![]() |
#2481 |
Użytkownik Forum
|
![]() sell pp 3k gold, kk?= D
|
![]() |
#2482 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() A ja mam pytanie. Bo w pewnym priest guide przeczytałem, że do levelowania wziąć sobie profesje gatheringowe (skinning + mining/herbalism), a na 80 zmienić na jewelcrafting i blacksmithing. Czy ma sens levelowanie profki zupełnie od nowa? Toż to dziwne i nielogiczne jest ;x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2483 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#2484 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
@down: H ci w D. Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 09-06-2010 o 13:27. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2486 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Zaś co do kasy - daily nie robie w ogóle. Mam na maxa JC, tailora, alchemika, inskrypcjonera, BSa (no 441), herbala, minera. I też nie mam problemów z kasą ![]() I jeśli chodzi o levelowanie profesji od 0 to trochę już się o tym dowiedziałem. I to na 3 serwerach nie na 1. I lepiej jest do levelowania wziąć jeden crafting, który chcesz mieć na 80. a jak chcesz mieć 2* crafter to najlepiej załóż sobie gatherera ![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mi tam kasy nie zabraknie z jednego fajnego powodu - mam bogatego kumpla
![]() Poza tym powiedzmy sobie szczerze - na co teraz gold jest potrzebny? 3 rzeczy: prepaid (jak nie masz kasy), mounty i pety. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() No wiesz ja bym chciał sobie kupić
http://www.wowhead.com/item=49890 http://www.wowhead.com/item=49891 Są one drogie na moim serwie , przynajmniej jak na moje fundusze , 8k golda za legi i z 5-6 za buty. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Tibijczyk222 - 09-06-2010 o 15:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2490 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#2491 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jest też inny sposób - wylevelować nową postać. Mając boe, w OL i NR wchodzi łącznie jakieś 4k golda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2492 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Najlepsza kasa jest z lvlowania DK z heirlomami. Od 55 do 80 robiąc wszystkie q po drodze (bo nie każdą klasą się da, a DK tylko dungeonów nie wysolujesz) idzie zarobić ponad 20k na czysto.
![]() |
#2493 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
![]() edit: A tak btw to gdzie ty widzisz tam 20k? Ja widze z 10 ;P
eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni. Ostatnio edytowany przez eerion - 10-06-2010 o 00:45. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2494 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co wy pierd'licie, jakie 20k, jakie 10k? Po pierwsze, nie zapominajmy o skillach, które potem kosztują 14-18g i nie zapominajmy o flying mouncie i cold weather flying, które pewnie byście kupili, żeby zaoszczędzić czas. Nawet 10k to gruba przesada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2495 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
A weź pod uwagę, że jakbym miał mining/skinning czy coś podobnego to zamiast 500g bym miał spokojnie z 2 klocki, bo ludzie z AH rzeczy kupują na profki zamiast farmić (bo im się bardziej opłaca sfarmić np. 50 flasków, sprzedać i kupić ory z outlandu). W northrendzie to tak samo. Z samych questów i mimo kupienia skili będziesz mieć 5-6k na 80 lvlu. Jeśli dodasz do tego profkę wyjdzie o wiele więcej. 20k może i by było, ale już zbyt długo jest dodatek - nie ma takich cen ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2496 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() W sumie na DK zarobiłem około 35k złota. Około 2/3 to było z lvlowania, reszta z późniejszej profesji. Samo Icecrown to jest 5k złota. A ile funu daje zrobienie całego questa z dzieciakiem.
Co do farmienia to: a) nie farmię na top end materiałach tylko na takich jak mithrill (dużo szybciej i dużo droższe). b) Farma jest NUDNA. O wiele więcej zabawy daje questowanie.
![]() |
#2498 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pończuś, pomyliłeś chyba levelowanie z wbiciem 80 lev jak najszybciej poprzez pvp / random dungeon, a następnie zrobienie wszystkich questów w całym NR. Tak, wtedy możliwe jest zdobycie dużych sum. Ale gdyby 35k było tak łatwo dostępne, jak mówisz, to widywalibyśmy mase afkerów na tundra traveller's mamutach w dalaranie. Gold jest łatwo dostępny, ale bez przesady.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2499 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |