![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
Stan: Niegrający
|
![]() W tibie gralem około 2 lata w końcu przestałem i do niej nie wróciłem...Teraz siedze tylko na forum i oglądam fejki itpd..Jeżeli chcesz wyrwać sięz nałogu to wyrwiesz.Tibia to strata czasu... kiedys siedziałem nad nu.ą okolo 10 h a o życiu towaryskim wogóle zapomniałem straciłem przyjaciół ,naszczęście udało mi się odzyskać przyjaciól a o Tibi prawie nie myśle
![]() ![]()
![]() |
#183 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Dla mnie tibia nie jest nałogiem tylko zabawa.Moge przestac kiedy chce.Zdarzaly sie przerwy ze miesiac nie gralem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 03 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tak jak sie nazywa ;D
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 67
Poziom mag.: 56
|
![]() @2xup
Tak tibia to jest tylko zabawa. Ja miałem kilka charów. ![]() Wracam do tibi jak mi sie nudzi i jak nie mam co robić to wtedy gram ![]() Furora RoX ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2006
Lokacja: Bełchatów
Imię: Somebody.
Profesja: Sorcerer
Świat: Somewhere.
![]() |
![]() Żeby rzucić tibie najpierw zastanów się czy tego chcesz. Znajdz sobie jakieś hooby, wyjdz na dwór czy cos
![]() ![]() ![]() ![]()
Palincia 12:19 łeee Palincia 12:19 to ja sie na to nie pisze Palincia 12:19 nie mam czasu na bzdury Palincia 12:19 i nie mam czasu wysluchiwac noobow Palincia 12:20 ktorzy po miesiacu gry w tibie Palincia 12:20 mowia, ze nadal nie wiedza ktorym klawiszem sie skacze Palincia 12:20 nie chce byc tutorem PauluŚka =) 12:21 Hahahahahaha |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 11 2006
Lokacja: Lublin
|
![]() Tibia to jest nałóg dla dzieci , którzy okładają swoje mamy krzesłami itp.
Ja sobie z powodu Tibii nic nie robie chce grać to gram , niechce to wyłączam , jednego dnia moge siedzieć 5 minut , a drugiego 5 h , a potem mogę przez miesiąc w nią nie grać . Tibia jest nałogiem dla tych co nie potrafią od niej odejść nawet na 10 minut , to czy będziesz od niej uzależniony zależy od twojej psychiki , chyba , że nie masz przyjaciół nikt cię nie lubi to swój świat znajdujesz w gierkach komputerowych ; ] Trzeba też pomyśleć czasem , że życie jest tylko jedno , a np. MDW i tym podobni pg-rzy spędzają połowe życia przed pikselami , trzeba korzystać z życia , bo po śmierci już nic nie zrobisz ; ) , więc jak już ktoś nie może wytrzymać bez Tibii to proponuje : zepsucie sobie komputera , przestać opłacać internet , przywiązać się do kaloryfera ; ) Tibia nic wam nie da , oprócz jednej rzeczy , że można potem wszystko na allegro sprzedać i zarobić troche pieniędzy , ale czy warto ? ; ) @DOWN Uważasz , że jak człowiek mający 23 lata gra po 10 H w latające piksele to jest normalny ? A skąd możesz wiedzieć , że ma kumpli i życie towarzyskie w wywiadzie mógł napisać wszystko ; ) Pracuje , studiuje i chorobliwie gra do rana to chyba nie normalne ? Przeczytałeś wywiad i co fajnie? a może wszystko to jedna wielka ściema i tak naprawde ma 15 lat -.- Dużo możesz wiedzieć ; ) Ostatnio edytowany przez Theand - 09-03-2007 o 23:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rykun
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 57
|
![]() Cytuj:
jesli czytales wywiad to MDW to powinienes wiedziec ze on wcale nie gra 24/7. on ma kumpli izycie towarzyskie, nauke a w tibie gra wieczorami i w nocy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Użytkownik Forum
|
![]() trzeba miec we wszystkim umiar
wszystko co przedawkowane szkodzi np. szkola ![]() btw gram w tibie od 1,5 roku caly czas prawie na pacc i mam 58lev i dobrze mi z tym. od wielu sob slyszalem ze stracilem kase ale nic mnie to nie obchodzi. gram bo sprawia mi to przyjemnośc, nie chce mi sie to nawet nie wlaczam. it's just a game |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: Dębica
Stan: Usunięty
Imię: Pawell Druidek
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: 136
Skille: 18/27
Poziom mag.: 73
|
![]() A mi sie udalo z tego wyrwac ^^
Ja techniki różne znam i dlatego wygrywam. <Ryski> ktos wie co oznaczaja w zoltym kwadraciku w lewym gornym rogu cyferki w TVP? <Ryski> nowe oznaczenia programow? <imano> tam pisze <imano> ile browarow trzeba wypic zeby zrozumiec film ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
|
![]()
NIE GRAM W TIBIE ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Derbil Gloe - 10-03-2007 o 17:47. Powód: Pielucha sie zapelnilaOSOSOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOooooooooooooooooooooo |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
a chodzenie na imprezy i spotykanie sie z przyjaciółmi wpisze ci ktoś? i co, przez to przestaniesz to robić? ok a teraz w tym samym kontekście powiedz co ci daje: a)Oglądanie telwizji b)chodzenie do pubu, klubów, na imprezy itp c) spotykanie sie z przyjaciółmi d)korzystanie z kompa (nie zwiazane z tibia) e)słuchanie muzki f)Uprawianie sportów g) inne hobby itp. itd.
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3
Świat: Calmera
![]() |
![]() Ograniczcie gre do 2h dziennie, potem sobie zablokujcie port7171 (port Tibii) mi sie tak zablokowal ze nie da sie go odblokowac, i dzieku temu skonczylem z ta gra
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2006
Imię: Rubeus Venon
Profesja: Druid
Świat: Luminera
Poziom: 32
![]() |
![]() Ja sam kiedyś zrobiłem temat i sondę na temat: Czy czujesz się uzależniony od Tibi, ale z niewiadomych przyczyn został skasowany.
![]() |
#197 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 03 2007
Stan: Początkujący
Imię: Dartra of Master
Świat: Candia
Poziom: 17
Skille: 17/19
|
![]() ja moge skończyć kiedy chce z tibią i nie czuje sie uzależniony
![]() To że długo siedze na kompie nie znaczy że jestem chyba uzależniony nie? xP |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wczoraj po 22 uświadomiłem sobie ,że Tibia to strata czasu. Za mało czasu za dużo nauki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Uzależnić się można od wielu rzeczy (alkohol, dragi, inne używki, telewizja, inne gry komputerowe, masturbacja, nawet od wychodzenia na dwór można się uzależnić na jakiś czas jak się długo nie wychodziło...i wiele, wiele innych.)
A uzależnienie od Tibii jest najgłupszym ze wszystkich. Już lepiej jarać blanty pod blokiem, bo ani nikogo stołkiem nie udupisz, posiedzisz na świeżym powietrzu, pośmiejesz się trochę (śmiech to zdrowie), a dziury w mózgu od Tibi i tak byś dostał (jeszcze większe niż od trawki.) @Down: a) Nic b) Ruch i przeważnie świeże powietrze c) Patrz podpunkt b, a ponadto zawieranie nowych znajomości d) Zależy co robisz na tym kompie. Na przykład możesz zacząć uczyć się programowania. e) Nic, ale niekiedy poprawia humor (zależy od gatunku muzyki) f) Patrz podpunkt b, a ponadto poprawiasz swoją sprawność fizyczną, że o zdrowiu nie wspomnę g) Zależy od hobby. Na pewno wyjdzie Ci to na lepsze niż maniaczenie się przed kompem. Ostatnio edytowany przez Xeradus - 11-03-2007 o 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 07 2006
Lokacja: -*-
Gildia: Illusion
Świat: Morgana
![]() |
![]() Cytuj: