Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Zdjęcia

Notki

Zdjęcia Podziel się z innymi wszystkimi swoimi najlepszymi momentami z Tibii.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 30-06-2007, 18:35   #221
Bebop
Użytkownik Forum

Bebop's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Visqn, zgadzam się z tobą. Sam w Tibię nie gram, bo jak to powiedziałeś w pkt. 7 "Wolę sobie iść na browarek" xD
A co do pkt. 8 to może nie tyle, że Knight dostał za dużego powera, ale nie potrzebnie obniżali sorca/druida. I w następnym upie możemy się spodziewać, że znowu coś będą poprawiać przy profesjach.
Bebop jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-06-2007, 18:58   #222
Arte
Użytkownik Forum

Arte's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Gliwice

Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna/Saphira
Domyślny

Oto moja dygresja i pewnie jest słuszna.

mam knighta ze 110 lvlem i moim zdaniem update w stosunku do knightów i paladynów był udany. Sorce mówią że mają teraz mniejszą siłe rażenia. Nieprawda, bo dalej nie jest wcale tak łatwo knightem jak np. sorcem do 80 lvla. Zgadzam się oczywiście z sorcami, bo ten update jest nieudany w stosunku do nich. Moim zdaniem w następnym balancingu postaci Knight i Paladyn nie powinni ulec zmianom za to u sorca mimo wszystko wraz z lvlem powinna rosnąc siła uderzenia. Sorce muszą też przyznac, że przed update byli nieco za mocni, ale mimo wszystko teraz stracili 50% swojej mocy. 230 lvl bije z sd za 450 w potworka? To jest śmieszne, 230 lvl to jest mnóstwo pracy, po to żeby osiągac takie wyniki?

Knight i Paladyn nie powinni ulegac zmianom, za to sorca powinni i pewnie to zrobią ulepszyc. Moim zdaniem oddac sorcom 50% tego co stracili i BURSTY i by było już dobrze. ;P
Arte jest offline  
stary 30-06-2007, 19:04   #223
Asher.
Użytkownik Forum

Asher.'s Avatar

Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Polska

Imię: Asherinis
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Lolex Family
Świat: Guardia
Poziom: 60
Poziom mag.: 53
Domyślny @ ufocznik

Ja nie dostane ataku furii ponieważ wisi mi ten update. Fanem MDW nie jestem. Aaaa pier*ole nie chce mi się z Tobą dyskutować...
Ferax Urza
18:16 Slox on Nerana [97]: pger!
Neostrada-Dostawca internetu, dla osób lubiących kupować Blessy.
I to jest prawda
Asher. jest offline  
stary 30-06-2007, 19:37   #224
Dirk Pitt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Visqn Pokaż post
Moze i ja cos od siebie dorzuce..
Wiec wszyscy ponizej 100 lvla magowie, chu** mozecie wiedziec o obnizeniu hitow itp. ile wam zmniejszyli ? 30 z besta ? ja 182 lvl/77 mlvl przed upem walilem 207-327 a teraz 152-219, dla 250 msa poszlo 15 sd na dema , 10 ue na dema, wiec jemu o polowe w dupe hity poszly, ale ok, jebac hity.
Mowicie...oo teraz potrenicie mlvl...tak tylko wbij sorcem 90 mlvl a knightem skille 90/90. ujzenie napisu You advanced to magic level 100. jest niemozliwe. (zaraz zacznie sie spam, oo to mozna zrobic tylko potrzeba troche czasu..tak ale ile czasu)
Dodali nam wandy/rody, tansze manasy itp. ok spoko, ale dali nam tez soule, runy na lvl. A jak ktos wczesniej napisal, ze mamy tansze mf, czyli hunty prawie zawsze sie zwracaja itp., a knighci expia na manasach ? pokaz mi jakiegos 150+ ek ktory biega z uhami na dragach, to powiem tobie gz. kazdy uzywa mf, dlaczego ? bo taniej. 170 rp tez chodzil na demy z mf, bo uhy waste.
Takie male info.
po 1.dla 60 ek poszedl 1 uh na dla. a dla sorca na takim lvlu zeby go zabic ile pojdzie ? 3k many ? jak nie lepiej.
po 2. 88 ek walnal wiecej z broni niz 100 ms z sd. (i zauwazcie, ze knight zrobil to za free, a sorc te 300 gp musial wydac~~)
po 3. smiesza mnie posty typu "oo mieliscie czas zeby gra sie nacieszyc"
po 4. knight mogl wyrobic 200k na godzine. tomb , gfb i jazda.
po 5. ooo zrobili tyle i tyle expa w jeden dzien, na poczatek moze zauwazcie, ze nie zrobil tego solo, a pozniej nie w jeden dzien, strycnine 10 mln expa w 38h ?a knight jakby jebal te 200k na 1h to zrobilby 7,6 mln~ w tym samym czasie
po 6. sram jak mnie pojedziecie, mam poprostu swoje zdanie itp.
po 7. znudzila mi juz sie tibia, wole isc na browarek czy cos.
po 8. jak to mi kolega powiedzial 137 ek, dobrze ze ujebali sorcow, ale knightom za duzy power dali i z tym sie zgodze.
po 9. 110 ek wzial hero na 6 hitow, co ja robilem przed upem 182 msmem
po 10. to mialobyc wyrownanie profesji, a nie "porazka"
po 11. oo dali wam softy, potrencie mlvl..smiech a co knighci ich nie uzywaja ? jakby zrobili je tylko sorcom to ok, a tak kazdy w nich nagina.
i na koniec ,,|,, (do niektorych) zobaczcie co sie dzieje na podworku, a nie przed kompem.

kthxbye _/
bye.......
stary 30-06-2007, 19:37   #225
AraxivonL
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 10 2006

Domyślny

po 1.dla 60 ek poszedl 1 uh na dla. a dla sorca na takim lvlu zeby go zabic ile pojdzie ? 3k many ? jak nie lepiej.
po 2. 88 ek walnal wiecej z broni niz 100 ms z sd. (i zauwazcie, ze knight zrobil to za free, a sorc te 300 gp musial wydac~~)
po 3. smiesza mnie posty typu "oo mieliscie czas zeby gra sie nacieszyc"
po 4. knight mogl wyrobic 200k na godzine. tomb , gfb i jazda.
po 5. ooo zrobili tyle i tyle expa w jeden dzien, na poczatek moze zauwazcie, ze nie zrobil tego solo, a pozniej nie w jeden dzien, strycnine 10 mln expa w 38h ?a knight jakby jebal te 200k na 1h to zrobilby 7,6 mln~ w tym samym czasie
po 6. sram jak mnie pojedziecie, mam poprostu swoje zdanie itp.
po 7. znudzila mi juz sie tibia, wole isc na browarek czy cos.
po 8. jak to mi kolega powiedzial 137 ek, dobrze ze ujebali sorcow, ale knightom za duzy power dali i z tym sie zgodze.
po 9. 110 ek wzial hero na 6 hitow, co ja robilem przed upem 182 msmem
po 10. to mialobyc wyrownanie profesji, a nie "porazka"

po pierwsze punkt 1 dla 60 ek poszedl 1 uh na dla. a dla sorca na takim lvlu zeby go zabic ile pojdzie ? 3k many ? jak nie lepiej.Takiemu knightowi pujdzie z 10 uh przynajmniej a takiemu sorkowi niewiem czy pujdzie 1,5k many

po drugie 88 ek walnal wiecej z broni niz 100 ms z sd. (i zauwazcie, ze knight zrobil to za free, a sorc te 300 gp musial wydac~~) knight na takim lewelu moze walnoc ze 300 a sorko z dobrym mlvl 500 a po drugie po co mialby uzwyac sd skoro sd uzywa tylko na demony a knight przecierz nie bije demonó z miecz, ssork ten moze uderzyc z vis za 200 i 2x szybciej

Kolejna rzecz to to że nie tak bardzo polepszyli knight co z tego ze knight 150 lvl pujdzie na dl i walnie z miecza za 350 knight taki wczesniej jak bił dl to dochodziły mu hmm co go guwno kosztowało bo miał dużo kasy i z miecza walnoł za 200 + hmm 150 to mu na jedno wychodziło.
AraxivonL jest offline  
stary 01-07-2007, 13:48   #226
BagSsiu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 04 2007

Imię: Baxknight
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Domyślny

1. Mnie rowniez w pewnym stopniu nie podoba sie ulepszenie hitow knighta /palla mimo iż gram własnie knigtem. Tibia zmieniła swoj tor. Hity Knighta/palla zawsze zalezaly od skila a teraz jest naodwrót. 30 knight na melee skilu 70 expi na -4 poziomie na lagunie i nie ma zbyt duzego waste, gdy ja wczesniej nabijalem 50 level na -1 poziomie by nie miec takiego waste z uhow jak on teraz.

2. Teraz hity bardziej zalerza od levela. Wczesniej trzeba bylo dosc spory level i dobre skile aby solowac draga z mniejsza strata a teraz ? 19 paladyn z 60 distem soluje draga -.- . Moj kolega ma 73 sword (o 10 skili mniej odemnie) i soluje draga z BS takimi hitami jak ja -.-

3. Jak dlamnie to to nie jest wyrownanie profesji tylko odwrócenie sytuacji. Gdy wczesniej Sorc/Druid expil dosc efektownie tak teraz maja knight/pall.
Moge zrozumiec ze highlevelowy knight z skillem melee 95+ bedzie bił po 300-500 z avengera a taki 40 knight max po 220 na skilu np. 80

P.S Mam nadzieje ze hity Sorca/Druida zostana poprawione tak by kazda profesja byla zadowolona.
~Your's Baxknight
BagSsiu jest offline  
stary 01-07-2007, 13:56   #227
Harpun
Użytkownik Forum

Harpun's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2007

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Poziom: 121
Skille: 94/66
Domyślny

Ludzie, przecież tu chodzi o dobrą zabawę, a nie o to, ile z esdeka przywalicie.
Harpun jest offline  
stary 01-07-2007, 13:58   #228
RooDi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 02 2006
Lokacja: Świat>Polska

Domyślny

Mimo że gram knightem.. pewne rzeczy w upie mi się nie podobają. Oczywiście nowe hity knightów i palów są jak najbardziej ok.. ale moim zdaniem sorce/druidzi powinni mieć obrażenia takie same jak i przed updatem (ewentualnie 15-20% obniżone). Denerwuje mnie to, że wszyscy teraz się przerzucają na knightów i palów "bo się szybciej expi"

PLAY FOR FUN NOT FOR FAME kur**!
RooDi jest offline  
stary 01-07-2007, 14:02   #229
Marcin24
Użytkownik Forum

Marcin24's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Marcin24 ma numer GG 184833 Send a message via Skype™ to Marcin24
Domyślny

Balansacja postaci od dawna była tematem wielu dyskusji. Ale nie byłoby prościej gdyby zamiast zmniejszać hity Sorcerów i Druidów, powiększyć hity Knightów i Paladinów na mniej, więcej ten sam poziom (tylko nie takie coś, że 20 Paladin wali za 200 dmg). Wtedy magowie nie mieli by się do czego przyczepić i wszyscy byli by zadowoleni.

To pisałem ja, Marcin bez 24.
stary 01-07-2007, 14:58   #230
Bakuo
Użytkownik Forum

Bakuo's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Harpun Pokaż post
Ludzie, przecież tu chodzi o dobrą zabawę, a nie o to, ile z esdeka przywalicie.
Poprostu swietna zabawa kiedy wkladasz w swoja postac 1,5-2 lata pracy, a w ciagu jednego dnia jestes o polowe slabszy...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arack Pokaż post
ale zal chłopie oszmiesyzłes sie teraz xD
w moich oczach jestes głupi lekko muwiąc
Bakuo jest offline  
stary 01-07-2007, 16:32   #231
Frooget
Zbanowany

Data dołączenia: 28 04 2005
Lokacja: Nowa Ruda

Imię: Frooget
Frooget ma numer GG 2336779
Domyślny

Śmieszne te hity strasznie...
Frooget jest offline  
stary 01-07-2007, 16:41   #232
Krakersanczyk
Użytkownik Forum

Krakersanczyk's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007

Domyślny

Sam wczoraj zrobiłem sobie knighta na PvP, ale nie dlatego, bo chcę grać ciagle najlepszą profesją, ale dlatego, bo ostatni raz knightem na PvP grałem ponad 2 lata temu, było to na Iridii i chcę sobie znowu poprzypominać stare czasy ; >
Ach te treningi na Bearach pod Thais
Krakersanczyk jest offline  
stary 01-07-2007, 19:46   #233
AraxivonL
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 10 2006

Domyślny

muwicie ze udupili sorkow i druidow ale to nie prawda popatrzcie na to 2 strony taki seromontis ktury dotychczas bil max 500-600 teraz bedzie bil za 100 max i jak tez ma taki knight expic z miecza tylko, a paladyn ile 200 lvl walnie z sd 300 moze max jak dobrze pujdzie nawet nieweim czy 300 walnie to z czeego on bedzie expiil z bolt popatrzcie na to z tej strony a nie kazdy pisze ze udupili sorka i druida zrobili tylko to ze na mniejszym lewelu bedzie sie szbciej expic i moim zdaniem najlepszom zeczom kturom mogli by zrobic to to ze za bp sd placilibysmy w sklepie jakies 2k to by kazdy wychodzil na plus jak dawniej tylko ze wolniej by expil
AraxivonL jest offline  
stary 01-07-2007, 20:54   #234
Fejkowiec
Użytkownik Forum

Fejkowiec's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: OldSchool.

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Visqn Pokaż post
Jak już na poczaku piszesz, ze solowanie DLa 60 ek bierze tylko 1 uha, to az mi sie odechciewa czytac to, co napisales dalej. Najpierw nabierz doswiadczenia w grze knightem, a pozniej o tym pisz.
stary 01-07-2007, 22:12   #235
Muminek1993
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 06 2007
Lokacja: Wawa

Profesja: Sorcerer
Poziom: 28
Poziom mag.: 30
Smutny ;/

Ja gram sorcem co prawda mam maly lvl ale juz na hunty biora pallow albo nieraz druidow zeby zrobili exura sio. Teraz sorc nie jest do niczego potrzebny
Muminek1993 jest offline  
stary 01-07-2007, 22:21   #236
Freddd
Użytkownik Forum

Freddd's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Iława

Świat: Azura / Obsidia
Domyślny

I bardzo dobrze ze sorc i druid dostali po dupie za dobrze mieli przez te kilka update. Od kiedy wprowadzono wandy i rody i do tego fast mane to sorc i druid bili lvle jak opetani a knight i pall zanim wytrenili skille to w huj czasu minelo i do tego nie bili takich samych hitów jak sorc z visa lub z morta. Co z tego ze knight i pall maja wiecej hp niz sorc i druid jak przed tym update wpadal taki 150+ ms/ed na jakies expowiscko palków/knightów i pisal do takiego 70+lvla "pay boh or ded" i co jak nie zalpaciles bohów to padales dostales sd+ue i juz cie nie ma. A teraz taki sorc/druid gówno zrobi takiemu knightowi/palkowi i to jest dobre w tym update Wedlug mnie ten update jak zajebisty i oby tak pozostalo.

Ostatnio edytowany przez Freddd - 01-07-2007 o 22:22.
Freddd jest offline  
stary 01-07-2007, 22:25   #237
Elvath
Użytkownik forum

Elvath's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2007
Lokacja: Zielona Góra

Imię: Elvath
Świat: Refugia
Poziom: 50+
Poziom mag.: 6
Domyślny

Kiedys trzeba bylo brac sorca na czyszczenie questu. Obecnie knight moze wyczyscic niektore questy. .....

Rowniez uwazam ,ze ten update za bardzo "udupil" sorcow i druidow , mam nadzieje ze cip~troche ich polepszy bo obecnie na hunty jest potrzebny siocher , i lepiej isc z pallem ktory wali tanio (600gp za 100 power boltow) i mocno ....
Elvath jest offline  
stary 01-07-2007, 23:29   #238
Galera_Warrior
Użytkownik Forum

Galera_Warrior's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

A widziales kiedys zeby kina uderzyl ~800? Tak wiec sorcowi dalej nie zabrano mocy combowania, nie ma co plakac.

Notka

Od zawsze... Na zawsze... Łódzki KS
Galera_Warrior jest offline  
stary 02-07-2007, 14:47   #239
SperowKnight
Użytkownik Forum

SperowKnight's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez domin3x Pokaż post
Tylko, że ten ek musiał wydać na broń ~400k (bo to pewnie ave był) + dotrenić ten ~85 skill melee

Reszta masz racje
To nie był ave tylko gs i to ja jestem tym knightem Z tym że skille mam dosyć wysoki;p 96/93

szablonjoomla.pl - sklep z szablonami do joomla
SperowKnight jest offline  
stary 02-07-2007, 14:51   #240
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Imię: Xevezq
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SperowKnight Pokaż post
To nie był ave tylko gs i to ja jestem tym knightem Z tym że skille mam dosyć wysoki;p 96/93
No to na jedno wychodzi przez ten czas na skillowanie byś na ave zarobił
domin3x jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania