![]() |
#281 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#282 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Podobieństwo ;D , może bóg jest orciem?
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() Tak jak w niektórych sprawach popieram nacjonalistów, tak w tym momencie ich nie rozumiem http://nacjonalista.pl/wiadomosci.php?id=7020&licz=1
To jasne, że x % z datków WOŚP leci na Owsiaka, a y % na łuctok, ale jeśli oni w takim razie wolą dać na tace to ![]() Wiem, że to antifa, ale gorsze offtopy tu padały.
![]() |
#284 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Człowieka stworzono na podobieństwo Boga pod względem ducha i wolnej woli.
![]() |
![]() |
#285 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zresztą co mnie obchodzi Biblia. Gdybym miał ją w domu (nie widzę powodu, by posiadać), to położyłbym ją w biblioteczce między Harrym Potterem a 100 przepisów na udane ciasto. Mówisz, że mam wyrywać sprzyjające mi fragmenty? Tak właśnie robi Kościół. Nie dziwi mnie to, że to mówisz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Czego nie rozumiesz ? Banda zaślepionych karzełków moralnych, dla żartu nazywających się w sposób kojarzący z narodem, pałających nienawiścią do wszystkiego, co nie bije pokłonów plebanowi. To chyba jasne, że nigdy nie zaakceptują działalności charytatywnej nie związanej z Kościołem, a co dopiero kojarzącej się z Woodstockiem.
![]() |
#287 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A jeżeli znasz inny racjonalny sposób na to, jak czytać biblię, stosować się do tego, co tam piszą i pozostać normalnym człowiekiem, to proszę, podziel się nim. @wosp Nie rozumiem o co ten szum. Owsiak nie zarabia milionów, a wynagrodzenie mu się należy. Samo WOSP, jako fundacja, pobiera 10% z datków (prawnie) na cele statutowe, w tym zapłacenie ok. 20 pracownikom.
![]() |
![]() |
#288 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Ja nie dalem ani grosza na wosp. Wolalem wplacic pieniadze na akcje charytatywna z ktorej nikt nie czerpie dochodow ani nie organizuje broodstocku.
![]() |
#289 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
A buty oceniasz po pudełku i książki po okładce? Nie zauważyłeś, że powierzchowna ocena nie zalicza się do zalet? Nie jestem w żaden sposób odpowiedzialny za to, co krk wyprawiał w Średniowieczu. Obecni hierarchowie też nie są za to odpowiedzialni i nie należy ich za to winić.
![]() |
![]() |
#291 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() @up
A ja słyszałem inna wersję dot. wośp. :s Taką że owsiak wszak trzyma w banku te ileś milionów, ale z całego oprocentowania tych pieniędzy funduję całą oragnizację, a wszytskie nowozdobyte pieniądze wydaję na cele charytatywne dla szpitali... Ostatnio edytowany przez janek@ - 15-01-2010 o 11:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Jest to natomiast bardzo dobry pretekst, żeby skreślić KrK z listy instytucji zaufania publicznego, jako podmiot, który jest tego zaufania (nadawanego a priori) niegodny.
![]() |
![]() |
#293 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zależy o jakie zaufanie chodzi. Życia bym krk nie poświęcił, jednakże bez obawy mogę dawać składki na caritas, czy na utrzymanie plebanii. Bo prawda jest taka, że tylko ci wyżej postawieni księża są naprawdę bogaci. (przykładowo u mnie ksiądz-wikariusz zarabia ~1300 zł za posadę nauczyciela + 1000-1500 od parafii miesięcznie).
![]() |
#294 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Poza tym te 2k-2.5k to wcale nie tak mało. Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 15-01-2010 o 16:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Uwierz mi nie chciałbyś być księdzem.
![]() Nie dość że filozofi i teori na pęczki do nauczenia, to jeszcze celibat i setki wiernych, których masz podziurki w nosie. Tego się ostatnio nasłyszałem od młodego księdza na religi, kto by pomyślał. xD @up Mój znajomy zarabia 2k+ jako wykończeniowiec (pracuje prywatnie + nas woją rękę), a skończył ledwie zawodówę na trójach. :s Ostatnio edytowany przez janek@ - 15-01-2010 o 18:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() oj nie mów ze ksiądz ma źle... może i trochę musi się nauczyć ale później to już ma luzik ;D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pobudka: 5:30. Modlitwa, msza poranna, śniadanie, szkoła. Godzina 15 powrót. Godzina 16.30 spowiedź, 17.30 msza wieczorna, kolacja, modlitwa, często jakieś zajęcia dla młodzieży, od około 21. czas wolny. Plan dnia przeciętnego wikarego- wiem, bo z wikarymi z mojej parafii jestem prawie na ty.
![]() |
#299 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
Dla mnie osobiscie bylo by to ciezkie , bo ja wole cos zrobic niz siedziec i sie modlic. Ale ogolnie praca ciezka nie jest. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 11 2009
Lokacja: Ulesie =p
Stan: Aktywny Gracz
Imię: kcialbyś wiedzieć. ;)
Gildia: Anty Rzepka Team
Świat: BeRyLja
Poziom: 45
Skille: za duże
Poziom mag.: 30
|
![]() Ksiądz zarobki zależą od wielkości parafi =] i praktukującyc.
A wracając do waszych komunistyczny poglądów to warto przypomnieć co się stało w Kambodży dy takie debile co nie umieli czytać doszli do władzy. Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |