![]() |
#2801 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2007
|
![]() Ten pomysl z pricelistami mozna o kant dupy rozbic. Jak slysze tylko kolejne propozycje pl to smiech bierze
![]() ![]() Co to za problem sprzedawac z noobcharow - ja tak robie i przy okazji brechtam w twarz hlvlom ![]() Powodzenia - Mam nadzieje,ze spolecznosc Obsidii nie jest glupsza od spolecznosci innych serwow ![]() Pomylka - chodzilo mi o graczy z Aurea ![]() Ostatnio edytowany przez Oleslav - 02-09-2007 o 11:49. Powód: blad w poscie |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2802 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 11 2005
Lokacja: Jasło
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cys brutal
Profesja: Elite Knight
Gildia: FAG _/
Świat: Aurea
Poziom: 179
Skille: 94/83
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2803 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Spavacz - nie wiem kiedy dojdzie do twojej tepej paly, ze smieszne jest ustalanie cen przez h-lvli - wiesz co to jest popyt? Zalozmy, ze cukier w wiekszosci podrozal do 10zl, a w pewnym sklepie kosztuje on 3 zl, to kupowal bys ten za 10??
![]() Wybaczcie ale nie wiem, jak bardzo bedziecie sie napinac ale nad tym i tak nie zaopanujecie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2804 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2805 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Thais ;-)
Imię: Warrior Futurity
Poziom: 165
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2806 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ Vadikel - no wlasnie. I o to mi chodzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2807 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2007
Lokacja: Katowice
![]() |
![]() Najlepsze jest to ze jeszcze nie bylo powaznych prob pricelisty
a juz kazdy zaklada ze z tego nic nie bedzie.
![]() |
#2808 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2006
Lokacja: Poznań
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2809 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2006
Lokacja: tyle nienawisci?
Stan: Na Emeryturze
Imię: Atrii
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
|
![]() A ja dam za free!!!111oneone
![]() |
#2810 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2007
Lokacja: Katowice
![]() |
![]() Cytuj:
Rozjebalo mi nerki jak to przeczytalem a moze to te ogorki?? ![]()
![]() |
![]() |
#2811 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2006
Lokacja: tyle nienawisci?
Imię: Atrii
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
|
![]() sprzedawca sie wtedy wycwani i jeśli ma stragan ustawiony w widoczniejszym miejscu to zacznie sprzedawac ogórki po 1.75zl a reszta sprzedawcow bedzie narzekala na swoj zysk nie wiedzac co robi w/w koles
![]() |
#2812 |
Użytkownik Forum
|
![]() To co napisales to jest sensowne - i to rozumiem ale w tibi, jezeli ustalicie cene 60k za dsm, to nie kazdego tibijczyka bedzie na to stac, przez co ( co wydaje mi sie oczywiste ) spadnie popyt na ta zbroje. Powiedzmy jakis h-lvl chcacy sellnac ta zbroje po cenie pl po jakims czasie bedzie zmuszony ( prawdopodobnie bedzie to spowodowane zniecierpliwieniem wywolanym zbyt dlugim czekaniem na kupca ) probowac sprzedac ja za mniej niz 60k.
I na to niestety nie ma nikt wplywu - uczynic bardziej oplacalne huncenie powinien tylko cipsoft wprowadzajac nowych npc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2813 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Thais ;-)
Imię: Warrior Futurity
Poziom: 165
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2814 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Stan: Początkujący
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#2815 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa
|
![]() Cytuj:
![]() PS. Co to za z.jebane nooby mi baiuma usunęły z sygnaturki:/ Dupa dostałem punkty bo forum żyje w erze kamienia łupanego i 90% ludu jedzie na modemach i przez to ściga im się strona 5 dni.
![]() sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651) Join World Community Grid today! Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby. Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG Ostatnio edytowany przez Sesef - 02-09-2007 o 18:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2817 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sprawa prosta - jest tansze, bo jst mniejszy popyt ( ja to tak rozumiem ) - jakby kazdy chcial kupowac dsm to ceny bylaby sporo wieksza.
@shaiboos - przeczytaj jeszcze raz moj ostatni post i pomysl az zrozumiesz. @spavacz - wystarczy,ze ktos bedzie sellowal,kupowal z noobow i co zrobicie ? ![]() Ostatnio edytowany przez Oleslav - 02-09-2007 o 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2818 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Stan: Początkujący
![]() |
![]() Rozumiem o czym piszesz, a teraz przeczytaj mój post jeszcze raz i zauważ, że w ten sposób chciałem ukazać, że nie do końca masz rację. Jeżeli price lista by powstała i gildia odpowiednia by pilnowała by ceny były przestrzegane to po niedługim czasie już nie dochodziłoby do podobnych sytuacji bo ludzie zrozumieli by opłacalność takich cen.
![]() |
#2819 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2006
Imię: Spear'er
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
|
![]() Rozmawiacie o popycie itp.
A wedlug mnie zeby takie plany wprowadzic przydałoby sie zeby na Aurea gralo wiecej niz 250-300 osob srednio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2820 |
Użytkownik Forum
|
![]() @shaiboos - No wlasnie ta oplacalnosc jest wzgledna. Dla wyzszych poziomowo graczy jest to niewatpliwie oplacalne ale taki 60 knight, z pewnoscia wolalby kupic ta dsm za 40k ( nie znam cen na aurea ) niz za to 60k. Z tym podwyzszaniem to tez nie mozna sobie ustalic ( zakladajc,ze to dobry pomysl ) zbyt duzych cen - bo nikt nie bedzie kupowal - a jak uzbierasz z 10 dsm i nie bedziesz mogl sellnac to sie w koncu wnerwisz i z powodu braku kasy opchniesz taniej.
@spavacz - Nalezy rozwazyc 2 przypadki. Pierwszy, gdy noobchar bedzie kupowal cos nie po cenie pl to tylko zyska. W drugim przypadku - mianowicie podczas sprzedazy czasami noobcharowi moze zalezec na szybkim sprzedaniu czegos - owszem w tym momencie traci ale dla sredniego gracza, ktory cos pojedynczo selluje nie jest to taka dotkliwa strata - gorzej maja h-lvl, ktorzy ze sprzedazy tych itemow "zyja". Nie wiem, jak na arcanii ta lista sie przyjela ale cos czuje, na dluzsza mete nic z tego nie wyjdzie ( nic oczywiscie dla h-lvl ). |
![]() |
![]() |