Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-03-2005, 21:07   #181
Czarny_Rozpruwacz
Użytkownik forum

Czarny_Rozpruwacz's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2005
Lokacja: Bogatynia

Domyślny

Ja ostatno rozmawiałem z gościem który niby rozwiązał ta zagadke i dał mi jakiś link i tam jest niby zdjecie z jego eq i cos i prosze, czy ktoś by mugł sprawdzić czy ten link to nie kolejny keyloger <---LINK
prosze o odpowieć
>Powtarzam że to nie mój link i nie odpowiadam za szkody wyrządzone przez keylogery <

Ostatnio edytowany przez Gremlin - 29-03-2005 o 05:07. Powód: Zmienilem link w obrazek (Zeby nikt nie mial watpliwosci czy keylogger czy nie)
Czarny_Rozpruwacz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-03-2005, 21:40   #182
Muzynek
Użytkownik Forum

Muzynek's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

Domyślny

kayloger to niejest..i to zdjęcie twojego kolegi to zwykły fake..
level..hmmm..nawet nie wiem już który ;p (był 42)
xx/xx (były 79/60 mmm...)
<"ReTiReD"> <"I was hacked">
Muzynek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2005, 22:51   #183
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Eeee, na 101% to jest fake!

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2005, 01:44   #184
Florydaking
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Katowice

Stan: Aktywny gracz
Imię: eigo rider
Profesja: Knight
Świat: Danubia
Poziom: 10
Poziom mag.: 1
Domyślny no coment

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Simestro
Jestescie zbyt pewni siebie co do nagrod. Moze z bazyliszka nic nie wypada? Jest moze tak pusty jak snake? Moze jest on tylko czescia rozwiazania innego questa? Tego nikt nie wie i pewnie nikt nie zglebi tej tajemnicy poki jest czas. Ja (mimo mojego 11 lvla) jezeli nie ma tam bramki levelovej to chetnie sie wybiore i jezeli bedzie tak ze kiedys sie do niego dostane to dam screena. Chodzby z samym bazyliszkiem. Oby tylko tak sie stalo
Ty to najpierw poczytaj na ten temat a potem się wypowiadaj bo niewiem czy wiesz ale plotki mówią że quest polega na zabiciu bazyliszka nie dla jego loota ino by za jego ciało dostać klucz do skarbca o którym każdy marzy...
Topic: jak dlamnie wezme łom i te ***ane drzwi ze skarbca wy***ie i okradne cały HAHAAHHAAHAH ale zmnie LoL
Florydaking jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2005, 03:25   #185
Sir Pomyleniec Nowy
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarny_Rozpruwacz
Ja ostatno rozmawiałem z gościem który niby rozwiązał ta zagadke i dał mi jakiś link i tam jest niby zdjecie z jego eq i cos i prosze, czy ktoś by mugł sprawdzić czy ten link to nie kolejny keyloger http://img115.exs.cx/img115/4980/niewierzysz6ac.jpg <---LINK
prosze o odpowieć
>Powtarzam że to nie mój link i nie odpowiadam za szkody wyrządzone przez keylogery <

stary to nei jest keylogger to po pierwsze po drugie to chyba nie temat do zdjec
po trzecie co do zdjecia to jets fake , slyszales o czyms takim jak fake maker by besn? tam zawsze jest 83 capa na screenie tak jest dalje jak sie przyjrzysz to mozna sie dopatrzec zle wklejonego okienka z eq dalej golden bootsy sa nie do zdobycia jeszcze dalej to juz utwierdza na 10000000 % ze to fake w obrazku gdzie jest eq widac red skulla (tam w okienku gdzie sie walka pokazuje) tymczasem na ekranie gry nie ma zadnego red skulla takze kolo ci wkreca a pzoa tym skoro mialby nei klamac to po co wymazywal by imiona graczy? przyjrzyj sie dokladnie fotce pozniej pisz posta aha i nie rob z siebie nooba pytajac czy to keylogger w pliku .jpg w necie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2005, 06:22   #186
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Jeszcze zle wklejone buty.
stary 29-03-2005, 11:45   #187
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Ludzie my tu mamy wyjaśnic "questa" z bazyliszkiem a nie jakies fak'e zje.. źle zrobione dajecie, czyż nie?
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2005, 16:46   #188
Thomisson
Użytkownik Forum

Thomisson's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford

Thomisson ma numer GG 7120620
Domyślny Ja też coś mam......

Czytam ten temat od pierwszej strony. Wywnioskowałem, że jestescie podzieleni na dwie grupy (w tym poście):

- optymiści
- pesymiści (realiści)

Ja też coś mam po rozmowie z Tibianusem. przeczytajcie:
16:42 Thomisson: hail king
16:42 King Tibianus: I greet thee, my loyal subject.
16:42 Harsky: HAIL TO THE KING!
16:42 Stutch: HAIL TO THE KING!
16:42 Thomisson: trouble
16:42 Thomisson: basilik quest
16:42 King Tibianus: I will call for heroes as soon as the need arises again and then reward them appropriately.
16:43 Thomisson: good bye
16:43 King Tibianus: Good bye, Thomisson!
16:43 Harsky: LONG LIVE THE KING! You may leave now!
16:43 Stutch: LONG LIVE THE KING! You may leave now!
Z tego co rozumiem to Tibianus powiedział, że:
Zawołam bohaterów tak szybko jak potrzeba nadejdzie i wynagrodzę ich sowicie.
Jak coś źle to mówcie......
Thomisson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2005, 18:23   #189
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

@up:
on tak reaguje na zwykle "quest"

...
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-04-2005, 14:16   #190
Czarny_Rozpruwacz
Użytkownik forum

Czarny_Rozpruwacz's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2005
Lokacja: Bogatynia

Domyślny

Mowilem juz ze to nie moj link, a nawet to nie jest moj kolega znalazlem nr. gg tego goscia i on powiedzial ze wykonal tego questa ale nie wiezylem i podal mi ten link a ja nie wiedzialem czy to moze nie jest keyloger i postanowilem nie ryzykowac
teraz tez mysle ze to jest fake raczej na 110%
Czarny_Rozpruwacz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2005, 13:46   #191
Bubbler Knight of Nova
Guest

Domyślny O bazyliszku

Postanowiłem napisac conieco o bazyliszku. Mity oraz ciekawostki dotyczące bazyliszka. Trrochę dodam od siebie, trochę przepisze z książek. Może to w czymś pomoże. Oto wszystko co wiem:

Bazyliszek jest jednym z naszych ulubionych potworów. W zależności od tego, kto snuje opowieść, bazyliszek może być ziejącym jadem wężem, złowrogim jaszczurem, ogromnym smokiem albo też chimerą o głowie i skrzydłach koguta osadzonych na ciele węża. Podobnie jak ogromny zielony wąż, bazyliszek zawsze przeraża, a czasami również zabija kładąc swoje ofiary trupem samym tylko spojrzeniem.
Pierwsza wzmianka o tym czarującym gadzie pochodzi od Pliniusza Starszego, rzymskiego pisarza z pierwszego wieku, którego Historia naturalna odzwierciedla w znacznej mierze przekonania ówczesnych Rzymian o świecie natury. Według Pliniusza bazyliszek to niewielki, lecz śmiercionośny wąż, mający raptem ze 30 cm długości, pochodzący z Afryki północnej. Znany jako ,,król węży" ze względu na podobne do korony na znaki na łbie (po grecku basiliskos znaczy ,,mały król"), bazyliszek miał zbliżać się do ofiary w pozycji pionnowej, a nie wijąc się po ziemi, jak czynią to inne węże, i swoim oddechem palić zarośla i kruszyć kamienie. Bazyliszek zamieszkiwał pustynia, niekoniecznie z wyboru, lecz raczej dlatego, że dokądkolwiek by się udał, jego palący oddech wkrótce przemieniał to miejsce w pustkowie. Jego jad jest tak potęzny, powiada Pliniusz, że jeśliby jeździec zabił bazyliszka włócznią, jad węża dotarłby przez drzewce do jeźdźca i uśmiercił najpierw jego, a potem konia.
Jeśli można powiedziećm że wąż ma piętę achillesową, to bazyliszek miał ich aż dwie: nie mógł znieść zapachu łasicy, ani piania koguta. Aby zgładzić bazyliszka za pomocą łasicy, trzeba było najpierwzwabić go do jej nory, a potem pozatykać wszystkie wyjścia, aby padł od jej wyziewów. Pokonanie bazyliszka z pomocą koguta było o wiele łatwiejsze, ponieważ wystarczył byle odgłos koguciego piania, by bazyliszek dokonał żywota w konwulsjach. Jednak najlepszą obroną przed bazyliszkiem było lustro, które odbijało jego mordercze spojrzenie, tak że nazyliszek umierał z przerażenia.
Jak wiele przedziwnych stworzeń bazyliszek prawdopodobnie miał swego protoplastę wśród prawdziwych zwierząt- w tym wypadku była to śmiertelnie jadowita egipska kobra, poruszająca się z wyprostowanym łbem, na którym widnieją znaki podobne do korony. Jednak, jak często bywało w starożytności, pisarze opisujący zwyczaje i mieszkańców odległych krain tworzyli swoje dzieła, nie ruszając się z domu. Zwykle osnuwali opisy na opowieściach z drugiej ręki, zasłyszanych od obcych przybyszów, którzy bez wątpienia ubarwiali je, by czynić je jeszcze bardziej interesującymi. I kiedy ich historie powtarzano z ust do ust legenda bazyliszka rosła i rosła.
W średniowieczu księgi opisujące mistyczne stworzenia zaczęły przedstawiać bazyliszka jako przedziwne monstrum o tułowiu węża (według greckiej i rzymskiej tradycji bazyliszek był cały wężem) i głowie, skrzydłach, a czasem również nogach koguta. Ta wersja bazyliszka , którą wedle legendy można napotkać tak w Anglii, jaki w Afryce, znana była również pod angielską nazwą cockatrice. Mało prawdopodobna kombinacja węża i koguta mogła wziąć swój początek z fantastycznych historii na temat jego narodzin, według których bazyliszek wylągł się z jaja złożonego na stoku wzgórza przez koguta i wysiedzanego przez ropuchę. Takie właśnie wyobrażenie bazyliszka, czasem z ciałem pokrytym piórami, czasem zaś rybią łuską, było szeroko rozpowszechnione i pojawiało się w średniowiecznej sztuce i heraldyce.
WSPÓŁCZESNY BAZYLISZEK:
Współczesnym imiennikiem mitycznego bazyliszka jest zadziwiająca jaszczurkatropikalna, żyjąca w lasach tropikalnych Ameryki Środkowej i Południowej. Bazyliszek (Basiliscus basiliscus) należy do rodziny legwanów, zamieszkuje drzewa i skały i umie przebiec po powierzchni wody, trzymając się niemal zupełnie prosto na tylnich nogach !!! Jest wyśmienitym pływakiem i doskonale się wspina. Żywi się owadami, pająkami i innymi mniejszymi zwierzętami. Dzięki umiejętności chodzenia po wodzie po angielsku bywa nazywany jaszczurką Jezusa Chrystusa. (Może to quest na soft bootsy pozwalające chodzić na wodzie )

Koniec

To chyba mój najdłuższy post na forum . Przepraszam za literówki. Jak ktoś na coś wpadnie niech pisze, bo ten teemat chyba umarł . Już nikt nic od jakiegoś czasu nie pisze.

Ostatnio edytowany przez Bubbler Knight of Nova - 03-04-2005 o 14:27.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2005, 14:33   #192
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Nie wiem czy ktos juz o tym tutaj pisal, ale dzisiaj naszla mnie pewna mysl...

Ten quest raczej obecnie juz nie istnieje, poniewaz jezeli raz ktos wykonal by go, i dostal klucz do skarbca, codziennie po res serva moglby wejsc do skarbca i zabrac nowe DSL. Tak wiec, quest albo nie istnieje, albo nagroda za niego jest cos innego, albo tez quest istnieje, nagroda za niego faktycznie jest klucz do skarbca, ale po jednym uzyciu znika. Ale jak wtedy rozwiazano by problem otwartych drzwi do skarbca?

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2005, 14:41   #193
Faja
Użytkownik Forum

Faja's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 87/74
Poziom mag.: 16
Faja ma numer GG 2043869
Domyślny

Jaka jest pewność że ten basilisk jest potrzebny do skarbca????
Może ten skarbiec w kazzo nigdy nie zostanie otwarty!

A może ten basilisk jest dla picu.My se łamiemy głowy nad tym a cipsoft sie znas śmieje

Firefox i tylko on
Faja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2005, 20:27   #194
Jheus Xedras
Użytkownik forum

Jheus Xedras's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2005

Domyślny

@bubbler knight of nova
Wiesz troche sie rozpisales
Dziwne ze ci sie chcialo to wszystko pisac

@topic:
Ja mysle ze ten quest jest juz zamkniety
Jak gdzies slyszalem ktos kiedys mial dsl i wywalil je do wody
Moze to on wykonal tego questa i on juz jest zamkniety
Lecz moze kiedys...
Jheus Xedras jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2005, 20:53   #195
roland
Użytkownik Forum

roland's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P

roland ma numer GG 2839234
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarny_Rozpruwacz
Ja ostatno rozmawiałem z gościem który niby rozwiązał ta zagadke i dał mi jakiś link i tam jest niby zdjecie z jego eq i cos i prosze, czy ktoś by mugł sprawdzić czy ten link to nie kolejny keyloger <---LINK
prosze o odpowieć
Najfajniejsze, że gościu ma red skulla na liście ekwipunku, a na obrazie już nie ma... Swoją drogą, czemu nosi scarf, a nie aol?
tak w tej pierwszej..."
roland jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-06-2005, 22:25   #196
Loxi
Użytkownik Forum

Loxi's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Ab'Dendriel

Stan: Tutor
Imię: Darshil
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sunblade
Świat: Furora
Poziom: 64
Skille: 83/70
Poziom mag.: 17
Król !!!o Horned Foxie!!!!!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
sry zła odpowiedz w kopalni jest budrik przepraszam wszystkich za błąd

p.s patrzcie co mówi budrik
Knight Simon Dark lord: hi
Budrik: Hiho, Hiho Knight Simon Dark lord.
Knight Simon Dark lord: job
Budrik: I am the foreman of this mine.
Knight Simon Dark lord: mines
Budrik: This is no funhouse. Leave the miners and their drilling-worms alone and get out! Wehave already enough trouble without you.
Knight Simon Dark lord: trouble
Budrik: The Horned Fox is leading his bandits in sneak attacks and raids on us.
Knight Simon Dark lord: horned fox
Budrik: A minotaur they threw out at Mintwallin. He must have some kind of hideout nearby.
Knight Simon Dark lord: hideout
Budrik: The hideout of the Horned Fox is probably a dangerous if not lethal place for theunexperienced ones.
może to jakiś quest pod ziemiom kopalni niech ktoś sprawdzi mozże

p.s2 tutaj tłumaczenie dla tych co angielskiego nie umiejom

Knight Simon Dark lord: witaj
Budrik: witam , witam Knight Simon Dark lord.
Knight Simon Dark lord: praca
Budrik: jestem nadzorcą(chyba) tej kopalni.
Knight Simon Dark lord: moja,koplanie( nie wiem jak to zrozumiał było "mines")
Budrik: to nie jest dom zabaw. zostaw górników i ich kopiące-rotyz daleka wynoś się! mamy już wystarczająco problemów bez ciebie.
Knight Simon Dark lord: problemy
Budrik: Horned Fox wysłał tych bandytów (coś z atakami nie wiem co).
Knight Simon Dark lord: horned fox
Budrik: minotaur który uciekł z Mintwallin. on musi mieć jakiś rodzaj kryjówki blisko.
Knight Simon Dark lord: kryjówka
Budrik: kryjówka horned fox jest prawdopodobnie niebezpieczna bez "lethal place for the unexperienced ones". napis w " nie potrawie przetłumaczyc

p.s3 tłimaczenie amatroskie jak nie podoba się albo jest innaczej powiedzcie edytuje posta
WIEM O CO CHODZI!!!!kolo kopalni sa gory(kolo ostaniej kopalni najbardziej wysunietej na lewo)tam sie wchodzi przez dziure w ziemi(trzeba odkopac)potem ropuje sie i znajdujemy sie w tej gorze!!!tam jest pelno mino!!moze to tam jest ten caly horned fox??
stary 23-06-2005, 23:07   #197
wolfram
Użytkownik Forum

wolfram's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: WuWua

Imię: Xarturo
Świat: Thoria
Poziom: 130
Domyślny

tak jest tam quest. na steel helmet i pare innych smieci ogolna wartosc loota nie przekracza 500gp
wolfram jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2005, 17:23   #198
Krwawy Jack
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 04 2005

Domyślny A może by..

Czy wy kojarzycie fakty? Ktoś już w tym temacie mówił, że jego qumpel znalazł notkę coś w stylu: Play on the flute on the master of the snakes.(Zagraj na flecie dla króla węży) Można sprubować.
Krwawy Jack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2005, 17:29   #199
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

Znowu zaczynacie, ludzie to już sie robi nudne, skończcie ten nędzny temat bo aż sie nie dobrze robi jak sie was słcha, każdy z was jest scherlock, ale żaden z was nie ma pojęcia o czym gada

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2005, 19:13   #200
hakate
Guest

Domyślny Bazyliszek

WItam was ludzie mzoe i napisze glupoty ale warto sprobowac

ROZMOWA PODana wczesniej przez kogos:
23:09 Zizevolo: hi
23:09 Talphion: HIHOOOO Zizevolo! <waves his hands>
23:09 Zizevolo: basilisk quest
23:09 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD!
23:10 Zizevolo: quest
23:10 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD!
23:10 Talphion: HEY! CAREFUL WHERE YOU STEP!

Mowa jest o minomagach spikeswordzie mozliwe ze jest on powiazany z Questem z rooka o spike swor. Słyszalem tez, że niby z rooka moze pzrejsc na main jakąs drogą ale juz nie mozna bo brakuje jakiegos klucza czy cos.

WIEC JEZELI FAKTYCZNIE SA TU GLUPOTY USONCIE TE WIADOMOSC

POWODZENIA W ROZWIĄZANIU ZAGADKI POZDRO ALL
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania