Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-07-2006, 12:51   #261
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez [email protected]
Matek ty umiesz tylko krzyczeć przeklinać i wyzywać wszystkich od nazistów nawet książki i do tego nie masz racji!!!. Zanim coś napiszesz zastanów się nad tym dwa razy.
Nah, wyzywam tylko skrajnych prawicowcow. Czy mam racje, nie mnie to oceniac.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-07-2006, 13:06   #262
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez [email protected]
Matek ty umiesz tylko krzyczeć przeklinać i wyzywać wszystkich od nazistów nawet książki i do tego nie masz racji!!!. Zanim coś napiszesz zastanów się nad tym dwa razy.

Cywilizacja żydowska t. II - Nabytki golusa wśród chrześcijan - Autor: Feliks Koneczny - Przedstawię fakty o autorze które obalają twoją wypowiedź.

Feliks Karol Koneczny - urodzony 1 listopada 1862 roku w Krakowie. Wybuch II wojny światowej zastał go w Krakowie. W 1942 roku władze niemieckie rekwirują część jego domu, w tym pracownię, zostawiając właścicielowi z rodziną jeden pokój (decyzja ta została utrzymana przez władze komunistyczne). W lipcu 1943 r. aresztowany zostaje jego młodszy syn Stanisław, adwokat w Katowicach (zostaje stracony w październiku 1944 r. w Brandenburgu). W sierpniu 1944 r., w czasie powstania warszawskiego zabity zostaje wraz ze swą żoną starszy syn Czesław, sędzia Sądu Najwyższego. Pomimo tych trudności i tragedii, Koneczny bierze czynny udział w naukowym i politycznym życiu polskiego podziemia .

Biografie Feliksa Konecznego znajdziecie na stronię :

http://koneczny.prv.pl/
Za to ty, chodzący geniuszu, potrafisz tylko wklejać linki bądź cytaty z tych stron.

BTW. czego dowodzi ten tekst o Koniecznym?
stary 04-07-2006, 13:06   #263
Yassek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Nah, wyzywam tylko skrajnych prawicowcow. Czy mam racje, nie mnie to oceniac.
Nie masz. Gówn0 wiesz o historii, a udajesz jakiegoś pieprz0nego profesora. Co z tego, że masz coś do prawicowców - trochę obiektywiznu chłopcze.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Co ja poradze na to, ze na bucow mowiacych, ze nacjonalizm nie ma nic a nic wspolnego z nazizme mam alergie? Co ja na to poradze, ze wszyscy moi kumple skrajnych prawicowcow wysmiewali? I gdzie ja tam kozacze: mowiac, ze to scierwo? Bo to prawda: akurat ta ksiazke, ktoram przytoczylem czytalem, wiec co? Wyrazenie opini;]

Skrajni prawicowcy jak nacjonalisci, nazisci itp itd zawsze beda dla mnie zerami i glabami.
A ja mam alergie na to poczucie Twoje własnej wyższości, jakże podobne do faszystowskich poglądów. Racja nadludzi i podludzi, jak mniemam.
Cytuj:
A dodam jeszcze od siebie, ze nalezy im sie szacunek bo wprowadzili
wiele rzeczy do naszej kultury i wiedzy Albert Einstein chociazby.
Ja Ci powiem tyle, że Einstein nie był wybitny. Małżeństwo Rosenbergów ownowało go z każdej strony. Niestety Einsteinowi udała się jedna teoria przez co jest bardziej znany od tych fizyków atomowych (chociaż podczas wojny pracowali w jednej drużynie podczas konstrukcji bomb atomowych).

//edit
I co ma kvrwa Einstein do kultury?

Ostatnio edytowany przez Yassek - 04-07-2006 o 13:07.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 13:14   #264
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yassek
Nie masz. Gówn0 wiesz o historii, a udajesz jakiegoś pieprz0nego profesora. Co z tego, że masz coś do prawicowców - trochę obiektywiznu chłopcze.
O historii wiem wystarczajaco duzo, zeby wiedziec, ze ktokolwiek jest zwolennikiem nacjonalizmu jest w 95% debilem. Wystarczy poczytac biografie Hitlera, zeb dowiedziec sie, ze on byl na poczatku swojej "kariery" nacjonalista/ Wystarczy poczytac historie Niemiec po I wojnie swiatowej i zobaczyc co NACJONALISTYCZNE nastroje zrobily z tamtym swiatem. To wlasnie nacjonalisci uchwalili ustawy o "krwi niemieckiej";] Wiec do mojej wiedzy sie nie czepiaj.

A pozatym: wystarczy zobaczyc jakie juz tu padly pomysly "nacjonalistow"

Cytuj:
trochę obiektywiznu chłopcze.
Po pierwsze: obiektywizm nie istnieje IMO. Po drugie: do wlasnego zdania nie potrzebny mi obiektywizm. Po trzecie: Anglia, Francja i reszta krajow byly obiektywne, kiedy nacjonalistyncze (jeszcze) Niemcy sie zbroily...

Cytuj:
A ja mam alergie na to poczucie Twoje własnej wyższości, jakże podobne do faszystowskich poglądów. Racja nadludzi i podludzi, jak mniemam.
Milo mi, ze masz mnie za kogos lepszego od siebie. Ja na szczescie uwazam sie za normalnego czlowieka, ktory ma prawo krytykowac debilizmy wypowiadane na temat nacjonalizmu w tym topicu.
Jak mam reagowac spokojnie, kiedy koles mowi, ze nacjonalizm nie ma niczego wspolnego z nazizmem, faszyzmem itp, itd a historia dowodzi, ze jest odwrotnie? Poczytajcie o Niemczech troszeczke, a potem sprawdz jaki ze mnie profesor.

Cytuj:
Ja Ci powiem tyle, że Einstein nie był wybitny. Małżeństwo Rosenbergów ownowało go z każdej strony. Niestety Einsteinowi udała się jedna teoria przez co jest bardziej znany od tych fizyków atomowych (chociaż podczas wojny pracowali w jednej drużynie podczas konstrukcji bomb atomowych).
HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHHA

* Matek sika z radosci.

hahahahahahahahah

ale radocha. Zes porownal... muahahaha.... sory, wymieklem.

Einstein wcale, ale to WCALE nie byl genialny... totalny przecietniak. Najwazniejsza teorie XX wieku przeciez wymysla sie na poczekaniu...

edit: a pozatym: albo nacjonalizm, albo patriotyzm. Te dwie postawy nie moga koegzystowac, bo mowia o czyms innym. Podobnym, ale innym.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 04-07-2006 o 13:25.
stary 04-07-2006, 13:14   #265
Xawieri
Użytkownik Forum

Xawieri's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2004
Lokacja: Śląsk

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Almost
Świat: Nerana
Poziom: 64
Skille: 14/23
Poziom mag.: 57
Xawieri ma numer GG 3009795
Domyślny

265 post w tym temacie

Cytuj:
I co ma kvrwa Einstein do kultury?
Może był kulturalny?
Albo był kulturystą? :>

Moje stare chary
Ukryty tekst:

Xawieri - 20 ed - Isara - Retired
Selvid - 55 ek - Elysia - Deleted
Ascremer - 59 rp - Arcania - Sold
Blackwik - 101 ek - Hiberna - Deleted
Mertorinan Arekira - 35 Ek - Arcania - Retired
And More~

Ostatnio edytowany przez Xawieri - 04-07-2006 o 13:15.
Xawieri jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 13:40   #266
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yassek
Ale to się liczy, najwyraźniej wyczyny państwa Rosenbergów nie były aż tak ważne, że nie zasłyneli w historii nauki. A co ma do tej całej gadki Einstein? Był Żydem żyjącym w niemczech.

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 04-07-2006 o 16:23.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 15:35   #267
Hydro
Użytkownik Forum

Hydro's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: rock
Świat: Arcania
Poziom: 26
Skille: po co?
Poziom mag.: 25
Domyślny

musze sie chyba inaczej wyrazac bo czesc mnie nie rozumie einstein wrpowadzil do wiedzy teorie wzglednosci i powiedzmy sobie szczerze wynalazl bombe atomowa.Rosenbergowie przekazali plany konstrukcji tejze bomby sowietom wiec raczej to nic innego niz szpiegostwo zreszta mam filmik o tym jak ich sadzili

Yassek chodzilo ci rowniez o Fermmiego ktory uciekl z wloch?Oppenheimer,Rabi

Ostatnio edytowany przez Hydro - 04-07-2006 o 15:43.
Hydro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 16:19   #268
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@zajac:
Może byś w końcu zostawił w spokoju te swoje "źródła wiedzy" i sam ruszył łbem? SAM się zastanowił nad tym co piszesz? Bo jak na razie to rzucasz na prawo i lewo linkami i cytatami. Zaczyna mi się wydawać, że po prostu w "sprytny" sposób reklamujesz inne strony... ;p
stary 04-07-2006, 18:15   #269
Dez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2006

Domyślny

Cytuj:
O historii wiem wystarczajaco duzo, zeby wiedziec, ze ktokolwiek jest zwolennikiem nacjonalizmu jest w 95% debilem. Wystarczy poczytac biografie Hitlera, zeb dowiedziec sie, ze on byl na poczatku swojej "kariery" nacjonalista/ Wystarczy poczytac historie Niemiec po I wojnie swiatowej i zobaczyc co NACJONALISTYCZNE nastroje zrobily z tamtym swiatem. To wlasnie nacjonalisci uchwalili ustawy o "krwi niemieckiej";]
Dajesz Hitlera jako przykład Nacjonalizmu i mowisz ze to sie tyczy kazdego.No fajnie, moge ci wyszukac jakiegos Żyda ktory byl maniakalnym morderca i juz mam niezbity dowod ze Żydzi to "ścierwo"?
Ta, Hitler byl na poczatku nacjonalista ale caly rasizm psychoza w kwestii aryjczykow itd., wymyslil potem juz jako nazista. Sam nacjonalizm jako taki nie musi wcale wiazac sie z nienawiscia do kogokolwiek.Nacjonalizm to po prostu uwielbienie dla wlasnego narodu, co w tym zlego?
a to ze jakis nacjonalista przy okazji nie bedzie lubil zydow czy czarnych nie ma zadnego znaczenia.

2 sprawa, ma ktos zdjecia jak ktos z MW bije gejow w wwie/krakowie? (nie pamietam dokladnie ale chyba sie tu zajac wypierales ze tam byliscie?)
Dez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 18:20   #270
Hydro
Użytkownik Forum

Hydro's Avatar

Domyślny

dez co ty za przeproszeniem chrza*isz ?miedzy patriotyzem,a nacjonalizmem jest granica i nacjonalizm to uwielbienie tak panstwa, ze nie chce sie nikogo tam dopuscic bo jeden jest "gorszy" od mieszkajacych tam
stary 04-07-2006, 18:53   #271
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dez
Dajesz Hitlera jako przykład Nacjonalizmu i mowisz ze to sie tyczy kazdego.
A druga czesc zdania o spoleczenstwie niemieckim krasnoludki zjadly? Czytaj... ze zrozumieniem

Cytuj:
Ta, Hitler byl na poczatku nacjonalista ale caly rasizm psychoza w kwestii aryjczykow itd., wymyslil potem juz jako nazista. Sam nacjonalizm jako taki nie musi wcale wiazac sie z nienawiscia do kogokolwiek.Nacjonalizm to po prostu uwielbienie dla wlasnego narodu, co w tym zlego?
Juz tlumacze, ale pewinie ciezko to bedzie pojac. Hitler NIE wymyslil ani nietolerancji dla ZYDOW, ani nietolerancji dla OBCOKRAJOWCOW, ani tego, ze rasa aryjska powinna byc dominujaca. To wszystko bylo juz przed nim - spowodowane czy? NACJONALIZMEM. Naprawde proponuje przeczytac biografie hitlera.

Cytuj:
a to ze jakis nacjonalista przy okazji nie bedzie lubil zydow czy czarnych nie ma zadnego znaczenia.
Chwala tym nacjonalistom, ktorzy lubia zydow i czarnych. Szkoda tylko, ze to nieliczny odsetek.

Moj jogger
stary 04-07-2006, 19:22   #272
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
[...]

2 sprawa, ma ktos zdjecia jak ktos z MW bije gejow w wwie/krakowie? (nie pamietam dokladnie ale chyba sie tu zajac wypierales ze tam byliscie?)
Własnie o to się rozchodzi, że 75%.. 85% nacjonalistów "nie lubi" Żydów i czarnych...
Cytuj:
Nacjonalizm to po prostu uwielbienie dla wlasnego narodu, co w tym zlego?
To, że to uwielbienie wiąrze się z poniżaniem innych narodów, uznawaniem ich "za niegodnych przebywania w Polsce..." -.-''

stary 04-07-2006, 20:55   #273
Dez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2006

Domyślny

Nie. Nacjonalista toleruje inne narody, poprostu wywyzsza swoj. Co do Niemców- zgoze sie ich nienawisc wyszla od nacjonalizmu. chodzi mi o to ze oni poszli dalej. Nacjonalizm jest blisko szowinizmu ok ale nim nie jest. Nacjonalizm nie poniza innych. jak nacjonalista zaczyna dyskryminowac inne narody juz przestaje nim byc(a wkazdym razie lami juz jego zasady). dlatego tez gadanie ze 80% nacjonalistow to rasisci to bzdury.
Dez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 21:19   #274
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie. Nacjonalista toleruje inne narody, poprostu wywyzsza swoj. Co do Niemców- zgoze sie ich nienawisc wyszla od nacjonalizmu. chodzi mi o to ze oni poszli dalej. Nacjonalizm jest blisko szowinizmu ok ale nim nie jest. Nacjonalizm nie poniza innych. jak nacjonalista zaczyna dyskryminowac inne narody juz przestaje nim byc(a wkazdym razie lami juz jego zasady). dlatego tez gadanie ze 80% nacjonalistow to rasisci to bzdury.
To moze powrocmy do komunizmu, co? Tez szczytne idee i tez w przeszlosci sie nie udalo.

Let it be...

Moj jogger
stary 04-07-2006, 22:02   #275
Protar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 04 2006

Domyślny

Nacjonalizm nie jest zly? No wiec ta wielka milosc do swojego narodu powoduje nienawisc wzgledem innych. dam wam przyklad: alkohol sam w sobie nie jest zly, ale niektorzy ludzie po jego spozyciu staja sie debilami(jakis tam procent) i np siadaja za kierownica i nawet nie zauwazaja gdy skosza dzieci i babcie niczym chwasty. Dalej. Narkotyki same w sobie tez nie sa zle jednak gdy ktos sie nacpa lub jest na glodzie moze zrobic wszystko(skoczyc z dachu, zabic itd.). Nacjonalizm nie jest skutkiem nacjonalizm jest PRZYCZYNA!!! i dlatego jest zly.

@up
"Chcialem dobrze"-Adolf Hitler
Protar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-07-2006, 22:43   #276
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie. Nacjonalista toleruje inne narody, poprostu wywyzsza swoj. [...]
Szklanka jest w połowie pusta? W połowie pełna?
Skoro jeden narud się wywyższa, to pozostałe musi poniżać, takie jest podstawowe prawo natury, więc nie mów mi, że nacjonalista będzie tak samo raktował Żyda/Murzyna jak i Polaka skoro Polaka będzie wywyższac...

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 04-07-2006 o 22:45.
stary 04-07-2006, 22:52   #277
Hydro
Użytkownik Forum

Hydro's Avatar

Domyślny

to co up wiec Dez jak nie wiesz o co chodzi- nie pisz bo inteligencja to ty nie zablysles
stary 05-07-2006, 13:04   #278
[email protected]
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 07 2005

Domyślny

Pierwszy raz spotkałem się z takim konkursem.

Ten link znalazłem na stronie

http://www.nacjonalista.org/
zajac465@o2.pl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2006, 15:01   #279
Hydro
Użytkownik Forum

Hydro's Avatar

Domyślny

up@ to bylo na waszej stronie i nie bylo zadnego takiego konkursu wiec nie zamulaj forum i przy okazji Tusk by zrobil wiecej niz kaczynski
stary 05-07-2006, 15:10   #280
[email protected]
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hydro
up@ to bylo na waszej stronie i nie bylo zadnego takiego konkursu wiec nie zamulaj forum i przy okazji Tusk by zrobil wiecej niz kaczynski
Ten portal to nie nasza strona.

Nasza strona Młodzieży Wszechpolskiej to ta.

www.mw.org.pl

Ostatnio edytowany przez [email protected] - 05-07-2006 o 15:11.
zajac465@o2.pl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania