![]() |
#3021 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Heh... a ja planuję się uczyć japońskiego od jakiś 7-8 miesięcy ;p Ale jakoś nie mogę się z tym zebrać. Może po maturze jak będe miał wiecej czasu zaczne się uczyć.... (tak jakbym teraz czasu nie miał xD)
PS. Zna ktoś dowolną stronę z darmowymi lekcjami japońskiego? Zawsze lepiej uczyć się języków niż leżeć albo pierdzieć w fotel. Nipah! Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 29-10-2008 o 19:53. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3022 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @Grocix
Nie znam pojęć takich jak hiragane i katakana, może mnie ktoś oświecić? To co znam z japońskiego to tylko jakieś 300 słów i umiem liczyć do 10 000, no i kilka liczb dalej(no i jeszcze mase "jutsu" z naruto ![]() Lekcje japońskiego to kuszący pomysł, zwłaszcza że mam propozycje wyjazdu do Japonii(Corgar wie o co chodzi), jednak występuje tu ten sam problem co zawsze($).
![]() Ostatnio edytowany przez Otakuma - 29-10-2008 o 21:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3023 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Spodziewałem się czegoś dłuższego ; P.
Cytuj:
@Suhayl Ładny avek ; P @Rayza-oniichan Nie będę gorszy ; P. Ukryty tekst:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Nari - 29-10-2008 o 20:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3024 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Up
Ha, czuje sie wyrozniony, bo figuruje na obrazku ![]() @Otakuma Hiragana i katakana to dwa japońskie alfabety (oba po 46 znaków). Do tego dochodzą jeszcze tysiące kanji. Swoją drogą, wiedzieliście, że?: ![]() Już się boję. >.> Po konsultacji z Illyą-san zastapiam go w spamowaniu obrazkami, przynajmniej czesciowo ![]() Ostatnio edytowany przez Grocix - 29-10-2008 o 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3025 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() taaa zarty stylu "in sovient russia....." "if you don't rape Russia Russia will rape you"...
@Nari Arigato : p ale na miłość boską czy all zapomnieli o biednym Corgarze D: !!! To tez mój onee-sama jak grocix :<
![]() |
![]() |
#3027 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() To ja dam Rayzie jeszcze jeden prezent, od wszystkich tych co zlozyli tylko zyczenia:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3028 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@top Rayza: W dniu twego święta Ty krowo kopnięta daję ci to ziele boś ty ciele! A tak na serio to najlepszego! A tak nawiasem mówiąc to sake już masz?
![]() |
![]() |
#3029 | |||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
pl.wikipedia.org Cytuj:
Teraz owszem - można uznać, że w katakanie zapisuje się wyrazy obcojęzyczne, zaś w hiraganie wyrazy własne, bądź dawno temu "znaturalizowane" Poza tym - hiragana nie zawiera zbioru słów. To alfabet, taki sam jak nasz. Cytuj:
46 to jest unikalnych znaków. Łącznie z kombinacjami to hiragana zawiera 107 znaków, zaś katakana 114 @Rayza: Gz zdobycia następnego lvlu. Nie przejmuj się. NAstepny już za 365 dni! gogogo!
![]() |
![]() |
![]() |
#3030 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @eerion
Podstawy? Czyli wiecej niz ktokolwiek z nas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3031 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co tu sie rozpisywac, po prostu podobalo mi sie x)
@topic Wyjazd do Japoni? To chyba moje najwieksze marzenie, ale sa dwa problemy: -Pieniadze (oczywiscie) -Znajomosc jezyka i to nawet dobra znajomosc. Wiem, ze kiedys, w koncu pojade, takze mam sporo czasu na przygotowania itp Czy w Japoni manga jest tylko w jezyku japonskim, czy jeszcze w angielskim (w co szczerze watpie) ?
![]() |
![]() |
#3032 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Niee ;P Cytuj:
Co do z górki - przy kanji jest odwrotnie ;D edit: Co do Lucky Stara http://www.pown.it/1999 kocham to =3
![]() |
![]() |
![]() |
#3033 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale tych obrazkow...
@topic Mialem w nocy ogladac Haruhi, ale padlem po 2 odcinkach.
![]() |
![]() |
#3034 |
Użytkownik Forum
|
![]() miałem dziś 3 kolejne odc. Spixce & Wolf oglądać skończyło sie na paru filmach SF o końcu świata/3 WŚ....
@manga chobits 100 razy lepsza od LH, golizny małooo bielizny małoooo,ale zboczonych tekstów i scen dużoooo ^^ ja dostane kase od reszty rodziny kupie reszte tomów akcja mangi jest bardzo szybka połowa tomu to 6 ep chyba, ^^
![]() |
![]() |
#3035 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Myślicie, że nauka Japońskiego jest wyzwaniem? A dla Japończyków nauka angielskiego to czarna magia...
![]() |
#3036 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
![]() Angielski to jeszcze jest w miare logiczny. Polajski to jest czarna magia ^^
![]() |
![]() |
![]() |
#3037 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
|
![]() Po obejrzeniu Bleacha 192 stwierdzam ze mogli dac inny glos Nel : P nie taki dziecinny...
@Kanokon E skonczyl sie glupio : P spodziewalem sie czegos bardziej ecchi! ![]()
![]() |
#3038 |
Użytkownik Forum
|
![]() @koszyk
jak ja to powiedziałem o głosie adult Nel "twoja stara ma głos jak Neliel" xD @chobits a ja kupiłem dzis dalsze tomy tejże wspaniałej mangi ^^ [3,4,5] i w kierunku ecchi trochę się rozczarowałem , manga jak jej główny motyw komedia romantyczna SF coraz mocniej w tym kierunku idzie , z naciskiem na SF.. ale ecchi jest nie uniknionym "efektem ubocznym" K.romantycznej... co czasem widać ^^..
![]() |
![]() |
#3039 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Rayza kupujesz mangę w empiku, czy w jakimś innym sklepie?
Pewne jest już że mangę kupię(najprawdopodobniej hellsinga albo death note, może Love Hine ![]()
![]() |
#3040 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja tez tam niedlugo jade, a ty gdzie mieszkasz?
![]() |