Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-07-2006, 02:50   #181
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Powiedz mi ile znasz starszych osob ktore braly udzial w wojnie? Ja znam sporo, otoz ogromna ich czesc ma problemy nietylko z pisownia(o ile wogule potrafia pisac) ale rownierz z gramatyczna mowa.
Ja też znam ich sporo, i jakoś nie ma w tej grupie analfabetów... W ogóle co się czepiasz? Domagasz się od człowieka, który całą swoją młodość spędził na wysłaniu na sybirze by gadał niczym miodek?!
Cytuj:
Okolo 30% spoleczenstwa ma problemy z pisownia, wedlug ciebie wiec nalezaloby im odebrac obywatelstwo i wydeportowac badz umiescici w gettach.
Ja bym ich umieścił w szkole...
Cytuj:
Pierwszy raz o tym słyszę żeby ktoś chciał obozy dla homoseksualistów zrobić to jest śmieszny i niedorzeczny pomysł i nie opowiadaj, że to LPR lub MW wymyśliło gdyż jest to kłamstwo.
Niestety nie jestem w stanie ci tego przytoczyć, gdyż to nie jest info z neta lecz z TV i to nie jednego 'masońskiego' dziennika, ale wielu róźnych źrudeł. (wypowiedz jednego z ważniejszych posłów LPR). Ale jestem w 1oo% pewny, tego co słyszałem, w przeciwieństwie do niektórych staram się pisać rzeczy sprawdzone i realne...
Cytuj:
To nie jest moja wypowiedź tylko, Morgrim22 więc za niego wypowiadał się ani odpowiadał nie będę.
i tego od ciebie nie oczekuję, po prostu mam już nawyk walenia na forum gołymi cytatami bez pisania czyje to (lenistwo )
Cytuj:
Musisz wiedziec ze zarowno dysleksja jak i dysgrafia jest choroba, mozna z nia walczyc jednak jest to proces bardzo dlugi i wymagajacy duzego wysilku.
Rotfl'n'lol: sam mam teoretycznie dyzortografię i dysgrafię, i wiesz co ci powiem, te tezy, że to choroba to jeden wielki bullshitzior... Do błędów, nie znam prawie żadnych zasad ortograficznych, why? lenistwo i tyle... ale jakoś błędów mam nie wiele (mówię tutaj o sprawdzianach i pracach pisemnych z j.polskiego) czepić się można tylko niewyraźnego pisma, ale to też moja wina bo jak się przykładam to piszę ładnie. Więc powiem ci, że te wszelkie dysmózgownia nie istnieją, jeśli zmusi się dzieciaka to nauki i dbania o charakter pisma, to nie będzie miał problemów w przysłości...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-07-2006, 03:12   #182
[email protected]
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Niestety nie jestem w stanie ci tego przytoczyć, gdyż to nie jest info z neta lecz z TV i to nie jednego 'masońskiego' dziennika, ale wielu róźnych źrudeł. (wypowiedz jednego z ważniejszych posłów LPR). Ale jestem w 1oo% pewny, tego co słyszałem, w przeciwieństwie do niektórych staram się pisać rzeczy sprawdzone i realne...
Sory, ale czegoś takiego to nigdy w moim życiu nie słyszałem, więc nie mogę na tez temat z tobą rozmawiać.

Jedynie to, co znalazłem w necie na ten temat jest zawarte na stronie.

http://prawica.net/node/2982

Ale tam nic nie ma, że to niby, w co wątpię powiedział ktoś z LPR.Tam jest zupełnie coś innego napisane o tym i wydaje mi się, że to, co tam jest napisane jest 100 % prawdą.

ps. Poszedłem spać około 3 w nocy, więc na wasze posty odpowiem po godzinie 10 lub 11.

Ostatnio edytowany przez [email protected] - 02-07-2006 o 03:31.
zajac465@o2.pl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 04:34   #183
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Najpierw postawię pytanie - ciekawe, czy ktoś to przeczyta? xD I lecimy:

To tak - odpowiadam na posty dość już dawne, i postaram się odpowiedzieć na wszystko, gdzie jakoś mogę się wypowiedzieć (cóż, 15 lat to nie tak wiele, i nie będę się tu za jakiegoś trv miszcza uważać, który się najlepiej zna na temacie, jest nieomylny i w ogóle).

Imho nie trzeba być patriotą, by uważać się za Polaka. Ortografii też nie trzeba znać. Ale nie znając jej, człowiek się kompromituje. Nie będąc patriotą - nie, dopóki nie będzie to haniebne.

Jeszcze w ramach wstępu dodam, że widzę, iż się tu trochę panowie pożarli. Zaczęły się bluzgi, latają ścierwa, kretyni, debile, ogólnie, dyskusja traci poziom. Sam jestem przeciwny nacjonalizmowi, MW, polskiemu obecnemu rządowi, faszystom, nazistom, komuchom i wielu innym, ale nie trzeba się od razu gryźć...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xawieri
Nawet jak by sam Lepper rządził polską
To polakiem sie urodziłeś (Bo chyba w polsce,nie?)
I powinieneś być z tego dumny
Lepszy Lepper niźli Giertych. Lepper to prosty chłop, ale inteligencji trochę trzeba, żeby zdobyć parę milionów głosów. A przynajmniej nie jest faszystą.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez [email protected]
Jestem z Młodzieży Wszechpolskiej i ten artykuł mojej koleżanki w pełni wyjaśnia problem o którym muwiłem , mówisz że skopiowałem ten tekst ale takie samo mam zdanie na ten temat i faktów nie da się zmienić.
A konkretniej powtarzasz to samo zdanie, i nie jest ono Twoje własne.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Prawdę mówiąc, już wolę, jak ktoś PROSTO W TWARZ mówi mi, że jestem człowiekiem, którego matka zajmowała się najstarszym zawodem świata, a w czasie jednej z prac zarobkowych doszło do uszkodzenia lateksowego zabezpieczenia, czego efektem jest tu stojący niż takich ludzi jak ty - którzy mówią o sobie, że są PATRIOTAMI i KOCHAJĄ SWÓJ KRAJ, a mają ABSOLUTNIE _W_DUPIE_ zasady ortografii i poprawną polszczyznę.
Pwnt! xD

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morgrim22
Ghost Nieudany- albo się doucz albo zamilknij! Skrajną demagogie ty uprawiasz.
Bóg, Honor, Ojczyzna- to są te wartości które ty najwidoczniej masz w "głębokim poważaniu" a Nacjonaliści szanują! I nie pisz że Nacjonaliści to naziści bo to świadczy o twoim nieuctwie i głupocie!
Ghost Nieudany- ty jesteś godnym pożałowania idiotom. I nie masz pojęcia co to jest Honor i Lojalność.
Taak, więc Ghost jest imho jednym z bardziej douczonych i dojrzałych użytkowników tutaj.

Więc, jak ktoś jest ateistą i nie wierzy w Boga, to co? Nie jest godnym pożałowania 'idiotom'?

Lojalność wobec czego? Faszystowskich ugrupowań? Idealne ukierunkowanie lojalności...

Cytuj:
Tak, Main Kampf czytałem. Ale brednie chorego idioty nie można poczytywać za prawdę. Przyjrzyj się doktrynie nazizmu i porównaj ją z Nacjonalizmem (Polskim!! nie innymi!!) i np. z socjalizmem. Nazizm jest jedną z pochodnych socjalizmu, a socjalizm jest biegunowo sprzeczny z Nacjonalizmem!
Mein* Kampf. Tak czytałeś, że tytułu napisać nie umiesz (ja nie czytałem, więc zaraz będzie 'ty nie czytałeś, to się zamknij, boś kretyn!!').

Co do nacjonalizmu (dlaczego z dużej?) - dlaczego polskim? Nie innym? Każdy nacjonalizm jest taki sam - różni się tym, która grupa jest 'elytarna', w przeciwieństwie do innych, gorszych.

Cytuj:
Gdyby nie tacy ludzie jak ty TUTAJ, w POLSCE, BYŁOBY wspaniale!
O, to to! Wytępmy 'takich ludzi', którzy nie są nacjonalistami! Wytępmy Żydów, wytępmy homoseksualistów, wytępmy nie-patriotów! Na stos! Albo do obozu! I będzie wspaniale, gdy na świecie pozostanie tylko jedna, wierna NARODOWI rasa! Oczywiście naszemu, każdy inny jest gorszy...

W tym samym poście napisałeś, że Ghost tutaj demagogię stosuje, mówiąc, że nacjonalizm i nazizm to nie to samo. Jak widać - do tego samego się sprowadza, co właśnie udowodniłeś.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
"Mylenie nazizmu z nacjonalizmem, dla przypodobania się forumowiczom?" - z pewnością jako człowiek, który nie znosi połowy forum i którego też tutaj nie lubią będę chciał się przypodobać każdemu. ;-)
Ja Cię lubię. Nawet. Tak troszeczkę. xD (offtop)

Cytuj:
Yeah! Gdyby była IV Rzesza Rzeczpospolita Polska to by było cudownie...
Można powiedzieć, że już prawie jest...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Protar
No wiec na wstepie osobe ktora uwaza ze problemy z ortografia swiadcza o braku patriotyzmu, baa... nawet niemoznosci nazywania sie polakiem, powiesilbym za jaja na suchej galezi. Przecierz duza czesc spoleczenstwa robi bledy poniewaz cierpi na dysleksje/dysgrafie.
Co to, to nie. Dysgraf pisze niewyraźnie. Zgadzam się, człowieka, który popełnia błędy MOŻNA nazwać Polakiem. Ale z 'chorobami' (jakieś 20 lat temu ich nie było, czy to nie dziwne?) można walczyć, a ci, którzy tego nie robią, się kompromitują.

Cytuj:
Więc nie myl faktów.Nie można nazwać Romana Gierycha "Führer" gdyż jest to nieprawda , mylenie pojęć a do tego obraza człowieka który z ideologią III rzeszy nie ma nic wspólnego.
Nie, wcale Fuehrer Giertych nie ma nic wspólnego z panem Adolfem, wcale, nic, zupełnie, ani trochę. No bo jakżeby inaczej?!

Cytuj:
Gdyby nie wszedł do rządu , rząd nie miał by większości w sejmie i były by ponowne wybory które by kosztowały państwo kolejne miliony złotych. Co w sposób niekorzystny mogło by się odpić na podatnikach w sposób podniesienia podatków i czy kolejne wybory by dały większość głosów wygranej partii. A jakby znowu wygrała lewica to by państwo coraz bardziej popadało w ruine.
Jak widzisz, nie wygrała lewica, a i tak państwo coraz bardziej popada w ruinę.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik
namnożyło nam się nacjonalistów na forum ,dziwne tylko że daty dołączenia mają takie prędkie
Czyżby szturm Giertychjugend na wszelakiego rodzaju fora, gdzie można spotkać głównie dzieci/młodzież? Czyli najprostsze do omamienia umysły? xD

Cytuj:
A gdy w gazecie napiszą , że Kościół Katolicki jest zły uwierzysz ???
Albo napiszą w internecie , że jest koniec świata też uwierzysz ???
A jak w Biblii napiszą, że Bóg istnieje, uwierzysz? -,- Wiara nie jest zła, Kościół też, dopóki się nie miesza do polityki. Bóg dał nam wolną wolę i księża nie powinni mieszać wiary z życiem doczesnym u ludzi, którzy niekoniecznie tego muszą chcieć. A taki np. Rydzyk (chociaż jego nie można nazwać imho księdzem nawet, oni chyba śluby ubóstwa składają, więc już je złamał) się do polityki miesza, i to bardzo, a Kościół nic nie robi, żeby to ukrócić.

Cytuj:
Ten artykuł jest napisany przez człowieka który nie ma zielonego pojęcia o czym piszę i przypisuje rzeczy które nie zrobiła Młodzież Wszechpolska bo nas tam nie było.
Bo przecież zielone pojęcie (a także pojęcie każdego innego koloru) mają TYLKO nasi kochani nacjonaliści!

Cytuj:
Dokładnie przez to że niepostawie przecinka lub zamiast "ó" dam "u" nie moge moge nazywać się patriotą lub polakiem. Zastanów się Ghost Nieudany co ty piszesz to , że się pomyle lub zapomne przecinka nie jest efektem zwyczajnego lenistwa. A odnoście Polskiego Języka - kocham swój język Ojczysty i jestem dumny z niego czasami popełniam błędy ale gdyby ludzie popełniali tylko takie błędy to w polsce by byli sami Święci ludzie. Więc się do tego nie przyczepiaj nikt nie jest nieomylny i staram się nie popełniać błędów ortograficznych ale nie zawsze to mi wychodzi.
Czyli jestem święty. Błędów ortograficznych nie popełniam prawie nigdy. I to mówi katolik - wiesz, że mnie ani nie kanonizowali, ani nie beatyfikowali? Czyli chyba bluźnisz.

Cytuj:
Do Radia Maryja zachowuje stosunek neutralny. Jakieś Radio Katolickie w Polsce musi być. Akurat Radio Maryja jest najbardziej znane.Czemu uważam że powinno ono być , dlatego że ludzie starsi , schorowani którzy nie dadzą radę iść do Kościoła mogą sobie posłuchać Mszy Świętej przez to radio.Pod względem antysemityzmu w radiu , sprawą tą zajął się Watykan i Episkopat Polski
Ale się zajeli, faktycznie. Tylko czemu to nic nie dało? A Radio Maryja to nie jest katolickie radio - to jestsamozwańcze katolickie radio.

Cytuj:
Nie jesteśmy rasistami. Jak widzimy inne narody na ulicy to nie podpiegamy do nich i ich nie bijemy.Tak to robią faszyści i rasiści .Najważniejsze jest dla nas dobro Narodu Polskiego i Społeczeństwa polskiego.Kochamy Nasz Kraj , naszą Religie i Nasze Tradycie i Obyczaje itp.
Taak, bo Naród Polski i Społeczeństwo Polskie to Naród i Społeczeństwo wybrane. Czy Ty, chłopcze, nie rozumiesz, że niczym poza językiem i historią (od niektórych również wiarą, ale nie od wszystkich) nie różnimy się od reszty ludzi?!

Cytuj:
Z przyjemnością ci odpowiem , homoseksualiści dążą sami o tym mówią że chcą zawierać związki seksualne w Kościele i chcą adopcji dzieci nam się takie pomysły ich nie podobają i jesteśmy temu przeciwni .Dla mnie nie do pomyślenia jest żeby dziecko było wychowywane przez 2 mamy lub dwóch ojców.
Co do homoseksualnych związków - nie mam nic przeciwko, dopóki nie robią tego publicznie - innymi słowy toleruję, co nie znaczy, że akceptuję. Tego, żeby dzieci adoptowali nie popieram - w społeczeństwie polskim takie dzieci by w szkole nie wytrzymały psychicznie, choćby dlatego.

Tak czy siak:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzesław
Ale to chyba nie powód, żeby od razu rzucać w nich kamieniami.
Dokładnie.

Cytuj:
nie podoba mi się MW, czy z tego powodu mogę prosiś abyscie mi tu po mieście nie paradowali?
Nie, bo MW jest popierane przez jedną (bądź więcej) z partii z rządzącej koalicji :'( Ale - w myśl ich szlachetnych, patriotycznych idei - możesz obrzucić ich kamieniami.

Cytuj:
A odnoście tego artykułu zaware są w nim błędne informacie.
Zauważyłem, iż wszystko, co ma złą opinię o MW jest ŹŁĘ. I błędne. Jak za komuny.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Feral
niech [homoseksualiści]adoptują dzieci - zwisa mi to i powiewa.
Tu się nie mogę zgodzić. Takie dziecko by miało w szkole w społeczeńtwie polskim piekło. Dla jego własnego dobra nie powinno być adoptowane przez rodziców tej samej płci.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez styku
Mowiac, ze radio maryja to radio katolickie, obrazasz wiekszosc prawdziwych katolikow. A jedyne co dzieki Radiu Maryja maja staruszki, to mniejsze renty.
Tego mi brakowało w mojej wypowiedzi ^^ Tylko bym uzupełnił, że mają jeszcze wodę z mózgu. Bo TVN to żydomasoneria i są źli i antypolscy, a Radio jest dobre, bo jest dla Polski, i Rydzyk zasługuje na Nobla (polecam to. Jak to nie jest woda z mózgu, to ja od dziś ogłaszam się bogiem, i macie mnie czcić).

Cytuj:
Pozatym, powiedz mi, co bys powiedzial, gdyby np. w Polsce pojawilo sie oficjalne radio satanistyczne, mialbys cos przeciwko? Jak tak to dlaczego? Ciekaw jestem twojej tolerancji.
Z pewnością tak, bo satanizm jest ŹŁY i antypolski. I antykatolicki, a to łamie zasadę Bóg - Honor - Ojczyzna.

Cytuj:
Każdy dobrze wie że nie masz racji.

Nie lubie nikogo obrażać ale jesteś debilem Młodzież Wszechpolska nie ma nic wspólnego z faszyzmem i w komentarzach pisałem o tym kilkanaście razy !!!!!!
Ale najlepiej palnąć gafe i myślisz że jest ok. Najpierw przeczytaj wszystkie wypowiedzi z tego działu a dopiero potem zabieraj głos. Logo szczerbca to logo Narodowego Odrodzenia Polski nie myl faktów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To nie są nasze plakaty , myśl zanim cos napiszesz najpierw pomyśl dwa razy a dopiero potem pisz !!!!!!!!! Młodzież Wszechpolska nie popiera (jest stanowczo przeciwko) faszyzmowi , nazizmowi i komunizmowi !!!!!!!!!
Taak, jednostki z MW może nie popierają faszyzmu. Ale 'dowództwo' już tak. A jednostki są ogłupione - tak samo było z III Rzeszą, jeśli się nie mylę.

Cytuj:
Pdpowiem w skrucie(nie mam siły już odpowiadać zmęczony jestem). Przez rządy komunistów od 1945 do 1989 kraj zaciągał pożyczki znaczy komuniści je zaciągali i teraz Naród Polski ma ogramne długi(dziura budżetowa) zewnętrzne w stosunku do innych (firm) państw od których się porzyczali i rządy po 1987 spłacają te pożyczki i dlatego brakuje pieniędzy np. na naprawe dróg i na naprawienie NFZ i na inne rzeczy.
To dlaczego dziura budżetowa nadal rośnie?

Cytuj:
Co ty pieprzysz debilu "radio satanistyczne" czy ty jesteś normalny - jak wiemy szataniści to sekta. Ludzie najpierw się zastanówcie a dopiero potem piszcie.Młodzież Wszechpolsak na to by się nie zgodziła.
No właśnie. A Radio Maryja to też sekta. Sekta wieluset tysięcy moherowych beretów, otumanionych - jak w sektach! totalna manipulacja! - przez szanownego Rydza. I katolicyzm też możnaby nazwać sektą, tyle, że na dużo większą skalę. I tak, jestem katolikiem, ale staram się wypowiadać obiektywnie.

Szkoda tylko, że przez najbliższe lata MW będzie miała dużo do gadania - bo normalnie każdy by olał to 'Młodzież Wszechpolska na to by się nie zgodziła'.

Btw, Styku, on Cię nazwał debilem! Trza go zniszczyć m8

Cytuj:
a ja uważam, że rację ma, więc nie pisz za wszystkich, ok?
Tia, to jest wyjątkowo faszystowskie. Bo co tam jednostki, w końcu NARÓD uważa i wie, że on nie ma racji!

Cytuj:
Polska jest według ciebie kretyńskim krajem z takimi ludźmi nie rozmawiam, bo nie ma sensu. Jak ci się kraj nie podoba to wyjedź z tego kraju droga wolna nikt cię tu na przymus nie trzyma.
Polska niestety staje się coraz bardziej kretyńskim krajemy przy obecnym rządzie - ale przecież jest gut, bo to nie lewica się dopchała do władzy, jeno prawica skrajna... << by Polskę zrujnowali, a >> ją naprawią tępiąc gejów, lesbijki, Żydów, Murzynów i wszystkich o nienacjonalistycznych poglądach.

Cytuj:
Yassek- "Btw. świętujesz pogromy żydowskie? Jak tak to jesteś ub4h kretynem." -powiedz mi ilu ludzi na sumieniu mają twoi obrzezani bracia?? Izrale ponad wszystko?? Daj sobie sokuj... Żal mi ciebie...
Każdy Nacjonalista (jak i normalny człowiek) wywyższa swój (wg ciebie) kretyński kraj... Mój kraj jest dla mnie najlepszy... Tak jak dla żyda najlepszy jest izrael...
Polska ponad wszystko? I tępić Żydów? Cholera wie, ilu ludzi na sumieniu mają 'obrzezani bracia'. A ilu ludzi na sumieniu mają Twoi (i moi) nieobrzezani katoliccy bracia? Średniowieczni islamiści/poganie? Nie byli ludźmi? Kobiety spalone za 'czary' na stosie? Też nie były ludźmi? Więc się schowaj, plx. I nie wiem czemu piszesz z wielkiej 'Nacjonalista', a z małej 'żyd', ale to już dla mnie dyskryminacja (Żyd pisze się z wielkiej litery).

I dla mnie mój kraj nie jest najlepszy, bo faszystowscy vel. nacjonalistyczni Fuehrerzy nie zrobili mi wody z mózgu. I jako tako się orientuję w obecnej sytuacji. I wiem, że jest w cholerę lepszych krajów.

Cytuj:
Wiec wedlug ciebie kilkadziesiat lat temu mlodziez ktora zamiast sie uczyc chwytala za bron i walczyla z okupantami nie kochala swojej ojczyzny? Wez ty sie czlowieku zastanow co wypisujesz.
I ginęła na marne. Niby to przejaw patriotyzmu, ale z drugiej strony głupoty. Bo udało im się na dłużej wyzwolić? Raz, w bodajże 1918 (koniec WW I, jeśli dobrze pamiętam - plx, nie bijcie, że nie znam daty!!), na 21 lat. Tu racja - udało się. Ale wszelkie wcześniejsze próby wyzwolenia się kończyły się TYLKO śmiercią tysięcy Polaków.

Cytuj:
Patryjotą może zostać (być) każdy!!!!!!
Podam przykład, bo widzę, że to jest dla ciebie za trudne i tego nie rozumiesz. Patryjotą może być osoba niepełnosprawna, osoba zdrowa, osoba bogata, osoba biedna itp. może być to każdy czlowiek który kocha Swój Kraj odnosi się do niego z szacunkiem i odda za niego życie jeśli będzie to konieczne.
Ja za kraj nie zamierzam oddawać życia, bo to głupota. Kraj to fikcja. To abstrakcyjny wymysł. Racja, łączą nas język, historia, kultura, w dużej części wiara, terytorium... ale ja nie czuję bliskiej więzi z nikim z tego kraju. Poza rodziną i przyjaciółmi.

Cytuj:
Powiedz mi ile znasz starszych osob ktore braly udzial w wojnie? Ja znam sporo, otoz ogromna ich czesc ma problemy nietylko z pisownia(o ile wogule potrafia pisac) ale rownierz z gramatyczna mowa.
Rotfl! Taak, od zakończenia wojny (1945) minęło 61 lat. Te starsze osoby, które brały w niej udział, nie miały dość czasu na naukę pisania? Weź się nie ośmieszaj.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
A slyszales o tym, ze okolo 85% z 75% sondazy branych pod uwage nie jest dokladna?
A ja dodam taką ciekawostkę, że 95% ludzi uwierzy w dowolną informację, w której podane będą jakieś dane statystyczne

Cytuj:
Rotfl'n'lol: sam mam teoretycznie dyzortografię i dysgrafię, i wiesz co ci powiem, te tezy, że to choroba to jeden wielki bullshitzior... Do błędów, nie znam prawie żadnych zasad ortograficznych, why? lenistwo i tyle... ale jakoś błędów mam nie wiele (mówię tutaj o sprawdzianach i pracach pisemnych z j.polskiego) czepić się można tylko niewyraźnego pisma, ale to też moja wina bo jak się przykładam to piszę ładnie. Więc powiem ci, że te wszelkie dysmózgownia nie istnieją, jeśli zmusi się dzieciaka to nauki i dbania o charakter pisma, to nie będzie miał problemów w przysłości...
O! Pisać wyraźnie ja też potrafię, jak się staram. Lenistwo u mnie jest totalne, więc tego nie robię Jest parę wyrazów, z którymi czasem mam problem (ostatnio miałem problem ze 'spojrzeć', do teraz mam problem z 'kąpać/kompać' ;>)... Z zasad ortograficznych znam tylko to, że '-uje się nie kreskuje'. I powiem, że wystarczy wykuć zasady i uważnie pisać, i dysortografia niestraszna. No tak, ale to jest wysiłek... ; )

Na koniec (dla tych, którzy tu dotarli) pragnę zaznaczyć, iż jest to tylko moja opinia, która niekoniecznie musi pokrywać się z obiektywną prawdą, zwłaszcza, że jest prawie 4 rano, i już zaczyna się robić jasno na dworze. Jeśli ktoś chce mi coś zarzucić, proszę o konstruktywną krytykę, czy coś.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 02-07-2006 o 04:37.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 06:44   #184
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Offtop:
OMG, Lasooch chcialo Ci sie? O.o, gratz anyway
Coz zgadzam sie tu ze wszystkim co pisze Lasooch, Yassek, w wiekszosci z wieszokiem, Feralem i paroma innymi osobami. A co do nacjonalistow - w dyby ich, w dyby! ;P
styku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 08:48   #185
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

na wojnie nie edukowali się normalnie a co my krwa wojne mamy?zastanówcie się 8 razy zanim coś napiszecie
dyskusja z betonowymi ścianami które zarzucają te same hasła straciła sens.
pranie mózgu?
eot.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 10:03   #186
Yassek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik
na wojnie nie edukowali się normalnie a co my krwa wojne mamy?zastanówcie się 8 razy zanim coś napiszecie
dyskusja z betonowymi ścianami które zarzucają te same hasła straciła sens.
pranie mózgu?
eot.
Ja Ci powiem, że wojny nie mamy. I to jest właśnie najśmieszniejsze, bo my się nie cieszymy z tego, że możemy się uczyć. Zazwyczaj wypowiedzi mojej babci chciałem skwitować śmiechem, jako że w 45' cieszyła się, że może iść do szkoły. Ja to zrozumiałem dopiero jak zobaczyłem w tv program o Afryce, gdzie małe (chyba 11-letnie dziecko) na pytanie jakie ma marzenia odpowiedzało "chciałbym, aby wojna się skończyła i tatuś wrócił do domu, chciałbym się też uczyć", a na pytanie reporterki czy głod im nie doskwiera odpowiedział "jestem głodny już 11 lat, przyzwyczaiłem się" i skwitował to bezzębnym uśmiechem. A z takimi ludźmi walczą polscy nacjonaliści - idzie emigrant z biednego afrykańskiego państwa to najlepiej go kopnąć (afalty na ulicę). Możemy rzucać te same hasła (white power, sieg heil, WIR MÜSSEN DIE JUDEN AUSROTTEN etc.), ale pomyślcie o szerszej społeczności. Wasz kraj wcale nie jest taki ważny. Jeśli jesteś członkiem MW i kościoła katolickiego tymbardziej powinieneś dbać o inne narody, bo tego nauczał Twój papież, który zmarł gromadząc miliony ludzi, a po jego śmierci nazwali Was pokoleniem jp2. W każdym razie kładę chvja na to co zrobicie, ale wiedzcie, że w 3 świecie im jest gorzej niż Wam, a Wy powinniście myśleć komu pomóc, a nie komu wpierd0lić. Nawet jako ateista wiem więcej o chrześcijańskiej drodze życia niż Wy członkowie MW.

//edit
Obiecałem Zenkowi wczoraj na ircu
(23:51:52) (+Zenek) wez im zacytuj moje slowa
(23:51:57) (+Zenek) te:
(23:52:02) (+Zenek) a wezcie s*******ajcie

Ostatnio edytowany przez Yassek - 02-07-2006 o 10:08.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 10:04   #187
Morgrim22
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 06 2006

Domyślny

Dlaczego piszę Nacjonalizm z dużej litery a żyd z małej?? Proste! Nacjonalizm lubie więc go wyróżniam a żyd z małej bo ich nie lubię. Tak, jestem nietolerancyjny! I to dzięk tzw. "tolerancyjnym" ludziom...

"ok, to jest dobre podejście, a teraz powiedz mi, czy honorowe jest pranie/znęcanie się psychicznie/fizycznie na kimś bo ma inne poglądy?"- a czy tzw. "tolerancyjni" ludzie i pewne mniejszości nie znęcają się psychicznie i fizycznie nad innymi?? Przykłady?? Tzw. homofobia- każdy normalnie myślący człowiek wie że to jest pusta, wymyślona fraza. Homofobia NIE ISTNIEJE! (Chyba że ok. 85-90% społeczeństwa jest na nią chora). Tzw. "mowa nienawiśc"i: kolejny, idiotyczny twór ludzi "tolerancyjnych" (a podobno jest demokkracja, wolność słowa itd...).
"Antifa"- potrafią pobić dziecko ale gdy jest kilka silnych osób to przy ucieczce w zakręty wchodzą z zawrotną prędkością -i przy tym są ponoć "tolerancyjni"...
Morgrim22 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 10:06   #188
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Dlaczego piszę Nacjonalizm z dużej litery a żyd z małej?? Proste! Nacjonalizm lubie więc go wyróżniam a żyd z małej bo ich nie lubię. Tak, jestem nietolerancyjny! I to dzięk tzw. "tolerancyjnym" ludziom...
Jestes rasistom i ksenofobem, co potwierdza, ze jestes nazistom.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 10:26   #189
Morgrim22
Użytkownik forum

Domyślny

"Jestes rasistom i ksenofobem, co potwierdza, ze jestes nazistom." -Dzięki za te "miłe" słowa ale nie zgodzę się z tobą. Teoria ras (w wydaniu Evoi i Hitlera) jest mi obca. Ofszem, uznaje istnienie 3 ras (tak mnie w szkole uczyli) białej, żółtej i czarnej lecz nie wielbie białej rasy ponad wszystko. Uważam że wszystkie rasy są sobie równe. Jeśli już miałbym się skłaniać ku wyższości jakiejś rasy to żółtej, a nie białej. Inną sprawą jest to że czarni powinni żyć w afryce, biali w europie a żółci w azji i ameryce. To tyle na ten temat, mam nadzieję że nie będę musiał do tego tematu wracać.
stary 02-07-2006, 10:26   #190
Yassek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Jesteś jednym z tych 14/88?
Cytuj:
"ok, to jest dobre podejście, a teraz powiedz mi, czy honorowe jest pranie/znęcanie się psychicznie/fizycznie na kimś bo ma inne poglądy?"- a czy tzw. "tolerancyjni" ludzie i pewne mniejszości nie znęcają się psychicznie i fizycznie nad innymi??
Dziwne - ja jestem tolerancyjny i się nie znęcam. A mniejszości - geje Cie kiedys pobili? Bo mnie już z 10 razy skini gonili, a geje nigdy.
Cytuj:
Przykłady?? Tzw. homofobia- każdy normalnie myślący człowiek wie że to jest pusta, wymyślona fraza. Homofobia NIE ISTNIEJE! (Chyba że ok. 85-90% społeczeństwa jest na nią chora). Tzw. "mowa nienawiśc"i: kolejny, idiotyczny twór ludzi "tolerancyjnych" (a podobno jest demokkracja, wolność słowa itd...).
A ja powiem tylko tyle - mi oni nie przeszkadzają i lepiej żeby adoptowali dzieci, jak mają siedziećw sierocińcach.
Cytuj:
"Antifa"- potrafią pobić dziecko ale gdy jest kilka silnych osób to przy ucieczce w zakręty wchodzą z zawrotną prędkością -i przy tym są ponoć "tolerancyjni"...
Yeah, antifa jest sup4h ziebana. Jak generalnie wszyscy faszyści i neonaziści. Chcąc walczyć z nazizmem nie można być samemu nazistą.

//El editto
W afryce? Tam nie ma na nic kasy, jest 40 stopni. Zresztą ziemia jest dla ludzi.

Ostatnio edytowany przez Yassek - 02-07-2006 o 10:30.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 10:27   #191
Morgrim22
Użytkownik forum

Domyślny

A mój antysemityzm (raczej antyjudaizm, bo arabów- semitów lubię) wynika z zupełnie innych przyczyn niż wam się wydaje...

I gdyby było więcej żydów takich, jak są przedstawiani na tej stronie: http://www.neturei-karta.dog.pl/ nie był bym (i chyba nikt niebyłby) antysemitą...

Ostatnio edytowany przez Raynold - 02-07-2006 o 18:32. Powód: Edytujemy posty!
stary 02-07-2006, 10:55   #192
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

To wszystko przez, to że oni walczą o własny naród!? To Ty Morgrim jesteś chyba zdrowo pierdolnięty. Postaw się w ich sytuacji - gdybyśmy my byli pod zaborem, Twój "patriotyzm" objawiałby się w walce o wolność. To czemu Żydzi nie mają prawa do tego samego?
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 11:22   #193
Hydro
Użytkownik Forum

Hydro's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: rock
Świat: Arcania
Poziom: 26
Skille: po co?
Poziom mag.: 25
Domyślny

a mogrim za chwile powiesz ,ze nie bylo holokaustu oni chca miec wlasny narod ,a tacy jak faszysci im to utrudniaja to tzw. klamstwo oswiecimskie
Kłamstwo oświęcimskie - prawnicze określenie twierdzenia, że przyjęta powszechnie wersja holokaustu jest albo w dużym stopniu przesadzona, albo jest całkowitym fałszerstwem. Tezy te zrodziły się we Francji w latach 70. XX wieku. Zostały powszechnie potępione, jako niezgodne z prawdą historyczną, oraz niezgodne z pamięcią i czcią dla milionów ofiar holocaustu. W wielu krajach, w tym w Polsce, istnieją obostrzenia prawne, nakładające na prokuraturę obowiązek ścigania z urzędu osób szerzących kłamstwo oświęcimskie. Rewizjoniści bardzo często opierają się na raporcie Freda Leuchtera z badań przeprowadzonych w oświęcimskich komorach gazowych.

Kto publicznie i wbrew faktom zaprzecza zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1, podlega grzywnie lub karze pozbawienia wolności do lat 3. Wyrok podawany jest do publicznej wiadomości.

Ostatnio edytowany przez Hydro - 02-07-2006 o 11:47.
Hydro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 12:08   #194
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
To wszystko przez, to że oni walczą o własny naród!? To Ty Morgrim jesteś chyba zdrowo rzodkiewka jest supernięty. Postaw się w ich sytuacji - gdybyśmy my byli pod zaborem, Twój "patriotyzm" objawiałby się w walce o wolność. To czemu Żydzi nie mają prawa do tego samego?
Od kiedy Izrael jest pod jakims zaborem? ;o To raczej Izrael okupuje Palestyne.
stary 02-07-2006, 12:48   #195
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Tu się nie mogę zgodzić. Takie dziecko by miało w szkole w społeczeńtwie polskim piekło. Dla jego własnego dobra nie powinno być adoptowane przez rodziców tej samej płci.
to dowodzi, że trzeba coś w naszym społeczeństwie zmienić
Cytuj:
Dlaczego piszę Nacjonalizm z dużej litery a żyd z małej?? Proste! Nacjonalizm lubie więc go wyróżniam a żyd z małej bo ich nie lubię.
To jest przejaw antysemityzmu (czytaj: rasizmu) i był bym wdzięczny za wyciągnięcie odpowiednich konsekwencji...
Cytuj:
Inną sprawą jest to że czarni powinni żyć w afryce, biali w europie a żółci w azji i ameryce.
Bo? W takim razie IV rasa (tak, Indiane też mają inny kolor skury...) powinni mieszkać w Ameryce sami (a kysz źli amerykanie! a kysz z ameryki!) Yeah! Polska dla polaków, ziemia dla ziemiaków a rowy dla rowerzystów!

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 13:00   #196
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Nie twierdzenie drogi Watsonie tylko stwierdzenie(twierdzenia jest to polaczenie zbiorow zdan ktore sie implikuja).
Mozliwe ze zrobilem literowke. Ale nie musisz uzywac takich madrych slow, aby udowodnic swoja wielkosc.
Cytuj:
Zacytuj mi wiec te stwierdzenie
"Podsumowujac wypowiedzi PiXika, ghosta nieudanego oraz twoje Ci ludzie nie byli patriotami i nie kochali swojego kraju za ktory walczyli. "
Cytuj:
Z twoich wypowiedzi wynika ze osoba ktora popelnia bledy ortograficzne nie moze byc patriota, tlumaczylem ci to jednak niezrozumiales, czego oczywiscie sie spodziewalem.
Jak o panie wyciagneles takie blyskotliwe wnioski?
Niestety nie jestem tak madry jak Ty, zeby zrozumiec Twoje racje.
Cytuj:
Z raportow ministerstwa edukacji(sa jawne)
Poprosze linka...
Cytuj:
mama mojego znajomego jest dyrektorka.
No i co? Jest dyrektorka, ale czego?
Cytuj:
Musisz wiedziec ze zarowno dysleksja jak i dysgrafia jest choroba, mozna z nia walczyc jednak jest to proces bardzo dlugi i wymagajacy duzego wysilku.
Dysgrafie i dysleksje wykryto u mnie juz 6 lat temu,w tym czasie zrobilem duze postepy w gramatyce i ortografi(gdybym narobil razacych bledow wytknalbys mi je) niemniej jednak nawet gdy te bledy robilem, bylem patriota.
W dzisiejszych czasach kazdy ma dysgrafie i dyslekcje...
Cytuj:
Mozesz gadac co chcesz, jednak nie zmienie swojego zdania, gdyz wiem ze mam racje
No pewnie tylko Ty masz racje, ainni moga Ci naskoczyc poniewaz nic nie wiedza...

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Wiślaczek - 02-07-2006 o 15:00.
Wiślaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 13:14   #197
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Jestem z Młodzieży Wszechpolskiej
A ja jestem z RAAFu. Welcome on OUR street, f'ker?
Cytuj:
To jest przykład braku wychowania i kultury oraz logicznego myślenia. Nie reprezentujesz sobą żadnych wartości - w skrucie nie przeklinaj na forum i pisz nie co wyraźniej.
Nigdy nie bylem kulturalny. Scierwa sie kopie, a nie caluje. Przeklinac bede tak dlugo, jak chce. I co napisalem niewyraznie? Bo zadnych literowek czy ortografow tam nie bylo =/
Cytuj:
Z tego co tu widze popierasz lewice
To zle widzisz.
Dalej nie mam odpowiedzi, kim tWOIM zdaniem byli PildudSki i Dmowski.. =/

Cytuj:
Yeah, antifa jest sup4h ziebana. Jak generalnie wszyscy faszyści i neonaziści. Chcąc walczyć z nazizmem nie można być samemu nazistą.
EKHM.. to Antifa jest nazistowska? O_O Od kiedy?

Ostatnio edytowany przez Slay - 02-07-2006 o 13:16.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 13:17   #198
Morgrim22
Użytkownik forum

Domyślny

Po pierwsze: indianie powszechnie zaliczani są do rasy żółtej- doucz się trochę- polecam podręczniki z podstawówki...
Po drugie- problem z palestyną jest taki, że na początku XX wieku nie było tam praktycznie żydów. Obszar palestyny zamieszkany był w większości pezez arabów (palestyńczyków). Żydzi nie twożyli tam większości przez jakieś 1900 lat. Jak więc można porównywać żydów z polakami pod zaborami?? Przypominam że ziemie polskie od XVIII do XX wieku (tak jak i wcześniej i puźniej) były zamieszkane przez WIĘKSZOŚĆ Polską.
stary 02-07-2006, 13:26   #199
Yassek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay
EKHM.. to Antifa jest nazistowska? O_O Od kiedy?
Byłem kiedyś na ich jakiejś akcji w Poznaniu i połowa z nich zachowywała się jak faszyści. Zresztą byli tak żałośni w całym swoim składzie, że wybuchnąłem prawie śmiechem. Gdyby nie to, że w Poznaniu chyba nawet nie ma Antify (D: ) to pewno bym się zapisał, ale tamci ludzie to byli zwykli faszyści, lub przynajmniej prezentowali takie poglądy.

//edit
Cytuj:
Przypominam że ziemie polskie od XVIII do XX wieku (tak jak i wcześniej i puźniej) były zamieszkane przez WIĘKSZOŚĆ Polską.
Niekoniecznie polskie=mądre :O

Ostatnio edytowany przez Yassek - 02-07-2006 o 13:28.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 13:35   #200
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Offtop:
OMG, Lasooch chcialo Ci sie? O.o, gratz anyway
Coz zgadzam sie tu ze wszystkim co pisze Lasooch, Yassek, w wiekszosci z wieszokiem, Feralem i paroma innymi osobami. A co do nacjonalistow - w dyby ich, w dyby! ;P
Gratz, że Tobie się chciało przeczytać xD - btw, czemu Wieszoka z małej napisałeś!? xD

Cytuj:
I to dowodzi Twojej - bez obrazy - tępoty. Tu nie chodzi o lubienie, tylko o szacunek. Ja Cię szanuję, pomimo, że Cię nie lubię, więc piszę 'Cię' z wielkiej litery.

Cytuj:
"ok, to jest dobre podejście, a teraz powiedz mi, czy honorowe jest pranie/znęcanie się psychicznie/fizycznie na kimś bo ma inne poglądy?"- a czy tzw. "tolerancyjni" ludzie i pewne mniejszości nie znęcają się psychicznie i fizycznie nad innymi?? Przykłady?? Tzw. homofobia- każdy normalnie myślący człowiek wie że to jest pusta, wymyślona fraza. Homofobia NIE ISTNIEJE! (Chyba że ok. 85-90% społeczeństwa jest na nią chora).
A ja nic do homoseksualistów nie mam, co nie znaczy, że ich akceptuję. Więc znowu - okazuje się, że jakiś wybrany jestem, bo się do tych 10% społeczeństwa zaliczam.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Jestes rasistom i ksenofobem, co potwierdza, ze jestes nazistom.
O, to to. Ale, Matku, ortografia ;>

Cytuj:
"Jestes rasistom i ksenofobem, co potwierdza, ze jestes nazistom." -Dzięki za te "miłe" słowa ale nie zgodzę się z tobą. Teoria ras (w wydaniu Evoi i Hitlera) jest mi obca. Ofszem, uznaje istnienie 3 ras (tak mnie w szkole uczyli) białej, żółtej i czarnej lecz nie wielbie białej rasy ponad wszystko. Uważam że wszystkie rasy są sobie równe. Jeśli już miałbym się skłaniać ku wyższości jakiejś rasy to żółtej, a nie białej. Inną sprawą jest to że czarni powinni żyć w afryce, biali w europie a żółci w azji i ameryce. To tyle na ten temat, mam nadzieję że nie będę musiał do tego tematu wracać.
Więc ograniczasz ich wolność mówiąc, gdzie powinni żyć. Można rozwinąć to dalej - Żydzi powinni żyć w gettach...

Cytuj:
I gdyby było więcej żydów takich, jak są przedstawiani na tej stronie: http://www.neturei-karta.dog.pl/ nie był bym (i chyba nikt niebyłby) antysemitą...
Tia, stereotyp. Bo ci Żydzi lepsi od tamtych? Tacy sami. Wśród katolików, Polaków etc. też znajdziesz lepszych i gorszych. Ale z reguły są równi, right?

Cytuj:
to dowodzi, że trzeba coś w naszym społeczeństwie zmienić
No właśnie. Ale wyobrażasz to sobie, w społeczeństwie zdominowanym przez rasistów, homofobów, mohery, skrajnych prawiczków, jak Fuehrer Giertych...

Cytuj:
Bo? W takim razie IV rasa (tak, Indiane też mają inny kolor skury...) powinni mieszkać w Ameryce sami (a kysz źli amerykanie! a kysz z ameryki!)
Właśnie.

Cytuj:
Yeah! Polska dla polaków, ziemia dla ziemiaków a rowy dla rowerzystów!
Pwnt xD

Cytuj:
Po pierwsze: indianie powszechnie zaliczani są do rasy żółtej- doucz się trochę- polecam podręczniki z podstawówki...
Ojej... mnie w podstawówce nie uczyli, że Indianie są rasy żółtej... ale cóż, ja głupi jestem pewnie.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania