![]() |
#241 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() Wszystko świetne, jak zawsze ;p gitarka i helmet najlepsze moim zdaniem ;p
Czekam na "panią" xD
![]() |
|
![]() |
#242 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ehh... Zrobiłam to w ten sposób, choć nie jestem zbyt z tego zadowolona.
http://i120.photobucket.com/albums/o...SSA40597aa.jpg http://i120.photobucket.com/albums/o.../SSA40657a.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
![]() |
![]() Fajna ta martwa natura. Troche zaluje, ze sam nie umiem rysowac. ; (
Bedziesz miala okazje sie odwieczyc, http://mavnor.deviantart.com i komentowac. ; ) Ostatnio edytowany przez Adolphus Elbragol - 10-03-2007 o 20:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
BadBoy
![]() |
![]() Troche przystarawa ta pani, ale sam rysunek wypas ;p
![]() |
![]() |
#245 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD
Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
![]() |
![]() Aj wlasnie, teraz przyjrzalem sie dokladnie. To normalne, ze na twarzy nie ma lepiej oswietlonych miejsc, jak to - powiedzmy - w gornej czesci mostka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() W tym momencie Cię nie rozumiem - gdzie masz mostek na twarzy?
![]() Powiedz to bardziej "po polskiemu" to może się domyślę ![]() A jeżeli chodzi o oświetlenie twarzy to zależy. Wiadomo, że ludzie czoło nie jest płaskie i zawsze będzie miało jakieś kilka cieni, takich "dołeczków" tu i ówdzie. A z kolei w przypadku tej Pani było tak, że na policzkach i dekolcie światło padało naprawdę wyraziście i to było najjaśniejsze - więc siłą rzeczy to samo powinno być i na obrazku. Zauważyć należy też to, że często bardziej opala nam się twarz, niż np. brzuch, dekolt i ramiona (no, chyba, że ktoś ma kase na solarkę i przysmaża się równo z każdej strony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
BadBoy
![]() |
![]() Chętnie bym się zgłosił na modela, ale nijak za daleko mieszkam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#248 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Warschau
![]() |
![]() Fajne, fajne, zdecydowanie najlepiej wychodzą ci kolory (gitara). Co nie znaczy że inne prace sa złe rzecz jasna. Takie pytanko na koniec: robione węglem czy ołówkiem? Czy też to i to?
![]() |
#249 |
Guest
|
![]() Prace niby ładne, zwłaszcza dzban z kurą, tudzież orłem. Masz talent do martwych natur, lecz ludzie kompletnie ci nie wychodzą. Powinnaś poćwiczyć więcej z modelem, starając się polegać na mierzeniu proporcji ołówkiem (wiesz jak). Potem samo to przychodzi. Ćwicz oko, staraj sie spostrzegac swiat w bryłach geometrycznych i opisywać go... dobra zapędziłem się. Dobranoc.
|
![]() |
![]() |
#250 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Pora na mały bump, za to czymś naprawdę porządnym (przynajmniej moim zdaniem), nad czym siedziałam długo (nie liczę ile, ale zebrałoby się z tydzień pracy co dzień po 2 godziny...)
No, ale dość oplatania... Pastela sucha, papier identyczny jak pod mandoliną, czyli brystol w barwie "miodowy brąz". Polubiłam kolorowy papier, fajny efekt można z nim uzyskać i jak się odpowiednio dobierze wychodzi genialnie. No, ale sami powiedzcie... http://i120.photobucket.com/albums/o...e/AAAA0012.jpg Ostrzegam, że obrazek jest oryginalnej wielkości fotką z aparatu, tylko kontrast poprawiłam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2006
|
![]() uaa to zes zaszalala ^^ genialne naprawde nie wiem czego sie przyczepic o.0 no dobra wiem ;s ale to chyba jeden jedyny drobiazg, ta szyjka od tej wielkiej bulwiastej butli jest dziwna =p albo powinna byc bardziej z przodu albo ucho bardziej pod skosem.;s ale naprawde jest swietne material jest fajny i blaski sa super ^^ i podpis jaki klawy xd nie no miod
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zbanowany
|
![]() Ponawiam prośbę kupna jednej z prac ;p A może zrobiłabyś jakąś na zamówienie?
@down, To moglibyśmy się zgadać jutro na PW? Ostatnio edytowany przez Korektor - 14-05-2007 o 22:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dziś zabrałam się za jedną na konkurs, więc tak z 2 tygodnie mam z głowy. Później pewnie będę robić jedną do antyramy... Ale wiesz co? Zastanawiam się jakby miało wyglądać to twoje zamówienie... Bo ja z postaciami to ciągle jeszcze cienko przędę... Na razie dopiero będę się uczyć je rysować...
No... Póki co robię następną pastelkę na konkurs z fotki zrobionej dziś ![]() @up No, jutro nie mam chyba za dużo nauki... Ostatnio edytowany przez Eileen - 14-05-2007 o 22:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() EE eileen kozaczysz piękna praca a jak wam sie nie podoba to sie pocalujce w dupcie ;] nice nice gratulacje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Bardzo mi się podoba, szczególnie uchwycenie tego glinianego połysku. Bardzo ładnie.
![]()
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
|
![]() (koment do tej pracy: http://i120.photobucket.com/albums/o...e/AAAA0012.jpg )
![]() ![]()
![]() |
#257 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ... powracam do ćwiczeń. Zainwestowałam w kilka przydatnych dodatków i tak oto mam nowego przyjaciela, wymarzoną niebieską gumkę chlebową i porządną fiksatywę do pasteli, a nie najtańszy, ruski, lakier do włosów... Ale skoro ta fiksatywa i tak słabo trzyma, to zabrałam się do prostych ćwiczeń i przygotowuję się do rysunku postaci. Jak na razie na moje oko idzie mi coraz lepiej - zaczęłam robić obrazek dla ochroniarza szkolnego. Nawet pani Lucynka powiedziała, że wyszedł mi przystojny, a to już coś oznacza
![]() Nim skończę kolejną pastelkę 50x70 zapoznajcie się z moim nowym przyjacielem ;p ![]() Seria krótkich ćwiczeń, które bardzo mi się przydają. Obrazki robię szybko, przy tych 2 od lewej nie mogłam znaleźć gumki, więc wyglądają gorzej ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2006
|
![]() bardzo przyjacielski ten twoj nowy kompan ^^
umie robic jakies dobre zarcie? jak tak to sam bym sobie takeigo sprawil :x |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
A kolegę polecam - 19.90(zł) ruchomego drewna do kupienia we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej w takim fajnym sklepie na najniższym piętrze na lewo od dolnego wejścia ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() a to chyba kolezanka jest, bo ma biust ;D tez mam taka ^^' kolega jest wyzszy i bardziej napakowany ;D ale niezle narysowalas ja tak na szybko. Ciekaw jestem jak wyjdzie Ci ona starannie narysowana ;D