Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-04-2006, 23:47   #181
Szatyneczka
Użytkownik Forum

Szatyneczka's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2004

Domyślny

Ogolnie do calego topica:

Każdy orze jak może.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-04-2006, 09:24   #182
Xadue
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 02 2006
Lokacja: kŘäkow

Imię: Xadue
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 113
Poziom mag.: 68
Xadue ma numer GG 4470385
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nyksus
A wy co na to?
A my na to jak na lato

Zabijmy te nędzne kreatury uzywajace macra! Spalmy ich na stosie!

PS. Tak serio nic nie zrobisz
stary 19-04-2006, 10:46   #183
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slyth
jak ja ? dlazcego jak gdzie napisałem że używam TBI ? , a jeżeli napisałem to mnie popraw. Co ma światło do expienia czy do PvP ?
i nie ucz mnie co wypadało by a czego by nie wypadało
pozdrawiam
Litości. Daje od ciebie na kilometr, że używasz cheatów. Oczywiście ty chcesz niepodważalnych dowodów na to, więc OK:
Pokornie całuję cię w dupcie i przepraszam, że śmiałem wywnioskować z twojego posta, że używasz cheatów. Post pisałem do tych, którzy używają. Sorry, ale muszę cię pouczyć: Nigdzie nie pisałem, i nie miałem chęci pisać tylko o świetle w takiej TBI itd. Ja pisałem ogólnie o cheatach, a wszyscy wiemy, że używając go możemy bardzo znacznie wplynąć na PVP, expienie (światło ma jednak wpływ na expienie, i to duży) etc.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-04-2006, 11:27   #184
Titania_Knight
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Titania
Poziom: 50
Skille: 73/70
Poziom mag.: 5
Domyślny

Po pierwsze macra są dla ludzi.
Po drugie słuchaj cip softu i bądż mu posłuszny to długo nie pograsz.
Po trzecie mi to wcale nie przeszkadza jeżeli ktoś używa tbi tylko po to żeby caly czas nie wrzucać exury i zmieniać celu ataku.
Po czwarte jeżeli ktos afkuje (czego nie lubie) to będzie afkował nawet z bez tbi.
Po piąte ja tego nie używam =-p
Titania_Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 16:30   #185
Haagarson
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 07 2005

Domyślny

przeczytalem poltorej strony i juz nie moge wiecej : )

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
Twoje przeniesienie tej sytuacji do swiata realnego jest troche zbyt brutalne i nie do konca trafne. jezeli juz uzywasz tego przykladu to powinno to brzmiec raczej "jezeli kradniesz z uzyciem broni palnej to czy jestes gotowy jej uzyc" chociaz to tez jest dalekie od poprawnego przeniesienia tego na swiat realny. moze poprostu lepiej tego nie robic, bo jednak sa to 2 rozne rzeczy. bronia palna zabijasz ludzi, popelniasz czyn "dzieki" ktoremu mozesz stracic wolnosc nawet do konca swojego zycia. lepiej takich porownan miedzy Tibia a rl nie robic.
chuj - kocham te idiotyczne parsery : ) btw. sie pisze c_h_u_j a nie h_u_j : > - wazne jest to do czego porownujesz - chodzi o ide.

Cytuj:
skoro umiem cos zrobic (w domysle zlego) to to robie.
a tak nie jest.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Złe porównanie. Gracz, który w tibii osiągnął wiele dzięki pomocy TBI do zdobycia levela, skilli itp. jest jak wysoko postawiony urzędnik/szef jakiejś firmy, który doszedł do swojego stanowiska z pomocą mafii, łapówek, mocnych "pleców", itd.
Jak już ktoś mówił - jeden uczciwie zdobędzie level 100 w rok, drugi w pół roku używając TBI, mc i innych tego typu rzeczy. Czyj level będzie "lepszy" ? (dla mnie ten pierwszy). Pozatym skoro ktoś nie potrafi sobie poradzić z wymogami gry to niech lepiej nie gra.
nie ma to jak umiejetnosc czytania ze zrozumieniem : )

spleen od poczatku twierdzi ze robi to wszystko dla T R E N I N G U.
kto mowi ze jest genialnym programista ?

btw. ktorstam kolega watpiac w altruizm spleena rzucil haslem " rozgryza kilka godzin XXX" ... skad wiesz ? siedzisz kolo niego ?

nie pozdrawiam uzytkownikow-idioto.
pozdrawiam trzezwo mysalcych,
Hayne : ) [tibia.org.pl user ...]

Ostatnio edytowany przez Haagarson - 06-05-2006 o 16:33.
Haagarson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2006, 12:22   #186
fr3ak
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 04 2006
Lokacja: Przemyśl

Profesja: Royal Paladin
fr3ak ma numer GG 3388448
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Nooby oszuści, debile i cheaterzy (w tym macro userzy) zawsze byli są i będą, gdyż inteligencja na tym świecie wymiera właśnie przez takie podejście jak twoje.
@ Jerkov Thundersword

Sądząc po Twoim mlev to wnioskuje, że też używasz bota! Już wyjaśniam. Secura - świat non-pvp, więc nie jest problemem zostawić sobie postać w jakiejś wieży na noc i nie martwić się o deda. Tak - są tzw. czarne listy, ale jeśli znajdziesz dobre miejsce to nikt Cię nie znajdzie. Sprawa sp - w TBI jest opcja, która po skończeniu się sp trenuje Ci mlev, za pomocą czarów typu 'utevo lux'. Więc wątpie żebyś wbił taki mlev jedynie o własnych siłach. Jeśli się mylę to przepraszam, takie jest moje zdanie.

Pzdr,
fr3ak

Ostatnio edytowany przez fr3ak - 07-05-2006 o 12:24.
fr3ak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2006, 12:30   #187
alienXX
Użytkownik Forum

alienXX's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice

Stan: Niegrający
Imię: Tomek
Świat: Real life
Domyślny

Yeah, spleen glupi hacker, ojębąl 350265* idiótów ktorzy sciagneli TBI. Najsmieszniejsze jest to, ze skarg na hacki bylo moze z 20~. 100% ze z innego powodu, bo po postach mozna bylo poznac ze idióci, ktorzy nie potrafia wlaczyc antyvira i wchodza na strony 'frea-pakk', a potem, ze to niby wina TBI i spleena ktory hackuje wyselekcjonowanych 20lvl druidow ze scale armorem i brass legsami, wybranych w skali 1 shackowany na 17500 czystych. A moze trafi akurat na ciebie? ;d

*dane z dnia 7 maja 2006 r

@up - No... i jeszcze EO cheatuje i Cachero i (nie pamietam wiecej hlvli ;d - nie gram w tibie) bo maja za wysokie lvlve. Tego sie przeciez NIE DA zrobic bez bota! ;o

[Tibia.org.pl moderator]

Ostatnio edytowany przez alienXX - 07-05-2006 o 12:39.
alienXX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2006, 12:58   #188
fr3ak
Użytkownik forum

Domyślny

Wmawianie ludziom, że w TBI jest keylogger jest bez sensu -.-

Primo - nie ma.
Secundo - to jak walka z piractwem - wszyscy wiedzą, że jest złe, ale i tak kopiują i kupują piraty.

Więc wszyscy przeciwnicy TBI: odpowiedzcie sobie sami czy kontynuowanie tego tematu ma sens...
stary 07-05-2006, 14:21   #189
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Primo, jaką masz pewność, że nie ma keylogga, albo że hasła nie wysyłają się same? Tylko spleen wie, czy to jest czyste czy nie. Może i jacyś modkowie z tibia.org.pl i go znają, ale dlaczego i im miałby nie wkręcać kitu?
Secundo, piractwo to nie to samo, piractwo to już kradzież... A jakieś cheatowanie w marnej gierce jest niezgodne tylko z jej regulaminem.
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2006, 15:00   #190
fr3ak
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Helixaw
Primo, jaką masz pewność, że nie ma keylogga, albo że hasła nie wysyłają się same? Tylko spleen wie, czy to jest czyste czy nie. Może i jacyś modkowie z tibia.org.pl i go znają, ale dlaczego i im miałby nie wkręcać kitu?
Secundo, piractwo to nie to samo, piractwo to już kradzież... A jakieś cheatowanie w marnej gierce jest niezgodne tylko z jej regulaminem.
Tyle ludzi zaufało Spleen'owi, a hack jest jeden na ileś tysięcy (może setek). Więc szczerze wątpię aby była to sprawka Spleen'a. A z tym piractwem to jest tak: I tu, i tu łamiesz jakiś regulaminm, czyż nie?
stary 08-05-2006, 12:01   #191
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Poprostu niektórzy nie umieją do nieczego dojść samemu. Część pisze, że to tylko głupia gierka i oszukiwanie tutaj to nic wielkiego. Dokładnie taka mała głupia gierka a wy nawet tutaj nie umiecie sobie samodzielnie poradzić, nawet temu nie umiecie sprostać ? Potem sobie wmawiajcie jakie to super macie postacie i skille. Ja wam współczuję. Uczciwi gracze przynajmniej mogą mieć satysfakcje z grania.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2006, 16:38   #192
skryhull
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Inferno

Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Poziom: 21
Skille: 22\25
Domyślny

tak wogule to TBI ma keyloggera, a nie jest takie super. Tak wogule to jest wiele lepszych botów (testowałem je z ziomkami na otsie ) nazw nie podam bo Gm Xadam patrzy, a ci co już cheatują to pewnie wiedzą co nieco o tym jakie są boty

jednak cheatowanie na prawdziwej tibi jest takie głupie... na otsie to całkiem inaczej
skryhull jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2006, 17:13   #193
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Nie kapuję czemu na OTSie niby można cheatować, a w Tibii nie...
Jeśli już miałbym używać jakichś wspomagaczy to prędzej zrobiłbym to w real tibii niż na OTSie, który traktuję tylko jako miejsce do skillowania pvp...
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-05-2006, 23:05   #194
alienXX
Użytkownik Forum

alienXX's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Helixaw
Primo, jaką masz pewność, że nie ma keylogga, albo że hasła nie wysyłają się same?
Taką sama, jaka ty masz pewnosc, ze 'UO ScreenShot Utility' z downloadu tibia.pl jest czyste.
stary 09-05-2006, 07:30   #195
fr3ak
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alienXX
Taką sama, jaka ty masz pewnosc, ze 'UO ScreenShot Utility' z downloadu tibia.pl jest czyste.
Właśnie!
stary 09-05-2006, 08:19   #196
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fr3ak
Właśnie!
no ba! Ale zawsze ściągając z downloadu tibia.pl wiesz, że nie dymasz nikogo w dupę (mam na myśli twórców Tibii, jakby ktoś pytał).

Cytuj:
- wszyscy wiedzą, że jest złe, ale i tak kopiują i kupują piraty.
Przepraszam bardzo. Nie wszyscy. Uczciwi ludzie powyżej poziomu godności psa jeszcze w Polsce istnieją.

@alienXX
Nie pisz o hackowaniu bo wszyscy wiedzą, że TBI jest czyste. Chodzi raczej o to, że uczciwi gracze przestają się bawić w te klocki z powodu cheaterów, dla których gra z botem ma tylko sens. A powodów przecież może być wiele.
A jakby nie patrzeć gdyby nie spleena TBI to na pewno używaliby innych macro, dlatego ja osobiście nic do was nie mam. To nie wasza wina, że ludzie nie dorośli do takich programów. :')
stary 09-05-2006, 08:34   #197
alienXX
Użytkownik Forum

alienXX's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Chodzi raczej o to, że uczciwi gracze przestają się bawić w te klocki z powodu cheaterów, dla których gra z botem ma tylko sens. A powodów przecież może być wiele.
I co ja tu moge powiedziec? Imho uczciwi gracze (a takich jest niewiele, swoja droga, zastanwia mnie to, ze na tym "forum bez cheaterow"kazdy zna opcje TBI, bo np. 'uzywa na OTS', albo 'brat/kuzyn/kolega/babcia uzywa'... przeciez to jest zalosne. Nawet nie umiecie sie przyznac, ze cheatujecie.) nie powinni konczyc z powodu tego, ze w tej grze sa cheaterzy. Albo jestes twardy albo 'mientki'. Albo cheatujesz albo nie ;d . W sumie, to ja nie za bardzo moge sie wypowiadac, bo krotko po wyjsciu TBI (uu... keidy to bylo) skonczylem z tibia . Bylem nawet jednym z betatesterow

edit: jesli ktos mi nie wierzy, to patrzcie na date rejestracji. Marzec 2004. Na forum tibia.org.pl Grudzien 2003 (wtedy 'moj' serwis byl imho obszreniejszy, ladniejszy i w ogole elo)

Ostatnio edytowany przez alienXX - 09-05-2006 o 08:37.
stary 09-05-2006, 09:21   #198
Gracz Tibijski
Użytkownik Forum

Gracz Tibijski's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Zin Falo
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 61
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Gracz Tibijski ma numer GG 4966118
Domyślny Po co komu ten temat?

Temat do spalenia xD
I tak nigdy nie powstrzymasz ludzi używających Botów , macro , cavebótow etc , itd .
Tego nie mozna zwalczyc w 100 % . Zawsze znajdą się jakieś noooby albo 10-latki mające all w D.

to ó -ironia jakby ktos sie nie skapowal ;p

"Gimli ded a smoki pijane"
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarny Alibaba Pokaż post
ty chuju up ty ale zes sie wysilil ty choju jebany w dupe ******* pedale zajebany ja pierdole jak mozna tak robic ze pisze sie posty na jedna linijke o ja pierdole chuj mnie szczeli.
TOTALLY PWN3D
Gracz Tibijski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2006, 17:40   #199
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Tibia jest tak skonstruowana,że żeby być w niej "dobrym" to trzeba poświęcić mase czasu na gre więc trzeba być ,albo maniakiem grającym po 12g dzienie,albo używać bootów, albo dzielić konto pomiędzy kumpli...morał taki,ze jak chcesz mieć "dobrą" postać to nie ma idealnego wyjścia

tak na marginesie zwsze śmieszy mnie to,gdy ktoś autorytatywnie orzeka,ze na dany temat powiedziano wszystko i trzeba go zamknąć
Level jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-05-2006, 17:59   #200
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alienXX
I co ja tu moge powiedziec? Imho uczciwi gracze (a takich jest niewiele, swoja droga, zastanwia mnie to, ze na tym "forum bez cheaterow"kazdy zna opcje TBI, bo np. 'uzywa na OTS', albo 'brat/kuzyn/kolega/babcia uzywa'... przeciez to jest zalosne. Nawet nie umiecie sie przyznac, ze cheatujecie.) nie powinni konczyc z powodu tego, ze w tej grze sa cheaterzy. Albo jestes twardy albo 'mientki'. Albo cheatujesz albo nie ;d . W sumie, to ja nie za bardzo moge sie wypowiadac, bo krotko po wyjsciu TBI (uu... keidy to bylo) skonczylem z tibia .
Imho masz rację. Tzn. z tym, żebyś się nie wypowiadał. Z Twojego posta czuć, że nie masz żadnej błyskotliwej riposty.
Ale po kolei: Ludzie może i nie powinni kończyć z powodu cheaterów. Ale co zrobić jak złodzieje zabawy osiągną wyższy level od ciebie i zaczną cię huntować? Wyjścia nie ma, bo to po prostu gra. A jakby nie patrzeć kończysz w tym momencie przez to, że ktoś używa cheatów.

Cytuj:
Albo jestes twardy albo 'mientki'. Albo cheatujesz albo nie ;d .
Chcesz powiedzieć, że Ci którzy używają cheatów są "mientcy"? Mam nadzieję. bo czytając tekst wydało mi się przez chwile, że to ci cheatujący są dla Ciebie twardzi.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania