|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#201 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Marcin of Valoria
Profesja: Elite Knight
Gildia: Troyanic Warriors
Świat: Valoria
Poziom: 45
![]() |
![]() Wbiłem 33 level druidem nie zrobiłem go na update bo nim dawno juz grałem tylko że mi się tibia znudziła i przestałem no ale kogo obchodzi moja historia...
Było zapowiadane że to Update będzie teraz wielkim + dla druidów a ogólnie postaci magicznych. Owszem zrobili dogodzenia ale z tymi runami to przesada, teraz zrobiłem palla i będę nim grał bo chyba to teraz najciekawsza postać...
![]() |
#202 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2007
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Na Emeryturze
Imię: Deros
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 114
Skille: 27
Poziom mag.: 70
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Co do tego Cipsfotu ze przemysli to duzo wiecej razy to... nie wiem czy masz racje, ostatnie ich pomysly wygladaja jakby zaaplikowali po dlugim i... niezbyt przyjemnym snie... Cytuj:
PS. Czemu jak zaczynalem grac 5 lat temu gdy mialem 11 lat bylem mniejszym noobem niz wy teraz ktorzy zaczynacie grac w wieku 14-15 lat? Zal mi sie was robi, nie umiecie nic sensownego robic, wszystkie ulatwienia sa dla was SWIETNE!!!!!!1111oneoneoneoneone. A czemu? Bo dla was licza sie tylko lvle a nie przyjemnosc z poznawania ludzi, z pkowania etc. Ostatnio edytowany przez ArtiPl - 26-12-2007 o 19:17. |
||
![]() |
![]() |
#203 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Mądrze powiedziane.. Pamiętajmy o tym, że gramy w tą grę nie z przymusu, lecz dla własnej przyjemności. Tibia jest grą, na której wiele osób zbija sporą kasę (allegro.pl etc), a wydaje mi się, że gra w której każdy iem przeliczamy na "złotówki" wiele przyjemności nam nie przysporzy .. tyle ode mnie ![]() |
|
![]() |
#204 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2006
|
![]() Fajny pomysł, bo denerwuje mnie widok 16 sorcerera walącego z [SPELL]Heavy Magic Missile[/SPELL]
![]() |
#205 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Shivera
|
![]() Co Za Jebane Kutasy Zjebali Tom Tibie Jak Sam Huj
|
![]() |
![]() |
#206 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2007
Lokacja: Bielsko-Biała
Imię: Deros
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 114
Skille: 27
Poziom mag.: 70
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Jasne, a ty jestes cool Bo Piszesz Kazdy Wyraz Z Wielkiej Litery. Pozatym istnieje normalne slownictwo, nie musisz uzywac swojej gwary osiedlowej. |
|
![]() |
![]() |
#207 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1. Jeśli ze mną dyskutujesz to bez wyzwisk.
2. No mnie się zdaje że mag to wali z różdżki + czary? Ofc runy to też broń, ale HMM w rękach 16 sorca, czy SD w rękach 20 druida to już przesada. Bo jakie szanse ma powiedzmy 20 knight (nieważne jakie by miał skille) w starciu z ww 20 druidem z sd?
![]() |
#208 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2007
Wpisy bloga: 4
Imię: Aevolana Zamizuelin
Profesja: Druid
Gildia: --
Świat: Vinera
Poziom: 27
Skille: --/20
Poziom mag.: 24
![]() |
![]() ??wiesz... to jest forum a nie bluzgawisko... mam nadzieje ze moderzy cos z tym zrobia bo odpadne w koncu... (podpis na dole)
a dla czego? co w tym takiego denerwującego? może zazdrościsz bo ciebie ne stac na hmm...?
Tibia spoko giera, ale umiar trzeba zachowac ![]() http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=178 Jeśli grasz D lub ED to smialo ![]() Ostatnio edytowany przez Aevolana - 29-12-2007 o 13:31. |
|
![]() |
![]() |
#209 |
Guest
|
![]() Z jednej strony to dobry pomysł z tym balansowaniem lecz z drugiej trudniej sprzedać SD jeśli potrzebna kasa. Chociaż który sorc teraz sprzedaje SD gdy cena dalej około 5k a maja po 3 charges
![]() |
![]() |
#210 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2007
Świat: Selena
|
![]() .
Uwazam, ze ograniczenia lvlowe na uzycie run sa jak najbardziej uzasadnione, tak samo jak ograniczenia na uzycie broni dla paladynow i knightow. Padanie od combo na 100+ lvl zrobione przez noobchary bylo naprawde zenujace.. Ci ktorzy protestuja to sa chyba wlasciciele noobcharow do pkowania, bo niech nikt nie sciemnia, ze chodzi na 20+ lvl expic na dragach z sd. Poza tym te ograniczenia nie sa zbyt wygorowane, gdyby to ode mnie zalezalo to bym zrobil sd od 80lvl, tak samo jak assassin stars dla palkow. W koncu wbic 45 lvl to nie zadna sztuka nawet na faccu.. . Ostatnio edytowany przez chosen_one - 29-12-2007 o 14:27. |
![]() |
![]() |
#211 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przystopuj. Jestem knightem więc z hmm raczej nie waliłem (no, sporadycznie, wolałem explo i tak), a stać mnie było.
![]() |
#212 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
|
![]() a ja chociaż miałem 33 elder druida to założyłem sobie po upie knighta choć niby on jest najgorszą profesją .. ale czy napewno ??
ja zawsze lubialem grac knightem i bede nim gral nie zwazajac na " lepszy " czy " bardziej oplacalny " exp innych profesji ... leje na dzieci upa xD pozdr ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2007
Profesja: Elder Druid
Gildia: Zastrzeżone przez lidera - sorry
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
|
![]() Cytuj:
Tak w ogóle teraz jest troszke nie fair. Bron magów (rózdzki i runy ) na lev, bron knightów na lev ,a pallek? Amunicja na lev? i to ta lekko ulepszona ? zal. Bede 15 pallem ,wyrobie sobie skille ,bede nawalał z kuszy zwykłymi bolts i zabije jakiegoś 40 druidka ,bo on mi nic nie zrobi albo w wiekszej mierze nic nie zrobi... Teraz tylko czekać aż udupia pala. W ogóle paladyn w Tibii to ma tak sfałszowany wizerunek ,że żal. I jak sie tu dziwic ludziom ,którzy wolą grac na OTSach? Palek zamiast byc takim jakby knightem ,którego skille z młota (lub sworda) zależa od mlv którego wbijali by o 25% szybciej niz teraz , w dodatku dopakowywali by swa bron jakimis swietosciami żeby sprawiac aby demony i umarlaki dostawały wieksze hity niz normalnie , to lepiej żeby nawalał z kuszy lub z luku ,bo przecież cieżko zmienic nazwe na hunter czy royal hunter. W dodatku paladyn powinien miec ksiege i zbroje na sobie ,a nie nosic lekko wygladajacy outfit łowcy. Ale jakby miał ksiege i zbroje to outfit jest godny gracza z Pacc ,a dla Facc juz by ciezko mieli outfit zaplanowac. Paladyn z rózańcem biegający po Tibii dziwnie by wygladał.
Niestety muszę odejść.Na zawsze.Tibia mi się znudziła i jak widzę wasze wypowiedzi 1bp na 12h to mnie skręca. Jesteście tak samo zepsuci na umyśle jak Tibia. Ocknijcie się ! Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 02-01-2008 o 04:26. |
|
![]() |
![]() |
#214 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2008
Lokacja: Lubin
Imię: Rivon Elvenry
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Mystyc Infernal
Świat: Eternia
Poziom: 44
Skille: 76/46
Poziom mag.: 12
|
![]() Bardzo dobrze zrobili ja mam 40+ palka i momentami bałem sie wyskoczyc to 25 ed bo kupi sobie bp sd od kogoś będzie och miał 60 i padne jak szmata od 25 druida. Widziałem już raz pod dp jak 8 sorcerer walił z sd po 350+ w potwory.
|
![]() |
![]() |
#215 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elder Druid
Świat: Silvera
Poziom: 64
|
![]() Troche szkoda, bo niższe levele nie bedą mogły mieć szybko gfb i hmm :'\
#216 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Ab'Dendriel nie no tak naprawde to w świecie Tibji
Imię: Bloody Elwina
Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Skille: Skiluje
![]() |
![]() Nie wiem jak wy, ale ja jestem za tym zeby zamkanac temat bo takim dyskutowaniem i kloceniem sie nigdy nie dogadamy a poza tym to Cipki na pewno nie cofna tej ustawy poniewaz oni maja Polaczkow Gleboko w Dupie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Bekaojad13 - 02-01-2008 o 21:10. Powód: Sory ale bylem wkurzony... |
|||
![]() |
![]() |
#217 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2007
|
![]() Według mnie ograniczenie lvlowe run jest sprawiedliwe. Dlaczego 15lv knight nie może skutecznie używać magic sworda, ani 15lv pal używać skutecznie assasin starów. A wielcy PANowie sorc i druid są oburzeni, ponieważ nie mogą użyć najmocniejszej runy ofensywnej w tibii mając 15lv wtf?!?. Niektórym osobom się w głowach poprzestawiało. Czy to jest sprawiedliwe, że sorc/druid za 2 dni wbije ten 15lv i bije z sd hity po 150-200hp w potwory? Według mnie bardzo udany balans.
|
![]() |
![]() |
#218 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co was zbawi że 33 lvl będziecie mieć dziś czy za 3 dni? jak taki biedny palek(sam gram druidem obecnie
![]()
"We francuskim ruchu oporu patrzenie na pluton egzekucyjny uważano za honor, a największym męstwem był uśmiech w momencie strzału" ![]() Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA. |
![]() |
![]() |
#219 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2007
Lokacja: niedostępna.
Imię: Piottros Knight
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 40
Skille: 74/74
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Moim zdaniem nawet spoko. Gram Rycerzem, więc to mi obojętne. Nie będzie przynajmniej pk
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 11 2006
Lokacja: Niedaleko
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Jednak według mnie jest to bardzo dobry pomysł, ponieważ jakieś noobki 20-25 lv z high mlv w grupce nie uwalą 50+ level kolesia. Dobre posunięcie. Oczywiście niesie to za sobą pewne wady, ale trzeba to przyjąć po prostu normalnie.
|
![]() |