Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Pokaż wyniki sondy: Czy ptrzylaczysz sie do akcji ?
Tak (mam rookstayera) 338 44.07%
Nie (mam rookstayera) 90 11.73%
Nie (poniewaz nie posiadam rookstayera) 339 44.20%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-03-2006, 22:09   #241
Fatevux
Użytkownik Forum

Fatevux's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań

Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
Fatevux ma numer GG 3997873
Domyślny

do SS był TP ale po którymś tam update cip'y postawiły tam skały (blokade), a to znaczy quest usunięty. Do mino maga może jest klucz (wydaje mi sie że to bedzie jeden z tych nie urzytecznych (np.: wooden key w Thais)). Ghoul... no tyle ludu sie na rook szlaja że dawno by znaleźli do niego wejście (pewno jeden z usuniętych questów lub "pic na wode foto montarz" jak bazliszek [jest 7 poziomów w góre i w dół a wejście do bazliszka jest na -8 poziomie który nie istnieje]).

PS.: nie chciało mi się all czytać wienc jeśli coś powtórzyłem to sorra

Fatevux jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-03-2006, 13:55   #242
Zenon Burcymucha
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Xantera
Poziom: 13
Skille: 16/19
Poziom mag.: 12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez moF
Dzis na tym forum pojawil sie temat dotyczacy ghoula w "katana room" . Bardzo mnie to intryguje wiec zaczolem "weszyc" . Pierwsza rzecza jaka zrobilem bylo przezenie statystyk wszystkich rookstayerow z anticy ktozy sa w gildi z sunrisem . Nikt nie mial "killed by ghoul" . Lecz nie wyklucza to tgo ze z ghulem ktos sie nie spotkal poniewaz kazdy z nich ma pewnie pelno fluidow . Droga rzecza bylo nacisniecie kazdej rzeczy w katana room . wnioske : nic -.-'' . Zalozylem temat aby dowiedziec sie czy sa ludzie chetni do proby rozwiazania tej zagadki , nawet jezeli nie uda sie jej rozwiazac zapowiada sie dobra zabawa .
A dlaczego ktos mialby miec napis killed by ghoul? Normalny gracz majacy life fluidy spokojnie ghoula zabije, jedynei bedzie musial bic go sporo minut, ale na pewno nie padnie, chyba ze jest newbie, ale ludzie, przeciez bierzesz se bota do autopicia life fluidow i sie leczysz prawie tak jak uhem na mainie bo nie ma exhausta na to
stary 14-02-2007, 14:23   #243
Agent iks
Użytkownik forum

Agent iks's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: W-wa {Rembricz City xD}

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Agent iks
Profesja: Rookstayer
Gildia: Poszukuje
Świat: Guardia
Poziom: 29
Skille: 20/25
Agent iks ma numer GG 6442621 Send a message via Skype™ to Agent iks
Domyślny lole jedne...

Wybacz ale to nie jest aż takie proste z tym leczeniem się... sam to sprawdziłem specjalnie na main... Ghoul potrafi na luzie walnąć knighta 30 lvl 55 shielding który trzyma w ręku cooper shield na sobie leather boots, legion helmet, chain arm, sttudet legs i katane w łapie na 70 hp :/ to rookslayer który w dobrym wypadku jak trenuje ma nawet 30 shielding i nawet jakby dostawał jakimś fartem hity po 70 musiałby w ciągu jednego uderzenia ghoula wypić 2-3 Lf'y w NAJLEPSZYM (Na co są szanse koło 8% przy każdym uderzeniu) wypadku... nie wiem czy by zdołał tak szybko sie leczyć i nie mieć farta żeby ghoul nie urzył Life Drain albo mocnego Meele a no i niezapomnijmy że On się leczy... tzn nie wiedze szans na zabicie go chyba ze zrobiłby to sam Sunrise... chociaż ja zakładam sie o swoją głowe ze dopuki Cipsoft sam nie otworzy do niego wejscia to nikt sie do niego ani do tych na pacc area nie dostanie nie ma opcji... wszystkie kompetentne servisy informacyjne o Tibii z pełną świadomością mówią ze do neigo narazie NIE am drogi m.in. (erig.net, tibianews.net, Tibiacity.org, TibiaMx.com.mx (Choć tutaj zdania twórców kompendium wiedzy są podzielone ale wpisałem te strone ponieważ wiekszość (59% wyniki z ankiety wewnętrznej) popiera moją opinie)
Agent iks jest offline  
stary 14-02-2007, 14:50   #244
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Agent iks Pokaż post
Wybacz ale to nie jest aż takie proste z tym leczeniem się... sam to sprawdziłem specjalnie na main... Ghoul potrafi na luzie walnąć knighta 30 lvl 55 shielding który trzyma w ręku cooper shield na sobie leather boots, legion helmet, chain arm, sttudet legs i katane w łapie na 70 hp :/ to rookslayer który w dobrym wypadku jak trenuje ma nawet 30 shielding i nawet jakby dostawał jakimś fartem hity po 70 musiałby w ciągu jednego uderzenia ghoula wypić 2-3 Lf'y w NAJLEPSZYM (Na co są szanse koło 8% przy każdym uderzeniu) wypadku... nie wiem czy by zdołał tak szybko sie leczyć i nie mieć farta żeby ghoul nie urzył Life Drain albo mocnego Meele a no i niezapomnijmy że On się leczy... tzn nie wiedze szans na zabicie go chyba ze zrobiłby to sam Sunrise... chociaż ja zakładam sie o swoją głowe ze dopuki Cipsoft sam nie otworzy do niego wejscia to nikt sie do niego ani do tych na pacc area nie dostanie nie ma opcji... wszystkie kompetentne servisy informacyjne o Tibii z pełną świadomością mówią ze do neigo narazie NIE am drogi m.in. (erig.net, tibianews.net, Tibiacity.org, TibiaMx.com.mx (Choć tutaj zdania twórców kompendium wiedzy są podzielone ale wpisałem te strone ponieważ wiekszość (59% wyniki z ankiety wewnętrznej) popiera moją opinie)
Jeśli mówisz o solo to się mogę ewentualnie zgodzić, chociaż twierdze że dałbym rade, on nie bije w każdej rundzie za 70, a od czego jest łuk?
Jeśli jednak zebrało by się 3 Rookstayerów, 2 z łukami i 1 z kataną to padłby na bank. Nie doceniasz Rookstayerów, tak jak CipSof tworząc leszczowatego Apprentica Shenga

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline  
stary 14-02-2007, 16:37   #245
Aduska
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 02 2007
Lokacja: Szczecin

Imię: Padex
Profesja: Elite Knight
Gildia: Avantic
Świat: Neptera
Poziom: 44
Skille: -54/-99
Poziom mag.: -9
Domyślny ...

@up moze zabicie ghoula jest latwe ale na mainie .
Jezeli byscie chciali to rowiazac to napewno nie na forum bo tu sie poprostu nieraz nie da wytrzymac.Jezeli byscie zrobili postacie na jakims swiecie i tam byscie cos kombinowali i sprawdzali teorie z forum a nie tylko domyslami innych ktorzy nawet nie sprawdza tego co mowia.

Forum o Obsidii
Aduska jest offline  
stary 14-02-2007, 17:49   #246
Nethalis
Użytkownik Forum

Nethalis's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2007
Lokacja: Zielona Góra

Imię: Sire'shan
Świat: Xerena
Poziom: 20
Skille: 20/25
Domyślny

@Pan Klocek
nom apprentice sheng jest leszczowaty(jak dostal odemnie gdy mialem 12 lvl)

@Do kogos
Jezeli z shengiem se dali rade to z ghoulem tez se dadza. Trza tylko obrac taktyke na walke z nim a jeszcze wczesniej znalesc do niego droge
Nethalis jest offline  
stary 15-02-2007, 16:02   #247
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

Gdyby do ghoula faktycznie ktoś by się dostał zabicie może i jest trudne, ale z pewnością wykonalne. Rookstayerzy zrobili by to nawet tego samego dnia! Założmy, że zebrało się ich 15. 7 z łukami, a 8 blokerów. Ghoul uderzy serią po 90? Od czego są lf? Gdyby nawet, jakimś cudem blokerowi nie udałoby się wypić, lag albo nie trafił to zostanie jeszcze 7. Zabicie 7 osób które mają pod nogami z 50 bp of lf jest dla ghoula niewykonalne. Więc co wy wygadujecie, nikt nie da sobie rady? Tylko Sunrise? Kilkanaście 20 lvl i sprawa załatwiona. Gdyby strzały 7 łuczników nic nie dały (przy 7 osobach, 2 strzały będą uderzać pana G. na sekundę - przynajmniej) zbierze się i 20 paladynów.

Chciałem to wytłumaczyć dosadnie więc rzuciłem w wir walki 15 osób, ale wystarczyłoby 6, może 5. Jedyną trudnością jest picie life fluidów. To nie anhi, można na luzie klikać hotkey co jakieś 5 sekund.

Vial
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline  
stary 15-02-2007, 16:04   #248
BeNcHaKeR
Użytkownik Forum

BeNcHaKeR's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2006

Domyślny

Jezu jakie typy zabicie ghoula "wcale" niejest trudne bloker tylko stoji i sie leczy lf a reszta ekipy z 5-6 osób nawet mniej ale większe lvle wali z dystansu
jedyny problem to to że ghoul się leczy
stary 15-02-2007, 16:16   #249
Thoundoom
Użytkownik Forum

Thoundoom's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Rybnik

Domyślny

Zrobiłem sobie kiedyś test. Z moim kumplem sorcem ( 30 lv ) i ja palek ze skillem 20/xx ze spearow ubilem ghoula (summonowanego, bylem bez eq 75 spear up/down ). To niejest nic trudnego. A z blokerem? Zakladajac 2 Shoterow ( 1 z Bowa drugi z Spearsow ) i bloker, leja to walka trwala by moze 3 minuty.
Thoundoom jest offline  
stary 21-02-2007, 19:54   #250
gniewmaks
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 11 2006
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki

Imię: Ochomachoo
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 47
Poziom mag.: 48
Send a message via Skype™ to gniewmaks
Żarówka

Jak sie dostac do ghoula??otoz:TIBIAN EARTH
gniewmaks jest offline  
stary 03-03-2007, 12:40   #251
stanlej1
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Toomek Pokaż post
mam postać na rooku teraz na 11 lvl na 10 lvl wykonywalem katana room qest solo i widziałem ghula i jest on w jakimś osobnym pomieszczeniu za murem ale nei ma tam żadnego dojścia i pewnie nie będzie no chyba ze cpiy wprowadza jakiegos questa ale wtedy trzeba sie liczyć że mogły by sie pojawić na rooku scale armory i life ringi a tego chyba nie będzie
No masz Toomek na roku to po co nie idziesz do CArlinjak 11 lev

Ostatnio edytowany przez stanlej1 - 03-03-2007 o 12:41. Powód: zapomniane dopasac

stary 06-03-2007, 08:27   #252
Batiar
Użytkownik forum

Batiar's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2007
Lokacja: Stalowa Wola

Imię: Featheon
Świat: Unitera
Batiar ma numer GG 2717493
Domyślny

Nie wiem tylko czy to jeszcze dziala i czy za to nie ma bana.
Do pokoju obok ghoula weszlo by duzo osob, tak ze nie byloby juz miejsca. Nastepnie te najblizej ghoula zaczelu by sie przelogowywac (ctrl+g) a reszta weszla by na ich miejsce. I tu jest problem - czy te osoby pojawilyby sie w pokoju z ghoulem czy u Cipfrienda?
Batiar jest offline  
stary 06-03-2007, 13:08   #253
Poprostu Pitbul
Użytkownik Forum

Poprostu Pitbul's Avatar

Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: forum.tibia.pl i dział "Fake'i"
Wpisy bloga: 2

Imię: Ergid
Świat: Kradia
Poziom: 10
Skille: 30 SILY
Domyślny

Lol, miałbyś mieczyki(X tylko że z mieczy) i nie mógłbyś się wylogować.
Poprostu Pitbul jest offline  
stary 10-03-2007, 08:07   #254
Maxioris
Użytkownik Forum

Maxioris's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Niegrający
Maxioris ma numer GG 2780851
Domyślny

W pokoju przed questem na katane, za filarem jest pewna dzwignia.
Jesli się ją otworzy, to dzwi do katany się zamykają. Chociaż wątpie ze to ma jakiś związek z tym ghoulem (to by bylo zbyt proste), ale mzoe sie przydac

POLSKIE SERCE.PL ->Klikając w czerwone serce, takżę pomożesz ludzia
Poradnik - Jak założyć konto, oraz uploadować filmy na Tibicams
Stop rapishadere! Niekturzy mają sieć lokalną, i limity ich bardzo ściśle ograniczają, a uploadować film na Tibicams, to tylko minuta dłużej!

Dyslektyk
Maxioris jest offline  
stary 10-03-2007, 10:28   #255
Marcin24
Użytkownik Forum

Marcin24's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Marcin24 ma numer GG 184833 Send a message via Skype™ to Marcin24
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maxioris Pokaż post
W pokoju przed questem na katane, za filarem jest pewna dzwignia.
Jesli się ją otworzy, to dzwi do katany się zamykają. Chociaż wątpie ze to ma jakiś związek z tym ghoulem (to by bylo zbyt proste), ale mzoe sie przydac
Ale co ma się przydać? Bo ta dźwignia otwiera tylko drzwi do questa a Ghoul jest za ścianą i nie da się do niego wejść.

To pisałem ja, Marcin bez 24.
stary 13-03-2007, 17:03   #256
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

moja kolezanka kiedys gdzies tam na aktana quescie uzyla picka ( nie pamietam w kturym miejscu) i otworzyla tomiejse ( teznie pamietam jak podejzewam ze bylo to jak by skrzynka w ziemi , scianie ) i tam byl bag
a w bagu bardzo duzo plate shieldow mace itp
warto nad tym pomyslec

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline  
stary 13-03-2007, 17:20   #257
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marcin24 Pokaż post
Ty powinieneś pomyśleć nad kupieniem słownika...
Ktoś zostawił pewnie lootbaga w jakimś miejscu i tyle.
mozliwe ze zostawil loot baga ale trzeba o tym pomyslec

1. ona uzyla picka ( podobno )
2. plate shield wypada z mino a na katana quescie mino nie ma wiec ktos by ciagnal tam loota ???

Cytuj:
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline  
stary 14-03-2007, 06:41   #258
Kloco
Użytkownik Forum

Kloco's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2007
Lokacja: Elbląg

Imię: ???????
Profesja: Knight
Poziom: 38
Skille: 69/67
Poziom mag.: 5
Domyślny

Mi się wydaje, że tego Ghule umieścil Cipsoft po to by pokazać graczom jakie potwory mogą spotkać na mainie. Ale podobno jest brass armor na rooku, a z Ghula nie wypada ani z z mino maga
stary 14-03-2007, 14:16   #259
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kloco Pokaż post
Mi się wydaje, że tego Ghule umieścil Cipsoft po to by pokazać graczom jakie potwory mogą spotkać na mainie. Ale podobno jest brass armor na rooku, a z Ghula nie wypada ani z z mino maga

z mino maga leci brass armor a z ghoula scalka wiec mozna powiedziec ze najlepsza zbrojana roku to scale

Cytuj:
Albertus jest offline  
stary 15-03-2007, 20:39   #260
bebilonik
Guest

Dumny akcja "ghul"

Hej mysle ze trzeba kilofem (pick)gdzies tam tym pokluc w ziemi scianie czy cos wkoncu "pick sluzy do rozbijanai skal" a wiec mysle ze trzeba sprobowac[CHAR]Patryk dragonik wielki[/CHAR]
moze mi sie udalo...

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania