![]() |
#241 |
Użytkownik Forum
|
![]() "W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji, [...] W dzień końca świata Kobiety idą polem pod parasolkami, [...] A którzy czekali błyskawic i gromów, Są zawiedzeni. A którzy czekali znaków i archanielskich trąb, Nie wierzą, że staje się już. [...] Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem, Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie, Powiada przewiązując pomidory: Innego końca świata nie będzie, Innego końca świata nie będzie." Tak, to Miłosz. Niech sobie będzie ten koniec, niech sobie nie będzie. Nieważne.
![]() |
|
![]() |
#242 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 04 2008
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mart Zoon
Profesja: Knight
Gildia: Niestety, nie posiadam
Świat: Morgana
Poziom: 10
Skille: 40/40
Poziom mag.: 2
|
![]() @up
Byłem pewien, że tak to uzasadnisz, bo troche źle się wyraźiłem. Nie chce mi się editować, więc akurat tu przyznaję ci racje. Ale żeby nie sypać na darmo wazeliną to: Mówiąc o Bogu katolickim, przecież jego istnienie nie oznacza końca! Cała ludzkość pójdzie do nieba/piekła, więc pomijając warunki takiego życia, mimo wszystko to nie koniec, a raczej zmiana. Religia byłaby kompletną bzdurą, gdyby po śmierci zarówno księdza jak i morderce czekało to samo(tzn nic). |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Guest
|
![]() mnie ciekawi jedno:
animator do bierzmowania powiedzial mi, iz w niebie nie ma takie czegos jak płeć, w niebie nie wygladasz tak jak za zycia na ziemi. mnie takie cos nie bawi, nie jest to dla mnie wizja raju.. |
![]() |
![]() |
#245 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Cytuj:
@Topic Ja się dalej trzymam swojej teorii ^^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Cytuj:
Tutaj mam przykład, kobieta przeżyła śmierć kliniczną. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cały artykuł można przeczytać na : http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=12868 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zbanowany
|
![]() @Ulrikk
Teraz tak mówisz, ale twoja dusza pragnie kontaktu z Bogiem, i w niebie właśnie to jest dominującym uczuciem. (sry że gadam jak katolik, ale poglądów nie zmienie) @Neopostman Fajnie, ale jaki to ma związek z tym co napisałem? @down O piekle nie słyszeli? :< @edit Eeee, chcesz powiedzieć, że wszyscy w momencie śmierci żałują za grzechy? Dlatego piekło ma świecić pustkami? ![]() Żeby nie było, nie chce dyskutować o religii, bo doskonale wiem, że ja cię nie przekonam i na odwrót. Ostatnio edytowany przez Argenpowraca - 04-05-2008 o 00:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Cytuj:
@up Nie chce mi się tego tobie tłumaczyć, zacytuję z jakieś strony o chrześcijaństwie. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Hieyan - 04-05-2008 o 00:15. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zbanowany
|
![]() @up
Jakoś nie wierzę w śmierci kliniczne. To znaczy, nie wierzę, że gadają sobie wtedy z Bogiem etc. Jakoś nie potrafię sobie tego (akurat tego) wyobrazić. A co do związku, to wolę wierzyć Biblii niż ludziom po śmierci klinicznej. Na marginesie, gdyby los był sądzony z góry, to wizja miłosiernego Stworzyciela pada na całej linii. @down Stary testament opisany jest przenośniami. Ja wiem, że ziemia nie powstała w tydzień. ^^ Nie mam zamiaru dyskutować o religii, poprostu wierzę w Boga. Tyle. Ostatnio edytowany przez Argenpowraca - 04-05-2008 o 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 | ||
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Religia jest też kompletną bzdurą, jeżeli za morderstwo czekają cię wieczne męki absolutnie nieadekwatne do wagi popełnionego czynu. Bo jeśliby nawet przyjąć zasadę odpłacania po tysiąc (milion, miliard etc.) razy za każde przewinienie, to choćbyś był i samym Stalinem, nie masz szans w ciągu skończonego życia zasłużyć sobie na nieskończoną karę. Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 04-05-2008 o 10:54. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja słyszałam , że jak człowiek jest w stanie śmierci klinicznej i zobaczy Boga albo Jezusa to zaczyna bić mu serce i wraca do świata żywych.....
a co do końca świata to gdzieś wyczytałam (juzż nie pamiętam gdzie) że nadejdzie w 2013 roku w Wielki Piątek...oO Moim zdaniem te daty są wymyślane albo cos, według mnie nikt nie wie kiedy on nadejdzie tylko Bóg wie....chociaż chciałabym żeby nadszedł w tych czsach co żyje w końcu coś takiego nie zdarza się często ![]()
"Idź dokąd poszli tamci do ciemnego kresu po złote runo nicości twoją ostatnią nagrodę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynię i ginęli w piasku a nagrodzą cię za to tym co mają pod ręką chłostą śmiechu zabójstwem na śmietniku (...)" |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() ja sadze ze wszystkie religie odnosza sie do JEDNEGO Boga...
A i wierze w Boga
![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Co do wiary, nie na darmo mam Tomasz na drugie :<
![]() |
![]() |
#257 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() A co z religiami, w których bogów jest n? Też odnoszą się do tego samego, jednego?
![]() |
![]() |
#258 |
Użytkownik Forum
|
![]() No wiesz, jest jeden Bóg, w wierze chrześcijańskiej nawet w 3 osobach. Istnieje możliwość, że wszędzie to ten sam Duch, tylko inaczej się objawia i inaczej chce być interpretowany, z dla Niego tylko znanych powodów. Jeszcze się przekonamy.
I włączając się do dyskusji pragnę polecić książkę "Kto zbudował Księżyc" traktującą o naszym satelicie, jego wpływie na Matkę Ziemię i przedstawiająca rozważania na temat powstania całego życia uwzględniając oczywiście Boga. Ktoś wspominał o teorii ewolucji... Nikt nie ma pojęcia kiedy i jak powstał pierwszy łańcuch DNA, bez którego ewolucja nie ma miejsca. Tu też mamy czynnik boski.
![]() |
#259 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Tak. W chrześcijaństwie ci pomniejsi bogowie to archaniołowie, święci, diabły w przypadku złych bożków itp.