|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#241 |
Guest
|
![]() No to pisze przeciez kur*a od pol godziny ze hydra ma lepszy def niz dl wiec knight nie wali w nia hitow po 100-150 srednio tak jak w dl, tylko po 30-50! Po cholere sie klocisz przez godzinę zeby mi przyznac potem racje?
Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 23:43. |
|
![]() |
#242 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
|
![]() @up
bo to idoiota |
![]() |
![]() |
#243 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
|
![]() Kurwa mac powiedz mi który knight jak caly czas mówimy przykladowo 200 lvl i 100 skill bedzie jebal hydre po 30-40 ? Chyba z knifa ja pierdole. no nie moge z was.
Draggy~ Niewiem albo kupiles tego chara na allegro, albo amilold to twój rl kumpel/brat ze go tak bronisz. Bo 100 knight napewno by tak nie noobowal. Edit: Idiotą jestes ty. Edit II. Bede pisał tak długo az ten topic nie zostanie zamkniety, albo im uswiadomnie tego o czym mówimy. Do modków-Sorka ze jesli pomyslicie ze karmie trolla, Ja nie karmie tylko staram sie im uswiadomic pewne sprawy, mysle ze mnie zrozumiecie. Ostatnio edytowany przez Tuhamiid - 05-02-2007 o 23:46. |
![]() |
![]() |
#244 |
Użytkownik Forum
|
![]() popytaj na refugii
![]() tworzylem tam blackliste jeszcze jak miaelm 20ktorys lvl ![]() ![]() nie kazdy kto ma chara z wyzszym lvl niz ty musi kupowac go na allegro ![]() ![]() i nie nobuje tylko mam racje a ze ty jestes kretynem ktory gowno wie to juz inna sprawa ![]() jelsi wg ciebie dl i hydra ma tkaiego samego defa (co wczesniej napisales chyba z 50 razy) to gratuluje inteligencji ![]() a z Ami~ 1 raz wymienilem poglady wlasnie w tym temacie ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Guest
|
![]() Knight ze skillami 100/100 z sca ma srednia ~100 hp w dl i ~50 hp w hydre. (w średnie wlicza sie rowniez chmurki i gwiazdki i dlatego są takie niskie!) Nie *ierdol ze tak nie jest bo wiele osob juz to sprawdzalo, wystarczy wpisac w wyszukiwarce na forum albo google i znajdziesz ale dla ciebie to juz za trudne i wolisz udawac wielkiego pro ktory expi na rotach
![]() Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 23:48. |
![]() |
#246 |
Użytkownik Forum
|
![]() W szkole nie nauczyli czytac ze zrozumieniem ?
Ja pierdole...Nie no nie wytrzymam naprawde z was, mam taki polew ze szok...Tak knight z 100 lvl i 100 skillem bedzie bil hydre po 50 of course.... Aha i tak ja pisałes...Knight z 40 skillem bierze mino na 4-5 hitów ![]() Ostatnio edytowany przez Tuhamiid - 05-02-2007 o 23:51. |
![]() |
![]() |
#247 |
Użytkownik Forum
|
![]() to idz solo hydre (bez dsow) zaraz ci znajde temat na forum tibia.com bo koles robil testy
![]() ale nie ty wiesz lepiej bo miales 86 ek ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Guest
|
![]() Nie, knight ze skillami 100/100 bedzie bil hydre tak:
100, poof, 100, poof, 100, poof, 100, poof.... itd itp czasem walnie tez za 200 ale czasem walnie tez wiecej chmurek pod rzad. Teraz sobie policz srednia 100+100+100+100=400/8(bo tyle bylo hitow)=50 hp ![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 23:55. |
|
![]() |
#249 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2004
Lokacja: Siematycze
![]() |
![]() sondzonc po waszych postach to wy sie nie znacie na tibi i jestescie nobami. muj kolega ma knaihta na wysokim lwlu i on łowi sobie na demonach i szypko mu lvle lecom wiec nie muwcie ze kniht wali w hyrde po 50 bo napewno wali wiecej a w demona tym bardiej bo slyszalem ze demon bije dwu recznom broniom. ja jestem druidem i wale z ruszczki maksymalnie do ok 30 wiec ja to dopiero mam problem. i nie mam kasy na runki bo jeszcze nie rozwinela mi sie postac. taki wysoki kniht moze sobie spokojnie kupic sd i uchy bo ma pieniondze. mojim zdaniem pwoinni cos zrobic dla niskich lwli.
nie piszcie takich glupich postuw bo gamemaster was zbanuje.
#250 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2006
![]() |
![]() Ok panowie czytając te wasze wypowiedzi na temat ulepszania/udupiania profesji to sam nie wiem co mam myśleć. Cipsoft chyba nie po to pracował nad updatem rok temu z rózdzkami itp zeby teraz to wycofać prawda? Wiec po co sie martwicie o udupienie sorców i druidów? I nie mówicie, ze knight nie jest wcale taki biedny zanim nie pogracie... 100 ms ubije spokojnie 60 knighta, ale spróbuj 100 knightem zabić nie afkującego, nie kicknietego 60 msa... mission impossible? Wy tu podajecie jakies kosmiczne hity... heh... owszem hit 300 knightem na wysokim skillu i z dobrą bronią jest możliwy, ale ludzie to sie zdarza raz na jakis czas a nie za każdym razem... A wysokolevelowy druid/sorc bije z morta wrl za kazdym razem po 200 i na dodatek nie musi zużywać explo jak wrl mu zniknie zeby zaznaczyć sobie atak z powrotem...
Oki to teraz sie wypowiem co taki knight powinien otrzymac, czy nie sądzicie, ze najprostsze rozwiązania sa najlepsze?: - siła czarów knighta powinna wzrosnąc (mocniejsze hmm, explo, gfb oraz silniejsza exura), - mana na exori powinna wynosić 2x level a nie 4x (2 exori pod rząd to juz podchodzi pod takie małe ue no i mógłby sobie sprawniej czyścić questy) - nie wiem czy czytaliście na forum tibia.com tego posta o możliwości robienia przez knightów sword/axe/club ringów podobnie jak runy dla magów, może to troche nierealne rycerz-czarodziej? Ale mogłoby to być np wykłu(ó?)wanie pierscieni z jakiegos materiału czy coś w tym stylu... - mana na exure 20 zamiast 25, niby nic a jednak jak duzo cennej many, ktorej i tak mamy u knighta mało mozemy wygospodarować na wiecej exur? - wieksza siła magii to także (oprócz run) lepsze hity z burstów; w połączeniu z silniejszymi hitami z run i 2x exori pod rząd moze poprawiło by to sytuacje knighta na scenie pvp? - jeśli powyższe rozwiązanie jest niemożliwe to może jakos zmienić to kalkulowanie uderzeń w ludzi (tak zeby mocniejsze hity wchodziły i z wiekszą skutecznością, jednak jestem za mocniejszą magią bo akcje 1 vs. 1 gdzie w gre wchodza runki i bursty to esensja dobrej taktyki ![]() - zwiekszyć moc ringów dla broni do np 50 minut? albo żeby podnosiło skill np o 6 zamiast o 4? - co do exury gran dla knighta to nie pochwalam bo many to on ma tak kosmicznie dużo ze bardziej bedzie sie opłacało kilka exur pod rząd niz exura gran :S Co do expienia: zamiast tworzyć super mega hiper kosmiczne miejsca na które trzeba 10000 questów za 10000000kk może poprostu mozna powiekszyć cyclopolis o kilka pieter? Albo dorzucić druga taką kopalnie zamiast tych korytarzy z ghoulami i ratami? Może by tak rozbudować OF, żeby mniejszyć tłok na jego terenie? Może by tak dorzucić ze dwie wieże z dragami w venore? Lub coś dla low leveli - dorzucić wiecej soldków w kazo albo zwiekszyć exp za nie np do 100? Tak jak wspomniałem - zamiast mędrkowac co by było gdyby albo co dać, zeby knight był super mega terminatorem - najlepiej jest zacząc od najprostszych pomysłów ![]()
Time of our lives... Jacek robi wiele rzeczy jednocześnie odkąd ma neostradę TP - chatuje, mailuje, ściąga, wysyła, surfuje, pada, odrabia, pada, odrabia... Ostatnio edytowany przez Crystal - 05-02-2007 o 23:59. Powód: GG zabija ortografię :S |
![]() |
![]() |
#251 |
Użytkownik Forum
|
![]() sadzac po twojej ortografii to masz 11 lat
![]() @klotnia pomylilo mi sie to nie z refugii ![]() ale prosze bardzo Baldore Inhabitant of Nova Profession: Elite Knight Level: 132 Army Lord of the Hussars of Glory (The War Dancer) Posts: 1185 tresc ktora nas interesuje Hydras - average 43 hitpoints per round delivered, 2 bps uh used, no loot as I couldn't take even one down (they heal to fast for my damages). I used 2 ice rapiers at hydras to check how it's going (each worth 3k which means half a bp sd), first damaged for 154, second one for 83 (sic!). ale nie ty wiesz lepiej niz 32 elite ktory probowal ![]() to jego skile i eq First, I checked my knight (131, 107/106, sov/mms/dh/mpa/gl/boh)... |
![]() |
![]() |
#252 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#253 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Draggy.
Nie nie sprzedałem, postac do dzis istnieje i jest w moim posiadaniu. Lvl to nie wszystko. Byla mowa o knighcie, a nie o moim best lvlu. Widzisz moze mój best lvl wynosil 101, ale co z tego ? Nie spedzalem całych dni klepiac smoki czy siedzac na of. grałem sobie spokojnie po 3-4 godzinki dziennie i to mi w zupelnosci wystaczylo. Oszem moze sa chmurki, ale tak niestety jest, nie licz sredniej z hitów tylko tak jak napisales "ze knight bije hydre po 50" Niemam zamiaru dłuzej z wami rozmawiac bo jestescie smieszni. Co do samego tematu-Cipsoft zapewne i tak zamiast polepszyc profesje to je jeszcze bardziej zjebie ![]() Ostatnio edytowany przez Tuhamiid - 06-02-2007 o 00:03. |
![]() |
![]() |
#254 |
Użytkownik Forum
|
![]() no to co powiesz o tym co skopiowalem z tibia.com 130ek robil test i wyszlo mu DOKLADNIE to samo o czym tu mowimy a ty sie klocisz ze nie mamy racji
w tym temacie na tibia.com 217 stron i szczerze przeczytalem ponad polowe i wieksozsci h lvl knightow (jesli nie wszyscy) sie z nim zgadza smieszni bo mamy racje? dalem ci temat 130+ek on chyba wie jak sie gra skoro osiagnal taki lvl i skoro zrobil test ale nie ty dalej nie uwierzysz bo mastah pro jestes n/c Ostatnio edytowany przez Draggy_Slayer - 06-02-2007 o 00:08. |
![]() |
![]() |
#255 |
Guest
|
![]() Srednia hitow zalezy w duzej mierze od potworow na jakich sie expi, nie tylko od skillow!
Jak ktos ma skille 100/100 to jego średnia z hitów w warlocki i dragon lordy będzie wynosić 100-120 hp, natomiast w hydry będzie wynosić 50-60 hp bo mają znacznie lepszą obronę. Ja nie mowie ze bedzie non-stop trafiał po 50 hp, bo będzie walil i 100 i 200 ale zauwaz ze bedzie duzo chmurek. Np jak masz hit 100 hp a potem chmurka to srednia z tego jest 50 hp bo 100/2=50 wiec nie pierdzielcie ze knight w hydry ma srednia 100 bo to nieprawda. Pal z boltow moze walic w demony po 100+ a knight w ogole nie trafia. Moze na nizszych poziomach i slabszych potworach knight jest troche lepszy ale jak sie expi na demonach na 200+ to pal z boltow wiecej robi! Bolty pala nie musza przebijac sie przez tarcze, a bron knighta musi i jak potwor tak jak demon ma duzy def to knight nie daje rady sie przebijac i rzadko trafia a czesto wali chmurke! Ostatnio edytowany przez amilold - 06-02-2007 o 00:07. |
![]() |
#256 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zauwaz ze pisales wczesniej o tym ze knight bedzie walil po 50. Tak napisałes.
Draggy~ Daj mi link do tematu na tibia.com z mila checia poczytam. |
![]() |
![]() |
#257 |
Użytkownik Forum
|
![]() http://forum.tibia.com/forum/?action...1&pagenumber=1
link do tematu |
![]() |
![]() |
#258 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#259 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Prosze bardzo oto link do artykulu: http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1280141 Moze jak przeczytasz to przestaniesz *ierdolic brednie jaki to knight wymiatacz -.- @Crystal Ja przeczytalem twoj post i zgadzam sie z toba. |
|
![]() |
#260 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moge sie zgodzic z srednia zadawanych hitów.
Crystal. "- siła czarów knighta powinna wzrosnąc (mocniejsze hmm, explo, gfb oraz silniejsza exura),' z tym sie zgadzam. 'Moze jak przeczytasz to przestaniesz *ierdolic brednie jaki to knight wymiatacz -.-" Powiedzialem ze mega wymiatacz? Zaczelismy od sorca, mówilesz ze jebanie z ue-Napisałem Ci ze z morta expienie wychodzi taniej i dluzej poexpisz bijac z morta za 50k wydane na manasy niz za 50k wydana i bicie z ue. Sorc bez knighta by sobie rady nie dał. Potem przeszlismy do knighta i hydry. Dobra mogłem sie mylic z ta srednia hitów. Zwracam honor. Expo na warlockach jest lepsze niz na demonach(chyba ze goroma ale tylko z blokerem) Teraz druid-Profesja expiaca tak jak sorc uzywajac run/visów-Brak UE nie jest wielka strata, jedynie podczas wojny, oraz turdnych sytuacjach co trza rozpieprzyc kilka potworó naraz oraz niektórych questach. Najwieksza zaleta druida-leczenie. Palek-Mozna nazwa go uniwersalna postacia-Do blokowania sie nadaje tylko brak exety res zmniejsza mozliwosci. Expienie palem fajne, ale brakuje jakiegos czaru ofensywnego, mogli by dodac. Rooksyater-Moze jakiegos ghoula by dodali im? Chociarz cipsoft nie powinien , bo wkoncu rook wyspa dla nowych zeby sie poduczyli pdostaw, no ale jak ktos wybral zycie rookstayera to chociarz ghoula by mogli dodac. Mam zamiar zakonczyc juz ta bezsensowna klótnie. Bo bedziemy tak do rana. Ostatnio edytowany przez Tuhamiid - 06-02-2007 o 00:24. |
![]() |