Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-07-2010, 11:42   #2581
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

Dziwne bo u mnie priestów od groma na serwie, w mojej gildii jest chyba z pietnastu na 80 lv

@edit
no wlaśnie o to mi chodzi, ze jak ktoś ma doświadczenie to nie bedzie miał problemu z levelowaniem klasy (taki ryba pogra pól roku w WoW'a i już jest master)

@Ryba
z tobą naprawde szkoda gadać xD

Ostatnio edytowany przez Cygan Slejter - 02-07-2010 o 11:45.
Cygan Slejter jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-07-2010, 11:49   #2582
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

No wiem bo i tak zawsze mam racje
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2010, 12:17   #2583
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybzor Pokaż post
No wiem bo i tak zawsze mam racje
A jakbys nie miał to i tak byś sie kłocił
stary 02-07-2010, 13:50   #2584
LaYs
CS Tibia.pl Team

LaYs's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Zagłębie

Stan: Usunięty
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dies Irae
Świat: Secura
Poziom: 135
Skille: 20/28
Poziom mag.: 75
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Aha, i sam fakt, że priest to najrzadziej wybierana klasa (na BLu da się to odczuć, bardzo mało priestów) mówi sam za siebie.
W końcu Burning Legion to serwer polaczkuf wiec jakoś mnie to nie dziwi
stary 02-07-2010, 18:10   #2585
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LaYs Pokaż post
W końcu Burning Legion to serwer polaczkuf wiec jakoś mnie to nie dziwi
Taka prawda, że większość teraz to turki. Duża ilość Polaków już dawno emigrowała podczas darmowych zmian realmów. Poza tym nie rozumiem przesłania?

Poza tym gram na tym serwerze 2 lata i zawsze tak było.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2010, 21:15   #2586
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007

_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

Cytuj:
Poza tym nie rozumiem przesłania?
Lolz. To przecież oczywiste, że polacy = chamy, prostaki, ignoranci i self-centererzy. 90% graczy w tibię to turki i polacy, dlategoż to ta gra słynie z nieprawdopodobnego wręcz chamstwa i bezmózgu użytkowników. Każdy ninja looter, każdy wredny cham, który patrzy tylko uprzykrzyć komuś życie, którego spotkałem, okazywał się potem polakiem. Nevah nie zagrałbym na BL, dlatego teraz przy wyborze serwera pytałbym ludzi, gdzie jest najmniej polaków.

Oczywiście nie mówię, że każdy polak to cham, ale każdy cham to polak :D
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2010, 22:22   #2587
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_ Pokaż post
Lolz. To przecież oczywiste, że polacy = chamy, prostaki, ignoranci i self-centererzy. 90% graczy w tibię to turki i polacy, dlategoż to ta gra słynie z nieprawdopodobnego wręcz chamstwa i bezmózgu użytkowników. Każdy ninja looter, każdy wredny cham, który patrzy tylko uprzykrzyć komuś życie, którego spotkałem, okazywał się potem polakiem. Nevah nie zagrałbym na BL, dlatego teraz przy wyborze serwera pytałbym ludzi, gdzie jest najmniej polaków.

Oczywiście nie mówię, że każdy polak to cham, ale każdy cham to polak
Dziwne, polacy tutaj mają większy szacunek do ludzi niż niejeden angol. Nie grałeś tam więc nie wiesz jak to jest.
stary 02-07-2010, 22:31   #2588
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007

_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

Mówię o własnym doświadczeniu, o polakach spotkanych przeze mnie na Ahn'Qiraj i w tibii dawno, dawno temu :d
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2010, 12:52   #2589
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Cataclysm™ beta test

You have been selected to participate in the beta test of World of Warcraft®: Cataclysm™. Welcome!

In the beta test you will get an opportunity to explore completely reconstructed Azeroth continent, the Worgen and Goblin races, new class race combinations, and character levels above 80. We look forward to your feedback on the overall experience, including quests, monsters, zones, aesthetics, and more. We would also appreciate reports on any bugs you may encounter. These can be logged using the /bug command explained below.

Getting started:

In order to participate in the beta test, you must upgrade an existing retail account which has been upgraded with Wrath of the Lich King®, allowing you to connect to the Cataclysm test realms. The World of Warcraft®: Wrath of the Lich King® game client that you use must be patched up to version 3.3.5 or later in order to install the beta test client.

Please be prepared to enter the current retail World of Warcraft account name and password you use, and the appropriate beta code listed below to authenticate your eligibility to connect to the Cataclysm test realms. To participate in the beta tests, you must have a valid retail World of Warcraft account active and in good standing as of June 26, 2010.

1. Apply your Beta Key - Below is a beta code that will allow you to upgrade the Account you use to play World of Warcraft®: Wrath of the Lich King®. Each beta code can be used only once to upgrade an active retail World of Warcraft® account.

7U74J8-Y1K0-D41390-248R-413MH4

2. Get the Installer - In your list of games, click the “Manage Game” button under the Cataclysm beta image to download the installer.

3. Install the Cataclysm Beta - Once you’ve downloaded the installer, run it and follow the directions to install World of Warcraft®: Cataclysm™ beta client on your machine. Note that your participation in the Cataclysm beta test is governed by a Beta Test Agreement that you are required to accept before you can install the beta client.

4. Run the Game & Log in to Battle.net - After the Cataclysm beta installs, the launcher interface should automatically appear on your screen. Log in with your Battle.net account and you’ll be able to begin playing. You can launch the client at any time by clicking the desktop shortcut or by going to the Windows® Start Menu.

Any questions? Check out the FAQ.
IN THE FACE!
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.

Ostatnio edytowany przez eerion - 03-07-2010 o 12:57.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2010, 13:01   #2590
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
IN THE FACE!
Gratz. You just meet the end of internet. Now how about nice cup of shutt the fuck up? (wersja autorska)

Gratz Eerion, baw się dobrze na becie. Powiedz mi tylko czy masz możliwośc wrzucania rzeczy z bety na fora czy jest zakaz? (chyba w trakcie koreańskiej bety był zakaz ale pewien nie jestem.

Wolę robić kontent aktualny. Zmiany w cata kompletnie mnie rozczarowały i najprawdopodobniej zmienię grę na SW MMO. Zmieniono kompletnie system archeologii i path of titans, w dodatku zmiany w lvlach gildii. Wszystko zrobione po to żeby każdy miał równe szanse. Bleh.
stary 03-07-2010, 13:06   #2591
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Gratz Eerion, baw się dobrze na becie. Powiedz mi tylko czy masz możliwośc wrzucania rzeczy z bety na fora czy jest zakaz? (chyba w trakcie koreańskiej bety był zakaz ale pewien nie jestem.
NDA zostało podniesione w momencie zmiany z Family and Friends Alfa na Closed Beta
Szkoda tylko, że pogram najwcześniej dopiero w połowie przyszłego tygodnia.

A co do zmian w becie - ja nie narzekam. Nie robie nie wiadomo jakiego ciśnienia i po prostu patrzę na to z pozytywnej strony. A co do SW MMO - zapowiada się ciekawie. Ale jak wyjdzie... I zobacze wymagania to dopiero pomyśle. AoC i Warmłotek też miały miażdżyć. Od tego czasu podchodzę ostrożnie do tego.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-07-2010, 14:06   #2592
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
Wolę robić kontent aktualny. Zmiany w cata kompletnie mnie rozczarowały i najprawdopodobniej zmienię grę na SW MMO. Zmieniono kompletnie system archeologii i path of titans, w dodatku zmiany w lvlach gildii. Wszystko zrobione po to żeby każdy miał równe szanse. Bleh.
Argumenty które podał blizz są bardzo dobre, skoro do ciebie nie trafiają, to znaczy, że i tak byś tylko QQ.

@eerion: Nienawidze cię.
stary 04-07-2010, 13:00   #2593
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Cytuj:
Argumenty które podał blizz są bardzo dobre, skoro do ciebie nie trafiają, to znaczy, że i tak byś tylko QQ.

@eerion: Nienawidze cię.
Argumenty które podał blizz są nastawione na zarabianie kasy. Już WoTLK było nastawione na: each player has to be able to see all content. Że nie wspomnę o innym genialnym zdaniu: bring the player not the class. Zmiany w cata zbliżą WoWa do L2 i to strasznie. Jakoś nie uśmiecha mi się powrót do koreańskiego raju :/
stary 04-07-2010, 14:26   #2594
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ponczus Pokaż post
Argumenty które podał blizz są nastawione na zarabianie kasy. Już WoTLK było nastawione na: each player has to be able to see all content. Że nie wspomnę o innym genialnym zdaniu: bring the player not the class. Zmiany w cata zbliżą WoWa do L2 i to strasznie. Jakoś nie uśmiecha mi się powrót do koreańskiego raju :/
Path of the titans - po pierwsze masa nowej roboty przy balansie klas (jakby teraz nie był to wystarczający problem), poza tym przy wyjściu nowego dodatku musieli by przerabiać ten system praktycznie na nowo.

Guild leveleling - usunęli po prostu MOŻLIWOŚĆ wybierania talentów, jakie nam się podobają. Zamiast tego po prostu wraz z następnymi levelami talenty odblokowują się same.

Poza tym archeologia i path of the titans zapowiadałyby się na rzeczy do dużego grindu i długiego czekania na efekty. Różnica byłaby po prostu za duża między graczem, który ma 85 lev miesiąc, a graczem, który ma go już pół roku.

Jedyne co mnie wkurza to praktycznie połączenie 10 i 25 pod względem lockoutu jak i loota. Już teraz nie ma co robić, to co dopiero, kiedy na cały tydzień będzie tylko te 10 bossów zamiast 20? Poza tym 25 są bardziej epic od 10.
stary 10-07-2010, 11:44   #2595
boBovita
Zbanowany

boBovita's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 100
Wyślij wiadomość przez ICQ do boBovita boBovita ma numer GG 8252252
Domyślny

Ma ktoś problemy z zalogowaniem się na Burning Legion? Czy ja mam coś nie tak?

@edit
nieaktualne - breaking news i wszystko jasne

Ostatnio edytowany przez boBovita - 10-07-2010 o 12:04.
boBovita jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2010, 20:55   #2596
Davido16
Użytkownik Forum

Davido16's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń

Davido16 ma numer GG 6040279 Davido16 ma login Tlenu davido16@o2.pl
Domyślny

Zastanawiam się nad grą na globalu, bo są wakacje, nie ma co z czasem robić i w ogóle ;d

Ciężko się expi magiem? Jak wygląda jego DPS w końcowym stadium gry? Trzeba być 'powołanym' do gry magiem, znaczy czy ciężko go ogarnąć?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten_Obok
Osobiście myślę że Tibia traci swój urok. Jak grałem rok temu w listopadzie to aż mi stawał. Teraz jakoś mniej ;/
Davido16 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2010, 21:21   #2597
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Davido16 Pokaż post
Ciężko się expi magiem? Jak wygląda jego DPS w końcowym stadium gry? Trzeba być 'powołanym' do gry magiem, znaczy czy ciężko go ogarnąć?
Akurat mam 80 maga i mogę ci powiedzieć, że nie ma tragedii. Na low lvlach jest trochę ciężej, potem im wyższy lvl tym łatwiej się expi (w sumie to chyba normalne xd). Co do DPS to nie wiem co to znaczy w koncowej fazie gry, bo mag po wbiciu 80 lvla może potem zwiększać swoje DPS przez kilka miesięcy jak zbierasz gear. Ale z tego co wiem, to plasuje się dość wysoko tak w ogólnej statystyce : P

Aha, i nie ciężko go ogarnąć. Dość prosta klasa.
stary 10-07-2010, 21:24   #2598
Davido16
Użytkownik Forum

Davido16's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń

Davido16 ma numer GG 6040279 Davido16 ma login Tlenu davido16@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybzor Pokaż post
o do DPS to nie wiem co to znaczy w koncowej fazie gry, bo mag po wbiciu 80 lvla może potem zwiększać swoje DPS przez kilka miesięcy jak zbierasz gear. Ale z tego co wiem, to plasuje się dość wysoko tak w ogólnej statystyce : P

Aha, i nie ciężko go ogarnąć. Dość prosta klasa.
Chodziło mi o klasyfikację DPS na instancjach ; )

Nie ma żadnych skomplikowanych rotacji, żebym musiał sobie na kartce zapisywać?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten_Obok
Osobiście myślę że Tibia traci swój urok. Jak grałem rok temu w listopadzie to aż mi stawał. Teraz jakoś mniej ;/
Davido16 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2010, 22:55   #2599
Tibijczyk222
Użytkownik Forum

Tibijczyk222's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

Coś tu dużo magów u nas , ja , ryba i eerion

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
wiec czemu jest w języku Polskim a w nazwie po kropce jest .pl ?
żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam.
Tibijczyk222 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2010, 00:30   #2600
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Davido16 Pokaż post
Chodziło mi o klasyfikację DPS na instancjach ; )

Nie ma żadnych skomplikowanych rotacji, żebym musiał sobie na kartce zapisywać?
Lol nie ma : P. Poza tym nawet te skomplikowane rotacje są do nauczenia.

Na raidach z tego co widzę to magowie są na ogól wysoko, a już na pewno nie gdzieś na dole.

Zrobiłem jakąś godzinę temu 5/12 ICC 25 i miałem na wyjściu 8k DPS, gdzieś na 7-8 miejscu byłem, a itemki jedne z najsłabszych na rajdzie miałem (o ile nie najsłabszy z wszystkich dpsów, 5150 GearScore). W sumie miałem pare DPS i overall DMG więcej od maga który miał 5500 GS, więc pewnie po prostu muszę być pro ; /
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania