![]() |
#281 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Hipokryzja aż wypływa z tego tematu. Bronicie to całe emo mówiąc, że większość niezbyt pochlebnych o nich informacji znajdujących się w Internecie to zwykłe stereotypy, którymi nie należy się kierować, jednocześnie wypisując stereotypy dotyczące skejtów czy dresów.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#282 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2007
Wpisy bloga: 5
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Soqa Sayo
Profesja: Paladin
Gildia: Apokalipsa
Świat: Astera
Poziom: 48
Skille: 82/68
Poziom mag.: 13
|
![]() ja ostatnio nie widuje żadnych emo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 06 2008
Wpisy bloga: 15
Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Szczurkersi
Świat: Azura
Poziom: 5
Skille: 10/13
![]() |
![]() Taaa Emo to subkultura na zimę, a te ich fryzy do są ciepłe czapy po prostu.
Ostatnio edytowany przez Mr.Pszczola - 23-07-2008 o 19:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet
![]() |
![]() @Badon
chcesz w ryja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2008
Lokacja: Z nienacka.
Wpisy bloga: 9
Stan: Na Emeryturze
Świat: Titania
|
![]() O emo zaczęto pisać w gazetach typu "Bravo" i wtedy zrobiło się o tym głośno. A przecież emo to tylko i wyłącznie muzyka! Styl powszechnie nazywany emo, nazywa się scene. Ogólnie wiele nastolatków myśli, że jak będą "imoł", to będą fajni. =.="
Ta cała era emo zaczęła się od tych durnych gazet. =.=" No i nastolatkowie chcą być "imoł", bo to jest trendy. Rozumiem za to osoby, które wiedzą, że emo to muzyka, słuchają takij muzyki i ubierają się w stylu scene. A to wszystko od jakiś 3-4 lat, lub dłużej. Takie osoby nie są wciągnięte w ten wir emomody. Ale to już się robi upierdliwe. Całą ta moda. Na początku i mnie się to podobało, ale teraz nie mogę się na to patrzeć! Gdyby tak wszędzie o tym nie pisali do znudzenia, to byłoby git. Teraz już mi się przejadło, jak pewnie i wielu osobom. Gomen za to, że tak się rozpisałam, co do mnie nie podobne. (; ENJOY!
![]() |
![]() |
#288 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
Jednak 100%-owo zgadzam się z Tobą nt. szerzenia nowej mody. Jednak nie jest to w większości przez gazety typu bravo, lecz przez komunikację, oraz rozwój młodzieży. Pisząc młodzieży nie mam na myśli tego, że jestem nie wiadomo kim.
![]() |
![]() |
#289 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2006
|
![]() Cytuj:
Te wszystkie dowcipy i docinki na temat emo robią się równie nudne co sama subkultura, więc krótko ujmując - ani im w żaden sposób życia nie uprzykrzam, ani ich nie podziwiam. Po prostu ignoruję tak samo jak resztę subkultur. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Technick - 21-07-2008 o 07:39. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiem, że spora część tego forum, należąca do jakiejś subkultury mnie zlinczuje ale...
Cytuj:
Moim zdaniem takie emanowanie swoją sub kulturą, jest podobne(podkreślam podobne, a nie takie same) do zachowania stadionowych kiboli. Bo niby chcecie pokazać, że macie swój gust czy smak, a tak naprawdę jest to pretekst do 'walki' z innymi subkulturami. Możliwę, że mówie tak ponieważ sam nie mam sprecyzowanych poglądów muzycznych(czyt. słucham tego, co mi w ucho wpadnie), ale nie wiem po co ubierać się w dany sposób, skoro w słuchaniu muzyki to nam nie pomoże, a tym bardziej nie pokaże, że jesteśmy oryginalni, bo takich jak wy są miliony. *- wszystkie podane subkultury są tylko losowo wybranymi przykładami, takimi na których choć trochę się znam. Chcę napisać, że powyższy tekst jest zbiorem myśli i rozważań, które nachodzą mi do głowy. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia, na dodatek chwiejna. Nie twierdzę, że mam rację, i zapewne ludzie o których napisałem widzą to inaczej. Dlatego chciałbym poprosić ludzi potrafiących prowadzić sensowną dyskusje o skomentowanie mojej wypowiedzi. Z drugiej strony przepraszam tych, których swoją wypowiedzią uraziłem. Jest ranek, a ja piszę raczej chaotycznie. Jedyną, szczerą intencją napisania tego posta, była chęć otrzymania odpowiedzi na pytanie "po co ubierać się/kopiować styl swoich muzycznych(i nie tylko) idoli". Nie chciałbym wywoływać flame`u, więc po raz kolejny przepraszam jeśli kogoś uraźiłem. P.S.: Całkiem zapomniałbym. Obiektem moich pytań są raczej ci 'wierniejsi fani', to znaczy tacy, którzy biegają w glanach(przykładowo) w lecie itd. Pytam o ludzi, którrzy szkodzą sobie przez to jak się ubierają i jak żyją. Do glanów noszonych w zimę, używając ich jedynie do deptania ziemi i ogrzewania nóg, nic nie mam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Nie ubieram się "subkulturowo", ale odpowiem.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie wiem, czy rozwiałem twoje wątpliwości, też chaotycznie mi wyszło. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie o to mi chodziło. (; Myślałam na odwrót. Że jak ktoś ubiera się na "emo", powinien też słuchać takiej muzyki, by móc powiedzieć, że jest emo.
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() Właściwie możemy ubierać się tak jak chcemy <3 Skoro podobają nam się piosenki zamulające o smutku i odrzuceniu, to czemu nie ubierać się na czarno xd
![]() |
#294 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Amerykańskie emo dzieciaki są moim zdaniem zbyt showowe
![]() Feel free to flame ![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ot co. Tutaj chodzi nam o panującą emomode i pseudo emo, które myslą, że jak sa imoł, to są trendy.
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Thero
1.Dopóki potrafisz prowadzić dyskusję na poziomie, i znasz się na tym o czym mówisz, nic mi to nie przeszkadza. 2.Pytanie było tylko po części retoryczne. Może źle je sformułowałem, ale chciałem otrzymać odpowiedz na pytanie "dlaczego ludzie naśladują styl swoich idoli muzycznych". 3.Zgadzam się. Nie zupełnie, ale zgadzam się. 4.To w takim razie może mi wytłumaczysz? : ) 5.Nie o to mi chodziło. Pytałem jaki sens widzą ludzie w pokazywaniu swojej 'inności', skoro tak naprawdę wcale nie różnią się od swoich kolegów z tej samej subkultury. Ale to nie jest najważniesze. Napisałem to, bo sam nie mam pojęcia dlaczego się tak ubierają. Zrozum, że ja chcę otrzymać odpowiedz. To co napisałem nie było uznanym przezemnie faktem, tylko próbą otrzymania odpowiedzi od was. 5. Niestety nie udało Ci się. Za bardzo skupiłeś się, żeby pokazać mi, że nic niewiem o tym o czym piszę(do czego się zresztą przyznaję bez bicia). A ja tego co napisałem nie ustawiłem jako faktu czy nawet tezy. Nie chciałem zadawać samych pytań, więc napisałem również moje przypuszczenia co do odpowiedzi. Niemniej jednak dziękuję za to, że odpisałeś na poziomie. @Disseny__ To co napisałem nie odnosiło się do twojego posta. Zgadzam się z tobą w tym co napisałeś. @sphinx123 Haha, fakt. Wreszcie jakaś próba odpowiedzi <3 @down Ładnie ładnie, zgadzam się. Ale pytam o ludzi który deklarują przynależność do danej subkultury, i ubierają sie tak tylko dlatego, że inni też. Ostatnio edytowany przez Argen - 22-07-2008 o 14:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Niektórzy są tacy-to jest prawda. Ale są też tacy, którzy chcą był emo, bo panuje taka moda. I chcą być po prostu trendy. U mnie pod blokiem jest taka jedna 9-latka. Zawsze była taka "słit". A gdy o emo zrobiło się głośno, ona od razu: trampki, bluzka w czaszki, pasek w szachownicę, kredka na oczy (że jej matka pozwoliła.. O.O) i na miasto. eh.. Tego typu osób jest więcej..
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Wszyscy emo-haterzy sa jeszcze mniej warci od samych emo. Jestem przekonany ze wielu z nich chcialoby sie ubrac bardziej kontrowersyjnie, ale zwyczajnie nie sa na tyle odwazni.