![]() |
#181 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Urzekla mnie historia elektrokardiogramu z przed kilkudziesieciu postów.....
powiedzcie mi, jak elektrokardiogram (chyba tak sie pisze ![]() powiedzcie mi tez, skad mozemy miec pewnosc ze Papież jeszcze zyje? moze umarł wczoraj (tj. piątek), tylko watykan ukrył to, zeby wszystko przegotowac? przeciez wiesc o śmierci Papieża moze byc szokiem dla wielu ludzi.... Ja tam dalej wieze ze Papież zyje, i bedzie zyl jeszcze dlugo, wierze ze Bóg otworzy Mu bramy nieba, i ze przepowiednia o koncu swiata sie nie sprawdzi ... Ja w modlitwach dziekuje mu za to ze byl jakim byl, za to ze zrobil tyle dobrego do swiata oraz prosze Boga, aby zostawil go przy zyciu ![]() offtopic: moj kolega rzekł, ze to co mowią w telewizji.. ze Papież umiera... to żart prima aprilisowy, tak naprawde umarł 3 dni temu --.-- i jak takich ludzi zrozumiec?
![]() |
#182 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
@topic Podobno Papież wie, że umiera i pożegnał jakiegoś tam kardynała ;\ Smutne... Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 02-04-2005 o 16:05. |
||
![]() |
![]() |
#183 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() A ja nie rozumiem za bardzo, czemu ludzie się tak smucą... sam siebie też nie rozumiem, bo jest mi smutno. Naprawdę.
Ale przeciez według naszej wiary Katolickiej, jest "drugi świat". Po śmierci spotykamy się z Bogiem i ze wszystkimi bliskimi zmarłymi. W końcu poznamy pewnie Karola Wojtyłę po naszej śmierci. Sam nie wieżę... hmm... nie jestem pewny co do takiego życia po śmierci. Ale przecież nadzieją człowiek zyje. A smuci mnie to, że papież będzie podtrzymywany przez jakieś użądzenia... dajmy mu odejść do naszego Boga... Dziwię się sobie, że gadam takie zeczy, jestem wierzący ale nie bardzo. Nie chodzę do kościoła i takie tam... ale coś w tym jest...
![]() |
#184 |
Guest
|
![]() ponoc o 11.30 mil byc jakis komunikat ale ja go nie slyszalem bo gralem z kumplami w gale... wiec moze ktos dac linka albo powiedziec o czym ten komunikat byl czy zyje czy nie itd bo nie chce mi sie czytac wszystkich bredni na kazdym portalu zeby sie dowiedziec ze komunikatu nie bylo bo ktos tam mial sraczke...
thx @down Dzieki Dobo Ostatnio edytowany przez Maksiu - 02-04-2005 o 16:56. |
![]() |
#185 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#186 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2004
Stan: Aktywny gracz
Imię: Light Evan
Profesja: Knight
Gildia: none :/
Świat: Astera
Poziom: 23
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
|
![]() z gory mowie ze nie edytuje posta poniewaz nie chce wracac do tamtego tematu o bogu itd
wydaje mi sie ze papiez umrze jutro o 12 lub 15 po poludniu sam ustanowil jutrzejsze swieto i mysle ze tak bedzie (on juz chyba wie kiedy umrze moze dzieki siostrze faustynie lub dziki s.lucji) takie jest moje zdanie
#187 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#188 |
Zbanowany
|
![]() Po 1. Ludzie zrozumcie, że na forum panuje wolność słowa.Każdy może powiedzieć co myśli nawet osoba nie wierząca w Boga.
Po 2. Jestem katolikim lecz sądze, że Papież powinnien mieć bezbolesną śmierć.Nie powinien się męczyć. Po 3. Zgadzam się z Polinem : Ludzie którzy przybywają do Watykanu dają zarobić wielu firmom.-(z tą częścią się zgodzę), jednak tworzą oni atmosferę. Po 4.Wielu z was mówi o modlitwie, a tak naprawdę ilu z was było w kościele pomodlić się.Ilu z was zrobiło rachunek sumienia i pomyślało nad swoją "wiarą". Po 5. Moje własne zdanie @Polin :Mimo, iż jesteś ateistą powinieneś zrozumieć, że Papież w stanie śpiączki lub nie , nie pragnie tłumu (przynajmniej się nie wypowiada bo nie może).Bądź co bądź Papież jest Polakiem i powinnieneś zauważyć, że ten Polak doprowadził do spotkania wielu religii w jednym miejscu.To jest moje zdanie, lecz ty masz wolność słowa i ja to respektuję. btw. przeczytam o Cieniu Pontyfikatu Jana Pawła II -Link na pierwszych stronach w poście POLINA. |
![]() |
![]() |
#189 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Ludzie. Papiez, nie papiez, on jest CZLOWIEKIEM ktory juz ma duuuzo lat. Zamiast modlic sie o zycie i chciec, zeby go trzymali jak warzywo lub pol-warzywo, modlcie sie dla niego o bezbolesna smierc i wieczny odpoczynek. Po co on ma sie meczyc? Ma juz dostateczne zaslugi dla swiata, czas by swiat oddal mu ten dlug-niech swiat da mu spokojny, wieczny odpoczynek i nie robi z jego smierci komercyjnej sensacji.
Pamietajcie, ze dla niego zycie bylo meczarnia-te wszystkie jego choroby, kontuzje, zamachy, no i jego WIEK. Czy sami chcielibyscie sie tak meczyc? Watpie. Takze zamiast modlic sie o powrot do zdrowia, na co zreszta sa bardzo nikle szanse, modlcie sie dla niego o spokoj. O to, by ludzie zapamietali go. O to, by spelnily sie jego marzenia, apele. O to, by jego zycie nie okazalo sie niepotrzebne czy zmarnowane. O to, by jego smierc rowniez nie okazala sie niepotrzebna. O to, by ludzie nie zarabiali na jego odejsciu. Kazdy zasluguje na odpoczynek. Nie powinnismy trzymac go u nas na sile.
#190 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2004
Imię: Light Evan
Gildia: none :/
Świat: Astera
Poziom: 23
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
bo siostry mialy widzenia i np lucja wiedzila o zamachu i o tym powiedziala papiezowi !?!
![]() |
#191 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 03 2005
|
![]() Moim zdaniem pisanie takiego tematu nie ma sensu. Jak chcesz sie pomodlić to idź do kościoła i to zrób. Wiele osób wierzy że on jeszcze z tego wyjdzie. Ja dziś wracając z Białegostoku jechałem w autobusie z taką babą że przez godzine śpiewała piosenki o papieżu. (nie każdy chciał jej słuchać ,wierz mi)
Moim zdaniem papież umarł wczoraj wieczorem ,jak o tym poinformował Rzym, a watykan tego nie potwierdził ,gdyż co by ludzie powiedzieli że taka osoba zmarła tak szybko ,nagadają jeszcze że żyje i powymyslają bzdury w stylu "napisze na kartce coś" i powiemy że to on napisał -jak papież mógł napisać jak on jest w ciężkim stanie( podali w TVN że pszyszła wiadomość z watykanu że papież napisa na kartce "cieszcie się bo ja się cieszę")???No litości. Niech Bóg ma go w swojej opiece.Amen ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
![]() |
![]() Niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzac trzeba......
|
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Jan Paweł Drugi nie żyje.
2 kwietnia godz. 21.37. Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 02-04-2005 o 22:53. |
![]() |
![]() |
#195 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 85
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
|
![]() 21.37..... Cala Azura chodzi w black outift ='(,.....
#196 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Przemyśl
Imię: Wofanath
Poziom: 61
Skille: 83/80
Poziom mag.: 6
|
![]() Ja się już nie smuce. Wiem że to najlepsze co mogło spotkać Papieża, pojednać się z Bogiem na zawsze. Zaufać Panu. Życie Papieża dopiero się rozpoczyna.
|
![]() |
![]() |
#197 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 25
Poziom mag.: 38
|
![]() Ja wierzę w Boga, więc wierze też w tą przepowiednię, lecz może ten czarnoskóry papież będzie władał Kościołem za kilka dni,lat,tysięcy,milionów lat??
Nie napisane jest że zaraz po Polaku panować bedzie on. Więc pewnie tego niedożyjemy. -------------------------------------------------------------------------- Papież odszedł.........Módlmy się za Jego duszę...... ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() Nie wiem co powiedziec.... niech spoczywa w pokoju...[*]
#200 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Grudziądz
![]() |
![]() Również smuce się i zarazem ciesze się... Papa odszedł dlatego warto się pomodlić za takiego człowieka. A to ss jak obchodzi odejście papy Hiberna (nie śmiać się z eq i lvl to uh maker) :
![]()