Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Konkursy

Notki

Konkursy To jest forum poświęcone konkursom na tibia.pl

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 12-02-2006, 08:58   #181
Dweron Abyth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Sieradz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sako
Ja uważam że ten konkurs jes głupi. Jest na roookgardzie gdzie chodzą same nooby.A wogóle to miało to być do 9.30 i o 7:55 Server is saving game in 5 minutes.Please come back in 10 minutes. Teraz już nie moge grać dalej.
Przecież wiedziałeś o której jest save, więc nie narzekaj. Czebało wcześniej zaczać. A co do noobów mi akurat nie przeszkadzały.

Edit: Poprawiłem błędy ortograficzne.

Ostatnio edytowany przez Dweron Abyth - 12-02-2006 o 14:44.
Dweron Abyth jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-02-2006, 09:36   #182
virus120
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Pythera
Domyślny Hack

A co z użytkownikami korzystającymi z light hacka? Ich filmy będą przyjmowane? Bo narazie oglądnąłem jeden filmik z wysokim wynikiem i zauważyłem light-hacka.

Pan Bati Hamilton(na forum nick Spoonish), choć miał bodajże 7 torchów w bp, biegał po jaskiniach z p-spiderami w zupełnych ciemnościach. Na początku troche sobie przyświeciał, ale są momenty, gdzie przez 15 minut biegał w ZUPEŁNYCH CIEMNOŚCIACH, a jakoś widział p-spidery, uciekał przed nimi nie wpadając na ściany(co jest BARDZO trudne bez żadnego, powtarzam żadnego źródła światła ).

Idę oglądać następne filmy z wysokomi wynikami, może znajdę kolejnego oszusta.

A tak przy okazji, nie będzie chyba dobrych zgłoszeń z Furory(przynajmniej z godziny od 11 do 18). Biegało tam tak dużo ludzi, że trafienie nawet na częściowy resp było wielkim szczęściem.

Pozdrawiam!
virus120 jest offline  
stary 12-02-2006, 09:53   #183
Karrolinka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 02 2006

Domyślny

Ten konkurs to poprosru ... ah szkoda slow ;p
Powiedzcie co udowadnia ten co wygra? ze ma kolegow na rooku kasiastych co mu eq i inne itemy podrzuca? ze umie wysiedziec 4h przed kopmem?
Ze zdobyl 12k expa cheatujac? Niech ktos zdobedzie 7k bez pomocy, zaczynajac z clubem i jabuszkiem.Poprzednie byly super, trzeba bylo cos potrafic a nie tylko biegac i klikac na potrowku i czekac jak ktos przyniesie lfluidy...
Nastepnym razem zastanowcie sie troche dluzej nad zasadami, wszystko bybylo doprze gdyby trzeba bylo grac samemu od poczatku.

Cya i Pozdrawiam
Karrolinka jest offline  
stary 12-02-2006, 10:11   #184
Dweron Abyth
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karrolinka
Ten konkurs to poprosru ... ah szkoda slow ;p
Powiedzcie co udowadnia ten co wygra? ze ma kolegow na rooku kasiastych co mu eq i inne itemy podrzuca? ze umie wysiedziec 4h przed kopmem?
Ze zdobyl 12k expa cheatujac? Niech ktos zdobedzie 7k bez pomocy, zaczynajac z clubem i jabuszkiem.Poprzednie byly super, trzeba bylo cos potrafic a nie tylko biegac i klikac na potrowku i czekac jak ktos przyniesie lfluidy...
Nastepnym razem zastanowcie sie troche dluzej nad zasadami, wszystko bybylo doprze gdyby trzeba bylo grac samemu od poczatku.

Cya i Pozdrawiam
wiesz ja wbilem 9 k bez cheatów. Eq niemal kazdy normalny gracz ma postac na kturej czyma najlepszy eq na rooku tak na wszelki wypadek (czy to sie sammu przechodzi rooka inna postacia, czy to kolega poczebuje). Ten konkurs ma pokazac jak sie da na makasa expic na rooku. Sorry ale mnie nie interesuje bieganie po ratach. Z reszta oni musieli sobie wczesniej te eq zdobyc, ciezko na nie pracowac. A z reszta modkowie w ten sposob chcieli uniknac qs .
stary 12-02-2006, 10:16   #185
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Oszustem jest Pan Pulass Hamilton, ktorego kolega Allan Alder (sam podał jego nick w swoim zgłoszeniu) blokował wejscie do jaskini poison spiderow innym graczą. Mam to udokumentowane na swoim filmie, bowiem i mnie nie chciał wpuścić, dopiero po sprzeczce udalo mi sie wejsc. Zainteresowanych zapraszam na: http://www.oxy.pctweak.net/12136.rec już nie pamietam, ktora to była minuta, ale gdzies na początku Prosze o ukranie tego Pana
Oxygane jest offline  
stary 12-02-2006, 10:36   #186
Dweron Abyth
Użytkownik Forum

Domyślny

wjekszosc graczy ktora brala udzial w tym konkursie chyba wlasnie expila na poison cave. I blokowanie wejscia do tego expowiska powino sie równac z dyskwalifikacja. Ja przez pierwsze 2 godziny expienia bez poison cave (byla zajeta przez rydwan hamilton) wbilem 4 k exp a w drugiej polowie 5 k exp poniewaz moglem spokojnie wejsc na poison cave

Edit: A TAK WOGOLE TO KONKURS BYL SUPER !!

Ostatnio edytowany przez Dweron Abyth - 12-02-2006 o 14:47.
stary 12-02-2006, 10:52   #187
Qvi II
Guest

Smutny :(

Jestem Zły
Gram sobie juz ponad godzine robie filmik mam 4,500 expa a tu nagle lag kik
mialbym szanse na pacca ale trudno ja zawsze mam tagiego pecha

stary 12-02-2006, 11:18   #188
BRomag
Guest

Problem Odnośnie konkursu. To co mnie trochę denerwuje.

Wg mnie konkurs nie był głupi.
Chociaż niektorzy naprawdę przesadzili, bo prosząc rookslayerów o pomoc z przynoszeniu life fluidów czy blokowaniu wejścia do jaskini, w końcu miał to być konkurs, w którym było na celu pokazanie ile expa można zdobyć na rooku, ale wg mnie powinno być dozwolone tylko eq i itemki takie jak shovel czy rope, a zabronione powinno być używanie life fluidów (chyba że samemu się uzbierało kase na nie i samemu się je qpiło, bo wyręczanie się rookslayerami jest trochę nie fair). Ale myślę, że organizatorzy docenią osoby, które w żaden sposob nie złamały żadnej zasady z regulaminu konkursu.
I jeszcze co mi się nie podobało to to, że można było próbować kilka razy, ktoś znalazł fajny sposób na szybki exp, a pózniej ktoś obejrzał jego film i lepiej się przygotował i wygrał. To tez jest troche nie sprawiedliwe.
Ja uzyskałem 4,539 expa w ciagu 4h. Mi to wystaczy, ale czy wystarczy, żeby wygrać --> TIME WILL SHOW IT!!

~~**Pozdrowienia dla Tibia.pl i osob odwiedzajacych ta strone**~~

stary 12-02-2006, 11:34   #189
Michalek-Plock
Guest

Brak ikony :(

Ja mielm 6.5 k exp ale k***a dziwnym trafem nie napisalem Odlotowe;/ i 4 godziny na marne expielem dopiero jak oglodalem film zauwazylem

stary 12-02-2006, 11:39   #190
Dweron Abyth
Użytkownik Forum

Domyślny

Lfy - NIE
EQ - TAK

Zdobycie full eq na rooku zajmuje gura 2 godziny. A głuwnym celem tego ze mozna przekazac eq jest to zeby nie byly na filmie pokazane questy.
stary 12-02-2006, 12:12   #191
miszko77
Użytkownik Forum

miszko77's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2004

Profesja: Paladin
Świat: non-pvp
Poziom: 33
Skille: 70/55
Poziom mag.: 15
Domyślny konkurs do BANI!

Pomysł na konkurs na roku do bani.Nie wiem czemu dawac szanse dla ludzi grajacych na rooku. Wiadomo, ze nooby nie wygraja konkursu. I ograniczony czas (4h) np chcem kupic ropa bo wiadomo ze rope jest niezbedy i musze stac dajmy na to 20min i czekac az ktos sprzeda z laski swojej line. Moim zdaniem taki konkurs powinien polegac na tym ze sie startuje od 8lvl na rooku i mozesz sie przygotowac z calym eq i z innymi rzeczami i nie koniecznie trwac 4h. uwazam ze to troche przyduzo, mogloby byc np 2h. Chyba by to wystarczylo , na pewno wylonilo by to najlepszych tibiowcow Gdyby konkurs trwal 2h na pewno bylo by wiecej uczestnikow. Ja przynajmiej jak zobaczylem ze 4h to odrazu zrezygnowalem.PROPONUJE ANULOWAC KONKURS I ZROBIĆ JAKIS SENSOWNIEJSZY!!!

PS:ale juz popracujcie troche nad regulaminem bo jest zakrecony jak sloik od ogorkow

Ostatnio edytowany przez miszko77 - 12-02-2006 o 13:03.
miszko77 jest offline  
stary 12-02-2006, 13:00   #192
Nevemu
Użytkownik Forum

Nevemu's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2004

Domyślny

Komentarze tak to mogę ując tutaj moją wściekłość....
Na 100 % stawiam że wygra osoba który dostaje Eq od kolegi lub sobie przełoży w danym miejscu.
Co może zrobić osoba która bierze w konkursie udział bez EQ?!
Jego szansze maleją około 70 % że wygra....
Moglibyście ,wy drodzy moderatorzy ustalic że Eq bierzemy z swojej Ręki.
Tzn: zabijam potworka i jest moje... Lub kupic...
Otrzymywanie Kasy lub branie z kogos ciała LOcika powinno byc karane..

ODnoścnie 2 sprawy dałbym 1 i 2 Nagrode OSOBIE Która nie uzyła dopalaczy tzn "eq,life fluidków ,cash" ibrak pomocy od kolegów...
A CI którzy są aż tak cfani i uzywaja dopalaczy niech graja o 3 mIEjsce.....

Thx za wysłuchanie...
Nevemu jest offline  
stary 12-02-2006, 13:02   #193
Eadrin
Guest

Domyślny

Ja bym sugerowal takie cos, ze moze dac pierwszenstwo dla tych, ktorzy pacca nie maja. Mnie na przyklad nie stac na pacca i nigdy go sobie normalnie nie kupie, a wcale bym sie nie pogniewal, zeby mi ktos udostepnil paccowa czesc tibii

stary 12-02-2006, 13:13   #194
mwlodi
Użytkownik Forum

mwlodi's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: K-g

Domyślny

Ale narzekacie, macie takie problemy, że szok...nie poradzicie nic, że regulamin nie był dopracowany ale robienia konkursu ponownie lub zaczynając od 8 lvlu jest dla mnie co najmniej niezrozumiałe...zresztą pewno byłoby tak samo jak teraz

Ten podpis jest trochę głupi, więc pewnie go nie będzie...
Heh...albo wiecie co...
Nie będzie go...
Bo właśnie go przeczytaliście.
mwlodi jest offline  
stary 12-02-2006, 13:58   #195
Rachimek
Użytkownik forum

Rachimek's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Białystok

Imię: Rachimek
Profesja: Elite Knight
Świat: Julera
Poziom: 38
Skille: 74/73
Poziom mag.: 5
Rachimek ma numer GG 6177246
Smutny Problemy są

widać ludzie maja problemy z czytaniem
Rachimek jest offline  
stary 12-02-2006, 14:55   #196
Jacko
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 09 2004

Domyślny

tylu warnów w jednym temacie jeszcze nie widziałem :X
Jacko jest offline  
stary 12-02-2006, 15:20   #197
Danrahses
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 12 2005

Imię: Danrahses
Profesja: Paladin
Gildia: Black Devils
Świat: Celesta
Poziom: 44
Skille: 77/58
Poziom mag.: 15
Domyślny

Ten pomysł ma wiele wad. Brak jasnych określeń np. możesz mieć tylko najlepsze eq, żadnych life fluidów i kasy.
Mój pomyśl wygląda tak (albo tamten anulować albo zrobić drugi):
Każdy zaczynałby z początkującym eq żadnej pomocy kolegów . Tak tylko jak ocenić czy się tą katane znalazło przypadkiem, czy kolega pomógł, według mnie niemożna było by podnosić ŻADNYCH przedmiotów z ziemi, co by wykluczyło pomoc innych. Każdy musiał by expić i zarazem zdobywać kase i eq. Również zabronione było by kupywanie przedmiotów od graczy, zbieranie rzeczy z martwych ludzi i potworów (co to za problem dla kumpla rookstayera, żeby wybił mi resp szkieletów, a ja żeby sobie z nich eq pozbierał, to samo z dedami, niemożesz ich otwierać i brać z nich kase i eq, inaczej dyskwalifikacja). Podobna sprawa z questami, zabronione było by wykonywanie carlin sworda, katany i itp. questów, co to za problem dla kumpla (oczywiście rookstayera) wyczyszczenie mino hell.
To mój pomysł, problem polega w tym komu by się chciało to sprawdzać
Danrahses jest offline  
stary 12-02-2006, 15:48   #198
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

24h, to dojść czasu aby najpierw zebrać sobie ekwipunek a potem przekazać postaci konkursowej. Gdybyśmy zabronili dostawania eq bardzo ciężko byłoby udowodnić, że to ciało znalazło się tu przypadkiem itp.
Sugestia Danrahses'a jest bardzo podobna do pierwotnej wersji regulaminu-gdzie nie można było dostawać żadnej pomocy. Jednak doszliśmy do wniosku, że to nie ma sensu. W trakcie typowania wyniku, jak i po ogłoszeniu ich bardzo wiele głosów podniosłoby się iż ten film nie powinien wygrać bo coś tam. A tak-my mamy spokój z tym, wy macie spokój-jest sprawiedliwiej i wszyscy są szczęśliwi.
Pamiętajcie, że ten konkurs nie polega na "zebraniu jak najwięcej gp/eq w 4h" ale na zebraniu "jak najwięcej exp w 4 h". W ten sposób ludzie koncentrują się tylko na zbieraniu doświadczenia, a nie łażeniu po sprzęt.

Z swojej strony zawiodłem się na uczciwości. Przejrzałem kilka filmów na chybił-trafił z pierwszej dziesiątki i widać, że używali lighthacka.
Proszę państwa-takie rzeczy od razu widać. Nawet jak zapalacie pochodnie dla niepoznaki.
stary 12-02-2006, 16:01   #199
Malinowy
Guest

Domyślny

Konkurs byl calkiem spoko
Zanim sie zaczal kilka godzin zbieralem kase na fluidy eq na szczescie mialem
A jak ktos marudzi to po prostu jest wsciekly ze nie mial dobrego wyniku wyluzujcie ludzie.

stary 12-02-2006, 16:15   #200
Bubusiek
Użytkownik Forum

Bubusiek's Avatar

Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: doesn't really matter, does it?

Stan: Usunięty
Imię: :cool:
Profesja: Elite Knight
Gildia: THUMBSUP
Świat: Antica
Domyślny

Troszke ten konkurs był niedopracowany.Sądze że powinna być jego powtórka.Powinno sie samemu opracować jak załatwić eq wciągu tych 4 godzin i zrobić jak najwięcej expa.. A nie że ludzie wcześniej przygotowali se 5 bkpkow life fluidów full eq i 563456 strzal a drudzy którzy weszli później na kompa nie mieli już szans na załatwienie se czegoś
21:03 Patrycja: Czy ktos hce cos kupic???? bo muj brat byl na hauncie messeg me tylko polacy
Bubusiek jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania