Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-10-2006, 18:19   #261
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

@up: tyle, że poseł sam nie był bez winy i zachowywał się gorzej niż oni... to prawda, Mrozowski dał się ponieść ale gorszym ignorantem to chyba tylko Wierzejski z LPRu jest...

Co do polskich eskapad do UK, to Dark ma rację, smiać mi się chciało, jak oglądałem Bitwę o Anglię i 3 byłych górników którzy tam pojechali, dosłownie żal.pl! Zero języka, mamy to gdzieś, jedziemy... jezuuu....

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 04-10-2006 o 18:21.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-10-2006, 18:24   #262
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Wyjechać za pracą do Anglii nie znając angielskiego moim skromnym zdaniem nie jest przejawem wybitnej inteligencji.
Zgadzam się ^.- Szczerze, to nigdy nie podejrzewałem tych ludzi o zbyt wielką inteligencję

Tylko że właśnie wyjeżdża całe mnóstwo takich ludzi, nei znających angielskiego i liczących na łut szczęścia.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gewof
Bylo to w te wakacje. Wyjechalem 26 maja. Prace znalazlem po 2 dniach, szukajac samemu, w wesolym miasteczku. Nie spotkalem zadengo polaka, ktory narzekal by na zarobki. Mysle, ze ta Twoja sopra grupka znajomych, musiala albo 1) byc spora grupka nieudacznikow lub 2) pojechali w srodku sezonu kiedy nie ma za duzo wolnych miejsc pracy, co zreszta jest oczywiste.
Nie tyle nieudacznicy, co po prostu nie znali języka. Sam uważam taki wyjazd bez znajomości języka za zwykłą głupotę, ale tak jak wyżej napisałem - wyjeżdza mnóstwo ludzi nie znających jezyka, bo w Polsce nie mogą nic znaleźć i liczą, że coś im sie w Anglii trafi.

No, ale chyba odchodzimy tu od tematu :> Praca i warunki życia w Anglii - zależy to w dużej mierze od znajomości języka, a także szczęścia. Chodziło mi głównie o to, że tak czy tak robimy na rzecz innego państwa.
stary 04-10-2006, 18:39   #263
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer Pokaż post
No, ale chyba odchodzimy tu od tematu :> Praca i warunki życia w Anglii - zależy to w dużej mierze od znajomości języka, a także szczęścia. Chodziło mi głównie o to, że tak czy tak robimy na rzecz innego państwa.
Ale jesli te inne panstwo daje nam dobry poziom zycia to czemu nie? Czemu mamy placic na kraj, w ktorym nie ma wiekszych perspektyw, w ktorym wladza ciagle sie kloci zamiast naprawiac kraj? Czy na tym ma polegac patriotyzm?
stary 04-10-2006, 18:40   #264
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Chamstem było to co odstawiali Sekielski i Mrozowski. Zaprosili go po co? Żeby go poniżyć, wyśmiać, nie dać mu dojść do głosu. Nie mówie że kurski gadał "mondrze" ale dobrze i, powiedział, że to szczyt chamstwa bo na takie coś to może sobie pozwolić Majewski czy Wojewódzki ale nie "poważni redaktorzy"
Zauważyliście, że do tego z PO nawet nie szczeknęli?
O rly ? Według mnie to wyglądąło "troszkę" inaczej, to Kurski momentami nie dawał dojść im do głosu, taki przykład - Kurski nawijał o spisku że szefowie PO zaraz po programie gdzie pokazano taśmy byli w sejmie pod krawatem itd. gdy chcieli mu powiedzieć jak to naprawdę było dalej ciągnął ten stek głupot. Morozowski i Sekielski nie musieli go poniżać bo sam się poniżył swoim gadaniem, a wyśmiać poprostu nie sposób nie było ;d

@Ghost Jak widać Kurski ma talent do prowokowania, bo jednak dziennikarz powinien się powstrzymać od kłótni jednak jak widac przy takim idocie się nie da ;P Aha i Sekielski raczej spokojnie sie zachowywał, uspokajał Morozowskiego momentami.

Ostatnio edytowany przez Angel of Death - 04-10-2006 o 18:52.
Angel of Death jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 18:45   #265
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

@Angel_Of_Death
Ale tam doszło do zwykłej, regularnej kłótni - z głupcami nie należy dyskutować, bo sprowadzą oponenta do swojego poziomu. IMHO lepiej i zwyczajnie kulturalniej by było, gdyby Morozowski i Sekielski pozwolili Kurskiemu skończyć swoje pieprzenie i po prostu ośmieszyć tego błazna przed kamerami paroma zdaniami wyjaśnienia, a nie wdawać się z nim w pyskówkę. Bo tak, to po prostu doszło do powtórki z Sejmu RP i słynnego już "panie pośle, pan mi nie pozwala dokończyć mojej wypowiedzi".

Chociaż w jakimś stopniu rozumiem irytację obydwu panów, bo Kurski to nie jest człowiek stworzony do jakiejkolwiek rozmowy - kawał soczystego chama i buca nie przejawia większych zdolności intelektualnych od worka kartofli.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark_Sven
Zauważyliście, że do tego z PO nawet nie szczeknęli?
Ale za co mieli naskoczyć? Poza tym, akurat wypytywali stale Komorowskiego o Tuska i wymagali od niego przez pewien czas, by wyjaśnił, gdzie jest prezes PO.

Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 04-10-2006 o 18:48.
Ghost Nieudany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 19:07   #266
Vandoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 03 2006

Domyślny

Cytuj:

Hmmm? Anglia. Duzo sie zarabia, i tez duzo placi. Np, moj wujek placi za mieszkanie 1025 funtow miesiecznie ! A to mieszkanie 3 pokojowe bodajze.
Vandoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 19:42   #267
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vandoz Pokaż post
Hmmm? Anglia. Duzo sie zarabia, i tez duzo placi. Np, moj wujek placi za mieszkanie 1025 funtow miesiecznie ! A to mieszkanie 3 pokojowe bodajze.
Polacy czesto zamiast oszczedzac musze zyc od pierwszego do pierwszego w GB. Znam te spawe z najblizszego otoczenia, bo prawie kazdy ma znajomych w angli/irlandi... Ilu juz waszych wujkow/cioc/kolegow/sasiadow wrocilo, bo braklo kasy, zle sie czuli, praca sie skonczyla?
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 20:05   #268
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Ale jesli te inne panstwo daje nam dobry poziom zycia to czemu nie? Czemu mamy placic na kraj, w ktorym nie ma wiekszych perspektyw, w ktorym wladza ciagle sie kloci zamiast naprawiac kraj? Czy na tym ma polegac patriotyzm?
Kiedy ja nie mówie, żeby tam nie wyjeżdżać ;P

Wcześniej była mowa o prywatyzacji itd. w wyniku czego będziemy pracować na rząd innego państwa. Napisałem to wszystko po to, żeby wyjaśnić, ze nie ma różnicy, bo i tak to robimy ;P
stary 04-10-2006, 20:22   #269
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stożek Pokaż post
Polacy czesto zamiast oszczedzac musze zyc od pierwszego do pierwszego w GB. Znam te spawe z najblizszego otoczenia, bo prawie kazdy ma znajomych w angli/irlandi... Ilu juz waszych wujkow/cioc/kolegow/sasiadow wrocilo, bo braklo kasy, zle sie czuli, praca sie skonczyla?
Przeciez nikt nie kaze wyjezdzac - zawsze jest ryzyko. A z osob ktore znam jeszcze nikt nie narzekal na zycie w UK, aczkolwiek nie mowie, ze jest tam raj, trzeba na swoje zapracowac ;].

@Caer
Male nieporozumienie
stary 04-10-2006, 20:27   #270
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Czy ja powiedziałem, że kurski zrobił dobrze? Jakoś ten z uLISaną fryzurą nie rzuca się jak pojebany.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 20:38   #271
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Angel of Death Pokaż post
Jak widać Kurski ma talent do prowokowania
Kurski to w 60% woda i w 40% prowokacja, ten czlowiek bez prowokowania i wpychania sie na sile na pierwszy plan nie istnieje ...
stary 04-10-2006, 20:42   #272
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

dysponuje ktos video/linkiem do jakiejs zrzuty z tego programu? Nie mialem jak obejrzec, a chetnie bym sie dowiedzial ocb...
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2006, 21:46   #273
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Ja jak tak oglądałem ten program, to zdawało mi się, że Morozowski udaje, że się denerwuje, żeby sprowokować Kurskiego właśnie

A co do samego Kurskiego - szkoda słów, idiota jakich mało.
stary 04-10-2006, 21:46   #274
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Tylko że właśnie wyjeżdża całe mnóstwo takich ludzi, nei znających angielskiego i liczących na łut szczęścia.
I dobrze. Ilość kretynów w Polsce się zmniejsza (ależ dziś mam agresywny natrój oO), przez co może w następnych wyborach wygra nieco mniej Populistyczna i Socjalistyczna partia, czyli nie PiS.

I podobnie jak Hum chętnie dowiedziałbym się, o co kommen w tym programie. To znaczy w tym odcinku.
stary 04-10-2006, 22:19   #275
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
I dobrze. Ilość kretynów w Polsce się zmniejsza (ależ dziś mam agresywny natrój oO), przez co może w następnych wyborach wygra nieco mniej Populistyczna i Socjalistyczna partia, czyli nie PiS.

I podobnie jak Hum chętnie dowiedziałbym się, o co kommen w tym programie. To znaczy w tym odcinku.
Co zrobi PIS? Karta Polaka? Mozliwosc glosowania z zagranicy? Oczywiscie.

Szkoda za nie mam czasu na ogladanie TV... bym sie troche rozerwal smiejac sie z tych kretynow rzadzacych nami.
stary 04-10-2006, 22:28   #276
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stożek Pokaż post
Co zrobi PIS? Karta Polaka? Mozliwosc glosowania z zagranicy? Oczywiscie.
jeee, zaglosujemy z daleka na s*****eli przez ktorych wyjechalismy z kraju elo
stary 04-10-2006, 22:34   #277
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
jeee, zaglosujemy z daleka na s*****eli przez ktorych wyjechalismy z kraju elo
Jeste w GB:
Jedyna telewizja jaka odbieram :TVP Polonia,jedyne radio jakie odbiera: Maryja, jedyna partia, ktora obiecuje, ze gdy wroce dostane mozliwosc kupienia jednego z 3mln nowych mieszkan, partia, ktora da mi w kraju nowa praca, bo przeciez wyjechalem przez masonow z SLD. Ach propaganda... (mowie partia a nie rzad, bo Bog jeden wie kto wogole teraz jest w rzadzie a kto w PIS)

Ostatnio edytowany przez Stożek - 04-10-2006 o 22:38.
stary 05-10-2006, 11:52   #278
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fagaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Redeemers
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Nie wiem czemu sie tak czepiacie Kurskiego, przecierz to taki mily i rodzinny facet. Tuskowi nawet dziadka znalazl o ktorym tamten nie mial zielonego pojecia.

A tak na serio to wszyscy wiedza ze to pitbull pisuaru i bylo wiadome ze tak ta rozmowa sie skonczy. Odnoscnie publicznosci, to nawet jak w szczycie swojej popularnosci pis mial 30% poparcia to pozostale 70% go nie popieralo, a jezeli z tych 70% chociaz 20% nie cierpi pisu to w 100 osobowej publicznosci 20 osob jest w stanie wywolac glosny smiech.

Kurski sam zaczal ataowac dziennikarzy i PO zanim ci zdazyli powiedziec "Dobry wieczor panstwu, dzisiaj naszym gosciem bedzie..." A GDZIE JAN MARIA ROKITA?? MIALA BYC KONFRONTACJA!! TCHÓRZ!! pozatym usyszale tam zdanie Sekielskiego "andrzej uspokuj sie!!, nie zachowuj sie jak poseł Kurski" bylo to powiedziane podczas slownej utarczki Mrozowskiego z kurskim wiec mozna bylo tego nie uslyszec.

A co do tego ze "tego wasatego z po sie nie czepiali" to on przyszedl porozmawiac z dziennikarzami a nie bic piane, pokazal pewna klase polityczna (uwazam tak, mimo iz jestem zwolennikiem kompletnie innej opcji politycznej)
Fagaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-10-2006, 14:22   #279
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Już nie będą nasi milusińscy występować w telewizji układu.
http://wiadomosci.onet.pl/1413822,327,1,1,item.html

A jednak, macki sprawiedliwości rozbiją najtwardszy układ.
http://wiadomosci.onet.pl/1413836,327,1,1,item.html

Ostatnio edytowany przez emilok - 05-10-2006 o 14:31.
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania