|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#281 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 07 2009
Lokacja: Głogów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Acid Shannys
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 16
Skille: 62/60
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() @up
fajne masz plany,gz @autor naprawde dobry poradnik, ba jeden z lepszych poświęconym poszczególnym profesjom, gratuluje. 10/10. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#282 |
Guest
|
![]() mam pytanie. jakie miasto wybrać po wyjściu z roka paladynem ?? myślałem nad venore : o
|
![]() |
![]() |
#283 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 04 2009
|
![]() Witam.
Posiadam palladyna 53 level niestety nie zbyt dobre skille 71 (distance) i ciągłe chodzenie na dragony w yalahar mi się znudziło. Co polecacie ciekawego? Z góry wielkie dziękuje ![]() Pozdrawiam, Czikita. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2009
|
![]() dobry poradnik szkoda ze gram knightem ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#286 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2008
Lokacja: -unknow-
Profesja: Paladin
|
![]() Cytuj:
progi skill/lv zawyżone IMO, ja z 50/34 spokojnie chodziłem na Elf Fortress i dawałem wszystkiemu radę (troche hardkorowo jak się 2 arkany zrespiły ale...) EQ: Steel Helmet, Noble Armor, Plate Legs, Dwarven Shield, Leather Boots. Po update polecałbym do eq dwarven set (-10% dmg fizycznych) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2009
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Na Emeryturze
|
![]() A moze ktos podpowiedzialby jakies ciekawe expowiska dla palla 30 - 40 lvl i odpowiednio wyzsze na Yalahar ? Poradnik jest fajny, jednak niestety brakuje np yalahar. Ktos powyzej pisal ze na yalahar sa dragi, prawde mowiac expie caly czas na yalahar na ghulach i mutantach, jednak na 33 lvlu jedynie gdzie odwazylem sie zwiedzic to troszke zombie, tarantule (prawie wlazlem na gsa
![]() ![]() Osobiscie bylbym mega wdzieczny za opis nawet tylko w banalny sposob jak np: mutanty za brama na lewo od cemetery , tarantule na pietrze katedry ... Dzieki bardzo z gory. |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2009
|
![]() Proponuje:
Ankrahmun - Dragi, Edron - Dragi, Yalahar - Dragi, Tomby - -2,-3 (Ghoule,Mumie,Vampire,Stone Beasty,Necro)[Przy Dobrych Skillach] - Bardzo szybka kasa, Teraz może coś z wojniejszych expowisk Kazordoon - Dwarf Guards (okolice Crusader helmet oraz quest z war hammerem bodajże), PoI - Dragi,gs'y,orcki Orc Fortec Dla Mocnych (przydadzą się dobre skille) |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2009
Lokacja: Kamień Kraj.
Imię: Accedo
Świat: Guardia
Poziom: 12
Skille: 45/45
Poziom mag.: 2
|
![]() Cytuj:
P.S Daj inny kolor czcionki bo ten czerwony np. na tych hydrach prawie nie widoczny. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 09 2009
|
![]() Witam, dawno nie gralem w Tibie i chce teraz pograc palkiem. Moje pytanie czy dam sobie rade sam (chodzi o kase, exp solo) nie zamierzam wbic jakiegos h lvl ale czym rade na poczatku z kasa i skillami bez pomocy kolegow itp.?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @UP
Dasz rade napewno, ja tez tak zaczynalem niedawno (prawie 30 dni temu) bez zadnych znajomosci i dzisiaj jest 43 lvl ![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Użytkownik forum
|
![]() no o to mi chodzilo ;p zabieram sie za robienie acc ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Użytkownik Forum
|
![]() taaaa same knight poradniki dla palka robią czy jak?? skille zawyżone jak nie wiem, jakoś z 55/35 na 23lv daje rade, exp fajnie leci... a tu 70 dist w tabelce na 20lv... litości... co wy chcecie na dragi dzieci posyłać czy jak?? minosy na 1-3 hity mi ze spearów padają (normalne i archery 1-2, magi 2-3, guardy ~4)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() @Shadou - na jakim swiecie robisz chara ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2009
Lokacja: Kamień Kraj.
Imię: Accedo
Świat: Guardia
Poziom: 12
Skille: 45/45
Poziom mag.: 2
|
![]() Mógłbyś dopisać, że od 20-xx lvlu można ds'y na ghoustlandzie lub gdziekolwiek indziej bić. Fajny exp, sam expiłem na dsach i bardzo szybko lvl leciał (w nie cały tydzień z 24-38).
P.S Ogólnie poradnik dobry. Ostatnio edytowany przez Serio22 - 29-09-2009 o 15:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Użytkownik Forum
|
![]() dybik ja nie mam zastrzeżeń do skillania jako takiego ale do tego że skille są podawane z wypadkową na knighta który musi mieć min. 50/50 żeby na cyklopy latać a palek i z 30 dista da radę...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Użytkownik forum
|
![]() @Dybik
nie moge sie zdeecydowac pvp czy non, i jaki serw wybrac zeby za duzo nie pkowali (dali spokojnie pograc) al zeby serwer nie byl pusty caly czas ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Użytkownik Forum
|
![]() IMO to jakiś pvp na którym jest mało polaków, polecałbym Saphirę, jakby było zbyt hardkorowo na początku (mnie pare razy stadami pekowali :|) to non-pvp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 09 2009
Stan: Początkujący
Imię: Feyth Wulwyn
Profesja: Druid
Świat: Aldora
Poziom: 9
Poziom mag.: 10
|
![]() No, gdyby nie błędy to by to przeszło, zainstaluj firefoxa albo pisz najpierw w wordzie i wtedy wstawiaj wypociny na forum.
Ale ogółem dobrze napisałeś ten poradnik... Expy, dojścia, sposoby. Oceniam to na 6/10, mogło być lepiej, a to wszystko przerz o. ![]() Pozdrawiam, Miwynn. |
![]() |
![]() |