![]() |
#281 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Cytuj:
![]() Slayer Shaphiree obrazil sorca bo wedlug jego mniemania "sorc przeszkadza knightowi w treningu", to ja mowie ze knight takze przeszkadza bo trenujac zajmuje expowisko. O to tutaj chodzilo. Kazdy medal ma dwie strony. Knight niech sobie nie mysli ze jest swieta krowa (albo jasnie wielmozny pan, jak kto woli) i ze nikt mu nie moze nic zrobic jak przyjdzie skilowac na rotach w veno na 70 lvl i bedzie walil teksty "leave or die". (znam 2 kolesi co tak robia) Na takim zachowaniu moze sie tylko przejechac. Ostatnio edytowany przez móc - 26-08-2006 o 15:57. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#282 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Cytuj:
Gdy ja trenuje zaszywam sie najczesciej w kilku miejscach gdzie nikt nie expic, jednak nie wiem czy wogole jeszce bende trenowal-skile ponad 70 satysfakcjonuja mnie. Nie spotkalem sie z mowieniem "leave or die", moze dlatego, ze na Eternii za taki tekst mozna niezle beknac.
![]() |
![]() |
#283 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie, ja nie twierdze ze sorce sa madrzejsi od knightow. Boli mnie tylko rozumowanie Kalego niektorych osob ktorzy uwazaja ze "jak knightowi wybijac to źle!" ale "jak knight blokowac resp to dobrze!" Wiedzcie, ze kazdy medal ma dwie strony. Knight swoim skillowaniem nie malo krwi psuje expiacym sorcom. (mam tutaj na mysli niskie lvle) Tak wiec naskakiwanie z hukiem i wrzask na sorca ze jest noobem nie jest chyba najlepszym rozwiazaniem.
Ostatnio edytowany przez móc - 26-08-2006 o 19:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Jedyne co narazie pozadnie daje wkosc to low lvl nooby kupujace wand a nastepnie wybijajace wszystko co sie da-blokuja resp na pohu, w kopalniach a nawet spotykam takich na terenach dla PACC userow (zajmuje tomba... a nastepnie wparuje mi jakis 13lvl i wybija wszystko poza stalkerami). Niech ktos powie,ze stopien hamstwa albo IQ zalezy od wybranej profesji....
![]() |
![]() |
#285 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Może się myle, ale uważam, że im wyższy lvl ma Knight tym jest ciekawiej.
Moim zdaniem najbardziej ciekawymi profesjami są Pall i Knight. Uważam tak, ponieważ ubijanie Knightem lub pallem np. Demonów, BK czy DL'i jest dużo bardziej emocjonujące niż bycie Shooterem, który tylko z Blokerem ubija takie monstery. Wiadomo ze od 110 lvl'a+ takie potworki nie sprawiają problemu Sorkowi i Druidowi i co za tym idzie jest to mniej emocjonujące niż Najtem, który dłużej ubija, ale ma dużo bardziej emocjonujące sytuacje.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Granie palkiem opiera sie o bicie dragow od 30 do konca swiata i o jeden dzien dluzej, jedyna pozadna alternatywa to tomby albo guardy (zapchane guardy). Knight przyjemny jest dopiero po wbiciu skili 70 i poziomu 30~ co trwa ponad miesiac normalnej gry, wbicie 30lvlu sorcem jest przyjemniejsze a trwa 20x krocej. Ponadto expowiska dla sorca od 30 do 100 sa bardzo urozmaicone, a knight expi w tym samym miejscu od 30 do 80-100 poziomu. Dlatego sadze, ze knight jednak jest nieco nudnawy-jednak uwazam tez, ze granie nim daje mi wiencej przyjemnosci niz sorcem. Zabijanie potworow z expem 700+ knighte oplaca sie jedynie jesli chodzi o wrl, nawet dl'e czesto okazuja sie wastem. Na temat solowania elitarnych potworow sorcem nie wypowiadam sie, bo najlepsze na czym bylem to dl i to metoda up and down.
![]() |
![]() |
#287 |
Użytkownik Forum
|
![]() Up
Nie żebym ci chciał ubliżyć czy coś, ale 30 lvl i 70/70 to jest raptem 2 tygodnie grania. A ty w ogóle nie zrozumiałeś mojego posta. Chodziło mi o to ze ubijanie Hydr, DL'i sorkiem jest od wyższych poziomów nużące bo tylko te Hymmy i Vis i to wszystko i tak do końca. A Najtem jest to bardziej emocjonujące, ja nie mówie o tym czy traci czy nie, ale chodzi mi o to, że jest to ciekawsze bo trudniejsze.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#289 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sorkiem uciekać?? O ile mi wiadomo to od 40 do 110 lvl'a Sorki chodzą z Blokerami, no ale jeśli ty jesteś taki geniusz, że na 60 lvl'u ubijasz hydre Solo to gratulacje. Oczywiście nie mówie o SD bo wtedy to wielka rzecz nawet nie jest bo to pare SD i pada, ale loot waste.
A co do Najta to o to właśnie chodzi, że Sorkiem uciekasz, pfff.... i co to jest? Wielkie emocje spierdzielasz przed jakimś potworkiem. A Najt stoi twardo. Musi się uhać. A jak się nie uhnie to wtedy są emocje np. 50 hp na Hydrach to jest dopiero adrenalina. A nie jakieś uciekanie.
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Po drugie: emocje pojawiaja sie wtedy gdy bije sie kilka potworow na raz. Jeden drag, jeden dl, jeden gs czy wreszcie jeden demon to nic wielkiego dla kogos kto potrafi wciskac kolejno guziki a adrenalina pojawiajaca sie podczas grania na komputerze jest NIE-NOR-MAL-NA Adrenalina odgrywa decydującą rolę w mechanizmie stresu, czyli błyskawicznej reakcji organizmu człowieka i zwierząt kręgowych na zagrożenie, objawiąjących się przyspieszonym biciem serca, wzrostem ciśnienia krwi, rozszerzeniem oskrzeli, rozszerzeniem źrenic itp. Oprócz tego adrenalina reguluje poziom glukozy (cukru) we krwi, gdyż jest koenzymem uruchamiającym przemianę glikogenu w glukozę. Czy cos takiego pojawia sie u ciebie gdy zobaczysz poruszajacego sie ludzika 64/64 piksele zadajacego obrazenie drugiemu 32/32 a ty niwelujesz je i zadajesz je jemu wciskajac kolejno dwa guziki?
![]() |
![]() |
#291 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @BaxCośtam
Rotfl. Jak sd cie nudzi to sobie bij z czego innego. Sorc ma od groma czarow i run do uzywania. To wlasnie najt nudzi bo ma tylko jeden zafajdany melex, a na podwieczorek explo ktore moze walnac mega hit za 0 hp oraz exori na ktore trzeba minimum 2 manasy zanim uderzysz. (czyli na wyzszym lvlu miną dwa ruskie roki zanim bedziesz w stanie exori walnac) Sorcem przynajmniej 15 czarow bije mocniej od melexa rycowego. (a na wyzszym lvlu to k.... nawet z dennego LMM'a sorc walnie wyzej niz melex najta) I kto tu jest nudny? Aha, i zapomnialem dodac: tydzien temu bylem swoim nowym 42 drutem z 39 mlvl solo na gs w hellgate, bylem na mana shieldzie, zeszlo dokladnie 271 many, a bralem gsa na klate (chociaz jakbym chcial to bym uciekal i w ogole nic by nie zrobil). Moj eq to byl b-robe+p-legs, c-helmy i inne smieci typu szalik. Poszedl na 4 sd + hity z tempesta. I moze mi powiesz ze to sorc/drut nudny? Sorcem chce cos zabic to ide i zabijam a knightem musze wolac pomoc bo jego sila jest powalajaca (exori to chlanie, a nie strzelanie, explo to smiech a melex - wstyd wspominac) Adrenalina? Oczywiscie sorcem: chce zabic potwora - ide go zabijac, chce zrobic quest - ide i robie. Sorc za mocno bije i nie ma emocji? To bije ze slabszych czarow lub run slabszych. Co za problem? Srednio zaawansowany uzytkownik allegro sorcem zabije wiecej niz knight ze stazem 9 lat. Koles ode mnie z klasy nie umial grac, max samodzielnie nabil 24 lvl palem i chcial kupic postac na allegro. Chcial knighta, ja mu doradzilem sorca, kupil 63 sorca i nie zaluje, demon to dla niego bulka bez masla. (a w tibie umie grac mniej wiecej tak jak te nooby pod dp z "fri itanz plx")
Ostatnio edytowany przez móc - 30-08-2006 o 20:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Profesja: Knight
Poziom: 115
|
![]() Ja tam nie uwazam ze granie jakakolwiek profesja jest nudne.Ja gram knightem inie zamienilbym tej profesji na zadna inna mam 47 lev skille 79/80 i moj hit w draga Móc jak juz pamietasz to 192 watpie ze jakis palek z bolta za tyle dragowi walnie z 79 distem !!! a srednio hitam po 130-140
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() Nie mówcie, że jedna profesja jest nudniejsza od drugiej, bo to zależy od człowieka. Grałem wszystkimi profesjami i powiem wam, że najbardziej odpowiada mi knight. Jak dla mnie to sorc jest nudny, a palek to już wogóle...
@móc: właśnie w tym sorc jest nudny, praktycznie wszystko możesz zrobić sam mając wystarczającą ilość sd... Ryckiem jest znacznie zabawniej wybierać się z innymi ludźmi na questy czy hunty. Przecież o to chodzi w tej grze, aby łączyć siły z innymi i przy tym się bawić, a nie nabijać 300lvl z 99mlvl na sorcu ![]() Rozumiem, że bronisz swojego sorcka, ale nie każdy lubi postacie magiczne, dla Ciebie może on być wyjebany w kosmos, a dla mnie to noob, który pada od jednego fw draga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Profesja: Knight
Poziom: 115
|
![]() A TY SIĘ BRACIE NIE DENERWUJ, TAM LUBAŃSKI GRA... ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2006
Lokacja: Paskowa i fake'owa elita.
|
![]() Knight najgorsza profesja, tyle na ten temat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Knight teraz jest troche uposledzony w stosunku do innych profesji. Nie jest z tego powodu najgorszy. Kiedys gdy nie bylo wandow a ludzie musieli robic runy to knight byl najlepszy? Otoz rowniez nie. Knight jest jedyna profesja nadajaca sie do blokowania na masowa skale (juz widzie palka bez ekseta res blokujacego Dl na double spawnie albo hydry). Nie ma najgorszej profesji-jedynie gracze uwazaja, ze np knightem najgorzej sie gra.
![]() |
#297 |
Guest
|
![]() Knight expi najwolniej. Czy to oznacza ze jest najslabsza profesja? Nie. Po prostu w expieniu jest najgorszy, w innych elementach "tibijskiego rzemiosla" juz nie odstaje.
Proponuje zamknac temat bo robi sie z tego smietnik a ja dostalem bana za tlumaczenie noobowi podstawowych zasad tibii. -,- |
![]() |
![]() |
#298 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2005
Imię: Don Dagoth
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jolly Rogers
Świat: Luminera
Poziom: 111
Skille: Najs
Poziom mag.: 8
|
![]() Ja najbardziej lubie grać knightem. Co z tego, że na 40lvl nie moge iść ubić DLa? Właśnie to w tej profesji lubie, że do jakieś siły się dochodzi stopniowo. Np. dla 40-50 knighta wrl wydaje się czymś co się nie da zabić, ale już 140 rycerz nie ma problemu z zabiciem czarodzieja. Grałem sorkiem i stwierdzam - 0 zabawy. Fakt latałem z DSami na dragi na 28lvl, jednak nagle zlapał mnie lag, padł m shield i nie wiem kiedy dostałem "one way ticket" do temple.
Sorcem można szybko łazić na silne mobki, knightem trzeba na to zapracować i to mi się w nim podoba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Problemem knighta jest to, ze Cipsoft zalozyl z miejsca knighta jako ciezko opancerzona puszke do konserw, ktorej wartosc bojowa ( atak, nie blokowanie ) jest zerowa o ile nie zostal on wystrzelony w przeciwnika z armaty.
![]() |
![]() |
#300 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Częstochowa
Imię: Lubasek Xardas
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: .....
Świat: Harmonia
Poziom: 36+
Skille: ...
Poziom mag.: ..
![]() |
![]() hmmmm ... ja gram terasz knnightem szczeze muwiac po okolo 3 tygoniach grania doszlem do 28 lev i nudzi mi sie knight , jak bym mial grac od zera wybral bym sorka b oknight to bardzo nudna profesja ale jak jest dobry lev i skile to az taka nudna niejest ( np drag liczac na knighta 30 lev skile 65/65 i sorc 30 lev m lev 40 to wiadomo ze sorc szybciej go dednei i bardzej mu sie to bende oplacac bo knight bendzie walil z miecza i hmm pomagal a sork z razy z sd i drag dead i nawet jesli sorc miale by expic na dragach bardszej sie oplaca poniewasz :
knight - 4 uh = 400/500gp na jednego sork - 4 mana fluid = 220gp przywolujemy 2 ds i wlanczamy mana shield i ds wykanczaja z bliska my uciekamy walimy hmm i ruszczka BENDE GRAL SORCEREREM !!!! Knight ![]() Best solo : DRAGON Best team : banshee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |