![]() |
#281 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#282 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
I weź też prześladowania które KK czynił trochę później, oraz te, które czyni teraz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Zbanowany
|
![]() Sytuacja w Szwecji (zakaz odprawiania katolickich mszy, etc.), na Wyspach (najazd angielski na Irlandię i mordy tamtejszych katolików), w Rzeszy (zasada "czyja władza, tego religia"), rządy Kalwina w Genewie... Przykładów można by jeszcze trochę znaleźć.
Skazanych na śmierć rzeczywiście było niewielu. Większość otrzymywała wyroki typu: pielgrzymka do Rzymu, odmawianie psalmów, noszenie szaty pokutnej itp. Nie taka inkwizycja zła, jaką ją malują. Cytuj:
Cytuj:
No proszę. A kogo to teraz prześladuje Krk? Ostatnio edytowany przez Wielkimanitu - 23-02-2009 o 19:44. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2009
|
![]() Bardzo ciekawy temat...
![]() Ja osobićie wierze w Boga i wiem, że nieraz, niedwa mi pomógł... Sprzeczacie się tutaj o religie... Co to Wam da ?? Uważasz, że ktoś kto przeczyta temat o chrześcijaństwie przejdzie z religi muzułmańskiej (przykład) na naszą ?? Mylisz się... Co do końca świata... Było ich niby pare i nic... Ale ta data coś mi się zdaje, że może być prawdziwa... Nie, że koniec świata ale może nowa era... ?? Nie wiem jak to napisać... Jak to napisali inni... "... nie znasz dnia ani godziny..." Nauka ciągle sie sprzecza czy to było prawdziwe czy nie... Nie mogą poprostu uwierzyć ?? ;] Ale to jest właśnie nauka... xd P.S: Zauważcie, że Bóg tam gdzieś nazywa się Allah, gdzie indziej jakieś inne imię co oznacza np. Bóg z wami... ;P A u nas poprostu... Bóg... Czemu nie Dorinah... ?? Moje takie dziwne pytanko... ;D Pozdrawiam... ![]()
![]() |
#285 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() spadkowego ?
![]() |
#286 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Bieganie za czarnymi z krzyżykiem i książką to chyba prześladowanie? Przepraszam, poprawka, to sie nazywa inaczej - misje chrystianizacyjne brudnych pogan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zbanowany
|
![]() ... którego nie płaci też żaden inny zarejestrowany Kościół.
A podatek dochodowy Krk płaci - owszem, oprócz dochodów z "tacy". ![]() Ty to nazywasz prześladowaniem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Wielkimanitu:
Dal wielu plemion afrykańskich, przyniesienie chrześcijaństwa sprowadziło większe klęski i problemy niż choroby, które "misjonarze" przywieźli razem ze sobą. Poczytaj sobie, bo obecny stosunek ludzi do misji jest taki sam jak kiedyś do wypraw krzyżowych. Gorzej, zę skutki tych akcji także są podobne
![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Tak, kiedyś często się modliłem i wiem, jak często to rzeczywiście działa (czyli jeśli nawet działa, to i tak na ogół jest to po prostu zbieg okoliczności).
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Nie - nie, nie. Wietnam, zapasy opatrunków i leków są na wyczerpaniu, w szpitalach polowych pełno rannych. Znając sytuacje zaopatrzenia, i to, że nie zostanie ono uzupełnione w najbliższym czasie, lekarze podają rannym cukier zamknięty w kapsułkach mówiąc, że to morfina, a prawdziwą morfinę zostawiają na trudne przypadki. Mimo sceptycznego podejścia wielu, ''cukromorfina'' rzeczywiście działa - pacjenci odczuwają ulgę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
|
![]() Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Placebo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. tyle rzędu konca swiata a religii
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie, on to po prostu ma w podpisie.
![]()
![]() |
#297 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Władzę ma sprawować dżezus kristus, nie ludzie. Ja rozumiem, że wiara czyni cuda, ale żeby nosić coś nogami to gz. W jakim celu? To kim jesteście? Organizacją krypto sado-maso? Duszę - swoją, albo czyjąś - sztuk 1. Nie wyśmiewam religii, bo to już jest nudne, ale w sposób delikatny zwracam uwagę, że czasem do mydlenia oczu wystarczą słowa o ładunku emocjonalnym, zaś bez potencjału logicznego i przekazowego. |
|
![]() |
![]() |
#298 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Lokacja: wlkp
Imię: Adi Pro Knight
Profesja: Knight
Gildia: Nosferatu of Celesta
Świat: Celesta
Poziom: 80
Skille: 84/84
Poziom mag.: 6
|
![]() Moje zdanie na temat końca świata w 2012. No ok skończył się tym majom czy jak im tam kalendarz. Ale pomyślcie logicznie, zyli on sporo lat temu i po co im taki wielki kalendarz. Chcąc nie chcąc musieli kiedyś go skończyć...
![]() |
#299 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Piekło, niebo, życie po śmierci?
A co jeśli po śmierci nie ma nic. Nie widzisz zadnego koloru , zadnej pustki, NIC. Nie myślisz , nie czujesz , nie widzisz, NIC NIE MA? Potraficie sobie coś takiego wyobrazić? Poprostu nic , nic ,nic. Nie ma cie i nigdy nie wrócisz... |
![]() |
![]() |