Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-07-2008, 14:09   #281
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Stan: Niegrający
Domyślny

Hipokryzja aż wypływa z tego tematu. Bronicie to całe emo mówiąc, że większość niezbyt pochlebnych o nich informacji znajdujących się w Internecie to zwykłe stereotypy, którymi nie należy się kierować, jednocześnie wypisując stereotypy dotyczące skejtów czy dresów.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-07-2008, 14:13   #282
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Ja jednak wolę starych dobrych dresów. Utwierdza mnie w tym fakt, że po pytaniu "chcesz w ryja?" wystarczy się ładnie uśmiechnąć i grzecznie poprosić o spełnienie prośby.
Znaczy chwila, żeby dali ci w tego ryja? : D Czy są tacy mili, że spełnią prośbę?
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2008, 14:20   #283
Wymyrymydymy
Użytkownik Forum

Wymyrymydymy's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2007
Wpisy bloga: 5

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Soqa Sayo
Profesja: Paladin
Gildia: Apokalipsa
Świat: Astera
Poziom: 48
Skille: 82/68
Poziom mag.: 13
Domyślny

ja ostatnio nie widuje żadnych emo a w zimie byli oni na kazdym kroku, glownie "przebojowe laseczki" ktore postanowily pokazac swiatu jak bardza cierpia i w ogole.. stwierdzilem wiec, ze to przez zime. bo przeciez emo musza byc caly czas zdolowani co nie, a zima troche doluje co by nie mowic teraz wszystkie "znajome" emo dzieci twierdza ze ciesza sie z zycia itp.. co z tymi ludzmi sie dzieje..
stary 19-07-2008, 14:25   #284
Mr.Pszczola
Zbanowany

Data dołączenia: 21 06 2008
Wpisy bloga: 15

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Szczurkersi
Świat: Azura
Poziom: 5
Skille: 10/13
Mr.Pszczola ma numer GG 13843006
Domyślny

Taaa Emo to subkultura na zimę, a te ich fryzy do są ciepłe czapy po prostu.

Ostatnio edytowany przez Mr.Pszczola - 23-07-2008 o 19:35.
Mr.Pszczola jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2008, 02:32   #285
Snopeczek
Użytkownik Forum

Snopeczek's Avatar

Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet

Snopeczek ma numer GG 3120165
Domyślny

@Badon
chcesz w ryja?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu.
Snopeczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2008, 12:43   #286
Esther
Użytkownik Forum

Esther's Avatar

Data dołączenia: 21 10 2006
Lokacja: Gdynia

Imię: Cheretyk
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 80
Skille: 84
Domyślny

Czy taka nowa? screamo istniało już w latach 90'
stary 20-07-2008, 13:11   #287
Disseny__
Użytkownik Forum

Disseny__'s Avatar

Data dołączenia: 13 01 2008
Lokacja: Z nienacka.
Wpisy bloga: 9

Stan: Na Emeryturze
Świat: Titania
Disseny__ ma numer GG 10165026 Send a message via Skype™ to Disseny__
Domyślny

O emo zaczęto pisać w gazetach typu "Bravo" i wtedy zrobiło się o tym głośno. A przecież emo to tylko i wyłącznie muzyka! Styl powszechnie nazywany emo, nazywa się scene. Ogólnie wiele nastolatków myśli, że jak będą "imoł", to będą fajni. =.="
Ta cała era emo zaczęła się od tych durnych gazet. =.="
No i nastolatkowie chcą być "imoł", bo to jest trendy. Rozumiem za to osoby, które wiedzą, że emo to muzyka, słuchają takij muzyki i ubierają się w stylu scene. A to wszystko od jakiś 3-4 lat, lub dłużej. Takie osoby nie są wciągnięte w ten wir emomody.
Ale to już się robi upierdliwe. Całą ta moda. Na początku i mnie się to podobało, ale teraz nie mogę się na to patrzeć! Gdyby tak wszędzie o tym nie pisali do znudzenia, to byłoby git. Teraz już mi się przejadło, jak pewnie i wielu osobom.

Gomen za to, że tak się rozpisałam, co do mnie nie podobne. (;
ENJOY!
stary 21-07-2008, 03:51   #288
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Disseny__ Pokaż post
O emo zaczęto pisać w gazetach typu "Bravo" i wtedy zrobiło się o tym głośno. A przecież emo to tylko i wyłącznie muzyka! Styl powszechnie nazywany emo, nazywa się scene. Ogólnie wiele nastolatków myśli, że jak będą "imoł", to będą fajni. =.="
Ta cała era emo zaczęła się od tych durnych gazet. =.="
No i nastolatkowie chcą być "imoł", bo to jest trendy. Rozumiem za to osoby, które wiedzą, że emo to muzyka, słuchają takij muzyki i ubierają się w stylu scene. A to wszystko od jakiś 3-4 lat, lub dłużej. Takie osoby nie są wciągnięte w ten wir emomody.
Ale to już się robi upierdliwe. Całą ta moda. Na początku i mnie się to podobało, ale teraz nie mogę się na to patrzeć! Gdyby tak wszędzie o tym nie pisali do znudzenia, to byłoby git. Teraz już mi się przejadło, jak pewnie i wielu osobom.

Gomen za to, że tak się rozpisałam, co do mnie nie podobne. (;
ENJOY!
Hmm... nie pamiętam jak to się nazywało. Neologizm znaczeniowy? Niektóre wyrazy nabierają innych znaczeń po pewnym czasie.
Jednak 100%-owo zgadzam się z Tobą nt. szerzenia nowej mody. Jednak nie jest to w większości przez gazety typu bravo, lecz przez komunikację, oraz rozwój młodzieży. Pisząc młodzieży nie mam na myśli tego, że jestem nie wiadomo kim.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2008, 07:38   #289
Technick
Użytkownik Forum

Technick's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2006

Domyślny

Cytuj:
To smiane sie z EMo choc ma podstawy to juz jest nieco nudne, juz nawet nie wypada o tym pisac. ; p
Podzielam to zdanie.
Te wszystkie dowcipy i docinki na temat emo robią się równie nudne co sama subkultura, więc krótko ujmując - ani im w żaden sposób życia nie uprzykrzam, ani ich nie podziwiam. Po prostu ignoruję tak samo jak resztę subkultur.
Cytuj:
w Anglii kolo 90% mlodych ludzi to emo
Nie wiem skąd w ogóle te dane... oO'

Ostatnio edytowany przez Technick - 21-07-2008 o 07:39.
Technick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2008, 07:59   #290
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Wiem, że spora część tego forum, należąca do jakiejś subkultury mnie zlinczuje ale...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Disseny__ Pokaż post
Rozumiem za to osoby, które wiedzą, że emo to muzyka, słuchają takij muzyki i ubierają się w stylu scene.
...właśnie za nic nie mogę zrozumieć takich osób. Czy lubiąć dany zespół(lub jakiś rodzaj muzyki) musimy ubierać się tak jak wykonawcy? Popatrzcie na takiego zwykłego chłopaczka, trochę dres*, trochę skejt*, jednym słowem nie wiadomo co. Obok niego staje w środku lata metal*. Czarne glany(ussles!), czarna, skórzana kórtka(ussles!), czarne skórzane spodnie (ussles!) itd.
Moim zdaniem takie emanowanie swoją sub kulturą, jest podobne(podkreślam podobne, a nie takie same) do zachowania stadionowych kiboli. Bo niby chcecie pokazać, że macie swój gust czy smak, a tak naprawdę jest to pretekst do 'walki' z innymi subkulturami. Możliwę, że mówie tak ponieważ sam nie mam sprecyzowanych poglądów muzycznych(czyt. słucham tego, co mi w ucho wpadnie), ale nie wiem po co ubierać się w dany sposób, skoro w słuchaniu muzyki to nam nie pomoże, a tym bardziej nie pokaże, że jesteśmy oryginalni, bo takich jak wy są miliony.

*- wszystkie podane subkultury są tylko losowo wybranymi przykładami, takimi na których choć trochę się znam.

Chcę napisać, że powyższy tekst jest zbiorem myśli i rozważań, które nachodzą mi do głowy. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia, na dodatek chwiejna. Nie twierdzę, że mam rację, i zapewne ludzie o których napisałem widzą to inaczej. Dlatego chciałbym poprosić ludzi potrafiących prowadzić sensowną dyskusje o skomentowanie mojej wypowiedzi. Z drugiej strony przepraszam tych, których swoją wypowiedzią uraziłem. Jest ranek, a ja piszę raczej chaotycznie. Jedyną, szczerą intencją napisania tego posta, była chęć otrzymania odpowiedzi na pytanie "po co ubierać się/kopiować styl swoich muzycznych(i nie tylko) idoli". Nie chciałbym wywoływać flame`u, więc po raz kolejny przepraszam jeśli kogoś uraźiłem.

P.S.: Całkiem zapomniałbym. Obiektem moich pytań są raczej ci 'wierniejsi fani', to znaczy tacy, którzy biegają w glanach(przykładowo) w lecie itd. Pytam o ludzi, którrzy szkodzą sobie przez to jak się ubierają i jak żyją. Do glanów noszonych w zimę, używając ich jedynie do deptania ziemi i ogrzewania nóg, nic nie mam.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2008, 10:51   #291
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Nie ubieram się "subkulturowo", ale odpowiem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
Czy lubiąć dany zespół(lub jakiś rodzaj muzyki) musimy ubierać się tak jak wykonawcy?
Rozumiem, że to pytanie retoryczne. I tak głupie.

Cytuj:
Moim zdaniem takie emanowanie swoją sub kulturą, jest podobne(podkreślam podobne, a nie takie same) do zachowania stadionowych kiboli. Bo niby chcecie pokazać, że macie swój gust czy smak, a tak naprawdę jest to pretekst do 'walki' z innymi subkulturami.
Prawie blisko. To nie zależy od subkultury, ale od człowieka. To może być przyzwyczajenie, sposób na odnalezienie się w społeczeństwie, okazanie buntu i co tam sobie jeszcze wymyślisz. Od prowokowania raczej są punkowcy. De facto dzisiejsze emo to taka sk^$wiona wersja emo core wywodzącego się właśnie z hardcore punku. Dlatego ciężko wymyśleć powody, dla których dzisiejsze emo-płaczki ubierają się tak, a nie inaczej. Logicznie myśląć - powinni wyrażać niezadowolenie ze świata, kultury masowej, polityki i co tam sobie jeszcze wymyślą. Ale jak brać to na poważnie, skoro sami zostali zjedzeni przez kulturę masową? Ale to ich problem.

Cytuj:
Możliwę, że mówie tak ponieważ sam nie mam sprecyzowanych poglądów muzycznych(czyt. słucham tego, co mi w ucho wpadnie)
Nie. Po prostu nie masz pojęcia o temacie.

Cytuj:
w słuchaniu muzyki to nam nie pomoże, a tym bardziej nie pokaże, że jesteśmy oryginalni, bo takich jak wy są miliony
Co z tego? Co to gotha obchodzi, że są inni pajace ubierający się tak samo? Od kiedy punkowiec ubiera się dla innych?

Nie wiem, czy rozwiałem twoje wątpliwości, też chaotycznie mi wyszło.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2008, 11:45   #292
Disseny__
Użytkownik Forum

Disseny__'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
Czy lubiąć dany zespół(lub jakiś rodzaj muzyki) musimy ubierać się tak jak wykonawcy?

Nie o to mi chodziło. (;
Myślałam na odwrót. Że jak ktoś ubiera się na "emo", powinien też słuchać takiej muzyki, by móc powiedzieć, że jest emo.
stary 21-07-2008, 14:04   #293
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Właściwie możemy ubierać się tak jak chcemy <3 Skoro podobają nam się piosenki zamulające o smutku i odrzuceniu, to czemu nie ubierać się na czarno xd
stary 21-07-2008, 14:11   #294
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Właściwie możemy ubierać się tak jak chcemy <3 Skoro podobają nam się piosenki zamulające o smutku i odrzuceniu, to czemu nie ubierać się na czarno xd
Toś przesadził. Nie na czarno tylko w szachownice ._.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2008, 18:34   #295
Hovvner
Użytkownik Forum

Hovvner's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin

Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
Hovvner ma numer GG 8646050
Domyślny

Amerykańskie emo dzieciaki są moim zdaniem zbyt showowe . Lans lansem, jednak są cienkie granice które nie powinny być przekraczane.

Feel free to flame

Cytuj:
00:03 Kyyuo [204]: dzisiaj
00:03 Kyyuo [204]: 300kg na 3 x
00:03 Kyyuo [204]: zaczelem
Cytuj:
23:46 Agresywny Koksik [9]: nie ma wiekszego ode mnie w szczecinie
23:46 Agresywny Koksik [9]: no chyba ze kyyuo
23:46 Agresywny Koksik [9]: on ma 75 w bicepsie
23:46 Agresywny Koksik [9]: ciezko mu sie exure wciska na f1, dlatego pada
Hovvner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2008, 19:58   #296
Disseny__
Użytkownik Forum

Disseny__'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post

Ot co. Tutaj chodzi nam o panującą emomode i pseudo emo, które myslą, że jak sa imoł, to są trendy.
stary 21-07-2008, 20:02   #297
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@Thero

1.Dopóki potrafisz prowadzić dyskusję na poziomie, i znasz się na tym o czym mówisz, nic mi to nie przeszkadza.

2.Pytanie było tylko po części retoryczne. Może źle je sformułowałem, ale chciałem otrzymać odpowiedz na pytanie "dlaczego ludzie naśladują styl swoich idoli muzycznych".

3.Zgadzam się. Nie zupełnie, ale zgadzam się.

4.To w takim razie może mi wytłumaczysz? : )

5.Nie o to mi chodziło. Pytałem jaki sens widzą ludzie w pokazywaniu swojej 'inności', skoro tak naprawdę wcale nie różnią się od swoich kolegów z tej samej subkultury. Ale to nie jest najważniesze. Napisałem to, bo sam nie mam pojęcia dlaczego się tak ubierają. Zrozum, że ja chcę otrzymać odpowiedz. To co napisałem nie było uznanym przezemnie faktem, tylko próbą otrzymania odpowiedzi od was.

5. Niestety nie udało Ci się. Za bardzo skupiłeś się, żeby pokazać mi, że nic niewiem o tym o czym piszę(do czego się zresztą przyznaję bez bicia). A ja tego co napisałem nie ustawiłem jako faktu czy nawet tezy. Nie chciałem zadawać samych pytań, więc napisałem również moje przypuszczenia co do odpowiedzi. Niemniej jednak dziękuję za to, że odpisałeś na poziomie.

@Disseny__

To co napisałem nie odnosiło się do twojego posta.
Zgadzam się z tobą w tym co napisałeś.

@sphinx123

Haha, fakt. Wreszcie jakaś próba odpowiedzi <3

@down

Ładnie ładnie, zgadzam się. Ale pytam o ludzi który deklarują przynależność do danej subkultury, i ubierają sie tak tylko dlatego, że inni też.

Ostatnio edytowany przez Argen - 22-07-2008 o 14:04.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2008, 21:12   #298
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
5.Nie o to mi chodziło. Pytałem jaki sens widzą ludzie w pokazywaniu swojej 'inności', skoro tak naprawdę wcale nie różnią się od swoich kolegów z tej samej subkultury. Ale to nie jest najważniesze. Napisałem to, bo sam nie mam pojęcia dlaczego się tak ubierają. Zrozum, że ja chcę otrzymać odpowiedz. To co napisałem nie było uznanym przezemnie faktem, tylko próbą otrzymania odpowiedzi od was.
Oto kolejna próba odpowiedzi ; ). Dla niektórych stój oznacza coś więcej, niż tylko parę szmatek. Jest odzwierciedleniem ich osobowości, a nawet nastroju. Osoba taka kompletnie nie przejmuje się strojem innych - dlatego też fakt, że istnieje subkultura o podobnym stylu, nie jest dla niego/niej niczym ważnym. Poza tym - najczęściej się wyróżnia w tłumie. Co z tego, że na świecie jest wiele osób, które podobnie wyglądają? W miejscu, którym on/ona się znajduje wygląda inaczej... I o to też chodzi.
stary 21-07-2008, 21:41   #299
Disseny__
Użytkownik Forum

Disseny__'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Oto kolejna próba odpowiedzi ; ). Dla niektórych stój oznacza coś więcej, niż tylko parę szmatek. Jest odzwierciedleniem ich osobowości, a nawet nastroju. Osoba taka kompletnie nie przejmuje się strojem innych - dlatego też fakt, że istnieje subkultura o podobnym stylu, nie jest dla niego/niej niczym ważnym. Poza tym - najczęściej się wyróżnia w tłumie. Co z tego, że na świecie jest wiele osób, które podobnie wyglądają? W miejscu, którym on/ona się znajduje wygląda inaczej... I o to też chodzi.

Niektórzy są tacy-to jest prawda. Ale są też tacy, którzy chcą był emo, bo panuje taka moda. I chcą być po prostu trendy.
U mnie pod blokiem jest taka jedna 9-latka. Zawsze była taka "słit". A gdy o emo zrobiło się głośno, ona od razu: trampki, bluzka w czaszki, pasek w szachownicę, kredka na oczy (że jej matka pozwoliła.. O.O) i na miasto. eh.. Tego typu osób jest więcej..
stary 21-07-2008, 21:58   #300
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Wszyscy emo-haterzy sa jeszcze mniej warci od samych emo. Jestem przekonany ze wielu z nich chcialoby sie ubrac bardziej kontrowersyjnie, ale zwyczajnie nie sa na tyle odwazni.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania