|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#222 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Nie wiem czy to pisano ale całego tematu nie czytałem.
Tutaj chodzi o wojne prowadzonej przez różne istoty tibii o excalibur. Wg. mnie gdy Marvik pokonał bazyliszka zamieniając go w psa. Sam Marvik natomiast ukrył excalibur gdzieś w terenach tibii 'nieznanych terenach' więc może excalibur będzie możliwy do odnalezienia po update na Tiquandzie. A odnosząc się do Tiquandy: Bazyliszek prawdopodobnie był panem Tiqandy. Na wojnie używano wiele czarów o czym świadczy tekst. __________________________________________________ _____________ Wszystkie wymienione potwory mogą mieć wszystkie oprocz 1 części excalibura. Ostatnią część ma Marvik schowaną gdzieś w swoim pałacu tak jak np. w Thais leży Royal Helmet u Króla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Piła
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 74
Skille: 82/78
Poziom mag.: 6
|
![]() Hmmm.... ja mysle, ze takie postacie i rzeczy jak: King Tibianus, Marvik, Basilisk, A Sweety Cyclops, Lil's(krasnoludy), Kruzak(?) i excalibug sa zwiazane z JEDNYM questem. Oni wszyscy sa potrzebni do rozwiaznia questa na excalibuga i odgrywaja wazna role w historii o tym mieczu(?). Jeszcze bede szukal na roznych forach i moze cos tu dopisze
![]() P.S. niektorzy mowia tez, ze excalibug to spike sword na rooku, bo jest wbity w kamien, a prawdziwy excalibug tez był wbity w kamien i w dodatku jak sie looknie na tego spike sworda na rooku to jeszcze cos tam pisze, a na normalnym spike swordzie nic wiecej oprocz jego "statow" nie pisze. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 05 2005
|
![]() Hmmm... następna zagadka...moze ta zastąpi najtajemniczną zagadke na rooku z spike swordem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: non-pvp
Poziom: 33
Skille: 70/55
Poziom mag.: 15
|
![]() moze to pamietnik z ostatnich chwil podróznika.
tibia pełna jest tajemnic |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() Cytuj:
Ty jestes głupi czy udajesz... ? "Bazyliszek panem Tiquandy" ?! "Marvik pokonał Bazyliszka zamieniając go w psa" ?! omg... nie piszcie takich bzdur, zapoznajcie sie troche z tematem zanim coś napiszecie... A tak na marginesie to gadał ktoś z mnichem w Temple na PoH'u o ile dobrze pamietam to wspomina coś o KWT ... i jest za nim pomnik na którym też jest cos wspomniane, ale dawno tam byłem i nie pamietam juz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() mam nowy trop przy dark catedral jest pewien NPC monk spytalem go o excalibuga i...sami zobaczcie
11:35 Knight Simon: job 11:35 Lorbas: I am just a humble monk and responsible to maintain this little outpost that is leftoverfrom our grand order. 11:35 Knight Simon: excalibug 11:35 Lorbas: It is rumoured to be hidden somewhere beneath Edron. 11:35 Knight Simon: mission 11:35 Knight Simon: quest 11:35 Knight Simon: basilisk 11:36 Knight Simon: bye 11:36 Lorbas: Accept my sincere good wishes. tego wynika że jest gdzieś na Edron |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2005
Lokacja: Giżycko
Imię: Colonell
Profesja: Knight
Gildia: All Saintss
Świat: Secura
Poziom: 14
Skille: 67/63
Poziom mag.: 4
|
![]() A ja myśle , że to jest Magic Sword na anhilatorze... Bo excalibug... Sami wiecie Magic Sword
![]() |
#230 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: From Dark Forest
![]() |
![]() @edit
@up to sprubujmy zanieść magick sworda do tibianusa ^^ hmm może trzeba sie zastanowić bardziej nad ta "wojną"... wynikało by z tego że jakby dwarfy z kimś walczyły... PS. Zaczynam coraz bajdziej wieżyć że tibia dostaje (jakomś) aczkolwiek dostaje fabułe... spujżcie napoczątku bazyliszek potem ślady exkalibuga... czy głuwnym celem tej gry jest znależenie tej broni?... za jakieś 3 update pewnie dojdą nowe slady w tym kierunku a Cipsoft będzie sie bawił w Excalibuga ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Niewazne...
|
![]() Odnosnie do 1 posta to moze ta ksiazka jest tak jak czary w łacinie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
|
![]() Ktoś wcześniej mówił że trop doprowadził go do KWT ale drzwi są zamurowane i jakis NPC powiedział ze trzeba mieć bone key, po UPDATE w dark cathedral jest quest na taki klucz...dokładniej na 3 poziomie oraz jest tam "uwięziony" NPC Angelina.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Opole
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() www.cobalt-tower.de ......tam macie screeny excalibuga ktory wyglada jak warlord sword -.- pamietajcie tez ze jeszcze nikt nie otkryl wszystkich dziur do kopania kilofem (?) wiec nie wiadomo nic o innych misjach ;]
![]() |
#234 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak btw to ten quest moze jest jednak aktywny spytalem o excalibuga tego monka kolo katedry (nowy npc) i powiedzial ze excalibug jesr schowany gdzies na Edron , byc moze tibia dostaje cos czego nigdy nie miala.... fabule
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() z tego wynika wszystkiego że kroi się jakiś grupszy quest bo zauważcie jest ten nowy NPC monk koło katedry gdyby excalibug był nie aktywny lub co to by CIPsoft nie dał mu tej wypowiedzi a tak dał kolejną wskazówke
|
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam takie przepuszczenie moze to juz bylo napisane bo skonczylem czytac na 12 stronie ale napisane jest tak "The'fara "exevo gran mas vis"!!!" moze to nie the'fara zucal ten czar tylko muriel bo on jest przeciez socerem i jak mowil krol tibianus 3 jest japoterzniejszy czy cos takiego
![]() Dobrze rozumuje?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#238 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
|
![]() $vboptions[postminchars]
Ostatnio edytowany przez Dejvo - 03-09-2010 o 18:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na emeryturze
Imię: Elvan Darkito
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 32
Poziom mag.: 34
|
![]() 13:41 Elvan Darkito: hi
13:41 Elvan Darkito: excalibug 13:41 Edowir: The ancient dwarfen kings forged it using magic metal , which they took from cyclopses who found it in the heart of a fallenstar. 13:41 Elvan Darkito: fallen star? 13:41 Elvan Darkito: magic metal? 13:41 Edowir: There are sevral kinds of magic metals in our world, the best known are called Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth,Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil. 13:42 Elvan Darkito: excalibug quest? 13:42 Edowir: The ancient dwarfen kings forged it using magic metal , which they took from cyclopses who found it in the heart of a fallenstar. 13:42 Elvan Darkito: ancient dwarfen kings 13:42 Edowir: Kings are children adorned with crowns. 13:43 Elvan Darkito: heart of the fallen star? 13:43 Elvan Darkito: fallen star? 13:43 Elvan Darkito: fallen star? 13:43 Elvan Darkito: excalibug 13:43 Edowir: The ancient dwarfen kings forged it using magic metal , which they took from cyclopses who found it in the heart of a fallenstar. 13:43 Elvan Darkito: fallen star? 13:43 Elvan Darkito: magic metal? 13:43 Edowir: There are sevral kinds of magic metals in our world, the best known are called Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth,Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil. 13:44 Edowir: Come back whenever you're in need of wisdom. Zauważcie że mówi on o magicznych metalach np "Uth'Amon". "Uman ar'thasha Uth'Amon..." Może to coś wniesie do tematu. A i macie jeszcze opisy tych magicznych metali. Mesh Kaha Rogh-The so called singing steel causes a constant humming while its forged. It's said its a sign that it absobrs magic powers in theprocess and its probably easy to enchant it. However the secret where to mine or how to creat this ore is lost in time. Za'Kalortith-This is the metal of 'evil'. The hell forged iron no ordinary flames can melt. Its rumored to be harvestet in hell from iron rocksin which damned souls were imprisoned. Uth'Byth-This steel absorbs magic, its of inferior quality compared to ordinary steel but its absorbing qualities make it important though. Uth'Morc-What makes this black steel special it it lightness and special property of lacking the common steel 'noise'. Its also called silentsteel or thiefs steel for that reason. Uth'Amon-The luminescent brightsteel is used for artwork mainly. In ancient times items of great magic power were created using thebrightsteel. Those secrets were lost with the races which hold them as their secrets. Uth'Maer-The dwarfs call it heartiron and claim its part of the heart of the big old one. Therefore is sacred and its use is limited andregulated. Uth'Doon-The dwarfen high steel is relatively common but expensive and still hard zto come by. The elite dwarfen weaponary andarmors are made of Uth'Doon. Zatragil-The so called dreamsilver is a legendary mettal. Almost everything we know about it are rumors only. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam pytanie czy pytal juz ktos Muriela o te metale moze to on ma ktorys z nich ja nie jestem teraz w thias wiec nie moge sie go spytac
![]() A i czy ktos przetlumaczyl ta linie?? "Zathroth nex'ilis... Zathroth artha'vid!" interesuje mnei ta linia ![]() Ostatnio edytowany przez asustua - 16-08-2005 o 16:05. |
![]() |
![]() |