Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-06-2005, 21:41   #221
Lord Tassadar
Użytkownik forum

Lord Tassadar's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Domyślny

Rycek na wysokich lvlach wymiata i nie ma sobie rownych
Moj ziomek gra na Galanie 87 lvl knight i nie bylo by w tym nic dziwnego tyle ze kosi palkow nawet na wyzszych lvlach
Lord Tassadar jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-06-2005, 12:05   #222
Veritharan
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vedom
a i jeszcze jedno zalozmy czy taki pal gs mu nie bedzie latwo zabic a bez knighta pomocy(bloker) to gs by sial postrach w tibi tak jak inne mocniejsze potworki a i jeszcze wam powiem ze anhilator qest najlepiej 4 knightami lub 4 sorcow !!!!

nastepny koles z ilorazem inteligencji odpowiadajacym jego wiekowi .......... ile razy przy tobie ktos wykonywal anihilator ?? ....... chyba 0 co ? ja u sibie w caffe w olecku widzialem juz go tyle razy ze az bokiem mi wychodzi btw..... 4 sorcami to musisz liczyc na to ze kazde ue wejdzie na maxa bo jezli suma dmg bedzie za niska wszyscty trupy ........ co do 4 knightow w sumie masz racje jest w mare latwo ale kazdy musi miec okolo 120 lvl ........... i co najwazniejsze najlepiej ani~ sie robi knight(bloker) plus 3 palkow co wali z power boltow .........

Normalnie jak widzie takie wypowiedzi jak twoje to az zal dupe sciska !!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2005, 15:04   #223
papski
Użytkownik Forum

papski's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krakowiaczek jeden
to w slima za 104 poszlo a tego zadna inna profesja nie da rady zrbic
O boze -.-
Ty jakis pewnie jestes the best
Ja walnalem w dwarf soldiera 101 .Dwarf Soldier ma wieksza obrone od slime
Nadal jestes najlepszy ?

BTW.nie chwale sie bo nie ma czym

@topic
Knight jest wedlug mnie bardzo dobra profesja
I polecam poczatkujacym ja

Ostatnio edytowany przez papski - 25-06-2005 o 15:06.
papski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2005, 17:48   #224
WiktoreQpa
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 06 2005

Domyślny Ha Ha Ha

Nikt Nie napisal!
jeszcze 1 -
Palladyn nie ma tarczy ;/ -
Ale ewidentnie pall by wygral
WiktoreQpa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2005, 17:56   #225
epson
Użytkownik Forum

epson's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2005
Lokacja: Śrem

epson ma numer GG 3304591
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Para
Przekonaliscie mnie gram palem WIELKIE DZIEKI za rady

PS.Kidey otwieraja Aurea nie dla pacow???

PALADYN WINS
lól kiedy ten post był pisany przed naszą erą?

grupa ich troje
epson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2005, 18:52   #226
Alcor Sake
Zbanowany

Alcor Sake's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: nad rzęczką, opodal krzaczka

Stan: Na emeryturze
Imię: Zurni
Profesja: Druid
Świat: Vinera
Poziom: 41
Skille: -----
Poziom mag.: 48
Alcor Sake ma numer GG 6871006
Domyślny

Nie czytałem innych posów jeśli sie powturzy to sorrka.
Wybierz knighta!!!
Palladyn to ciul dwa dni temu Lafeta 63 elite knight sie dowalił z of do ab i na koniec Zero uhów. Look in podpis and all EQ Szczeze polecam knighta
Alcor Sake jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2005, 14:04   #227
Maximp
Użytkownik Forum

Maximp's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 78
Maximp ma numer GG 7432669
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rockman
Knight:
plusy:
dużo life, duzy cap, exori
minusy:
walka w zwarciu, duzo many potrzeba na kazdy mlvl

Palladyn:
plusy:
walka na dystans, szybko lecą skille, może sam sobie robis hmm, strzały i jak masz pacca to bolty i power bolty
minusy:
na początku strzały troche duzo capa zabierają, jak ma łuk albo kusze to nie moze uzywac tarczy.

Osobiście śmiem twierdzić że pallek jest lepszy ale to kwestia gustu, a i tak wybór należy do Ciebie.
Knightowi tesh szybko idą skile jesli che ise je trenic Mialem palka ale teraz gram knightem
stary 28-06-2005, 17:58   #228
ciapek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 05 2005

Domyślny buahahahaa

Siema wole rycka!!Jak masz skille powyzej 60 to palka na 30 zjedziesz !!oczywiscie nie obejedzie sie bez uhow,wystarczy takiego o palka dogonic i przywalenie za 50 to normalka ,a palek to bedzie lal (w zaleznosci od skilli)po 40,max.MOwie tak poniewaz sam to przezylem.
swiat-pandoria
profesja-knight
skille-66/64 rosna
level 24
m level 4 rosnie
ciapek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2005, 09:49   #229
DJ Atomix
Guest

Domyślny Jestem za...

Obecnie gram knightem i jestem przekonany ze jak na tą klase posatci jest wyśmienity . NA knighcie mozesz sie nauczyc podstaw gry w tibie a na plaku musisz juz prezentowac duzą wiedze i wtajemniczenie tibijskie Wiec przy dobrych skilach i dobrym equ mozna poszalec knightem
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2005, 17:04   #230
Dziutrix
Użytkownik Forum

Dziutrix's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Kazordoon

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 20
Skille: magiem?
Poziom mag.: 17
Smutny Trudno wybrać profesje

Nie miałem siły przeczytać wszystkich postów (sorx), ale napisze jak było ze mną. Na początek kumpel poradził mi knighta, fajnie się grało, ale brakowało czarów. Pszyszedł czas na druta, też było fajnie, dużo czarów, ale na lepszy hunt dużo runek trzeba było robić. Potem grałem palkiem (ZGADNIJCIE CO...) też było fajnie, i te hity z daleka. Nie grałem sorkiem, ale to prawie to co drut, tylko zamiast UH są SD. Teraz znowu będę grał knightem (chyba). Wydaje mi się, że nie ma dobrej, ani złej postaci. Każda ma wady i zalety.

TIBIA TYLKO 4 FUN, NIC WIĘCEJ!
Dziutrix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2005, 13:30   #231
Duno Jackas
Użytkownik forum

Duno Jackas's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2005
Lokacja: Warszawa

Gildia: Poland Team
Świat: Guardia
Poziom: 20
Skille: 58/52
Poziom mag.: 2
Domyślny

denerwuje mnie to ze gdy jest się palkiem to w łapce nie można nawet pochodni trzymać:/

czy może macie jakis patent na to?

bo aj już nie wiem a 8 level coraz bliżej
Duno Jackas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2005, 15:39   #232
Jumboss
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 02 2005
Lokacja: Wloclawek

Jumboss ma numer GG 7505122
Cool A runy?

Knight VS Pall. Zwolennicy tego pierwszego mówią jakie to są sianokosy gdy Knight dorwie Pallka, nikt jednak nie porusza tematu runek. Zakładajmy duel 40 lvl vs. 40 lvl . Standardowo kbight na 40 lvlu ma skille 75/75 i 5 mlvl, zaś pall ma skille 80/xx (60?) i 15 mlvl. Do czego zmierzam? Pallek MOŻE używać już SD a knight Xplo jeszcze nie. To może zmienić wynik walki, prawda?
Jumboss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2005, 21:40   #233
Blath
Guest

Smutny Palek Zadzi :D

Palladyn jest najlepszy tez wiasnie powastly nowe swiaty i mamz amiar grac Palkiem ale nie mam PACC I musze czekac
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2005, 10:09   #234
bezkomentaza
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 07 2005

Domyślny niezawsze pall

niepomysleliscie o jednym jezeli np.pall na kusze,jest bez paca i skoncza mu sie bolty a bedzie zluzmy w srodku poh to co mu dadza strzaly skoro nie ma luku
bezkomentaza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2005, 16:31   #235
Sumsaij
Użytkownik forum

Sumsaij's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2005

Domyślny Jaki Noob widac ze masz 10 lat i jestes noobem w tibi

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Warrior
Oczywiscie ze wygra Paladyn, Knight nie zdązy dobiec do palla bo w czasie drogi zaliczy deada. Ja moim palladynem 9lvl 37/23 zabilem 13 Knighta.
Jaki ciec zaklad ze ja bym cie rozwali 10 knightem?
Sumsaij jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2005, 16:38   #236
Markx
Użytkownik Forum

Markx's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2004

Stan: Na emeryturze
Markx ma numer GG 6019343
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vedom
a i jeszcze jedno zalozmy czy taki pal gs mu nie bedzie latwo zabic a bez knighta pomocy(bloker) to gs by sial postrach w tibi tak jak inne mocniejsze potworki

puff 35-45lv. pall + boh + utani hur ( jak zajdzie potrzeba time ring ) i gs siada na 0 uh ^.-

Ostatnio edytowany przez Markx - 09-07-2005 o 16:39.
Markx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2005, 10:00   #237
Hip Hop
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 07 2005

Domyślny

Ja mam na 10 lvl Knighta Skille 31/29 na zanerze mam slabe eq bo tam jest wszystko drogie teraz akurat zbieram na spike sword'a niedawno znalazlem Iron Helmet i Longsword Według mnie lepiej gra sie Knightem a nie Palladynem
Hip Hop jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2005, 10:46   #238
Summoner_Drut
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 01 2005
Lokacja: zabłądziłem XD

Imię: xxx
Świat: Secura
Poziom: 11
Skille: 48/48
Poziom mag.: 3
Summoner_Drut ma numer GG zapomniany XD
Evul Palek RULEZ

Palkiem można szybciej expić (cyce, dsy, guardy) i lepiej PKować . Cap tylko troche miejszy, średnio życia i nawet nawet czary (exura vita). Pale RULEZ
Summoner_Drut jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2005, 11:23   #239
Fatevux
Użytkownik Forum

Fatevux's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań

Imię: Avonasak
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
Fatevux ma numer GG 3997873
Domyślny

jest tego 25 stron ie czytałem all ale polowe wienc jak kogo powturze to sorra !

Zacznijmy od traina (zakładamy że mamy ghoula/monka):

Knaj: bierzemy se 2 raty dajemy ful def i pizgamy ghoula ! w miendzy czasie jemy obiadek oglądamy TV albo nastawiamy makro (żeby cie po 15min nie wyje..) i idziemy se z kumplami na .... piwo

Palek: bierzemy te 20 spearów (mowa o hig lvl pal) i pizgamy tego monka. Po jakiejś godzinie umieramy przed kompem... wchodzi starsza patrzy a ty jak takie zombi lerzysz na klawiaturze i te speary przeciągasz co chwila :/

Expowanie:

Knaj: na niskim lvlu: zamek koło AB, Roty Dwarfy ewentualnie Soldy, a na pacc to tylko Larwy Ale na Hig lvl: OF, Cyco Polis, Guardy, Maint...(to miasto mino), i taka jedna miejscówa na PoH...Podsumowując na niskim lvlu idzie się zesr** a nie bić lvl ! ale od wyrzszego lvla to jest ostra jazda bez trzymanki ! Ale na EQ wydasz majątek, który i tak ci się potem zwróci i to z nawiącką !

Palek: na niskim lvlu Cmentarz w HG, Cyce, Dragi, Ghoust Land i wszystko co cie nie dogoni i masz gdzie przed tym spier*****. Ale na Hig lvlu to Dragi, Guardy, OF (ewentualnie), PoH... i czekanie na dzień kiedy nie masz laga !...Podsumowując na niskim lvlu sie szybko expi ale potem dostajesz zawiechy...A pozatym na belty to taki majatek się wydaje że to jest mały hu* !

Tak ogólnie to knaj ma ten + że bloczy wszystko i ma good itemki a jak ma hig lvl i dobre skile jest rozrywany przez ekipy palków i sorców (idziemy na DL'e i potrzebujemy blokera... i tak nawijają z 1,5h). teraz gołe fakty pokarz mi pall na 200+lvl ! knaje są i to 2 i jeden sorc !

PvP:

PvP u knaja: to mowa tylko na HIG lvlu dajesz ikonke aby gonić kolesia i się UHasz jak głupi (zresztą i tak ci h*** robią bo knaj to potem istny czołg !). Ale tak na jekieś PKowanko to knaj jest najgorsze co może być

PvP u palka: Belty (z 500), UHy, GFB, FBomby, i MWalle... spierd**** i srasz MW aby cię nie dogonili... Oczywiście hity nie bedą kosmiczne bo to palek ale zawsze jakiegoś innego pala albo sorca ubijesz !

PvP u sorca (mówie bo to mój ulubieniec): wyglada tak jak u palka tylko zamias Beltów SDki ! Jak masz dobrze obcykane trafianie runkami umiesz żucać MW i FB to cie rzadem knaj nie dogoni a Palek bedzie wiał tylko do PZ

Tak ogólnie żecz biorac to knajem się ciekawie gra od Hig lvla, ale jak nie jesteś jakiś kozak co wbije z 40 lvl to rób Pala na niskim lvlu to jest sieka.
Gdzies było porównanie knaja do czołgu a palka do snajpera kto kogo rozwali ? no napewno snajper z snajperki nie rozwali czołgu... ale zato czołg snajpera z działa owszem ^.^

Ostatnio edytowany przez Fatevux - 12-07-2005 o 11:24.
Fatevux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-07-2005, 14:35   #240
Maciek Predator
Guest

Domyślny

Cytuj:
Palek: bierzemy te 20 spearów (mowa o hig lvl pal) i pizgamy tego monka. Po jakiejś godzinie umieramy przed kompem... wchodzi starsza patrzy a ty jak takie zombi lerzysz na klawiaturze i te speary przeciągasz co chwila :/
Czemu wspominasz o macro w przypadku knighta a w przypadku palla nic? przeciez jest duzo programow do podnoszenia spearow i rownie dobrze mozesz sobie isc na piwo podczas treningu palla jak knighta.

Cytuj:
Palek: na niskim lvlu Cmentarz w HG, Cyce, Dragi, Ghoust Land i wszystko co cie nie dogoni i masz gdzie przed tym spier*****. Ale na Hig lvlu to Dragi, Guardy, OF (ewentualnie), PoH... i czekanie na dzień kiedy nie masz laga !...Podsumowując na niskim lvlu sie szybko expi ale potem dostajesz zawiechy...A pozatym na belty to taki majatek się wydaje że to jest mały hu* !
Prawda na niskim lv pallem szybko sie expi, ale niby czemu dostajesz zwiechy puzniej? Robisz skille, ciagniesz plecak beltow i siedzisz caly dzien na guardach.Mozna takze gsy solo, dragi. A co do beltow to pallowi sie o wiele lepiej zwracaja koszty expienia niz knightowi gdyz knight zuzywa uhy, pall w sumie tez ale nie w takich ilosciach co knight.

Cytuj:
PvP u palka: Belty (z 500), UHy, GFB, FBomby, i MWalle... spierd**** i srasz MW aby cię nie dogonili... Oczywiście hity nie bedą kosmiczne bo to palek ale zawsze jakiegoś innego pala albo sorca ubijesz !
Palladyn takze moze uzywac run SD. Jezeli masz dobre skille bolt+sd moze zabolec.

Cytuj:
PvP u sorca (mówie bo to mój ulubieniec): wyglada tak jak u palka tylko zamias Beltów SDki ! Jak masz dobrze obcykane trafianie runkami umiesz żucać MW i FB to cie rzadem knaj nie dogoni a Palek bedzie wiał tylko do PZ
A jak cie knight dogoni? zamiast strzelac SD musisz sie uhac i tym samym nie zabierasz knightowi zadnych obrazen. Pall to przynajmniej cos z belta zabierze.

Reasumujac nie ma idealnej profesji, a to czy np. knight ma szanse z pallem zalezy od wielu roznych czynnikow nie tylko od tego ze knight to bije z bliska a palladyn strzela z dystansu.

Ostatnio edytowany przez Maciek Predator - 12-07-2005 o 14:37.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania