|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#282 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: OlShTyN
Stan: Na emeryturze
Imię: Khunda
Profesja: Sorcerer
Świat: Vinera
Poziom: 15
Skille: 16/18
Poziom mag.: 28
![]() ![]() |
![]() Mhmm.... Jeśli jest tu jakiś h-lvl (80-***) to może wspólnymi siłami udałoby się nam znaleźć excalibug (czy jakoś tak)... No właśnie... Czy ktoś, mógłby zwiedzić Cały Poh?
![]() |
#283 |
Użytkownik Forum
|
![]() chwila, chwila
gdyby tak zestawic wszystkie zagadki jakie mamy, to okazuje sie ze da sie je zlozyc w jedna calosc jezyk 469-beholdery-jest w tej bitwie-imperator-skarbiec-klucz-bazyliszek-jest w tej bitwie-skarbiec-klucz ma bazyliszek no i teraz uwaga: jesli sie dokladnie przyjrzycie to jak sie podejdzie do skarbca(do samych drzwi-nie widac kawalka skarbca-mysl nasuwa sie sama-tam cos moze byc wszyscy prawie wiedza ze legenda o bazyliszku ktory wystepuje w tej bitwie jest zwiazana z kluczem do skarbca imperatora wiec (prawie) wszystko do siebie pasuje dlaczego prawie? a no o co chodzi z jezykiem 469? nie pasuja tutaj beholdery i ten tajemniczy jezyk co wy o tym sadzicie?
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Jeśli chcecie poznać 5% z 25% nieodkrytych tajemnic POH-a, to pogadajcie z Cichym_Mac (chyba dobrze). To on ma klucz do kosmosu
![]() Hmm... ta historia zaczyna nabierać kształtów. W kilku postach jest albo wszystko opisane, albo prawdopodobna historia excalibuga itd. . Coraz lepiej, ale smutno mi że nic do tematu nie wniose.. 21 lvl w Veno nic nie zdziała, nic nie wiem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Użytkownik Forum
|
![]() ludzie, w ab, seromontis wlasnie stoi i gada od ostatnich 10 min z spoconym cyklopem-jakas babka podeszla a on ja wypedzil i to w jakim tepie xD
mozliwe ze cos sprawdza, tylko gdyby wiedziec co
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
|
![]() To dobrze! Gdy tylko będziesz cos sensownego wiedzieć, to napisz posta lub zeedytuj tego xD Nareszcie jakiś high level Polak zabrał sie za to!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 01 2005
|
![]() juz jeden temat o tym byl. nie czytalem wszytkich postow w tym temacie wienc moge sie powtarzac. jest to jezyk cyckow, i ja mysle ze to opowiesc o excalibugu (dla tych, kyórzy nie wiedzo taki fajny sword co go nikt [chyba] nie ma) i o tym jak przechodzil z ronk do ronk i przepad gdzies. zycze powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 08 2005
![]() |
![]() Siemka!MOzliwe ze jest to jezyk elfów lub jaka historia powstania Ab,dendriel bo w tekscie znajduje sie tez czar powiedz gdzie ja znalazlez (w jakim miwjscu )to moze wszystko sie wyjasni ale moim zdaniem to jest to co pisalem poprzednio.Jalece narqa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Użytkownik Forum
|
![]() znalazl pewnie w bibliotece ale gdie dokladniej
moim zdaniem opisuje to wojne o miecz excalibur, w sczegoly narazie nie wnikam poszukam gdzies elfickiego jezyka a co do serka to od cyca popedzil na statek az sie kurzylo, nie zdazylem dojsc wiec nie wiem gdzie pobiegl ![]() EDIT: ludzie mam cos!!!!!! http://www.mimas.ceti.pl/tengwar/slownik.php <-- podstawy jezyka elfickiego, moze znajde cos wiecej i jeszcze jedno: nie jestem pewien czy to na pewno elficki, byc moze krasnoludzki, lecz watpie
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Specter - 02-09-2005 o 21:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2005
Lokacja: Aleksandrów Kujawski
![]() |
![]() Przeglądałem ten słownik i niewidze żadnego wyrazu z textu takiego samego jak w słowniku
![]() Alis'thasha dah ar'atun! ar' - arda q) "ziemia" lub "królestwo"; nazwa 26 tengwy w alfabecie Fëanora; Arda to nazwa jaką Iluvatar (Jedyny, czyli Stwórca) nadał stworzonemu przez siebie światu lub ar' - áre (q) "światło słoneczne"; nazwa 31 tengwy w alfabecie Fëanora, dźwięk reprezentowany przez ten znak ulegał zmianom od początkowego z poprzez r aż do ss kiedy tengwa ta zmieniła się w esse Ale to tylko podobne wyrazy a nie takie same ![]() ![]()
Każdy jest kowalem własnego losu. Ale nie każdy umie kuć . Ostatnio edytowany przez Nietypowy - 02-09-2005 o 22:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
spox, dalej szukam czegos w tym rodzaju ![]() EDIT: dobra mam cos, co znalazlem na pewnym forum, tez o elfickim jezyku: http://www.uib.no/people/hnohf/ niewiem czy sie przyda ale powoli bedzie trzeba cos z tym zrobic
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Specter - 02-09-2005 o 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Darujcie sobie Tolkienowski język elfów. Szansa, że CIPy posłużyły się nim, co chyba pod plagiat mogłoby podchodzić, jest bardzoooo mała.
![]() |
#293 |
Użytkownik Forum
|
![]() no wiec myslalem cala noc nad tym tekstem i mam pewne domysly
pamietajcie jednak ze w wiekszasci sa to moje przypuszczenia w pewnej mierze posluzylem sie tekstem Gatho Gokhinina w ktorym opisal wysztko o czym dotejpory wiemy tam gdzie jest napisane "XXX" znaczy ze mimo najszczerszych checi nie udalo mi sie tego rozszyfrowac ![]() orginalna tresc tekstu ponumeruje linijkami i przetlumacze potem numery
no i przypuszczalne tlumaczenie: 1,2.XXX 3.w tej linijce wystepuje morguthis, jak wiemy jest to jeden z faraonow na ankh 4,5,6,7,8. cos o wodzu nieumarlych (sarozytnym zlym bogu 9.ktory chcial odebrac krasnoludom miecz 10,11,12.epitety o mieczu, przepotezny;legendarny; 13.ktorego strzegl bazyliszek 14. miecz zostal stworzony z zatagrilu przez 15.umana, w uth'amon 16.pod kontrala fardosa 17.przez umana 18. zathroth chcial go ukrasc 19.wraz z armia beholderow 20.miecz nalezal do kurzaka,imperatora kazo 21.ktory go bronil przed mintwallin 22.marvik wiedzial o excalibugu! 23,24. XXX 25.uman XXX excalibuga 26.zathroth przekonal bazyliszka o przejsciu na jego strone 27. bazyliszek podszedl do excalibuga 28. XXX (prawdopodobnie cos o kluczu do skarbca w ktorym byl miecz, przypuszczalnie bazyliszek ukradl klucz ktory nazywal sie Mel'thinas) 29.zauwazyl to noodles (jeden z herosow) 30.ukaral zathrotha sam fardon 31.bazyliszek uciekl do podziemi gdzie zostal uwieziony 32.kruzak nie chcial oddac miecza 33.XXX 34.muriel przybiegl do kurzaka powiadomoc go o nowo odkrytym zakleciu 35.poczym kurzak wrzasnol inkatacje (exevo gran mas vis) 36.zathroth uciekl 37.fardos sprawil ze wszyscy zapomnieli o mieczu 38. ktory zostal owiany tajemnica na wieki, wieki i jak sie podobalo? co wy na to? ![]() ![]() PS. zaraz sie zaloguje i pogadam ze spoconym cyclopem na wszystko o czym sie da EDIT: oto moja rozmowa ze spoconym 10:27 Myland: hi 10:27 a sweaty cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Myland. 10:27 Myland: excalibug 10:27 a sweaty cyclops: Me wish I could make weapon like it. 10:27 Myland: muriel 10:27 Myland: marvik 10:28 Myland: kruzak 10:28 Myland: basilisk 10:28 Myland: zathroth 10:28 Myland: lil'lil 10:28 Myland: fardos 10:28 Myland: uman 10:29 Myland: quest 10:29 Myland: mission 10:29 Myland: bye 10:29 a sweaty cyclops: Good bye lil' one.
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Specter - 03-09-2005 o 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: OlShTyN
Stan: Na emeryturze
Imię: Khunda
Świat: Vinera
Poziom: 15
Skille: 16/18
Poziom mag.: 28
![]() ![]() |
![]() HaH! Może w końcu Seomontris (czy jak mu tam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#295 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
nie wiem czy rozwiaze, moze tylko cos sprawdzal, ale miejmy nadzieje ze wlasnie to ![]() @all czy jest ktos kto moglby podskoczyc do hellgate i zdobyc kilka ksiazek z tamtejszej biblioteki?
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#297 |
Użytkownik Forum
|
![]() no jasne ze moze ;P
no to mam zadanie na kolejna nocke xD
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Użytkownik Forum
|
![]() Specter jak cos pojmiesz z tych licz to bedziesz my mastah ;D a tak btw to 1 - to jest "tibia" ;D tyle powiedzial ten beho... ale licze na was a twoje tlumaczenie troche tak srednio na jeza mi pasuje wczesniej w 4 stronei chyab bylo fajne;P no to czuj duch do boju Zakon Maryii ;DDDD
![]() |
#299 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
|
![]() Jakby co to takie "odgłosy"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Użytkownik Forum
|
![]() ooo mam cos, kto da rade mi to przetlumaczyc, bo ja z angielskiego to nie taki geniusz
![]() Behold the beholders! The beholders are a ancient race of underground dwelling necromancers. Allthough they can 'speak' like humans using some membranes, their native 'toungue' consisnts of a blinking code wih each eye, in which blinking could mean some syllable, letter or word. Its by far the most complex speach we ever encountered and almost impossible to comprehend. As far as we can tell its not only a language but also some kind of mathemathics. This combination makes it tedious even to try to understand that language. The books the beholder write constist only numbers and the code behind them is incredibly complex. This race was one of those which were part in the creation wars and therefore its peak of civilisation and power is long gone. Its rumored of still existant settlements of beholders where they try to improove their unspeakable necromantic rituals and create an army of undead. In general they seem malicious but without ambition to do more then to claim some lairs and defend them. They seem too haveno ambitions in conquering or allying with other races in a bigger style then an ocasionally beholder merchenary which joins forces with other entitys for private reasons. .................................................. ............................... "Beholders In The Mist" By Rune the Fox Little is known about this species of “monster”, the beholders as we call them have been known in the past as fiercely territorial creatures, with mysterious roots and an even more mysterious existence. However before passing judgement on these strange creatures, it’s worth bearing in mind some facts about them. Such as their dislike for other creatures, apart from undead ones that is, as there appears to be a symbiotic relationship between beholders and the various undead monsters of tibia, to the extent that beholders can even control lower levels of undead (skeletons). They are prolific diggers, and although they appear to have no appendages capable of using tools or digging, they are responsible for a huge amount of the tunnels in our fair land. Experts believe they command skeletons to dig, but another plausible explanation comes from their keen telekinetic ability, enabling them to keep themselves floating and the dead walking, maybe even enough to part the tunnels. It is clear from the number of eyes and the locations they are found in that they are a quite nocturnal species as normal sunlight would hurt such large eyes. But what proof is there of intelligence, well their minds are infact more advanced than humans, as explained by a friendly Beholder named 486486 (or Blinky to his friends), they not only comprehend all the other species languages, but they have their own highly advanced language in the form of a series of blinks from its 6 eyes (so technically a sign language, although they can communicate verbally), their language is called 469. There have even been tales of beholders taking in lost/abandoned humans as their own; so it’s possible they can sense thoughts and emotions too, bear that in mind when you next encounter this enchanting species." .................................................. ........................... i jeszcze jedno bo jakos nie pamietam ile oczu ma beholder? EDIT: mam cos jeszcze: 486 486 = Blinky 4/2 = 2 (b) 4+8 = 12 (l (L)) (6/2)+6= 9 (i) (4/2 = 2 (b)) + (4+8 = 12 (l (L))) = 14(n) (4/2 = 2 (b)) + ((6/2)+6= 9 (i)) = 11(k) (((6/2)+6= 9 (i)) + (4+8 = 12 (l (L)))) * 2 =25(y) 4/2 = 2 (b) 4+6 = 10 (j) ( 9 / 2 )+9 = 4.5 + 9 = 13.5 = 13 : (m) or 14 : (n)
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Specter - 03-09-2005 o 17:23. |
![]() |
![]() |