![]() |
#261 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Amenian Santi
Profesja: Paladin
Gildia: Deth Defiers
Świat: Aldora
Poziom: 16
Skille: 57/44
Poziom mag.: 7
|
![]() No to ja to powiem tak:
Fajnie sie expi, malo kasy, duzo mlva, malo expa: -DC -1 z jednym/dwomaScoutami/archerami Nudno sie expi, szybko sie expi, kasy mało, mlvl normal -Kazordoon and mines on west 4life Normalnie sie expi, mało kasy, ale food na runki: -Venore Swamp Troll Cave -Ab troll mines (z tym ze tam troche fooda brakuje) Na dc mozna tez scouty przyzwac na -2 na ghoulach (tam gdzie ghule skele i ds jeden raz na 2 godziny) Wiecej moze byc expa, loot fajny (mnie tam często life ringi lecą) kasy troszke a scouty koszą ghoula w 2sec.( kombo za7 jeden, strzala za 30 drugi, ablo kombo za 70 jeden chwila a potem strzala za reszte , jeśli jesteśmy z jednym summonem) CyA in Tibia ![]() |
![]() |
|
![]() |
#262 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze
Stan: Niegrający
Świat: Aldora
|
![]() Ja aktualnie expie do 27 lvlu na rotach na darashii i co dalej?
Gdzie moge isc z monkiem? Tomby tylko, ktory? Cyclopolis i guardy zawsze sa pelne wiec o nich mi nie mowcie ![]() I jeszcze jedno ![]() <--- co powinienem robic z tym mlvlem? bo jak juz zrobie ten 27lvl to nie bedzie marnowanie run z powodu malych hitow? ;/ |
![]() |
![]() |
#263 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room
Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
|
![]() chce kupic czar fire shield, czy moge zrobic tak ze zablokuje mi potwora w korytarzu ktore ma tylko 1 pole ?? ( chodzi o cyklopa) i czy moze zuczac czar za potwora aha i jeszcze jedno ile wytrzymuje taki ogien w non-pvp bowiem ze krutko ..., i czy wystarczy ogien ktory nic nie robi ( taki ktory jest juz prawie na wykonczeniu)aby zatrzymac owego ostworka
![]() jak ktos odpowie bede full wdzieczny ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Gildia: --------------
Świat: elysia
Poziom mag.: 5
|
![]() Spoko poradnik ale dodałbym cyce od 11lvi hmm.
|
![]() |
![]() |
#265 |
Guest
|
![]() Ja moge tutaj poradzić:
Level 8-10: nie używać ani nie robić run Level 10: Robić HMM'y i iść na cycki, albo robić ff, iść do carlin do podziemi puscic ff w slima i uciekac po schodach Level 15: Robic hmm'y i SD. (UHy przy druidzie) Level 20: Można iść z blokerem na dragony, przywalać z hmm, od święta sd lub exevo mort hur Level 28: Przyzywać DSa, i iść z nim na dragony, walić głównie z hmm, bo z sd nie nie opłaca. Level 35: Jeżeli mamy blokera, dużo sd i hmm, to możemy iść na GS'y, ale pod warunkiem że mamy minimum 40 maglevel, bo inaczej to strata SD. Level 40: Tutaj najlepiej wykupić PACCa (oczywiśćie przez tibia.pl ;]), i iść z gfb na roty, scaraby i larvy w darashia/ankrahmun. Jeżeli mamy UHy i demon skeletona, to można iść na dragon lordy, byle tylko mieć 42-50 maglevel. Level 50: Jeżeli mamy PACC, to kupić UE, i iść na Hydry (solo), GSy ze strong haste (solo) i behemothy z blokerem, bo to rzuca. Level 60: Minimum 55 maglevel i z blokerem iść na Warlocka, i walić gnojka z UE bardzo często, żeby zabić go jak najszybciej. Level 70: Jeżeli mamy manafluidy i utamo vita, to z 60-70 maglevel i burst arrows można iść na demony solo, a jeżeli chcemy to z blokerem z UE i SD. Level 100: Demony (solo), Warlock (solo). Aha, a'propos burst arrows. Na serverach typu Pandoria czy Saphira trudno znaleźć sorca z burst arrows, bo każdy ma za mały maglevel. Ja tam chodze bez blokera na demony WYLACZNIE z burst arrows, i wale 50-200. Jeżeli nie ma zagrożenia, to znaczy jestem od niego w miare daleko to moge walnąć z SD, bo przy 67 maglevelu wali sie około 700-800. Przy niższych maglevelach najlepiej demony i inne szajstwo walić z SD. Koleżanka na 29 maglevelu z burst arrowsów wali do Orc Berserkera 20-30. |
![]() |
#266 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
ps: Jeśli Ty jesteś graczem o nicku Thaldus, to Eternal,Cachero i Bubble właśnie siedzą obok mnie i razem się z Ciebie nieźle wyśmiewamy. Ostatnio edytowany przez Berials - 01-11-2005 o 18:02. |
||||||||
![]() |
![]() |
#267 |
Guest
|
![]() proponuje na mainie isc napoczatek na byery ale gdy ma sie dobry ekwipunek to odrazu na trole.Uwaga na mino maga bo najczesciej jest w poblizu troli!!POtem mozna isc na byery dalsza czesc gdy mi powiecie na gg muj numer 7737240
|
![]() |
#268 |
Guest
|
![]() gdy mi powiecie na gg muj numer 7737240
|
![]() |
#269 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() re: UP
1. Na Beary się nie opłaca chodzić bo nie ma respu na tyle dobrego by na nich opłacalnie expować. 2. Na Trolle można iść odrazu, dobrze jedynie zakupić broń typu Scimatar czy Morning Star. 3. Posty się edytuje. Cytuj:
re: down A może uzasadnisz Swoją odpowiedź? (Cuda się podobno zdarzają...) Ostatnio edytowany przez Berials - 03-11-2005 o 14:15. |
|
![]() |
![]() |
#270 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 11 2005
|
![]() to jest glupie
|
![]() |
![]() |
#271 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 11 2005
|
![]() to jest bardzo bardzo nardzo
glupie |
![]() |
![]() |
#272 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 10 2005
Lokacja: Piła
Imię: Destrukszyn
Profesja: Sorcerer
Świat: Selena
Poziom: 19
Poziom mag.: 28
|
![]() Masz racje, ale tylko po czesci
A mianowicie: GS: z 36 drutem i ja z malymi problemami z sd (ja 19 sorek) Drag: Solo z sd (jak bede mial +28lvl [chyba] to 2x summon Ds i jade na otwarty teren Guard: moce gowno, ale z tym samym drutem jechalismy po 3 na raz c(: Sa tez inne mocne (niby) potwory m.in.: Ds- moce jak szlak, ale jak dosatl z 2 sd i dobilem hmm to .. nara ziomek ![]() Niedlugo ide na kolejnego draga solo ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2005
Imię: Wkurzona Mola
Profesja: Druid
Świat: Celesta
Poziom: 18
Poziom mag.: 17
|
![]() Mam pytanko jaki mlvl powinien miec 15 lvl druid
Z góry thx za odpowiedzi ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Guest
|
![]() Jabym tam poprosił jakie najlepsze są czary dla 4mlvl 10 lvl (czyli dla mnie)
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 11 2005
Lokacja: Na drzewie
Stan: Początkujący
Imię: Genewa Brzoskwinia
Profesja: Druid
Świat: Azura
Poziom: 13
Skille: 14/20
Poziom mag.: 11
|
![]() Gdzie są te gobliny ? Tylko najlepiej bez innych potworow jakichś mocnych bo mnie wykończą!!!!!!
(To mój pierwszy post) |
![]() |
![]() |
#276 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: saturn
Stan: Początkujący
Imię: sua mea
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dark Purples Faster Turtles
Świat: arcania
Poziom: 188
Skille: 21/27
Poziom mag.: 79
![]() |
![]() ten poradnik jest conajmniej....
zalosny
======================================== Nadciaga wojna.Widze ja.Plomien przetaczajacy sie nad ziemia.Ciala na ulicach.Miasta obrocone w pyl.Odwet. F.E.A.R ep ======================================== Ludzie tworza potwory.A potwory maja w naturze niszczyc swych tworcow |
![]() |
![]() |
#277 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Podziwiam ludzi bijacych szajs ponizej behemota z sd... Skad wy na to kase bierzecie ?
@poradnik Yanexa - tragedia. Naprawde szkoda sie meczyc i wytykac bledy..
#278 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Piła
Stan: Tutor
Imię: Platonikus
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 83
Poziom mag.: 64
|
![]() Cytuj:
Nie szkoda ci sd na behemoty? Na nei najlepie explo jesli sie gra na odpowiednim swiece xD.
![]() |
![]() |
#279 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: Mielec
Imię: Azazel Mielec
Profesja: Knight
Gildia: nie ma i nie będzie
Świat: Calmera
Poziom: 40
Skille: 70/69
Poziom mag.: 5
|
![]() lolq ! tylko szkoda śmiecić forum jak jakiś noobek się nie zna no to wiecie ;/
________________________ a ja mam 12 druta mlev 29 ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 12 2005
Lokacja: Narol
Stan: Tutor
|
![]() Bardzo dobrze sformuowany poradnik...osoby które będą grały tymi klasami na pewno to im pomoże
![]() |
![]() |