Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-12-2007, 20:31   #201
Makasto
Użytkownik Forum

Makasto's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2007
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Valoria
Poziom: 45
Makasto ma numer GG 8028351
Domyślny Super...

Wbiłem 33 level druidem nie zrobiłem go na update bo nim dawno juz grałem tylko że mi się tibia znudziła i przestałem no ale kogo obchodzi moja historia...
Było zapowiadane że to Update będzie teraz wielkim + dla druidów a ogólnie postaci magicznych. Owszem zrobili dogodzenia ale z tymi runami to przesada, teraz zrobiłem palla i będę nim grał bo chyba to teraz najciekawsza postać...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-12-2007, 19:12   #202
ArtiPl
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 07 2007
Lokacja: Bielsko-Biała

Stan: Na Emeryturze
Imię: Deros
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 114
Skille: 27
Poziom mag.: 70
ArtiPl ma numer GG 8942083 ArtiPl ma login Tlenu immons@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zaxom Pokaż post
Omg nic się nie zmieniło Polacy byli i będą żałosnymi graczami (oczywiście nie wszyscy). Czy wy nie rozumiecie ? Wszystko ma swoje wady i zalety (niektórzy z was widzą tylko wady) podam więc 2 zalety:

1. Teraz nie będzie sytuacji gdzie przyjdzie 4 sorców (20 levele) i wezmą na combo z SD 50 levela też sorca.
2. Przykład z uhami jest niepotrzebny bo sorcom jest nie potrzebne do 24 levela, knightci na 100 levelu leczą sie z tego po 100 hp, palladyni moga do tego czasu używac mana potionów i health potionów.

CipSoft team zapewne jest mądrzejsze od was i zanim coś zrobi przemyśli to dużo więcej razy niż wy zanim napiszecie coś na tym forum.

Powyższe teksty zwracam do osób piszących " Oni są powaleni ja tego nie zniosu itp. itd.
1. A czemu ma nie byc takich sytuacji? na 20 lvlu hity od 4 z sd szly by po... 60 od kazdego x4 = 240. Sorc na 50 ma 395(dobrze mowie?)hp, a wiec na luzie sie wyleczy.

Co do tego Cipsfotu ze przemysli to duzo wiecej razy to... nie wiem czy masz racje, ostatnie ich pomysly wygladaja jakby zaaplikowali po dlugim i... niezbyt przyjemnym snie...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Royal-Wyso Pokaż post
Moim zdaniem to dobrze że tak zrobili.
to byla tibia 8.0
pomyślcie expicie se 20 knightem na dc albo amazon camp.
przylatuje ci 30 sorc i zabija cie z sd.
tibia 8.1
expisz na .....
przylatuje 30 sorc i co z hmm i wanda cie niezabije.(raczej)
LOL kolo to nie byla tibia 8.0 tylko... Tibia od poczatku wprowadzenia run, a wiec prosze nie pier*** mi takich rzeczy, bo zal jest to czytac co piszecie.

PS. Czemu jak zaczynalem grac 5 lat temu gdy mialem 11 lat bylem mniejszym noobem niz wy teraz ktorzy zaczynacie grac w wieku 14-15 lat? Zal mi sie was robi, nie umiecie nic sensownego robic, wszystkie ulatwienia sa dla was SWIETNE!!!!!!1111oneoneoneoneone. A czemu? Bo dla was licza sie tylko lvle a nie przyjemnosc z poznawania ludzi, z pkowania etc.

Ostatnio edytowany przez ArtiPl - 26-12-2007 o 19:17.
ArtiPl jest offline  
stary 28-12-2007, 00:50   #203
Frotirion
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ArtiPl Pokaż post
A czemu? Bo dla was licza sie tylko lvle a nie przyjemnosc z poznawania ludzi, z pkowania etc.

Mądrze powiedziane.. Pamiętajmy o tym, że gramy w tą grę nie z przymusu, lecz dla własnej przyjemności. Tibia jest grą, na której wiele osób zbija sporą kasę (allegro.pl etc), a wydaje mi się, że gra w której każdy iem przeliczamy na "złotówki" wiele przyjemności nam nie przysporzy .. tyle ode mnie

stary 28-12-2007, 15:02   #204
Ballor Lurt
Użytkownik Forum

Ballor Lurt's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2006

Domyślny

Fajny pomysł, bo denerwuje mnie widok 16 sorcerera walącego z [SPELL]Heavy Magic Missile[/SPELL]
Ballor Lurt jest offline  
stary 28-12-2007, 21:23   #205
Tiggerson
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Shivera
Domyślny

Co Za Jebane Kutasy Zjebali Tom Tibie Jak Sam Huj
Tiggerson jest offline  
stary 29-12-2007, 01:43   #206
ArtiPl
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 07 2007
Lokacja: Bielsko-Biała

Imię: Deros
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 114
Skille: 27
Poziom mag.: 70
ArtiPl ma numer GG 8942083 ArtiPl ma login Tlenu immons@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ballor Lurt Pokaż post
Fajny pomysł, bo denerwuje mnie widok 16 sorcerera walącego z [SPELL]Heavy Magic Missile[/SPELL]
LOL to z czego ma bic 16 sorc? Z ciebie jakies dziecko kalekie na serio O_o.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tiggerson Pokaż post
Jasne, a ty jestes cool Bo Piszesz Kazdy Wyraz Z Wielkiej Litery.
Pozatym istnieje normalne slownictwo, nie musisz uzywac swojej gwary osiedlowej.
stary 29-12-2007, 10:22   #207
Ballor Lurt
Użytkownik Forum

Ballor Lurt's Avatar

Domyślny

1. Jeśli ze mną dyskutujesz to bez wyzwisk.
2. No mnie się zdaje że mag to wali z różdżki + czary? Ofc runy to też broń, ale HMM w rękach 16 sorca, czy SD w rękach 20 druida to już przesada. Bo jakie szanse ma powiedzmy 20 knight (nieważne jakie by miał skille) w starciu z ww 20 druidem z sd?
Ballor Lurt jest offline  
stary 29-12-2007, 13:29   #208
Aevolana
Użytkownik Forum

Aevolana's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2007
Wpisy bloga: 4

Profesja: Druid
Gildia: --
Świat: Vinera
Poziom: 27
Skille: --/20
Poziom mag.: 24
Aevolana ma numer GG 1659555
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tiggerson Pokaż post
??wiesz... to jest forum a nie bluzgawisko... mam nadzieje ze moderzy cos z tym zrobia bo odpadne w koncu... (podpis na dole)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ballor Lurt Pokaż post
a dla czego? co w tym takiego denerwującego? może zazdrościsz bo ciebie ne stac na hmm...?
Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
I po co komu tłumaczenia tibia.pl ?
Tibia spoko giera, ale umiar trzeba zachowac
http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=178
Jeśli grasz D lub ED to smialo

Ostatnio edytowany przez Aevolana - 29-12-2007 o 13:31.
Aevolana jest offline  
stary 29-12-2007, 14:25   #209
Iskum Aerdy
Guest

Domyślny

Z jednej strony to dobry pomysł z tym balansowaniem lecz z drugiej trudniej sprzedać SD jeśli potrzebna kasa. Chociaż który sorc teraz sprzedaje SD gdy cena dalej około 5k a maja po 3 charges

stary 29-12-2007, 14:26   #210
chosen_one
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 06 2007

Świat: Selena
Domyślny

.

Uwazam, ze ograniczenia lvlowe na uzycie run sa jak najbardziej uzasadnione, tak samo jak ograniczenia na uzycie broni dla paladynow i knightow. Padanie od combo na 100+ lvl zrobione przez noobchary bylo naprawde zenujace.. Ci ktorzy protestuja to sa chyba wlasciciele noobcharow do pkowania, bo niech nikt nie sciemnia, ze chodzi na 20+ lvl expic na dragach z sd. Poza tym te ograniczenia nie sa zbyt wygorowane, gdyby to ode mnie zalezalo to bym zrobil sd od 80lvl, tak samo jak assassin stars dla palkow. W koncu wbic 45 lvl to nie zadna sztuka nawet na faccu..

.

Ostatnio edytowany przez chosen_one - 29-12-2007 o 14:27.
chosen_one jest offline  
stary 29-12-2007, 14:51   #211
Ballor Lurt
Użytkownik Forum

Ballor Lurt's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aevolana Pokaż post
a dla czego? co w tym takiego denerwującego? może zazdrościsz bo ciebie ne stac na hmm...?
Przystopuj. Jestem knightem więc z hmm raczej nie waliłem (no, sporadycznie, wolałem explo i tak), a stać mnie było.
Ballor Lurt jest offline  
stary 31-12-2007, 09:58   #212
Xanni
Użytkownik forum

Xanni's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Bełchatów

Świat: Secura
LOL

a ja chociaż miałem 33 elder druida to założyłem sobie po upie knighta choć niby on jest najgorszą profesją .. ale czy napewno ??
ja zawsze lubialem grac knightem i bede nim gral nie zwazajac na " lepszy " czy " bardziej oplacalny " exp innych profesji ... leje na dzieci upa xD pozdr
Xanni jest offline  
stary 02-01-2008, 04:16   #213
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Makasto Pokaż post
Było zapowiadane że to Update będzie teraz wielkim + dla druidów a ogólnie postaci magicznych. Owszem zrobili dogodzenia ale z tymi runami to przesada, teraz zrobiłem palla i będę nim grał bo chyba to teraz najciekawsza postać...
Nie polecam. Co zrobisz jesli cipy wprowadza lvl na bolty , strzały , łuk i kusze?

Tak w ogóle teraz jest troszke nie fair. Bron magów (rózdzki i runy ) na lev, bron knightów na lev ,a pallek? Amunicja na lev? i to ta lekko ulepszona ? zal. Bede 15 pallem ,wyrobie sobie skille ,bede nawalał z kuszy zwykłymi bolts i zabije jakiegoś 40 druidka ,bo on mi nic nie zrobi albo w wiekszej mierze nic nie zrobi... Teraz tylko czekać aż udupia pala. W ogóle paladyn w Tibii to ma tak sfałszowany wizerunek ,że żal. I jak sie tu dziwic ludziom ,którzy wolą grac na OTSach?

Palek zamiast byc takim jakby knightem ,którego skille z młota (lub sworda) zależa od mlv którego wbijali by o 25% szybciej niz teraz , w dodatku dopakowywali by swa bron jakimis swietosciami żeby sprawiac aby demony i umarlaki dostawały wieksze hity niz normalnie , to lepiej żeby nawalał z kuszy lub z luku ,bo przecież cieżko zmienic nazwe na hunter czy royal hunter. W dodatku paladyn powinien miec ksiege i zbroje na sobie ,a nie nosic lekko wygladajacy outfit łowcy. Ale jakby miał ksiege i zbroje to outfit jest godny gracza z Pacc ,a dla Facc juz by ciezko mieli outfit zaplanowac. Paladyn z rózańcem biegający po Tibii dziwnie by wygladał.

Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 02-01-2008 o 04:26.
Rotherdamie jest offline  
stary 02-01-2008, 15:51   #214
Buhaj997
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 01 2008
Lokacja: Lubin

Profesja: Royal Paladin
Świat: Eternia
Poziom: 44
Skille: 76/46
Poziom mag.: 12
Domyślny Lubie GM-ów

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez war.gan. Pokaż post
Ludzie z cipsoftu ( czyli cipy) teraz przesadzili, jak tak dalej pujdzie to nikt nie będzie grał w to gówno . GRAJCIE W MU ONLINE!!! (jeden minus szybko sie nudzi).
A ty Duke zamknij sie!!!

PS. Tak wiem, że robie błędy ortograficzne.
Bardzo dobrze zrobili ja mam 40+ palka i momentami bałem sie wyskoczyc to 25 ed bo kupi sobie bp sd od kogoś będzie och miał 60 i padne jak szmata od 25 druida. Widziałem już raz pod dp jak 8 sorcerer walił z sd po 350+ w potwory.
Buhaj997 jest offline  
stary 02-01-2008, 19:17   #215
Adolfik
Użytkownik Forum

Adolfik's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elder Druid
Świat: Silvera
Poziom: 64
Domyślny odp.

Troche szkoda, bo niższe levele nie bedą mogły mieć szybko gfb i hmm :'\
stary 02-01-2008, 21:09   #216
Bekaojad13
Użytkownik Forum

Bekaojad13's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Ab'Dendriel nie no tak naprawde to w świecie Tibji

Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Skille: Skiluje
Bekaojad13 ma numer GG 10353907
Domyślny

Nie wiem jak wy, ale ja jestem za tym zeby zamkanac temat bo takim dyskutowaniem i kloceniem sie nigdy nie dogadamy a poza tym to Cipki na pewno nie cofna tej ustawy poniewaz oni maja Polaczkow Gleboko w DupieTEMAT DO ZAMKNIECIA!!sory za nie cenzuralne slowa
Kintaj Heros [8]:Nie dziala ten film!!
NO dziala... tylko meczy sie po paru minetach i juz nie ma sil...
Cytuj:
Pupka [18]:Nie pisz bo wale se konia
ZAL!!!

Ostatnio edytowany przez Bekaojad13 - 02-01-2008 o 21:10. Powód: Sory ale bylem wkurzony...
Bekaojad13 jest offline  
stary 03-01-2008, 02:41   #217
mezowski86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Domyślny

Według mnie ograniczenie lvlowe run jest sprawiedliwe. Dlaczego 15lv knight nie może skutecznie używać magic sworda, ani 15lv pal używać skutecznie assasin starów. A wielcy PANowie sorc i druid są oburzeni, ponieważ nie mogą użyć najmocniejszej runy ofensywnej w tibii mając 15lv wtf?!?. Niektórym osobom się w głowach poprzestawiało. Czy to jest sprawiedliwe, że sorc/druid za 2 dni wbije ten 15lv i bije z sd hity po 150-200hp w potwory? Według mnie bardzo udany balans.
mezowski86 jest offline  
stary 04-01-2008, 04:01   #218
Kellerman
Użytkownik Forum

Kellerman's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2007
Lokacja: New York
Wpisy bloga: 1

Imię: John Doe
Świat: Antica
Poziom: 79
Skille: -,.,-
Poziom mag.: 7
Kellerman ma numer GG 5857403
Domyślny

Co was zbawi że 33 lvl będziecie mieć dziś czy za 3 dni? jak taki biedny palek(sam gram druidem obecnie ] będzie po tych 2-3 dniach walil w potworki max po 70-100) moim zdaniem to dobra sprawa jest mniej głupiego pk za nic w tibii i fakt jest więcej h lvli xd ale i tak uptade rox xd

Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę

JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA.
Kellerman jest offline  
stary 04-01-2008, 19:28   #219
Piottros
Użytkownik Forum

Piottros's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2007
Lokacja: niedostępna.

Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 40
Skille: 74/74
Poziom mag.: 5
Piottros ma numer GG 1759946
Domyślny

Moim zdaniem nawet spoko. Gram Rycerzem, więc to mi obojętne. Nie będzie przynajmniej pk
Piottros jest offline  
stary 04-01-2008, 20:12   #220
Korzonek
Użytkownik forum

Korzonek's Avatar

Data dołączenia: 12 11 2006
Lokacja: Niedaleko

Stan: Niegrający
Korzonek ma numer GG 8272490
Domyślny

Jednak według mnie jest to bardzo dobry pomysł, ponieważ jakieś noobki 20-25 lv z high mlv w grupce nie uwalą 50+ level kolesia. Dobre posunięcie. Oczywiście niesie to za sobą pewne wady, ale trzeba to przyjąć po prostu normalnie.
Korzonek jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania