![]() |
#181 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Ba, chodzi o zaufaną osobe którą powołasz sobie jako osobe równouprawnioną jednakże niżej usytułowaną prawnie. Osobe która będzie mogła wydać za Ciebie decyzje ale inicjatywy nie będzie mogła podjąć. A prezydent, cóż, wybieraj jak chcesz, ja jednak jestem za uprzednim stworzeniu listy kandydatów.
Druga sprawa: które resorty są obciążone? Na stówke Marli, Gogara, Nikasta bo to są pionierzy ale np mój (i podejrzewam, że reszty też) stoi bez ruchu. Czyżby on był tą 'kulą u nogi'? P.S użytkowników którzy mają czas oraz czytają ten post prosze o wejście na nasz kochany flash-chat aby omówić partie (tj kto, gdzie, kiedy): http://www.flash-chat.pl/chat.php?chatID=Sejm2008 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#182 |
Ojciec Dyrektor
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Nowy Sącz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: interesująco
Profesja: Elite Knight
Gildia: Anima
|
![]() Panie Premierze ...
Mam kilka zastrzeżeń co do wyborów. Po pierwsze wg. mnie pomysł z wysyłaniem e-maili jest nie demokratyczny, można to zastąpić tym, iż każdy odda głos w temacie na forum Państwa. Druga sprawa, powinniśmy najpierw wyłonić kandydatów, co to za głosowanie na byle kogo !? Znam tą osobę w ogóle ?! i ona ma być głową państwa w naszym wspólnym kraju ?! Nie. Nalegam na zmianę tego typu głosowania. Bardzo dobrym posunięciem byłoby, trochę niezgodnym z tym co pisałem wyżej, ale powołanie p. o. (pełniący obowiązki) Prezydenta, szybko tymczasowe kandydatury, podczas posiedzenia kandydaci mają po 2 minuty na zaprezentowanie się a potem Prezydent rozwiązuje parlament, a głowa państwa składa rezygnację. Alleluja i do przodu ... ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Nie ufa Pan swoim własnym obywatelom? Prezydent ma 4 miesiące na pokazanie co potrafi. Potem odejdzie, lub zostanie na następne 4 miesiące. Maile wysyłamy żeby móc uniknąć podejrzeń o fałszowanie wyników. |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Myśle że do maila powinniśmy dodać jeszcze wpisy na forum ktos głos oddał. Jeśli będzie takie coś a do skrzynki będą mieli dostęp wyznalczeniu posłowie to szanse na sfałszowanie wyborów wynoszą 20-25%.
Dodatkowo informuje iż MSW potrzebuje kontaktu z obywatelami, najlepie na gg lub inny komunikator (abym mógł się naprzykrzać wam, obywatele). Prosze nr-y wysyłać na służbowego maila - [email protected] Prosze, to pilne! Ostatnio edytowany przez Voon - 18-01-2008 o 16:08. Powód: co powie ryyybaaa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zbanowany
|
![]() Od tej pory mamy stronę internetową, której adres podałem wyżej. Adres już nie prowadzi bezpośrednio do forum. Teraz aby się na nie dostać, należy wybrać jeden z buttonów. Strona będzie powiększana coraz bardziej, z dnia na dzień. Dzisiaj jeszcze planujemy dodać parę rzeczy. Zapraszamy do wzięcia udziału w projekcie! |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Użytkownik Forum
|
![]() Istnieje także alias do strony: retalia.go.pl
![]() |
![]() |
#187 |
Zbanowany
|
![]() Ok, od dziewięciu godzin można oddawać głosy w wyborach prezydenta. Mail - [email protected]
Każdy ma jeden głos, który może oddać na kogokolwiek, kto bierze udział w projekcie. BTW Dzisiaj rozpoczęliśmy negocjacje z Księstwem Sarmacji ws. uznania nas, przez ich państwo. Kiedy ta procedura dobiegnie końca, nie będziemy mieli problemu, żeby stać się oficjalną mikronacją. Jeśli Sarmacja nas uzna, to reszta też. I wtedy znajdzie się dla nas miejsce na Mapie Polskich Mikronacji. Zaczniemy kontakty międzynarodowe. To będzie super sprawa xP Możecie cały czas wchodzić na www.retalia.go.pl i się rejestrować. Im więcej ludzi tym lepiej, a zawsze będzie można gdzieś wysoko zajść. Z dniem dzisiejszym, po bardzo długich przygotowaniach, oficjalnie rusza nasz bank, Narodowy Bank Retalski. Dzisiaj można już składać wnioski o założenie konta na [email protected] Już od rana drukujemy pieniądze, a ich wartość stopniowo rośnie do założonej. Dzisiaj jeszcze będzie można się zabawić w grę na giełdzie. Na razie jest jedynie 5 spółek, których akcje można kupić. NBR, Gazeta Rzeczniepospolita, Telekomunikacja Retalska, Państwowe Zakłady Przemysłowe oraz Państwowe Zakłady Spożywcze. Kursy wszystkich zaczynają się od zera, a zaczną rosnąć w momencie uruchomienia giełdy, która będzie chodzić praktycznie codziennie od 19 do 22. Akcje można kupować pisząc tu posta i informując mnie po jakiej cenie chcesz kupić akcje, czego oraz ile tych akcji ma być. Można napisać PKC - po każdej cenie, wtedy akcje zostaną zakupione za aktualny kurs. Każda z tych spółek ma domyślnie 20 akcji. Już teraz można się zapisywać do kupna jakiś. Jedna osoba na razie nie może kupić więcej niż połowy dostępnych na rynku akcji. Dziękuję, miłego dnia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Użytkownik Forum
|
![]() UWAGA! Dzisiaj, tj. 19.01.2008r., o godzinie 19:30 odbędą się najważniejsze obrady w dotychczasowej historii Retalii. Obecność jest OBOWIĄZKOWA. Poza tym, przypominam, że trwają właśnie wybory prezydenckie. Wszyscy, którzy jeszcze nie zagłosowali, prosimy o wysłanie e-maila z nickiem/imieniem i nazwiskiem swojego kandydata na [email protected].
![]() Ostatnio edytowany przez Nikast Shynix - 19-01-2008 o 16:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Czemuż to te obrady będą najważniejsze?
PRZYPOMINAM Obywatele Retalii, obojętnie na jakim stanowisku się znajdują, są zobowiązani wysłać numer kontaktowy na komunikator internetowy (gg, aqq, tlen) na maila: [email protected] w utrzymania kontaktu pozaforumowego.Z góry dziękuje Minister SW |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mimo z powagi obrad, niestety się spóźnię. Mam nadzieję dotrzeć na nie w przeciągu 10-20 minut od rozpoczęcia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2007
Lokacja: Poznan
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nagravision the Summoner
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 9
Skille: 10/10
Poziom mag.: 2
|
![]() Mogem dolaczyc. Chcem byc prezydentem. <ironia>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2008
|
![]() Ja sie nie zglaszam, nie bawie w takie cos, ale daje propozycje...
Wrzuccie reklamy AdSense, moze zarobocie na jakis platny serwer ![]()
![]() |
#194 |
Użytkownik Forum
|
![]() Uwaga! Dalej przypominam, że gazeta Rzeczniepospolita poszukuje grafika i reporterów. Jeżeli nie znalazłeś dla siebie powołania w państwie, a chciałbyś dołączyć do grupy gazeciarskiej pisz na mail [email protected]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie napalaj się, nie wszyscy głosowali, zresztą jak narazie wszyscy żyjemy oficjalnym przystąpieniem od mikronacji polskich x]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
![]() ![]() |
![]() -------------------------------------------------------------
ZATRUDNIENIE W PRZEDSIĘBIORSTWIE ------------------------------------------------------------- Drogi Mieszkańcu, Właściciel przedsiębiorstwa X0920, Wojciech Kaczmarczyk złożył wniosek o zatrudnienie Ciebie na 100% etatu. Proponowane tygodniowe wynagrodzenie wynosi 0.001 lt. Jeżeli potwierdzasz zawarcie umowy o pracę, kliknij na poniższy link i wpisz na otwartej stronie swoje hasło. http://www.sarmacja.org/strona,praca-x,W2982 ~~ Woah oO Mogli napisać chociaż gdzie chcą mnie zatrudnić. ;/ @edit Witamy w Banku Sarmacji! Konto: AB159_1 Właściciel konta: Dawid <ixixix> (AB159) Stan: 0.00 lt trochę mało kasy na początek dali ;P
Ostatnio edytowany przez Davido16 - 21-01-2008 o 09:54. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Czy dzisiaj zebranie aktualne? No i fakt faktem czy mam próbować dalej kontaktować się z Marsseelem w sprawie konstytucji? I a'propos: kontynuować swoją prace?
|
![]() |
![]() |