie musza sie wracac i traca mf..Ale jaki oni maja h/k knight kolo 80k/k a Sorcem 150-200k/h...Pomysleli by wkoncu.. Jak myslicie ?;D
|
![]() |
![]() |
#188 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nigdzie nie jest napisane ze udupia ryckow.
![]() To ze rycek bedzie musial nieco czesciej schodzic z respa nie jest az taki pwoaznym problemem. To ze mozliwe ze przestanie sie oplacac expic na niektorych potworkach tez chyba nie beda inne. Akurat rycek najmniej poddany zostanie zmianom. A nawet cos niewiele ale moze dodatkowo ryckowie dostana.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz Ostatnio edytowany przez mago - 05-11-2007 o 16:30. |
![]() |
![]() |
#189 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: bydgoszcz
Imię: leetiger
Profesja: Paladin
Świat: empera
![]() |
![]() Kto tu gada zeby palla Znow udupic??A wogule jebniety jest ten kto gada zeby zmnijszyc dmg lol knight wali mocniej i sorc od palla. Bzdura totalna gram pallem I uwazam Ze jak kazda profecja ma swoje zle i dobre strony -.- druida musieli ulepszc .. Ale po co dupic knight pallow znow .. nie rozumiem Cipsoftu czmeu poprostu nie mogl dodac nowych czarow i run Tylko pierodlic przy okazji inne profesje .. Zajeli by sie lepiej jakos nowa profesja w konicu aa jeszcze swoja droga ktos madrze powiedzial ze zaczli by myslec nad ludzi o wysokich lvl a nie o noobach 30 lvl....
|
![]() |
![]() |
#190 |
Użytkownik Forum
|
![]() Akurat pal ma najwieksze srednie dmg
![]() Przyklad z ostaniej chwili : Bylem na demon hell z siokerem i 2 ek - Dwoch ek trapowalo demka bloczac na wprost i walilo z ave na full atk. (195 lvl i 143 lvl) Sioker 137 lvl leczyl ja 126 lvl rp walilem z dystansu z boltow. Wynik : bralem wiecej expa niz 2 wyzej levelowych ek razem wzietych ![]() I po prawdzie - zwiekszenie wartosci ammo przydaloby sie- ja nawet z power boltami zarabiam krocie a co dopiero jakbym wzial spiry do lapy .... I jeszce jedno : WIELKOSC ZADAWANEGO DMG NIE ZMIENI SIE JESZCE PRZEZ NAJBLIZSZE KILKA LAT NAPEWNO DLA ZADNEJ PROFESJI - TA SPRAWE CIPSOFT ZALATWIL LATEM I TAK ZOSTANIE
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz Ostatnio edytowany przez mago - 05-11-2007 o 16:51. |
![]() |
![]() |
#191 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2007
Lokacja: Venore :D
Imię: Chylek of Demon Lord
Profesja: Elite Knight
Gildia: Executors
Świat: Secura
Poziom mag.: 7
|
![]() Tez troche tego nie rozumiem ;/ dupia knightow znowu powiem tezze troche przesadzili ze madzy i drudzi zostali oslabieni bo nawet jezeli poruwnujemy 200ek z 200ed to i tak ten ed wbije ten lvl szybciej od ek co nie? A po upie znowu przegieli z palkiem bo takie 80lvle juz biegna na kopalie behemothow pod cyclopis i takiego palka taki behe nie ruszy sposobem gora/dol wiec?
Moim zdaniem ten ich ciagly balans jest taki se i chialbym zeby pewnego dnia zrobili to tak zeby wszyscy byli szczesliwi. ![]()
#192 |
Użytkownik Forum
|
![]() @chylek
przeczytaj tlumaczenie i znajdz mi punkt w ktorym pisza ze knightow dupia.
![]() |
![]() |
#193 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
knight posiedzi dzień dłużej ale będzie miał kilkadziesiąt k zysku ( jak nie więcej ) a druid kilkadziesiąt k mniej ( jak nie więcej ) |
|
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik Forum
|
![]() NIe rozumiem, czyli uhy od kina beda cieższe niż sd sorca?
Najlepiej było za Tibii 7.4, nie było souli były farmy druidow uhy po 2,5k sd po 4k. Knighci nie mieli takich mocnych ataków, palkowie mieli bardzo trudno bo bolty duzo capp a szybko schodza (nie bylo spearów). Magowie nie mieli wandow/rodow, mana wolniej przychodziła, nikt nie visował bo było kompletnie nieopłacalne. Maga była bardzo trudno wyrobić. Jak się miało juz ten 50-60 lvl to szło na tomby z gfb jeszcze mniej więcej pohuncic i z monkami do tego. UE było za 800 many. Wszystkim żyło się dobrze było najmniej magów i byli bardzo szanowani. Mieli stare normalne duże hity a i tak nie mieli największych lvli. Nie było głupich ograniczeń w lvlach broni.... ceny były wysokie. Co update myślę że będzie gorzej. Nie wiem po co w ogóle wzieli się za zabawe w to zmienianie wszystkiego. Nikt na nic nie narzekał. Mogli dodać nową profesję. Ostatnio edytowany przez Piio - 05-11-2007 o 17:10. |
![]() |
![]() |
#196 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 07 2007
|
![]() Najlepsza tibia to była chyba 7,6 jak się sorcem z war hammerem biegało i sd biło
![]() a teraz co do update to nie mogą zrobić żeby manasy były jak kasa z wagą bo to lepiej dla knightów i palków xD pewnie dodadzą sorcowi kilka capa więcej żeby więcej wzioł czy może manasy będzie można łączyć za sobą xD nie wiem będzie jak zawsze na samym końcu nas zaskoczą ![]() a co do nowych serverów iadomo czy powstaną? na jakich serverach (USA, Niemcy) i jaki podzaj? (no-pvp, normal, pvp-wnfo) jak ktoś wie coś na ten temat niech mi priwa wyśle plx ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2007
|
![]() Co prawda jestem 36lvl knight ale nigdy nie powiedziałbym o sobie dziecko update'u. Już tak mam, że jak mam do wyboru rycerza czy inna postać, to wybieram rycerza. Ale do rzeczy, jak CipSoft stale będzie podwyższał na zmianę obrażenia, to po jakimś czasie postać na 10lvl będzie sobie bez problemu dragi biła.
Balansowanie owszem, ale nie kosztem atutów wynikających z profesji. Skoro rycerz poświęca czas na trening z ciężką zbroją, logiczne jest że jest wytrzymalszy i więcej udźwignie. Zamiast osłabiać postacie, tak jak już wielu pisało, Cip powinien zwiększyć efektywność run i manasów. Taki drut czy sorc co prawda nie będzie silniejszy, ale zabierze większą ilość run i manasów, zmniejszając zużycie capa. Co za tym idzie będzie miał więcej capa na loot. Póki co nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na efekty pracy CipSoftu, bo nic nie zmienimy. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#198 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 11 2007
|
![]() Zeby wysztskim pasiło mozna:
1. Wprowadzic kilka czarow ofesywnych dla druida, i kilka nowych dla sorca. 2. Stworzyc nowego wand'a i rood'a 3. Wprowadzic manarune. Dawalo by 3x wiecej many niz mf, i kosztowala by 3x wiecej, a wazyła by tylce co mf. 4. Zaniast kombinowac z cap'em dac wiecej mailbox'ow 5. Reszte zostawic w spokoju. I mysle ze by wszytkim sie podobalo |
![]() |
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Rzeszów ..:B3:..
Stan: Niegrający
|
![]() @up juz to pisales.....
#200 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2007
Lokacja: Łódź
Imię: Lord Solaxe
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Knights of Heavens
Poziom: 32
![]() ![]() |
![]() Przestańcie majaczyć o dodaniu większej ilości czarów ofensywnych dla Druida... Od atakowania jest Sorc. Przeznaczeniem Druta jest defensywa, leczenie/wzmacnianie innych graczy. Jeśli dostanie dobre ataki ofensywne, to gra Sorcem będzie całkowicie bez sensu. Druid powinien mieć bardziej zróżnicowane ataki leczace/wzmacniające/chroniące... = ='
|
![]() |