![]() |
#181 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Nie wiem czy pamietasz, ale EO gdzies kolo 245 levela zatrzymal sie z expieniem, bo po przekroczeniu granicy expa na nastepny level nie dostal niczego. Wtedy, gdy czolowy knight mial sile magii porownywalna ze 160 MS, gdy gosc byl praktycznie najszybciej expiacym graczem a zdobycie przez niego 300 levela bylo kwestia czasu ( nawet przy ograniczonych mozliwosciach wyboru miejsca expienia jakie wtedy mial ) zdecydowano sie to ograniczenie zdjac, zatem z premedytacja doprowadzono do tego, ze ludzie zaczeli zblizac sie do 300 levelu i z premedytacja obcieto im potem (a nie wlasnie w tym momencie) mozliwosci o kilkanascie - dziesiat procent.
![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
|
![]() @UP
Ale pieprzysz. Nie ma komu pomagac tak? A to to co? http://forum.tibia.com/forum/?action=board&boardid=10 Tylko jakos cipsoft rzadko z tej pomocy korzysta.. |
![]() |
![]() |
#183 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() @Up
No właśnie, na tym forum zalega masa tematów w których jest po 2k++ odpowiedzi , ale cipy sobie nic z tego i tak nie robią... Cytuj:
Cytuj:
Zresztą jak trapujemy to wiemy o gmie jak ten sie tylko zaloguje...więc coś kiepsko im to idzie ![]() |
||
![]() |
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2006
|
![]() Dokładnie jak kolega up wybocilem 150 ek, i nowy system leczenia expienia mi wcale nie przeszkadza. Kiedys bylem przeciwny botom dopoki nie sprobowalem sam, wszelkie problemy z brakiem kasy z liczeniem kazdego grosza z funem gry zniknely. Cipsoft nie robi zupelnie (NIC!!) zeby ukrucic ten preceder wiec czego z tego nie skorzystac. Wiec PANOWIE znalazlem lekarstwo na wszystko NG!!!
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2008
Lokacja: Pyskowice
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seri Toonbra
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tempus Nosturm Est
Świat: Secura
Poziom: 123
Skille: 16/25
Poziom mag.: 66
![]() |
![]() Teraz może ja wyjaśnię?
Kiedyś fakt, iż były małe hity ale była satysfakcja z wbicia lvla. A teraz? 200 lvl bije się jak kiedyś 100 itd..., więc? Taka ilość hp i many i możemy chodzić na co chcemy, a że teraz do "władzy" dochodzą łajzy które nie potrafią grać i wbijają ten 300 lvl w rok/ 2 lata. Kiedyś mieć 1kk do dużo a teraz? NIC. Biegają sobie w czym chcą i w jakim addonie im się spodoba, dlatego przemyśl to autorze posta. Nie chodzi o szybkość, a o umiejętność!!! ![]() A tak inaczej mówiąc to komu gratulować, graczom czy botom? No właśnie, a bdb przykładem jest Wysysacz Dusz, który bił 200 lvl 6 lat!!! A wiecie co ma? Wszystkie addony, pełno kasy i może sobie na wiele, wiele rzeczy pozwolić, a Eternal Oblivion? Gra od początku powstania Tibii i ma może i zaledwie 300 poziom, ale ile bił te skille to wszystko? I kto wie czy on nie ma właśnie tych "RARÓW o które często ludzie monotonnie się pytają"??
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez $eriToonbra - 23-08-2008 o 13:30. |
![]() |
![]() |
#186 |
Użytkownik Forum
|
![]() a co moderator forum może? może pilnować czy gracze trzymają poziom rozmowy (a ty nie trzymasz), czy wypowiadaja sie na temat (nie wypowiadasz sie) i czy nie daja hack-linkow. to sa zadania moderatora. w tym temacie gracze wyrażają swoje opinie a nie dają porady co cip-soft ma zrobić bo oni i tak tego forum nie czytają.
goburu nie jest trolem. goburu jest TROLEM. Ostatnio edytowany przez Fagaro - 23-08-2008 o 14:33. |
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
|
![]() Pytanie zostaje czemu Cipsoft ignoruje graczy .
|
![]() |
![]() |
#188 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Te słowa mnie zawsze najabardziej dobijają...
Cip Soft nie może mieć graczy gdzieś. Czemu? Jak wyjaśnisz słowa "mam gdzieś tych co dają mi kasę"? Cip SOft słucha graczy, ale ma też swoje problemy i plany. Nie może stworzyć 666 serverów, ale nie może też nie updatować Tibii. A jeżeli ignoruje to tylko to, czego nie może w cielić w życie. |
![]() |
![]() |
#189 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez ZapodajMuze - 23-08-2008 o 15:37. |
|
![]() |
![]() |
#190 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moim zdaniem nie powinni przywracać starego systemu, ponieważ opierał się na sile magicznej, co do knighta oczywiście nie pasuje. (Myślę, że Cipsoft to zauważył).
Powinni zbalansiwać heal potiony. Mniej więcej tak: Heal Potion- 50gp 100-150hp Strong Health Potion- 100gp 150-300hp 50lv High Heal Potion- 200gp 300-500hp 80lv Great Heal Potion 300gp 500-700hp 120lv X Heal Potion 450gp 700-1000hp 160lv Ultimate Heal Potion 600gp 1000hp-1300hp 200lv Elite Elixir 1000gp 1300hp 1600hp 250lv Oczywiście to tylko przykład. Mana potiony można by podobnie zbalansować ale ostatni potion kończył by się na 160lv. Dodam jeszcze że Cipsoft powinien rozwinąć bardziej potiony.(mam na myśli te inne nie tylko mana i heal). Dodać jakieś sklepy (cena ok. 5-10k) monstery (exp~hero+) żęby to było bardziej dostępne a nie tylko z bossów. Kilka moich potionów: Tibia Potion: Drop z wszystkich potworów +700expa (Leci jak woce z arcana) dodaje 500hp i 500mp. Master Elixir: sklep (2k/e) drop z magicznych monsterów +2100expa dodaje 1200many 160lv + exhaust 4 sec na manasowanie się tą samą miksturą Stone Elixir:sklep (5k/e) zwiększa obronę fizyczną o 10% przez 30min. Losowy Drop z kamiennych monsterów. To tylko kilka z moich pomysłów nie będę przedstawiał tu wszystkich pomysłów bo to mija się z celem. Wnioskując z tego co napisałem poprawienie oraz ulepszenie (zbalansowanie starych cen itd) potionów naprawiło by cała sytuacje tibijską. Tzn znikły by spory o leczenie dla knighta oraz dało by motywacjie grania (wszycy by chcieli potiony od 250lv) ![]() Chciałem napisać to all na tibi.com ale nie znam za bardzo angielskiego. Pozdro
#191 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() @up
też kiedyś nad tym myślałem, aby dodać mnóstwo nowych i rozwinąć stare potiony. Gra była by troszkę ciekawsza gdyby np wprowadzić potion który ma losowe działanie, raz może dodać nam +10hp na 30 minut (np gdy mam na fulla 400hp miałbym przez 30 minut 410) a kupując/ lootujac drugi i wypijajac dałby nam -20% obrony przed atakami fizycznymi na 15 minut ( to tylko przyklady !) |
![]() |
![]() |
#192 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Pomysl z potionami jest przyzwoity, progresywny koszt powoduje, ze nie ma imba leczenia 1500hp runka za 175gp. Pomysle jak to dopracowac i moze wrzuce do proposali.
#193 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() @Up
"A kngiht nadal bije 40k/h i ma bp potionów za 5h na złówiach" Pzdro. Ostatnio edytowany przez Tharion - 23-08-2008 o 20:59. |
![]() |
![]() |
#194 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
System z potionami jest całkiem niezły, wlałby trochę klimatu RPG. (z tymi obronami przed ataki fizycznymi czy lodem itp.). Jednak musiałby być b. dobrze dopracowany (jak wszystko zresztą), trzeba by było zrobić osobne potiony dla knightów, osobne dla palków, i osobne dla magów, z jedną ważną kwiestią: otiony to niezły sposób na rozrużnienie magów, że np. druid mógłby korzystać tylko z defensywnych potionów, a sorcerer odwrotnie. @down Tak jak powiedział Andrealfus, druid wypijając taki potion mógłby dostać np. 10% ochrony od ognia, a sorcerer wypijając swój potion zadawałby 10% dodatkowych obrażeń od ognia. Ostatnio edytowany przez Wylansowany - 24-08-2008 o 10:14. |
|
![]() |
![]() |
#195 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() a jak mialby dzialac potion ofensywny? o.O
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
#196 |
Zbanowany
![]() |
![]() mysle ze chodzi o cos takiego np : druid wypijajac potiona defensywnego dostaje dajmy na to, +20% obrony przed jakimis atakami czy cos w tym stylu, sorc wypijajac ofensywny dostaje np pare % do siły magi albo cos w tym stylu aby nie przesadzic |
![]() |
![]() |
#197 |
Użytkownik Forum
|
![]() doprowadzi to do tego ze na wysokich levelach taki sorcer będzie mógł expic dużo szybciej w ten sam sposób niż druid bo będzie miał "te parę % m levela więcej" a druidowi będzie zwisać czy dostanie cios za 300 czy za 350 bo i tak ma 1200 hp i leczy sie exura za 400
#198 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@down 10% to tylko przykład, wiadomo, że ilość procentów musiałby być odpwiednio zrobione, nie bierz wszystko jakby było już na pewno w następnym update... Ostatnio edytowany przez Wylansowany - 24-08-2008 o 13:09. |
|
![]() |
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
|
![]() tylko ze po przekroczeniu pewnego progu levelowego kasa przestaje być problemem, poprostu sie ja ma. Taki 200+ ed to nawet nie zauważy ze na huncie będzie miał kilka mf mniej wydane na leczenie bo kasa głownie idzie na runa i czary atakujące a nie na leczenie. poza tym, skoro sorc ma 10% silniejsze czary to stwor żyje 10% krócej czyli ze sorc dostaje 10% mniej dmg niż druid.
#200 |
Zbanowany
![]() |
![]() ja podałem tylko przykład ! ale badz co badz nowe poty by sie przydaly aby dodac do tej gry troche nowych elementów
|
![]() |