Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Obsidia

Notki

Obsidia Wydarzenia ze świata Obsidia

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 02-02-2007, 13:54   #2661
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zywi Pokaż post
Ale i tak będzie dobrze Nie może być inaczej
Czyli co mam zbierać kase ? Pfffff....

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-02-2007, 15:14   #2662
Ptak~
Użytkownik Forum

Ptak~'s Avatar

Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Na Emeryturze
Świat: Obsidia
Domyślny

Zywi, nie mozesz pisac ze "bedzie dobrze", bo zdania tutaj sa podzielone. Dla Ciebie "bedzie dobrze" oznacza np wygrana ET, a dla Finera "bedzie dobrze" oznacza wygrana NG.

Swoja droga, cieszycie sie ze Mannow padl, a to jego pierwszy zgon na wojnie, a jak bohater narodowy Pephy polegl, to raczej nikt nic nie komentowal. Jedyne co dla was dobre w zgonie Mannowa to to, ze moze przestanie expic. Bo Pephego z tego co wiem na expie jeszcze nie ubili no oprocz tego zgonu od Mannowa, od ktorego w sumie "wszystko" sie zaczelo. Ale jak Mannow padl to, jak pisze Finer, nie jest tak "hop siup" ze wojna wygrana bo Mannow padl. Wszyscy zapewne w tej wojnie padna jeszcze nie raz, bo Mannow przeciez sie nie wyplaci, to samo Dorpaz i Azared.

I wipe it off on tile, the light is brighter this time
Everything is 3D blasphemy
My eyes are red and gold, the hair is standing straight up
This is not the way I pictured me
I can't control my shakes
How the hell did I get here?
Something about this, so very wrong
I have to laugh out loud, I wish I didn't like this
Is it a dream or a memory?
Ptak~ jest offline  
stary 02-02-2007, 15:53   #2663
mOreg
Użytkownik Forum

mOreg's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2007

Profesja: Elder Druid
Poziom: 50+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ptak~ Pokaż post
Zywi, nie mozesz pisac ze "bedzie dobrze", bo zdania tutaj sa podzielone. Dla Ciebie "bedzie dobrze" oznacza np wygrana ET, a dla Finera "bedzie dobrze" oznacza wygrana NG.

Swoja droga, cieszycie sie ze Mannow padl, a to jego pierwszy zgon na wojnie, a jak bohater narodowy Pephy polegl, to raczej nikt nic nie komentowal. Jedyne co dla was dobre w zgonie Mannowa to to, ze moze przestanie expic. Bo Pephego z tego co wiem na expie jeszcze nie ubili no oprocz tego zgonu od Mannowa, od ktorego w sumie "wszystko" sie zaczelo. Ale jak Mannow padl to, jak pisze Finer, nie jest tak "hop siup" ze wojna wygrana bo Mannow padl. Wszyscy zapewne w tej wojnie padna jeszcze nie raz, bo Mannow przeciez sie nie wyplaci, to samo Dorpaz i Azared.
Nie wypłacą się, bo nie mają w tym sensu.
Ale, swoją drogą, teraz jak patrze na te explocki NG, to stwierdzam że nie był to najgorszy, dla Obsidi, pomysł. ;ss Dzięki temu Obsidia nie jest światem jak Kyra, gdzie jest pełno 150+ msów.
Był Mannow i innym się nie dał.
Więc na 1.5 rocznej Obsidi nie ma takich wysokich leveli, jak na rocznej (?) Kyrze.;d
mOreg jest offline  
stary 02-02-2007, 15:56   #2664
Messa
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 07 2006

Domyślny

Suv Mannow juz raz padl na wojnie tylko nie na tej. I chyba lepiej bedzie jak Et wygra.
Messa jest offline  
stary 02-02-2007, 16:02   #2665
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Messa Pokaż post
Suv Mannow juz raz padl na wojnie tylko nie na tej. I chyba lepiej bedzie jak Et wygra.
Dla kogo lepiej dla tego lepiej . Bośniacy, Turcy i większość Szwedów się pewnie nie cieszy...

Mówisz tak bo pewnie nie zaznałeś niczego złego od ET. Ale pamiętaj - jak oni wygrają BROŃ BOŻE nie atakuj ludzi z taką białą czaszką obok nicku bo masz 0,01 % szansy że to nie będzie żaden rl of Pephy , albo Foziva.

4 better OBSIDIA - _/ HAIL ET _/
stary 02-02-2007, 16:09   #2666
Ptak~
Użytkownik Forum

Ptak~'s Avatar

Domyślny

tak wiem, na 98 levelu, w "duelu" z yunichim o ile sie nie myle. ale jak ET wygra, jesli ET wygra, to tez nie bedzie tak hop siup teraz jest fajnie bo rzadza polacy. i mOreg zgadzam sie z Toba po czesci spojrzcie sobie na taka furore, tam jak jest wojna, to zrobili super-ziom-mp3-nagranie-pro-rap-o-przeciwniku-bo-sux-i-nie-som-ganksta. mysle ze jesli juz by ET wygralo, i tak sie pogryza zaraz polacy z hawkami i reszta, bo hawki beda zabijaly rl pephego i na odwrot.

Ptak~ jest offline  
stary 02-02-2007, 16:15   #2667
mOreg
Użytkownik Forum

mOreg's Avatar

Profesja: Elder Druid
Poziom: 50+
Domyślny

Ahh.
Gdyby można było wygrać wojnę na forum!
Cóż to za oszczędność by była ;s!
mOreg jest offline  
stary 02-02-2007, 16:45   #2668
Paktos
Użytkownik Forum

Paktos's Avatar

Imię: Paktos
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 46
Poziom mag.: 44
Domyślny

Suv a to nielepiej zeby sie cos dzialo chociaz nudno niebedzie,,, a to porownanie do kyry to ja bym wolal zeby byly 150+ msy chociaz by slyszano o jakichs wyczynach typu questy np poi a tak nic niema ng expi lvl na miecha i nudy na obsidi a jakby byla wojna pol vs pol to chociaz by sie troche disów posluchalo ;P
stary 02-02-2007, 17:22   #2669
Ptak~
Użytkownik Forum

Ptak~'s Avatar

Domyślny

tja, lepiej zeby sobie mentor wysharowal w dziesiec osob 300 lv no nie?

Ptak~ jest offline  
stary 02-02-2007, 17:24   #2670
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Hail Et _/

" The SAINST are coming " ?

Ostatnio edytowany przez Fin'er - 02-02-2007 o 17:26.
Fin'er jest offline  
stary 02-02-2007, 18:04   #2671
Nortonus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Imię: Quelis
Profesja: Sorcerer
Poziom: 27
Poziom mag.: 25
Nortonus ma numer GG 628481 Send a message via Skype™ to Nortonus
Domyślny

Swoją drogą radze wyłączyć wyświetlanie obrazków na forum(o ile już nie zostało wyłączone), bo ostatnio syf powraca ;P Stąd pewnie tyle ludzi zostało shakowanych.

Ostatnio edytowany przez Nortonus - 02-02-2007 o 18:06.
Nortonus jest offline  
stary 02-02-2007, 20:19   #2672
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Początkujący
Imię: Dodi Brae
Profesja: Knight
Gildia: Rambo Style
Domyślny

Co radza HAKEROWI : na http://owntibia.com/forum/

Najwazniejsze - zyskac zaufanie ofiary i podeslac mu cokolwiek zawierajace keylogera.

1- Pierwsza taktyka to podmienienie plików.
Zakładasz nowy temat np. "[7.6][Serwer] Mój OTS, Dodajesz czystego OTSa (bez keyloggera) i opisujesz go pisząc, że jest wspaniały, że się nad nim męczyłeś 3 miesiące itd. Teraz co musisz zrobić to czekać, aż wszyscy podejrzliwi kolesie zeskanują twojego OTSa i napiszą komentarze, że OTS jest 'czysty'. Wtedy masz bojowe zadanie- musisz podmienić linki które znajdują się w Twoim temacie z OTSem.

2- Sposób z p2p czyli programami takimi jak BearShare, Kazza, Emule.
Robisz twojemu keyloggerowi ikonkę pliku tekstowego następnie zmieniasz nazwę na tibia. Umieszczasz go w 'udostępnionym folderze' w programach p2p czyli wyżej wymienionych. Początkujący hackerzy wreszcie wpadają na pomysł, że ktoś może nieświadomie udostępnił passy. Wpisują w wyszukiwarce "tibia", "passy", "tibia password" itp. trafiają na nasz plik, który wygląda jak tekstowy (a przecież w txt nie ma keyloggerów!) no i uruchamiają Keylogera

3- Bindery (lacza 2 rozne pliki - np exe z keylogerem )
binderem możemy zamaskować naszego trojana.
Niestety można pliki zapisać tylko i wyłącznie w takich formatach:
-BAT
-EXE
-PIF
-SCR
w przeciwnym wypadku pliki wykonywalne ***** (w tym nasz keylogger) się nie otworzą.

4. Umieszczamsz keyloggera (np. w postaci OTS, rar) na jednej ze stron do hostowania
. RapidShare.
. Megaupload.
. SendSpace.
. YouSendIt.

5- na dziewczyne
Gadam do niego na gg jako dziewczyna po 10 minutach zazwyczaj chce fotke, ściągam jakąś fotke z neta zaklejam twarz i daje ;p mówi żeby dać z twarzą to pisze że mam 10 fotek i binduje rarem keyloga + jakiś plik ;p i czekam na passy.
albo
hey jestem kasia jestem chora poklikasz?
w koncu w czasie rozmowy pytasz go o fotke zapewne powie ze nie ma ale i zapyta cie oto
wtedy wysylasz mu na maila 1 rl fotke jakiejs dziewczyny i k-lggera zapakowanego w rar.

6- na przyjaciela - identycznie jak na dziewczyne, ale udajesz przyjaciela i podsylasz "przyjacielowi" zainfekowane pliki.

Ciekawskich odsylam do wyzej wymienionej stronki.

Jezeli dowiem sie kto haknal Wiki i okradl moj domek i poznam jego adres to obiecuje mu odwiedziny w domku z moimi real kolegami. Zaznaczam ze sluzylem w desancie i nie jako kucharz. Odwiedze go nie za to ze okradl ale za cynizm i za probe zrorkowania jaj chara. Ja rozumiem okrasc, ale niszczyc rok czyjegos grania to trzeba byc ulomnym moralnie i spolecznie sk*rwysynem.

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 02-02-2007 o 20:36.
Dodi Brae jest offline  
stary 02-02-2007, 20:34   #2673
Nirvy
Użytkownik Forum

Nirvy's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2005
Lokacja: Piła

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Thumbs up
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dodi Brae Pokaż post
Co radza HAKEROWI : na http://owntibia.com/forum/

Najwazniejsze - zyskac zaufanie ofiary i podeslac mu cokolwiek zawierajace keylogera.

1- Pierwsza taktyka to podmienienie plików.
Zakładasz nowy temat np. "[7.6][Serwer] Mój OTS, Dodajesz czystego OTSa (bez keyloggera) i opisujesz go pisząc, że jest wspaniały, że się nad nim męczyłeś 3 miesiące itd. Teraz co musisz zrobić to czekać, aż wszyscy podejrzliwi kolesie zeskanują twojego OTSa i napiszą komentarze, że OTS jest 'czysty'. Wtedy masz bojowe zadanie- musisz podmienić linki które znajdują się w Twoim temacie z OTSem.

2- Sposób z p2p czyli programami takimi jak BearShare, Kazza, Emule.
Robisz twojemu keyloggerowi ikonkę pliku tekstowego następnie zmieniasz nazwę na tibia. Umieszczasz go w 'udostępnionym folderze' w programach p2p czyli wyżej wymienionych. Początkujący hackerzy wreszcie wpadają na pomysł, że ktoś może nieświadomie udostępnił passy. Wpisują w wyszukiwarce "tibia", "passy", "tibia password" itp. trafiają na nasz plik, który wygląda jak tekstowy (a przecież w txt nie ma keyloggerów!) no i uruchamiają Keylogera

3- Bindery (lacza 2 rozne pliki - np exe z keylogerem )
binderem możemy zamaskować naszego trojana.
Niestety można pliki zapisać tylko i wyłącznie w takich formatach:
-BAT
-EXE
-PIF
-SCR
w przeciwnym wypadku pliki wykonywalne ***** (w tym nasz keylogger) się nie otworzą.

4. Umieszczamsz keyloggera (np. w postaci OTS, rar) na jednej ze stron do hostowania
. RapidShare.
. Megaupload.
. SendSpace.
. YouSendIt.

5- na dziewczyne
Gadam do niego na gg jako dziewczyna po 10 minutach zazwyczaj chce fotke, ściągam jakąś fotke z neta zaklejam twarz i daje ;p mówi żeby dać z twarzą to pisze że mam 10 fotek i binduje rarem keyloga + jakiś plik ;p i czekam na passy.
albo
hey jestem kasia jestem chora poklikasz?
w koncu w czasie rozmowy pytasz go o fotke zapewne powie ze nie ma ale i zapyta cie oto
wtedy wysylasz mu na maila 1 rl fotke jakiejs dziewczyny i k-lggera zapakowanego w rar.

6- na przyjaciela - identycznie jak na dzieczyna ale udajesz przyjaciela i podsylasz "przyjacielowi" zainfekowane pliki.

Ciekawskich odsylam do wyzej wymienionej stronki.

Jezeli dowiem sie kto haknal Wiki i okradl moj domek to obiecuje mu odwiedziny w domku z moimi real kolegami. Zaznaczam ze sluzylem w desancie i nie jako kucharz.

Rozumiem ,że jestes zły ,że koleżanke haknęli ale np jak haker mieszka 400 km od Ciebie i bys sie o tym dowiedział to chyba nie pojedziesz z powodu gry taki szmat drogi? Nie zrozum mnie zle, bo Cię bardzo szanuje.
Nirvy jest offline  
stary 02-02-2007, 20:43   #2674
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

@Nirvy
Pojade , ale przede wszystkim dlatego ze haker moze byc kims kto sie podaje w grze za "przyjaciela". Taki przyjaciel to sam wiesz. Na takich przyjaciol przydala by sie 3 dniowa wojna albo "noc dlugich nozy" i swiat bylby lzejszy o kilku powiedzmy cwaniakow.

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 02-02-2007 o 20:45.
Dodi Brae jest offline  
stary 02-02-2007, 21:01   #2675
Veer~
Użytkownik Forum

Veer~'s Avatar

Data dołączenia: 28 07 2006

Imię: Memphiz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Domyślny

"Mój kumpel zajomował się kiedyś hackowaniem ludzi, sam sobie robił boty ( dzień po up dacie miał własnego Mc ) itd."

Mmm.. Kwestia zmiany kilku znaków w edytorze hex.

"
On powiedział, że mu wystraczy sam numer gg ofiary - a z tego co widze dużo osób ma tu swoje gg udostępnione Dobremu specowi wystarczy strzępek informacji . Ludzie hackują strony FBI, z tajnymi danymi to nie shackuja jakiegoś zwykłego konta tibii ?"

Oczywiście że gg może być furtką do zhakowania kogoś ale w gg nie ma znanych dziur przez które mógłby to zrobić w sposób nie zauważony. Musi zagadać do danego numer gg i wepchnąć komuś ten shit. Odrobina rozsądku i jest ok.
Myślisz że osoby które włamują się na serwery FBI (chociaż i tak mają nieziemskie zabezpieczenia i konsekwencje tego są poważne) będą się bawić w jakąś Tibie z której i tak nie będą mieć zysku?

Z drugiej strony śmieszą mnie wypowiedzi takich noobow o pcetach (bez obrazy dla ciebie ale to są fakty) którzy mówią "kumpel hakuje i ip ma i już po kompie".
Veer~ jest offline  
stary 02-02-2007, 21:36   #2676
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dodi Brae Pokaż post

Jezeli dowiem sie kto haknal Wiki i okradl moj domek i poznam jego adres to obiecuje mu odwiedziny w domku z moimi real kolegami. Zaznaczam ze sluzylem w desancie i nie jako kucharz. Odwiedze go nie za to ze okradl ale za cynizm i za probe zrorkowania jaj chara. Ja rozumiem okrasc, ale niszczyc rok czyjegos grania to trzeba byc ulomnym moralnie i spolecznie sk*rwysynem.
Piotrek nie mieszaj tibii z rl . Przecież Wikki ( z całym szacunkiem dla mojej kumpeli z którą baaardzo długi okres byłem w Order~) miała "tylko" 60 lvl . Są ludzie którzy tracą o wiele większe lvl. Pozatym - niektórzy przez hakerów mają wyczyszczone konta bankowe, pokasowane ważne dokumenty, zniszczone komputery itd.

Nie wydaje mi się żeby shakowanie 60 lvl było powodem by robić mu z twarzy kubeł na śmieci .

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Veer~ Pokaż post
"Mój kumpel zajomował się kiedyś hackowaniem ludzi, sam sobie robił boty ( dzień po up dacie miał własnego Mc ) itd."

Mmm.. Kwestia zmiany kilku znaków w edytorze hex.

"
On powiedział, że mu wystraczy sam numer gg ofiary - a z tego co widze dużo osób ma tu swoje gg udostępnione Dobremu specowi wystarczy strzępek informacji . Ludzie hackują strony FBI, z tajnymi danymi to nie shackuja jakiegoś zwykłego konta tibii ?"

Oczywiście że gg może być furtką do zhakowania kogoś ale w gg nie ma znanych dziur przez które mógłby to zrobić w sposób nie zauważony. Musi zagadać do danego numer gg i wepchnąć komuś ten shit. Odrobina rozsądku i jest ok.
Myślisz że osoby które włamują się na serwery FBI (chociaż i tak mają nieziemskie zabezpieczenia i konsekwencje tego są poważne) będą się bawić w jakąś Tibie z której i tak nie będą mieć zysku?

Z drugiej strony śmieszą mnie wypowiedzi takich noobow o pcetach (bez obrazy dla ciebie ale to są fakty) którzy mówią "kumpel hakuje i ip ma i już po kompie".
Veer~ po pierwsze przycisk kopiuj nie boli . Nie napisałem tu tego posta żeby się pochwalić że mam takich kumpli. Po prostu przekazuje to co on sam mi mówił ...

A co do tych hackerów FBI - kto wie czy może jakis haker nie wpadł w tibijski nałóg grania podobnie jak my

Tibia jeszcze nie jest najgorszą grą jesli chodzi o hakerów. Np. w MU Online hakerzy normalnie logują się do gry i za pomocą jedengo kliknięcia klawisza zabijają wszystko w okół siebie ( obojętnie jaki jest stosunek lvl ), nie mówiąc już o zbijaniu lvl, nabijaniu pk, czy czyszczeniu konta .

Ostatnio edytowany przez Fin'er - 02-02-2007 o 21:38.
Fin'er jest offline  
stary 02-02-2007, 21:47   #2677
Paktos
Użytkownik Forum

Paktos's Avatar

Imię: Paktos
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 46
Poziom mag.: 44
Domyślny

Ciekawe jak oni sie ucza robic keyloggery?
stary 02-02-2007, 21:57   #2678
Myllion
Guest

Domyślny

Cze, ja sie pochwalic przyszedlem ;s

20:53 You see a magic sword (Atk:48 Def:35).
It weighs 42.00 oz.
It's the Sword of Valor.

kthxbye ;s

stary 02-02-2007, 21:57   #2679
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paktos Pokaż post
Ciekawe jak oni sie ucza robic keyloggery?
Musze Cie zmartwic lub pocieszyc - zaleznie od nastawienia.
keyloger z tej stronki ktora podalem kosztuje 40 zl

cytuje :
Zeby nie bylo niepotrzebnych kolejnych tematow co jest w wersji vip

Cena okołó 20-40 zł
Funkcje:
Powiadomienie na gg , maila i na komurke(sieć plus)
Notatki przy każym numerze gdzie możesz zapisać swiat lvl itp.
Brak reklam.
Niewykrywalność.

added by Wizzard
Wszelkie offerty prosze składać na pw lub [email protected]
Pisz tylko wtedy kiedy jestes zdecydowany na 99%

@ Myllion
Gratuluje, tez taki chce
Dodi Brae jest offline  
stary 02-02-2007, 23:54   #2680
Immortality
Użytkownik forum

Immortality's Avatar

Data dołączenia: 11 04 2006
Lokacja: Gizycko

Domyślny

pf sa tez darmowe k loggery udostepnione dla wszystkich , sa proste w obsludze wystarczy miec troche oleju w glowie -.- z tym ze wcisnac komus takie gowno to jest na prawde sztuka , bo po 1 trzeba uwiezyc w historyjke typu ' cze to ja twoja kolezanka chcesz moze fotke?' a po 2 - dobre akutalizwane anty viry wykryja cholerstwo zazwyczaj ;]
Immortality jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania