Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-05-2007, 19:03   #261
Dzi-dzi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dzi-dzi
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 94
Skille: 87\82
Poziom mag.: 6
Domyślny >.<

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Times Pokaż post
Moje propozycje:

Dla Knighta:

-Nowy czar, zwiększał by podwójnie uderzenie z broni, działał by tylko jedną turę a mane liczyło się 3*lvl czyli 50lvl zużywał by 150 many.

- Zwiększenie częstotliwości ataku z broni (dla knighta) . Teraz sorc walnie z WoI i Visa w 1 turze a knight musi się męczyć.

-Zużywanie się broni. Każda broń może być używana przez np 6h potem trzeba ją naprawić na kowadle. Kowadło znajdowało by się na każdym większym expowisku, w mieście. Mógł by to tylko robić knight. Psucie się broni tyczy się tylko swordów, clubów, axeów. Nie było to zbyt uciążliwe a na pewno zmniejszyło by liczbę afkujących, trenujących knightów.

Dla Palla:

-Nie tak częste łamanie się sperów

-Lżejsza i miej kosztowna amunicja.

-Czar na szczały, bełty, szczały był by bardziej opłacalny. Czyli zamiast 10 arrowsów dawał by na przykład 30. To samo z boltami.

Dla Sorca:

-Nic, teraz jest najlepszą profesją.

Dla Druida:

-Nowy czar, tworzył by pole z energy/pioson/fire fieldów wielkości UE.

Inne:

-Nowe expowiska dla low-lvl na facc arena, dla średnich lvl (40,50) też na facc arena.

-Na non-pvp fire, energy, piosn field trwał by dłużej.

-Nowe miasto dla facców, takie z dp itp.

-Nowe questy (dla wszystkich). Nie typu PoI, banuta tylko coś dla normalnych ludzi.
Grałeś kiedykolwiek rycerzem o poziomie powyżej 80?

"-Nowy czar, zwiększał by podwójnie uderzenie z broni, działał by tylko jedną turę a mane liczyło się 3*lvl czyli 50lvl zużywał by 150 many.

- Zwiększenie częstotliwości ataku z broni (dla knighta) . Teraz sorc walnie z WoI i Visa w 1 turze a knight musi się męczyć.

-Zużywanie się broni. Każda broń może być używana przez np 6h potem trzeba ją naprawić na kowadle. Kowadło znajdowało by się na każdym większym expowisku, w mieście. Mógł by to tylko robić knight. Psucie się broni tyczy się tylko swordów, clubów, axeów. Nie było to zbyt uciążliwe a na pewno zmniejszyło by liczbę afkujących, trenujących knightów."

Moim zdaniem jest to kompletnie nie przydatne. Jest to powód do śmiechu, a przynajmniej będzie.

Czar, który trwa jedną rundę i zwiękrza obrażenia dwukrotnie ma kosztowac 3* lvl? Jest to ZUPEŁNIE nie przydatne. Mam wydać 276 many by zamiast 10 uderzyć 20? Z avengera srednia hitów wynosi 150~~ lecz i zdarzają sie przypadki że nie trafię w smoka, bądz lekko go zranię.

Co do zwiękrzenia częstotliwości ataku mogę się zgodzić, lecz musialaby to być wielka róznica. Sorc\druid udeża z wanda\roda z taką samą prędkościa co rycerz, lecz z visa trochę szybciej.

Co do naprawiania broni, sorc\druid\pall są silnymi profesjami. Mogą używać magii\ atrybutów związanych z profesją, a rycerz? Żeby pójść na smoki i żeby mu się to w miarę zwróciło, musi mieć przynajmniej duży poziom i dobre skille, wiec dodanie mu naprawiania broni co 6h jest nie do zaakceptowania.
Możliwe że rycerz może skillować daleko od PC na bocie, ale łatwo go zabić, GMowie mogą go zbanować. Ograniczmy też łamalnosć spearów itd. żeby po 1 strzale się niszczyły, pallek też moze trenować na bocie z kamykami a sorc\druid może robić runy nielegalnie. Prawda jest taka, że knight i palladyn są najwolniej expiącymi profesjami, z czego palkowi lepiej sie bije potwory, używając magii i dystansu, a knightowi ciężej.

Co do propozycji:

+Knight:
-Zamieniłbym tryb walki, rycerz mogłby dostawać furii i co jakiś czas walić mocniej.
-Dodałbym mu parę czarów offensywnych jak i defensywnych.

LUB
-Zmniejszyłbym opłacalność gry sorcem\druidem (choć jest to mało prawdopodobne)
Dzi-dzi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-05-2007, 09:52   #262
kamil_palek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 01 2007

Gildia: Shadowholics
Świat: Honera
Domyślny

Według mnie cas na 2h to za mało. Mogłoby wystarczyc dla 30lv, ale wbijać na of-a tylko na 2h to nie jest dobry pomysl. Trzeba posiedziec jakieś 3,5 - 4h zeby wbic jakies 90k expa(znaczy jak na mój level). W końcu im masz więksy lv tym potrzebujesz expa, a w 2h to bys na 120lv+ sobie nie poexpił.
kamil_palek jest offline  
stary 25-05-2007, 13:15   #263
Nyksus
Użytkownik Forum

Nyksus's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław

Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
Nyksus ma numer GG 9762142
Domyślny Re:

Coś o kickach/utracie połączenia z internetem:

Wg. mnie powinni zrobić coś takiego, że jak ktoś nagle utraci połączenie z internetem to go teleportuje od razu do świątyni w zameldowanym mieście. Wiem, że jest to raczej nierealne, a szkoda.
stary 25-05-2007, 14:03   #264
LookamZzaRogu
Użytkownik Forum

LookamZzaRogu's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów

Stan: Na Emeryturze
Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
Domyślny

Wg mnie powinni zmniejszyć częstotliwość łamania się spearów, bo teraz skillowanie paladynem jest co najmniej ciężkie. Powinni dodać też coś dla palka (Ostatnio pełno osób prosi mnie, żebym poszedł z nimi na deserta i oferują mi nawet do 2k za pomoc! - tak mało jest paladynów...) i knighta, bo teraz postacie te są trochę 'upośledzone'... Nie będę dawał więcej propozycji, bo i tak CIPy tych pomysłów nie zrealizują. Mam tylko nadzieję, że wymyślą coś, dzięki czemu gra rycerzem i łucznikiem stanie się przyjemniejsza.

PS: Knightem jako tako da się jeszcze normalnie grać, ale paladynem prawie zawsze jest waste i mówiąc szczerze - na chwilę obecną nie opłaca się nim grać.
Pal to b. ciekawa profesja, jednak ma sporo wad...

"A friend in need is a friend indeed."
"A friend in need is a friend indeed."

Mówimy
STOP okaleczaniu polszczyzny!

"Rozum jest nie w wieku, lecz w głowie."
LookamZzaRogu jest offline  
stary 27-05-2007, 19:11   #265
Lord Evad
Użytkownik Forum

Lord Evad's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2006

Świat: boterlandia
Poziom: 100
Skille: 84
Poziom mag.: 7
Domyślny ;]

Najlepiej by było zmienić Palladyna , żeby nie łamały się speary oraz miał jakiś czar ofensywny.
Co do knighta:
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zwiększenie obrażeń...npierścień działający 10 minut i zwiększający skilla o 15/20.
Wypadał by z dragów ;p
Lord Evad jest offline  
stary 27-05-2007, 20:30   #266
Robert Lublin
Użytkownik Forum

Robert Lublin's Avatar

Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: A Jak Myślisz? -.-

Profesja: Royal Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 135
Domyślny

A ja bym chciał free itemz!!! ;o

Btw. po co wy sie tak wysilacie nad wymyślaniem nowych dodatków dla profesji jak i tak one nie będa wprowadzone, dam wam rade jak chcecie zmian w tibi to zaglądajcie na tibie.com i głosujcie w różnych ankitach, narazie nic o profesjach tam nie ma ale zagądać można moze kiedyś będzie, narazie CIPy są zdania ze wszystkie profesje są równe co jest śmieszne...
Robert Lublin jest offline  
stary 27-05-2007, 23:14   #267
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dzi-dzi Pokaż post

-Zużywanie się broni. Każda broń może być używana przez np 6h potem trzeba ją naprawić na kowadle. Kowadło znajdowało by się na każdym większym expowisku, w mieście. Mógł by to tylko robić knight. Psucie się broni tyczy się tylko swordów, clubów, axeów. Nie było to zbyt uciążliwe a na pewno zmniejszyło by liczbę afkujących, trenujących knightów."
taa a ja porostu posedzialbym 30min na jakims tombie, zbieralbym knify z ghouli i po uzbieraniu bp knifow poszeldbym skilowac, jeden sie zuzyje to wkladam w lape nastepny

imho pomysl idiotyczny

to sorcom/druidom powinny sie zuzywac rozgi , przeciez tez z nich bija (wylatuje z nich energia czyli tez jakos powinny sie zuzywac)
Draggy_Slayer jest offline  
stary 28-05-2007, 01:12   #268
owntibia.exe
Zbanowany

Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: Płock

Świat: RL
Domyślny

Ja to bym trochę ulepszył rycerzyka i jego ciosy =)

I parę pomysłów z innej beczki:

-test na IQ w języku angielskim przy rejestracji (przygotować wcześniej jakieś 300-500 testów ^^, żeby za chwilę nie było gotowych odpowiedzi, jeżeli miałby być tylko jeden test),
-IP MC Breaker (z jednego IP może łączyć się z serwerem tylko jedna postać: walić tych z osiedlówek, niech kupią sobie Neo =)),
-nie można wysłać parceli do chara, który jest jeszcze na rooku (koniec z hackami ^^),
-zmiany w protokole co kilka godzin (koniec z botami : ] ),
-powiększenie tych terenów dla PACC zwłaszcza: płacisz kupę hajsu za granie, a masz problemy ze znalezieniem miejsca na exp,
-wywalić z klienta opcje zapisywania passów (owntibia owned ^^).
owntibia.exe jest offline  
stary 28-05-2007, 02:13   #269
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez owntibia***** Pokaż post
Ja to bym trochę ulepszył rycerzyka i jego ciosy =)

I parę pomysłów z innej beczki:

-test na IQ w języku angielskim przy rejestracji (przygotować wcześniej jakieś 300-500 testów ^^, żeby za chwilę nie było gotowych odpowiedzi, jeżeli miałby być tylko jeden test),
-IP MC Breaker (z jednego IP może łączyć się z serwerem tylko jedna postać: walić tych z osiedlówek, niech kupią sobie Neo =)),
-nie można wysłać parceli do chara, który jest jeszcze na rooku (koniec z hackami ^^),
-zmiany w protokole co kilka godzin (koniec z botami : ] ),
-powiększenie tych terenów dla PACC zwłaszcza: płacisz kupę hajsu za granie, a masz problemy ze znalezieniem miejsca na exp,
-wywalić z klienta opcje zapisywania passów (owntibia owned ^^).
Test IQ to byl moj pomysl i nikt nigdy nie opwiedzal go przedemna wiec nie gadaj ze ty to wymysliles.
EDIT: na tym forum*
Salarigoth jest offline  
stary 28-05-2007, 02:22   #270
owntibia.exe
Zbanowany

Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: Płock

Świat: RL
Domyślny

Tak, a mi się chciało przeszukiwać 27 stron w temacie, bo może ktoś poza mną na to wpadł.
Pomyśl chwilę.
owntibia.exe jest offline  
stary 28-05-2007, 11:30   #271
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
Test IQ to byl moj pomysl i nikt nigdy nie opwiedzal go przedemna
idea testu na IQ siega czasow gdy nawet nie planowales jeszcze zakladac konta na forum.

Cytuj:
Wg mnie powinni zmniejszyć częstotliwość łamania się spearów
wg mnie powinni zwiekszyc szybkosc wzrostku skillow palka i jednoczesnie zwiekszyc czestotliwosc lamania sie spirow.

Cytuj:
tak mało jest paladynów...
Po update z wandami nagle przybylo sorcow/ druidow - wniosek: jesli cos nie wymaga inteligencji to zaraz legiony dzieci neostrady to lykaja, jesli wymaga ( a start palkiem jednak myslenia wymaga ) - zaraz przesiadaja sie na latwiejszy wariant.

Palkiem da sie latwo grac, dalo sie latwo grac w czasach gdy bronie miotane wytrzymywaly 10 rzutow i to wcale nie byla apokalipsa.

Cytuj:
Moim zdaniem Druid (oczywiście Pacc) powinien posiadać zdolność Wskrzeszania albo rzucenia czaru, który leczy np. 10 HP na 1 sec. (oczywiście trwałby np. 10 sekund)
Po co, skoro kazda profesja ma leczenie natychmiastowe ? Tak, wiem, w innych grach takie czary sa, ale z zupelnie innych powodow.
stary 30-05-2007, 15:13   #272
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

Przydałaby się coś jakby pauza w grze. Troche denerwujące jest np. kiedy sobie expie a tu ktos puka albo dzwoni telefon...
@DOWn omg chyba aż tak głupi nie jestem żebym nie widział że nie mozna mieć pauzy w grach online... Chodziło mi o jakąś hibernację coś aby twoja postać mogła na chwilke byc bezpieczna. Albo blokadę wylogowania zmniejszyc z minuty do kilkunastu seknud...
I na przyszłość nie pisze się wogóle tylko w ogóle...

Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 30-05-2007 o 16:51.
Goldscorpion jest offline  
stary 30-05-2007, 16:39   #273
nilipiuk1143
Guest

Domyślny

Cytuj:
Przydałaby się pauza w grze. Troche denerwujące jest np. kiedy sobie expie a tu ktos puka albo dzwoni telefon...
hahahah!! uśmielem sie! w grze online pauze? lolu co ty wogle gadasz?

Ostatnio edytowany przez nilipiuk1143 - 30-05-2007 o 16:45.

stary 30-05-2007, 16:55   #274
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

wieksza czestotliwosc uderzania przez knighta i palka blood hitow.

@do gostka co chce pauze :
fajnie... goni cie pk a ty mu cyk pauze albo jak to nazwyales hibernacje i czekasz az se pojdzie... hahha dawno takeigo czegos nie czytalem heheheheh
Andrealfus jest offline  
stary 30-05-2007, 16:59   #275
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

NIe chodziło mi własciwie oto, faktycznie troche głupi pomysł, co do pauzy ale zmniejszenie blokady wylogowania o kilkadziesiąt sekund byłoby zdecydowanym ułatwieniem.
Goldscorpion jest offline  
stary 30-05-2007, 19:52   #276
nilipiuk1143
Guest

Domyślny

@up

Hehe.. to mów od razu zeby zmniejszyli limit 'krzyżyków', bo jak tamten post zobaczylem to malo co z krzesla nie spadlem

stary 30-05-2007, 22:18   #277
Lirdej
Użytkownik Forum

Lirdej's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2006
Lokacja: Tu

Stan: Początkujący
Lirdej ma numer GG 7609154
Domyślny

A ja chciałbym jednego, a mianowicie tego, żeby było widać przedmioty jakie nosimy (choć wtedy by były problemy z outfitami nowymi). Choć i z tym nie widze problemu, bo rzeczy, które aktualnie byśmy nosili byłby jako dodatkowy addon (jak komuś by się nie podobało to zmienia). Myślę również, że powinni coś zrobić w kierunku knighta (nie wiem poprawić skuteczność, jakiś czar robiący food) poprostu go urozmaicić. Palka może bym nie poprawiał, ale bym poprawił częstotliwość wypada broni miotanych (i ich ilość) z potworów, oczywiście o trochę. Sorca i druta zostawiłbym takich jacy są.
stary 01-06-2007, 18:07   #278
dawid000
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 09 2006

Imię: Kalun Ligo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Luminera
Poziom: 44
Poziom mag.: 41
Domyślny

a ja chce zeby 2/3 razy wieksze lvle nie mogly ciebie zabijac
bo patrzcie ledwo wyszedles z maina a odrazu jakis 20-30lvl cie zabija

@offtopic
kto tu #@%#% dal te kreski czerwone?;]
18:56 Mervil Devin [8]: hi
18:56 Liane: Hello Mervil Devin. May I help you?
18:56 Mervil Devin [8]: spear
Cytuj:
15:32 Sartex Pall [20]: na szmaty pisze sie qrwa a na miejsze szmaty kurwa
15:32 Sartex Pall [20]: masz ryj jak pinokio po kontakcie z termitami
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zthralianth Pokaż post
Wiem ze nie powinno sie trenowac na rookgardzie ale ja chce byc inny niz wszyscy normalni ludzie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paciorro Pokaż post
czyli skoro dali darmowy onwtibia to wszystko jest ok????
dawid000 jest offline  
stary 01-06-2007, 18:46   #279
Vadem
Użytkownik Forum

Vadem's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2006

Stan: Zbanowany
Imię: Vademekium
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Menera
Poziom: 150
Poziom mag.: 74
Domyślny

1.Powinni wprowadzić funkcje Exiva "Npc
2. Wprowadzić p bolty/kamienie do sklepów
3. Zrobić tak xd

Punkty ataku broni + 2x skill = Maxymalne obrażenia zadawane przez knight/pall
Minimalne = Skille - 20

4. (teraz fantazja)
Mozliwość kupowania psów/papug w sklepach. <Nie summony>
Nie dało by rade sie ich zabić ani atakowac nimi. Mogłyby np strzec domku x]
stary 01-06-2007, 23:27   #280
nobz
Użytkownik Forum

nobz's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2006

Świat: Askara
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vadem Pokaż post

4. (teraz fantazja)
Mozliwość kupowania psów/papug w sklepach. <Nie summony>
Nie dało by rade sie ich zabić ani atakowac nimi. Mogłyby np strzec domku x]
W jakim sensie strzec domków o.0 ? Przecież nikt ci nie może wejść do domku jak nie ma invita.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania