Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-11-2006, 17:50   #281
Me$z
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.

Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gallar Pokaż post
Jeśli ta jakaś biedna osóbka czerpie z tego przyjemność - to niech robi co chce.
Ja czerpie przyjemność z GRUPOWYCH wypadów w tej grze, czy to na hunta, czy to sobie coś pozwiedzać.
Od expa, to ja mam blackd. Wybacz, nie chce mi sie po 8h i więcej dziennie bić tego samego rodzaju mobów. Ba, blackd nawet mi lootbagi robi, więc ja praktycznie mam z tej gry samą przyjemność.
Rotfl...
Cytuj:
Nie chce nic mówić, ale dziś ok. trzeciej w nocy jak mnie GM dopadł, to raz że włączył się alarm, dwa że bot się wyłączył, trzy że GMa widać nie było.
I najlepsze to, że stał obok mnie, właśnie na niewidce ^.-
Nie wiem na jakiej zasadzie to ma działac, ale tak właśnie było.
Taa...
Cytuj:
Gracze nieoszukujący, powiedzmy sobie szczerze - nie mają szans.
Swego czasu w ok. sześć dni wbiłem ~39lvl.
Przy tibii spędziłem wtedy max. 2h.
Który gracz nieoszukujący powtórzy ten wyczyn? Nie powtórzy, właśnie.
Cip wymyśli utrudnienie? Najdalej 48h po update już LoW/Blackd wymyśli sposób jak je ominąć (vide magebomb).
Rotfl, znam wiele osób, które nie botują i całkiem nieźle sobie radzą... A ty jesteś pie******ym botterem i się nie podniecaj levelem, którego Ty nie nabiłeś...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-11-2006, 18:41   #282
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost

Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
Domyślny

@up
On sie nie podnieca poziomem, tylko uswiadamia ludziom nieuzywajacym botow, ze mozna w krotkim czasie nabic 40lvl, bedac przy komputerze 2h.

Expienie manualne to juz przezytek.
XIII jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2006, 19:18   #283
kamillo-ja
Użytkownik Forum

kamillo-ja's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Darashia

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 27+
Skille: 15/22
Poziom mag.: 26
kamillo-ja ma numer GG 8679386
Domyślny

piszecie tu kto czego uzywa a gdyby ktoś podal link do tego forum cipsom to wszystkie chary na waszych statach byłyby skasowane.

www.fasole.pl <<>> zbieraj i wygrywaj
kamillo-ja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2006, 19:34   #284
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Me$z Pokaż post
Rotfl...
Rotfl, znam wiele osób, które nie botują i całkiem nieźle sobie radzą... A ty jesteś pie******ym botterem i się nie podniecaj levelem, którego Ty nie nabiłeś...
Oj chłopczyku, chłopczyku.. Nie podniecam się lvlem ani nabitym przez bota, ani w ogóle żadnym. W tych pikselakach miałem lvl o jakim Ty prawdopodobnie jesteś w stanie tylko pomarzyć - zrobiłem go ręcznie. Nawet nie wiesz jak teraz żałuję straconego czasu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez XIII Pokaż post
@up
Dodam jeszcze, ze GM nie moze nam dac bana, jezeli bot sie wyloguje przy nim.
Fakt. Ale jeśli masz battle, to Cię nie wyloguje. W blackd mam opcje 'onGMcloseConnection' - rozłącza mi się z serverem w ogóle. Ryzykowne dosyć, jeden GM stwierdzi że faktycznie padł mi net - drugi, że mam bota ; )

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kamillo-ja Pokaż post
piszecie tu kto czego uzywa a gdyby ktoś podal link do tego forum cipsom to wszystkie chary na waszych statach byłyby skasowane.
Potem się obudziłeś, nie?
Znaczy się jak sobie dam w profilu Eternal Obliviona, i napiszę że mam 666 ownerów i 1337 botów, to go usuną?
Rotfl.

Cytuj:
@up
On sie nie podnieca poziomem, tylko uswiadamia ludziom nieuzywajacym botow, ze mozna w krotkim czasie nabic 40lvl, bedac przy komputerze 2h.

Expienie manualne to juz przezytek.
Prawda, po trzykroć prawda.
Ludzie, pomyślcie - na takim 40-50lvlu można już pomyśleć o jakiejś grze przynoszącej jakąś tam przyjemność.
Naprawdę chce się Wam siedzieć po 6h+ dziennie przy kompie, żeby wbić taki lvl w dwa tygodnie? Czy może chcecie go wbijać miesiąc, siedząc przy kompie tyle, żeby się Wam gra nie znudziła?
Przecież to idiotyzm.
Możesz mieć to samo, a czasem nawet więcej, w krótszym czasie i mniejszym nakładem własnych kosztów.

@Down: Szanowny Pan wybaczy, jak się ma administrowanie/moderowanie forum wielotematycznego do gry mmorpg Tibia w której łamię zasady, bo zapewne o to Panu szanownemu chodzi, hm ?

Ostatnio edytowany przez Gallar - 30-11-2006 o 20:17.
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2006, 20:02   #285
Nyksus
Użytkownik Forum

Nyksus's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław

Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
Nyksus ma numer GG 9762142
Domyślny Re:

@up
A pomyśleć że ty jesteś modem/adminem na www.pokolenie.eu...
stary 30-11-2006, 20:37   #286
Supavader
Guest

Domyślny

hehe dolaczam sie do Waszego oporu ja probowalem zainstalowac TBI i wiecie co? xD nawet sie wlaczyc nie chcialo xD wywalilem jeszcze by sie kiedys uruchomilo i mialbym hacka xD
  Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2006, 20:44   #287
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Strzałka

Cytuj:
Pozdrow go ode mnie.
Cytuj:
Fakt. Ale jeśli masz battle, to Cię nie wyloguje. W blackd mam opcje 'onGMcloseConnection' - rozłącza mi się z serverem w ogóle. Ryzykowne dosyć, jeden GM stwierdzi że faktycznie padł mi net - drugi, że mam bota ; )
Dosyc dawno pewien gracz zostal zbanowany za ,,macro use" - bot dal loga przy GMie. Potem pisal na forum gamemasterow, ze mial kicka.
Ban zostal zdjety.
Cytuj:
hehe dolaczam sie do Waszego oporu ja probowalem zainstalowac TBI i wiecie co? xD nawet sie wlaczyc nie chcialo xD wywalilem jeszcze by sie kiedys uruchomilo i mialbym hacka xD
Hahaha, nawet bota nie umiesz odpalic.
Over and out.

Cytuj:
TBI to bot posiadajacy bardzo szerokie mozliwosci w zakresie ulatwiania zycia graczom. Sam moze robic runy, lowic, trenowac mlev etc... Ma takze wszystkie najbardziej podstawowe funkcje: obliczanie exp i swiatlo. Wersja 2.4 przeznaczona jest do klienta Tibii w wersji 7.81
Cytuj:
Ściągnięć: 408576
Nikt nie uzywa botow.
stary 30-11-2006, 23:20   #288
Wrzood
Użytkownik Forum

Wrzood's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2005

Imię: Azirun
Profesja: Elite Knight
Gildia: Nobles
Poziom: 110
Skille: 92/91
Domyślny

@up

1. koles zapewne ma karte graf nvidi wiec ma problemy z odpaleniem
2. 80% minimum uzywa/uzywalo botow
3. nabicie w 6dni 39lv zaden wyczyn <zip>
4. te walke z TBI tibiaauto ect. przyrownac mozna do walki z wiatrakami

Cytuj:
lepszy zyd w garsci niz niemiec na dachu
Wrzood jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-11-2006, 23:20   #289
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2005

Domyślny

Ale czemu sluzy ta rozmowa? Przeciez i tak skoro ktos uzywa TBI czy innego bota to musial sie upewnic czy nie ma w nim robakow. A moze ktos nagle sie nawroci? Bozy cud? "Wiem ze zle czynilem, ale zaprawde usune bota, i postaram sie naprawic swoje grzechy" -,-.

Skoro nie pasuje wam gra z botami to poprostu z nimi nie grajcie. Cieszcie sie ze macie extra lvl bez botow i ze skillowaliscie 8 godzin, zamiast sie uczyc do szkoly czy robic cos innego.

Swoja droga, wszyscy tacy swieci, wszyscy nazekaja na TBI a ilu z was wykonalo Desert questa bez strony konkurencji, tibiawiki lub innej strony z opisem questow? A moze powiedzial wam kolega? No coz. W kazdym razie i tak kozystales z tego wielce nagannego QS.

I ktos tam mowil jak sie czuje osoba ktora nabila xx skill bez bota patrzac jak ktos trenuje na bocie. Ja bym sie poczul mniejwiecej tak jak osoba facc patrzaca na kogos kto nabil xx lvl na bdb expowiskach dla pacc. No ale skoro Cipsoft mowi ze jest to legalne to jest to dobre wiec nikt nie widzi w tym nic zlego. Bot to taki ubogi, tani, i nielegalny pacc.
stary 01-12-2006, 00:02   #290
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Strzałka

Tibia.pl reklamuje boty:
[IMG][/IMG]
stary 01-12-2006, 00:07   #291
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mr.Ofca Pokaż post
Swoja droga, wszyscy tacy swieci, wszyscy nazekaja na TBI a ilu z was wykonalo Desert questa bez strony konkurencji, tibiawiki lub innej strony z opisem questow? A moze powiedzial wam kolega? No coz. W kazdym razie i tak kozystales z tego wielce nagannego QS.
Prawda, tu akurat 98,5% (do 2% jest liczone jako błąd statystyczny) korzysta z QS, ale to zupełnie co innego. Tutaj mimo wszystko trzeba dojść, pokonać potwory, i zdobyć nagrodę-w prawdzie robisz to z pomocą, ale samemu. Bot robi wszystko za Ciebie....
Next, skąd niby mam wiedzieć za którym drzewem jest dziura, albo który fire field mam zniszczyć (o ile w ogóle się dowiem, lub dowiem się tylko o jednym) ?
To jest błąd Cipsoftu, powinni jakoś ułatwić odkrywanie questów i zdobywanie informacji (przechodzenie quest mogli by już sobie darować. Wystarczyła by np. podpowiedź typu: "Władca krasnoludów jest wyjątkowym głodomorem. Podobno schował gdzieś spory zapas ciasteczek")
Boty to co innego. Boty nie mówią Ci "zabij orca". One to robią. Zero własnego wkładu w granie. Dodatkowo jak Cie stać to możesz sobie zostawić bot na noc, i trzymać kompa 24/7. QS nie pozwala Ci zdobywać w nieskończoność nagród.
Nie, żebym bronił QS. Używam, ale nie popieram. "Nie chce ale muszę", BO W TAKIEJ TIBII PO PROSTU NIE DA SIĘ BEZ ŻADNEJ POMOCY (choćby minimalnej)ZROBIĆ QUESTA! (no chyba że czytasz wszystkie książki, masz odkrytą całą mape, i pytasz NPC o wszystkie słowa ze słownika)
Co innego bot, bez którego expić można.

Dziękuje
Bye

Ostatnio edytowany przez Michoss - 01-12-2006 o 00:10.
Michoss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 07:33   #292
Gallar
Zbanowany

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Prawda, tu akurat 98,5% (do 2% jest liczone jako błąd statystyczny) korzysta z QS, ale to zupełnie co innego.
Przestępstwo pozostaje przestępstwem.

Cytuj:
BO W TAKIEJ TIBII PO PROSTU NIE DA SIĘ BEZ ŻADNEJ POMOCY (choćby minimalnej)ZROBIĆ QUESTA!
Jest pomocy masa. I to duuuużo.

Cytuj:
(no chyba że czytasz wszystkie książki, masz odkrytą całą mape, i pytasz NPC o wszystkie słowa ze słownika)
Aha, to najlepiej żeby w dp na tabliczce wisiał taki spis questów z opisem jak na tibia.org.pl ? Zdaje mi się chłopczyku, czy swym lenistwem próbujesz usprawiedliwiać to, że QSujesz ?

Cytuj:
Dosyc dawno pewien gracz zostal zbanowany za ,,macro use" - bot dal loga przy GMie. Potem pisal na forum gamemasterow, ze mial kicka.
Ban zostal zdjety.
Hmm, no ja na forum.tibia.com pisać nie pisałem nic, po tym jak dostałem bana, ale po mojej krótkiej rozmowie z GM Logainem doszliśmy obaj wspólnie do wniosku, że tak czy siak banisza mi nie zdejmą ; x.

< destructive behaviour (Faliure to respond to red text message from a Gamemaster. Logging out to avoid an investigation.) >

Ostatnio edytowany przez Gallar - 01-12-2006 o 08:21.
stary 01-12-2006, 07:58   #293
Vampir Z Zaglebia
Użytkownik Forum

Vampir Z Zaglebia's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2006
Lokacja: exiva "Vampir ~

Profesja: Elite Knight
Świat: Furora
Poziom: -
Poziom mag.: -
Domyślny

A ja mam pytanie: Jak SKUTECZNIE usunąć bota? Uzywalem TBI ale teraz uwazam ze macro jest mi niepotrzebne i po prostu chcę grać fair. Więc prosze o pomoc.
Vampir Z Zaglebia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 08:48   #294
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Domyślny

@up uruchamiaj Tibie oryginalna ikona.

Cytuj:
Next, skąd niby mam wiedzieć za którym drzewem jest dziura, albo który fire field mam zniszczyć (o ile w ogóle się dowiem, lub dowiem się tylko o jednym) ?
A skad wiedzieli to pierwsi odkrywcy questa? I skad wiedza to Ci, ktorzy odkrywaja nowe questy po update? Przeciez nie ma tego odrazu na stronkach z QS. A powiedz mi skad mam wiedziec jak wykonac Explorer quest? Przeciez nie ma go na stonce konkurencji? A moze pojde do NPC i zapytam "quest"? Brzmi niewykonalnie, wiec mi pomogl chyba sam Cipsoft -,-.

I tak jak powiedzial Gallar. Jest mniejsze i wieksze zlo. Ale zawsze jednak pozostaje zlem. Nie wykonales tego questu sam. Wiele prostych zadan mozna wykonac wrecz niechacy, wpadajac do jaskinki i znajdujac skrzyneczki z zbednymi rzeczami. Ale takie 10k to juz nie jest tak malo jak na poczatkujacych i Ci ktorzy go wykonywali pierwszy raz musieli zwiedzic baaardzo wiele i wiele podokrywac. Jaka jest roznica ze za mnie expi bot a za ciebie tibia.org.pl wykonuje questy? No fakt, musisz dojsc i zgarnac nagrody, ale pamietaj ze ja bota tez musze ustawic zeby sam expil -,-.

Powoli wychodze z zalozenia ze ludzie tutaj uznaja tylko "swoje zlo".

BTW. TBI nie expi za ciebie. Jest tylko wspomagaczem ktory ulatwia expienie, trenowanie itd.

@edit
@XIII
To jest generowane losowo. Oni nie maja na to zadnego wplywu. Zdazalo sie to nawet na tibia.com .

Ostatnio edytowany przez Mr.Ofca - 01-12-2006 o 08:49.
Mr.Ofca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 15:26   #295
Brudinho
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 11 2006

Imię: Brudinho
Profesja: Paladin
Świat: Berylia
Poziom: 45
Skille: 78/62
Brudinho ma numer GG 6680248
Domyślny

Cytuj:
Przestępstwo pozostaje przestępstwem.
Wiesz był taki kodeks Hammurabiego który każde przestępstwo czy to kradzież czy zabójstwo karał śmiercią :> Wyszedł z użycia bo był niesprawiedliwy. Ty wszystko generalizujesz i sprowadzasz do jednego :> "Tak jestem zły ale przecież wszyscy są źli ?", szukasz na siłe wytłumaczenia

Cytuj:
Aha, to najlepiej żeby w dp na tabliczce wisiał taki spis questów z opisem jak na tibia.org.pl ? Zdaje mi się chłopczyku, czy swym lenistwem próbujesz usprawiedliwiać to, że QSujesz ?
Ty już nawet nie kryjesz lenistwa Ale nadal szukasz usprawiedliwienia

Ok żeby nie było, oczywiście używam botów, ale nie próbuje zgonić na każdego że ejst zły tak samo jak ja?.Jak niby wyobrażacie sobie trening pala ? trening mlvla :> Zamiast siedzieć przed kompem wole sobie gdzieś wyjść pograć w gałe badz por***ć (zawsze przyjemniejsze to niż siedzenie przed monitorem, w końcu nosi to za sobą różne niebezpieczeństwa Od raka mózgu zaczynając).
Brudinho jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 15:35   #296
Nyksus
Użytkownik Forum

Nyksus's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław

Poziom: 85+
Skille: 82+
Nyksus ma numer GG 9762142
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Brudinho Pokaż post
W końcu nosi to za sobą różne niebezpieczeństwa Od raka mózgu zaczynając).
Od raka mózgu zaczynając, cóż, prawdopodobieństwo że załapiesz się do grona niewielu osób, które doznały tej choroby wyności 0,0000001%, no chyba że siedzisz przed komputerem 24/h (Tak jak to robią poniektórzy).
stary 01-12-2006, 16:15   #297
Mr.Ofca
Użytkownik Forum

Mr.Ofca's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Wiesz był taki kodeks Hammurabiego który każde przestępstwo czy to kradzież czy zabójstwo karał śmiercią :> Wyszedł z użycia bo był niesprawiedliwy. Ty wszystko generalizujesz i sprowadzasz do jednego :> "Tak jestem zły ale przecież wszyscy są źli ?", szukasz na siłe wytłumaczenia

Ok żeby nie było, oczywiście używam botów, ale nie próbuje zgonić na każdego że ejst zły tak samo jak ja?.Jak niby wyobrażacie sobie trening pala ? trening mlvla :> Zamiast siedzieć przed kompem wole sobie gdzieś wyjść pograć w gałe badz por***ć (zawsze przyjemniejsze to niż siedzenie przed monitorem, w końcu nosi to za sobą różne niebezpieczeństwa Od raka mózgu zaczynając).
Tak ale dlaczego tepic mordercow a zlodziei nie?
stary 01-12-2006, 16:36   #298
Gallar
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Eno bez przesady. Owszem, lenistwa nie kryje.
Ale usprawiedliwienia żebym szukał? Ta gra jest skonstruowana w taki sposób że albo bocisz, albo tracisz masę czasu w rl - albo Twoja przyjemność płynąca z gry jest wątpliwa, i tyle.
Nie kryje tego co robie, jestem botterem, łamię tibia rules, wiem że mogę za to zostać ukarany - coś jeszcze;?
stary 01-12-2006, 16:43   #299
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vampir Z Zaglebia Pokaż post
A ja mam pytanie: Jak SKUTECZNIE usunąć bota? Uzywalem TBI ale teraz uwazam ze macro jest mi niepotrzebne i po prostu chcę grać fair. Więc prosze o pomoc.
No niestety, tylko format zostaje ;/////
stary 01-12-2006, 17:05   #300
matkow21
Użytkownik Forum

matkow21's Avatar

Data dołączenia: 25 05 2005
Lokacja: stare pudelko pod monopolowym

Stan: Na emeryturze
Gildia: Szambiarze
Świat: Mój nos
Poziom: 1mm
Skille: 85/50
Poziom mag.: 19
Domyślny

Ja to nie wiem Tbi nie używam kiedyś tylko używałem light hacka ,3 lata temu i bardzo tego żałuję bo przyczyniłem się do stworzenia tibi z wbudowanymi botami i to mnie dręczy jest moim koszmarem.Jest to najgorszy wybór Cip softu bo teraz nie ma graczy o umiejętnościach są teraz gracze z lepszą klawiaturą czy myszką ,gracze z dłużej wytrzymującymi komputerami ,ci którym lepiej działa cave bot?
I to ma być gra? Ludzie teraz nazywają grą patrzenie jak rośnie im lvl ? Skille?
I łazi 100 lvl oczywiście nabity na macro i chwali się wszystkim jaki to on świetny
a czego używał ?tibia bot ng?TBA? to niedługo zaczniemy się pytać?Jak ustawiłeś swojego bota by tak szybko expił? A może jak głośno ustawiasz głośniki aby usłyszeć alert że ktoś wszedł do twojej skrytki? TO jest kompletny bezsens...Pamiętam kiedyś się cieszyłem jak grałem w tibię pierwsze kroki ,1 nabity 40 lvl i potem wciąż rosnę w siłę skille ,mlvl poznanie każdej profesji.powoli a teraz po co ci to?przecież możesz nie tracić czasu zrobi wszystko za ciebie bot.
Nie wiem co powiedzieć może Cip soft powinien robić co 6 godzin aktualkę jakoś żeby nawet blackd nie nadanżał ,nie wiem jakąś zmianę portu albo coś?Litości chcemy normalnej gry bez bezsensownych botów...
Cya Matkow21

[01:39:41] matkow21 napisał(a):no dobra jesteś pedałem cieszysz się?
[01:39:42] grim1234 napisał(a):no ja jestem caly czas
matkow21 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania