|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Już śniłem świadomie i uważam, że: | |||
Świadomy Sen daje lepszy efekt niż jakikolwiek narkotyk. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
105 | 44.68% |
Narkotyk jest lepszy od Świadomego Snu. |
27 | 11.49% |
Nie brałem, nie mam porównania (możesz nie zaznaczać nic). |
103 | 43.83% |
Głosujących: 235. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#222 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie dopuszczej do siebie, a tym bardziej do podświadomości tej myśli i będzie git. ;]
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 16-06-2008 o 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jeżeli przyjąć, że to prawda, to przeciętny człowiek używa 1, 2 % swojego mózgu? Jeżeli tak, to ciekawe co by było, gdyby używał 100% ; D @down Chłodzenie by się zamontowało.
Ostatnio edytowany przez Serious Sam - 16-06-2008 o 23:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przegrzał by się...
< : ) >
![]() |
#225 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przeglądając temat tak zauważam, że nikt nie poruszył tematu snów niekoniecznie pożądanych, koszmarów mianowicie. Ja nie mogę się ich pozbyć - próbowałem wmawiać sobie co ma mi się śnić, etc., ale to po prostu nie dawało efektów. Mam koszmary praktycznie dzień w dzień i zapamiętuję je wszystkie. Często są sceny z mojego życia tylko jakoś makabrycznie wzbogacone.
I nie pomaga szklanka mleka wieczorem, pójście spać na głodnego, 50 pompek przed snem, ani inne babcine sposoby ;s Jakieś rady na pozbycie się koszmarów?
![]() |
![]() |
#226 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
|
![]() Ostatnio miałem 2 świadome sny. Doszedłem do nich własnym sposobem (przypadkiem). Ale o tym później. W 1 śnie zażyczyłem sobie koleżankę, niestety intensywnie myśląc o niej przeleciała mi myśl o kauczuku (jaki ja jestem popier...) i oto moim oczom ukazała sie mała sprężysta kuleczka. 2 próba. Pierwotna myśl ta sama jednak tym razem pomyślałem o gumowej kaczce
![]() Kolejny sen. Ogólnie zboczony więc rozpisywać się nie będę, ale przynajmniej wszystko po mojej myśli szło ![]() Jak do tego doszedłem? Otóż obudziłem sie przypadkiem wcześnie w sobotę. Chciało mi sie ciągle spać. I zasypiając myślałem o tym co chcę śnić. Jak zasnąłem to od razu wszedłem w tą fazę snu. Nie dość że był od początku świadomy to jeszcze był taki jak chciałem żeby był (wiem że jak jest świadomy to i tak bym mógł wszystko pozmieniać ale jak miałem tą akcje z kaczuszką to zauważyłem że niezbyt mi to wychodzi). Ma to swoje wady(trzeba wcześniej się obudzić żeby być jeszcze zmęczonym), jednak jak na początek mi wystarczy. Czytając/słuchając tutoriali o tym doszedłem do wniosku że moja technika jest połączeniem dwóch. Tej o tym czesnym wstawaniu i czytaniu o świadomym śnie i tej o "wchodzeniu do snu po schodach". |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Użytkownik Forum
|
![]() Cały ten post będzie subiektywnym spojrzeniem na ten temat, potwierdzony jedynie na mej osobie.
@Osore: Koszmary to tak powiem, grubsza sprawa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#229 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Lokacja: wlkp
Imię: Adi Pro Knight
Profesja: Knight
Gildia: Nosferatu of Celesta
Świat: Celesta
Poziom: 80
Skille: 84/84
Poziom mag.: 6
|
![]() Kilka razy mialem swiadome sny. W momencie gdy był to koszmar to postanowiłem ze chce sie obudzić i to zrobiłem. Koszmar znikł.
A jesli nie byly koszmarem to czesto trwały kilka chwil i też sie budziiłem.
![]() |
#230 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() @Osore hmm... twoj problem jest, że tak powiem, dziwny. Musisz starać sie rozmawiać z koszmarami, jeśli Cię coś goni, przystań i zapytaj się "Dlaczego mnie gonisz?". To zazwyczaj pomaga.
@topic kurde, opuściłem się, nie zależało mi na tym. Zapomniałem o tym zupełnie. Muszę ćwiczyć, chce wrócić do codziennego LD (tak, miałem codziennie LD). @forum trochu mnie nie było znowu, ale mój poziom zainteresowania się forum spadł. Mam inne rzeczy do roboty, więc moje posty będą sporadyczne. płaczcie już ;D
Raz jestem, raz mnie nie ma, różnie to bywa Masz o mnie zdanie? Nie lubisz mnie? Lubisz? Notka! KLIK!!! A może masz jakiś problem? Nie krępuj się! Pisz na PW! PW!!! Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!! Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Osore: gdy mi się śni koszmar, to zazwyczaj w trakcie niego uświadamiam sobie, że to tylko sen i... próbuję w nim umrzeć, zabić się. Pomaga. Od razu się budzę.
Athelas: <cry> ;< |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Użytkownik Forum
|
![]() Fakt jest taki, że ja wiem, czy to jest sen, czy nie. Nigdy nie miałem z tym problemu. I wszystkie je zapamiętuję ze szczegółami. Zresztą, ostatniej nocy też przyśnił mi się kolejny koszmar. Mogę wam nawet opisać, jeśli wam się chce czytać~
Trójka moich przyjaciół leżała w śniegu w kałużach krwi. Potem z ich ciał zaczęły się unosić szkarłatne duchy, który przypominały ich twarze. Powiedziały: 'Zginiesz jak my' i rozpłynęły się. Potem zapadłem się w śniegu i trafiłem do jakiegoś więziennego korytarza, gdzie w każdej widziałem jakąś scenę z życia albo oskarżające mnie o coś postacie. Na końcu korytarza były drzwi opatrzone tabliczką z napisem 'Folie' - po francusku 'obłęd, szaleństwo'. Przeszedłem przez te drzwi i trafiłem na moją ulicę. Bloki były pokruszone, a ludzi nie było wcale. Na słupach i liniach siedziały kruki, a środkiem drogi biegł do mnie mój pies. W jednym momencie kruki rzuciły się na niego i obgryzły do kości. Potem wzięły kości w dzioby i pofrunęły w stronę kościoła, stojącego niedaleko. Zrzuciły je tam i odleciały gdzieś. Poszedłem za dom i rzuciłem się na trawę. Była ostra i pokaleczyłem się. Z krwi uformował się napis 'Zginiesz jak oni', po czym straciłem świadomość i obudziłem się w łóżku. Brzmi a bit psychicznie, ale cóż. Chroniczna depresja może być powodem?
![]() |
![]() |
#233 |
Użytkownik Forum
|
![]() Stary ty to masz najebane! xd
Najlepiej sobie dokładnie zanalizować cały sen. Skąd mogły się wziąć takie, a nie inne przedmioty, zwierzęta, zdarzenia. Np. Ten śnieg z krwią mi by się skojarzył z filmem, który dzisiaj oglądałem ('Dom latających sztyletów' ^^). Czyli coś, co w tym filmie było jest odwzorowaniem tego, co mi się przytrafiło w życiu, albo co czułem, itd. Hmm.. Ta ostra trawa, to oznaka depresji <buuu, postraszę Cie trochę ![]() Cały sen, trochę jakby piekło przypominał. I wychodzisz z tego korytarza do własnego życia, zatytułowanego 'obłęd'?! To chyba mówi samo za siebie. Miałeś jakieś dylematy co wybrać? Czy pójść tędy, czy tędy? Jakiś wybór, czy wszystko tak... automatycznie? To takie naprowadzenie, bo tak naprawdę tylko ty możesz rozkminić ten sen, bo to był twój sen. Ostatecznie jak masz rodzeństwo to sobie z nimi pogadaj, bo czasem myślą tak samo jak ty ![]() @Edit: A może coś Cię czeka... 'Oskarżające Cie postacie', utrata przyjaciół. Nie wiem co to mogło by być. xd @Athelas: Nie, błagam ![]() ![]()
Nowe, niespotykane i wyjątkowe you can dance 4! Tańczmy albo nie, ale czytajmy tę stronę ; ) Ostatnio edytowany przez Cacuss - 19-06-2008 o 00:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2007
Lokacja: Wroclaw
Stan: Na Emeryturze
Imię: Jezus Chrystus Zbawiciel
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Dragonhearts
Poziom: 131
Poziom mag.: 70
![]() |
![]() ostatnio mam lucid dream prawie co noc xd
mam taka technike, ide spac gdzies tak o 3-4, budze sie o 9, rozbudzam sie przez 15 minut i klade sie do lozka. Zamykam oczy, zazwyczaj zaczynaja mi sie tworzyc rozne fraktale i takie tam, zaczynam sobie wyobrazac różne rzeczy, tak jakby tworze świadomy sen... cialo coraz bardziej usypia, a umysł nie. Kolory i odczucia staja sie coraz zywsze, az w koncu..vuala, jestem w snie ![]() anyway swiadomy sen nigdy nie bedzie lepszy od narkotykow. PS. zawsze ustalcie sobie najlepiej co chcecie robic w swiadomym snie, ja ostatnio stalem przed jakims budynkiem i sie poprostu nudzilem, niewiedzialem co zrobic... xd Ostatnio edytowany przez Corrnn - 19-06-2008 o 01:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Guest
|
![]() Opanowałem tą "technikę", ale nie do perfekcji. Zdarzy się sen, na który nie mam wpływu. Czasem 1 sen śni mi się 2 razy i odziwo wiem co będzie dalej
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Użytkownik Forum
|
![]() @UP: Kto wie... Może za parę lat będzie to standardzik. Sen to nic innego jak fale elektromagnetyczne, czy jakieś, które wytwarza mózg. Trzeba 'tylko' nauczyć się tworzyć z nich obraz
![]() A mi brakuje tej adrenaliny związanej ze śmiercią we śnie, bo już dawno nie miałem. ...Poza tym, nie zawsze kończy się na śmierci.. Leciał ktoś z was z głębin wody do nieba, po tym jak dostało się kulkę w brzuch i tonęło w 'niebieskiej cieczy' (czyt. woda xd)? ![]()
![]() |
#237 |
Guest
|
![]() @UP
Ja niestety nigdy jeszcze nie widziałem co się dzieję po "śmierci", dlatego że za bardzo się chyba bałem i kazałem mózgowi się rozbudzić. Czasem jeśli sen jest nudny to potrafię na zawołanie odtworzyć następny, tylko nie ode mnie zależy gdzie będzie się rozgrywać akcja, kto w nim będzie występować i ogólna fabuła też jest mi nie znana aż do rozwinięcia. |
![]() |
![]() |
#238 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2007
|
![]() Ja ginąłem już pare razy:
1. Wybuch, tuż obok mnie. Bardzo duszne i gorące powietrze- skurcz mózgu [?]- obudziłem się 2. Dwie kulki z Lugera. Lekkie kłócie, nieprzyjemny posmak w ustach, chyba krew. Skurcz mózgu [?]- obudziłem się 3. Skoczyłem z bloku. Skurcz mózgu [?]- obudziłem się 4. Wpadłem do mroźnego Atlantyku. Skurcz mózgu [?]- obudziłem się 5. Uderzyła we mnie wysoka fala, tsunami. Skurcz mózgu [?]- obudziłem się 6. I teraz tak: meteoryt uderza w Słońce- ogromna fala uderzeniowa (północ) wybuch bomby jądrowej (12 w południe); uderzenie meteorytu w Ziemię (12). Do wszystkiego: skurcz mózgu [?]- obudziłem się To jest zawsze tak samo. Następuje nasilenie się procesów zachodzących w mózgu (skurcz mózgu?) + skurcze mięśni wywołane napięciem. Rozbudzamy się. Jestem już pewien jak to jest dostać kulkę. Nie wiem skąd takie odczucia, ale są one niezwykle "rzeczywiste" Ostatnio edytowany przez Bardownik - 19-06-2008 o 13:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Guest
|
![]() Najgorsze jest to, że świadome sny są aż tak rzeczywiste, że czuję ból ;/
|
![]() |
![]() |
#240 | |
Użytkownik Forum