Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Kyra

Notki

Kyra Wydarzenia ze świata Kyra

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-03-2007, 21:12   #2781
0lik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Heh, a ja mam inne spostrzezenie na ten temat wielu 'polaczków', mianowicie wiekszosc z nich nie umie czegokolwiek powiedziec badz napisac po ang oprocz buy/sell/trade/yes/no/bye/offer? przykre, ale taka prawda, moze to byc rowniez odpowiedz na pytanie dlaczego polaczki na kyrze trzymaja sie razem i stronia od innych narodowosci
0lik jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-03-2007, 21:16   #2782
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 0lik Pokaż post
Heh, a ja mam inne spostrzezenie na ten temat wielu 'polaczków', mianowicie wiekszosc z nich nie umie czegokolwiek powiedziec badz napisac po ang oprocz buy/sell/trade/yes/no/bye/offer? przykre, ale taka prawda, moze to byc rowniez odpowiedz na pytanie dlaczego polaczki na kyrze trzymaja sie razem i stronia od innych narodowosci
Problemow z angielskim nie mam ale w*****a mnie robienie 2 lvlowych charow bo ten ciec ciagle mi je banuje ;<
stary 28-03-2007, 21:37   #2783
Nide Wune
Użytkownik Forum

Nide Wune's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nide Wune
Profesja: Sorcerer
Gildia: LRA
Świat: Kyra
Poziom: 78
Domyślny

Cytuj:
Wszyscy narzekaja na moj angielski a ja gadam na loozie ze swe lol
Nide Wune jest offline  
stary 28-03-2007, 23:23   #2784
Princes
Użytkownik Forum

Princes's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2006
Lokacja: Kraków

Profesja: Elite Knight
Gildia: Way It Was
Poziom: 125
Skille: 96/93
Poziom mag.: 8
Problem

Van Dalan nie mial szans jak kazdy knight w tej wojnie Zostal zablokowany jak sprzedawal kusze, taki mass log - to z filmiku(Tibia.de).
Princes jest offline  
stary 28-03-2007, 23:39   #2785
Jovere'xik
Użytkownik Forum

Jovere'xik's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2007

Domyślny

czyli knajci nie mają po co grać;/
And I'm A God, And This Is What I Bless em' wit
Bitch
Jovere'xik jest offline  
stary 29-03-2007, 00:31   #2786
0lik
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Princes Pokaż post
Van Dalan nie mial szans jak kazdy knight w tej wojnie Zostal zablokowany jak sprzedawal kusze, taki mass log - to z filmiku(Tibia.de).
To nie chodzi o to czy mial, czy nie szanse, ale o to, ze poprostu mowiac krotko pomyslem glupim, idiotycznym i bez sensownym (bez urazy) bylo wybieranie sie na Fibule w celu sprzedania kusz podczas wojny...zeby tam jeszcze jakies pzty byly to rozumiem, ale tak w ciemno i jeszcze o godzinie popludniowej, gdy wiadomo najwiecej ludzi online D:
0lik jest offline  
stary 29-03-2007, 00:50   #2787
Red October
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 09 2005

Domyślny

Cytuj:
A ty umiesz? Przeciez ty nawet po polsku nie potrafisz pisac to co dopiero z mowieniem po angielsku
Red October jest offline  
stary 29-03-2007, 02:30   #2788
Princes
Użytkownik Forum

Princes's Avatar

Domyślny

Olik masz racje, ale wiesz jak sie ma tyle capa to kusi i nie chce sie za bardzo bawić z noob charem. Malutki blad.

Mozna bylo zaniesc, wylogowac, sprzedac innym charem. Ale to juz gadanie po fakcie.

Ostatnio edytowany przez Princes - 29-03-2007 o 02:36.
Princes jest offline  
stary 29-03-2007, 12:48   #2789
Keonek
Użytkownik Forum

Keonek's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2007

Domyślny

Cytuj:
hehe ladnie cie przekabacili ze mowisz "polaczki" nie wydaje ci sie ze ty tez jestes tym "polaczkiem"? chcec nie chcac zawsze sie do za toba bedzie ciaglo... haha z tym angielskim przesadzasz myslisz ze inne narodowosci mowia po angielsku a polacy nie? zalezy od czlowieka nie od narodu... Jeden chce sie uczyc drugi nie
Keonek jest offline  
stary 29-03-2007, 13:16   #2790
ebernardyn
Użytkownik Forum

ebernardyn's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 0lik
...moze to byc rowniez odpowiedz na pytanie dlaczego polaczki na kyrze trzymaja sie razem i stronia od innych narodowosci
To zauważyłeś, ale nie zauważyłeś że Szwedzi też trzymają się razem (oprócz kilku polaków, holendrów i hiszpanów). Powiedz mi, że z każdym szwedem dogadujesz sie po angielsku tak jak z polakiem po polsku to cie wyśmieje. Dogadujesz sie tylko z nielicznymi którzy umieją Angielski. Oto przykład:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 0lik
W dwoch pierwszych przypadkach padlem przez zjebanego neta, a przy trzecim to byla moja pomylka, nie zrozumialem to oco chodzilo Abowi
On źle mówi po angielsku czy ty źle słuchasz? (na Vent).
ebernardyn jest offline  
stary 29-03-2007, 15:42   #2791
0lik
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ebernardyn Pokaż post
To zauważyłeś, ale nie zauważyłeś że Szwedzi też trzymają się razem (oprócz kilku polaków, holendrów i hiszpanów). Powiedz mi, że z każdym szwedem dogadujesz sie po angielsku tak jak z polakiem po polsku to cie wyśmieje. Dogadujesz sie tylko z nielicznymi którzy umieją Angielski. Oto przykład:
On źle mówi po angielsku czy ty źle słuchasz? (na Vent).
Zle slucham, powiedzial zeby zejsc na dol, ale to jeszcze nie wtedy :d.
Apropo mojego angielskiego to wiesz, pozostawia jeszcze wiele do zyczenie, ale umiem na tyle ze potrafie dogadac sie na tibia, msn czy vent Proste ze jezykiem ojczystym jest mi lepiej wladac, bo posluguje sie nim od dziecka i wiecej slow znam w polskim

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keonek Pokaż post
hehe ladnie cie przekabacili ze mowisz "polaczki" nie wydaje ci sie ze ty tez jestes tym "polaczkiem"? chcec nie chcac zawsze sie do za toba bedzie ciaglo... haha z tym angielskim przesadzasz myslisz ze inne narodowosci mowia po angielsku a polacy nie? zalezy od czlowieka nie od narodu... Jeden chce sie uczyc drugi nie
Nie, ja nie jestem "polaczkiem"(lub staram sie nim nie byc [coz nie mi siebie oceniac]), a jezeli ktos mnie za takiego uwaza, to przykro mi z tego powodu. Mowiac "polaczek" nie mam zamiaru obrazac Polakow czy cos w tym typie, bo sa nim jestem i jestem z tego dumny. Okresleniem 'polaczek" skierowane jest do specyficznej grupy cwaniakow, szpanerow i pesudo pvp masterow i innych. Przykladem "polaczka" moze byc Hanas The Vampire, czy Ravin Te'Be.

Co do systemu polskiej edukacji, to uwazam, ze w wiekszosci przecietnych szkół angielskiego poprostu nieda sie nauczyc bez dodatkowych lekcji, korepetycji.
Co wiecej wiele osob grajacych w Tibie opuszcza lekcje, porzuca szkole, edukacje. Coż to przykre, ale dla wielu osob prawdziwy noob to czesto glupi Polak, ktorych chodzi po depo i mowi znane kazdemu formulki "Hi, PL?, plz free item". Oprocz nas i czesto rownie glupich, przygnebiajacych Brazylijczykow rzadko spotyka Szwedow wolajacych SWE?, Niemcow wolajacych GER?, czy Holendrow wolajacych HOL?/DUTCH?

Aha, jeszcze przypomniala mi sie historia o pewnym panu (nie PL), ktory chcial pomoc WiW na battle, ale po pewnym czasie stwierdzil, ze nie bedzie tego robic bo to "nooby i nie znaja angielskiego"

Ostatnio edytowany przez 0lik - 29-03-2007 o 15:59.
0lik jest offline  
stary 29-03-2007, 18:42   #2792
Keonek
Użytkownik Forum

Keonek's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2007

Domyślny

tylko dlatego ich nie widzisz bo jest ich o wiele mniej niz polakow, gdy jest 3 szwedow w dp widze tylko i wylacznie jezyk szwedzki na kanale "default". Zaloze sie ze gdyby niemcow, szwedow, hiszpanow czy obojetnie kogo bylo tyle na jednym servie co polakow, to tez by mowili tylko w swoim jezyku i wtedy by sie trafialo hi spain? ger? Teraz gdy szwedow przybylo troche na kyre juz spotykam sie z powiedzeniami hi swe? Jest to normalne. W polsce w tibie graja 3 grupy wiekowe: dorosli <+25> nastolatkowie <+15> i dzieci...
dorosli gdy maja kolo 30lat nie umieja angielskiego bo sie go nigdy nie uczyli, bo w czasach ich mlodowsci mieli obowiazek uczenia sie jazyka rosyjskiego. dzieci nie potrafia mowic po ang bo za krotko sie go ucza. Nie ktorzy nastolatkowie (w miare normalni ktorzy nie przekladaja tibii nad swoje zycie) umieja sie porozumiewac w jezyku angielskim, dlatego mowi sie ze polacy nie umieja ang. Z reszta ze szwedami byloby tak samo gdyby ich gralo tyle co nas. Lognij sie na jakis swerv opanowany przez swe i sie przekonaj czy chociazby 60-70% umie angielski, bo ja jestem przekonany ze nie

Ostatnio edytowany przez Keonek - 29-03-2007 o 18:49.
Keonek jest offline  
stary 29-03-2007, 20:53   #2793
Princes
Użytkownik Forum

Princes's Avatar

Domyślny

Duzo szwedow mowi po angielsku ale robia bledy, szczerze to jak gram w Tibie to zalezy mi tylko zeby jak najmniej osob mi pisalo
Princes jest offline  
stary 29-03-2007, 21:35   #2794
Edion
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 01 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Princes Pokaż post
Duzo szwedow mowi po angielsku ale robia bledy, szczerze to jak gram w Tibie to zalezy mi tylko zeby jak najmniej osob mi pisalo
o to ty ten noobek co twuj kuzynek biega na pk i fika do wszystkim apozniej ci sie zali!
Edion jest offline  
stary 29-03-2007, 21:51   #2795
Pawlos II
Użytkownik Forum

Pawlos II's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2005
Lokacja: Gdańsk/Jasień

Profesja: Master Sorcerer
Pawlos II ma numer GG 6793058
Domyślny

Ja p******* az zal patrzec na to forum Edionek ty tu nie powinienes siedziec tylko do nauki...

Edionek: o to ty ten noobek co twuj kuzynek biega na pk i fika do wszystkim apozniej ci sie zali!

Twój przez Ó ...

A ja ci keonek powiem, że sie z toba nei zgadzam znam wielu szwedów i bardzo dobrze posluguja sie jezykiem angielskim a polowa Polakow, ktorych znam zawsze pisze, ze nie umie mowic po angielsku...
Pawlos II jest offline  
stary 29-03-2007, 22:11   #2796
ebernardyn
Użytkownik Forum

ebernardyn's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pawlos II Pokaż post
Ja p******* az zal patrzec na to forum Edionek ty tu nie powinienes siedziec tylko do nauki...

Edionek: o to ty ten noobek co twuj kuzynek biega na pk i fika do wszystkim apozniej ci sie zali!

Twój przez Ó ...

A ja ci keonek powiem, że sie z toba nei zgadzam znam wielu szwedów i bardzo dobrze posluguja sie jezykiem angielskim a polowa Polakow, ktorych znam zawsze pisze, ze nie umie mowic po angielsku...
Wysyłasz Ediona do nauki, a sam nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keonek
Lognij sie na jakis swerv opanowany przez swe i sie przekonaj czy chociazby 60-70% umie angielski, bo ja jestem przekonany ze nie.
Na Kyrze grają tylko ci Szwedzi, którzy w stopniu podstawowym znają język Angielski, lub wogóle. Idź na server opanowany przez Swe/Br a przekonasz się że wcale nie jest tak pięknie jak powiadasz.
ebernardyn jest offline  
stary 30-03-2007, 01:01   #2797
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Odbylo sie battle 2(5):2 (dla NF , jesli liczyc 60 lvle~ z lalala)

Wiw chyba dobrze zrobilo uciekajac i dajac loga , gdyz mieli mniejsze sd combo(ok. 1,5k dmg mniej) , choc mogli sie pokusic o walke
Exodus jest offline  
stary 30-03-2007, 01:18   #2798
Walle
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 03 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
Odbylo sie battle 2(5):2 (dla NF , jesli liczyc 60 lvle~ z lalala)

Wiw chyba dobrze zrobilo uciekajac i dajac loga , gdyz mieli mniejsze sd combo(ok. 1,5k dmg mniej) , choc mogli sie pokusic o walke

mniej jeszcze mieli do tego Kataruso padl a No Chance i NF bylo ok 40, btw 1 raz WIW ucieklo i nie padl praktycznie nikt od nich jezeli nie liczyc Vistiana ktory padl bo chcieli fragnac Abo. Tak to z tym ryzykiem jest.
Walle jest offline  
stary 30-03-2007, 01:51   #2799
Princes
Użytkownik Forum

Princes's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Edion Pokaż post
o to ty ten noobek co twuj kuzynek biega na pk i fika do wszystkim apozniej ci sie zali!
Zali? on placze! Wiesz ile serca wklada w ta gre ?
Moj kuzyn gra w tibie juz 3 tydzien i ma 11 lat. Na poczatku myslal ze ludzie to tez potwory W poniedzialek kupuje mu pacc to moze nie beda go tak lac -.-

Ostatnio edytowany przez Princes - 30-03-2007 o 02:14.
Princes jest offline  
stary 30-03-2007, 10:07   #2800
Yoyoema
Użytkownik Forum

Yoyoema's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2007

Stan: Niegrający
Poziom: 109
Poziom mag.: 7
Domyślny

Princes i tak bedzie mial wala , predzej czy pozniej

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania