|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#301 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Specter coś czuje że to ty rozwiążesz zagadke i języka 469, i bazyliszka, i excalibuga, i tego tekstu
![]() To co mówisz wydaje mi się sensowne. Inni (nie wszyscy) jakieś glupoty gadają ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#302 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
no wiesz staram sie, miejmy nadzieje ze mi sie uda, dzieki za mile slowa ![]() EDIT: przeprowadzilem wywiady z paroma npc w ab, raczej malo sie dowiedzialem, jedynie ten ostatni wydaje mi sie ciekawy, ale i tak zaden z npc nie odpowiada na nic innego poza "excalibug oto moje wyniki: 19:31 Olrik: Greetings, Orodrane. 19:31 Orodrane: excalibug 19:31 Olrik: Pardon? 19:31 Orodrane: kruzak 19:31 Orodrane: hellgate 19:32 Orodrane: muriel 19:32 Orodrane: noodles 19:32 Orodrane: basilisk 19:32 Orodrane: uman 19:32 Orodrane: 469 19:32 Orodrane: beholders 19:32 Orodrane: bye 19:32 Olrik: Farewell. ---------------------------------------------- 19:33 Orodrane: hi 19:33 Roderick: Salutations Orodrane. 19:33 Orodrane: excalibug 19:33 Roderick: A nice myth but nothing more. 19:33 Orodrane: kruzak 19:33 Orodrane: zathroth 19:33 Orodrane: beholders 19:33 Orodrane: noodles 19:33 Orodrane: fardos 19:33 Orodrane: hellgate 19:34 Orodrane: 469 19:34 Orodrane: bye 19:34 Roderick: Farewell. ------------------------------------------- 19:36 Orodrane: hi 19:36 Eroth: I greet thee, outsider. 19:36 Orodrane: excalibug 19:36 Eroth: Just another human myth. 19:36 Orodrane: great war 19:36 Orodrane: noodles 19:36 Orodrane: kruzak 19:36 Orodrane: bye 19:36 Eroth: Asha Thrazi. Go, where you have to go. ------------------------------------------------ 19:37 Orodrane: hi 19:37 Faluae: Greetings, traveller. 19:37 Orodrane: excalibug 19:37 Faluae: What is that? 19:37 Orodrane: bye 19:37 Faluae: Asha Thrazi, traveller. ---------------------------------------------------- 19:38 Orodrane: hi 19:38 Elathriel: Be greeted Orodrane. 19:38 Orodrane: excalibug 19:38 Elathriel: I still doubt it exists. 19:38 Orodrane: great war 19:38 Orodrane: zathroth 19:39 Orodrane: beholders 19:39 Orodrane: 469 19:39 Orodrane: bye 19:39 Elathriel: Asha Thrazi, stranger. ---------------------------------------------------- 19:40 Orodrane: hi 19:40 Shanar: Ashari Orodrane. 19:40 Orodrane: excalibug 19:40 Shanar: Perhaps more than a myth. 19:40 Orodrane: great war 19:40 Orodrane: 469 19:40 Orodrane: bye 19:40 Shanar: Asha Thrazi. ---------------------------------------------------- 19:44 Orodrane: hi 19:44 Maealil: Ashari, Orodrane. 19:44 Orodrane: excalibug 19:44 Maealil: Is that a new kind of bug the Deraisim found? 19:44 Orodrane: great war 19:44 Orodrane: basilisk 19:44 Orodrane: bye 19:45 Maealil: Asha Thrazi, traveller. postaram sie miec tgo troche wiecej, niedlugo wybiore sie do kazordoon to tam sie popytam ![]() PS. ponaglam swoja prosbe o przetlumaczenie ksiazek z mojego ostatniego posta na poprzedniej stronie
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Specter - 03-09-2005 o 20:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() To jest słabo przetłumaczone dzięki www.translate.pl więc nie miejcie pretensji. Da się coś wyczytać. Przedstawiam narazie 2 księge z poprzedniej strony (po edicie dam 1) :
Mały (niewielka ilość; trochę) jest o tym gatunku “*monster*”, *beholders* jak (ponieważ) wołamy (dzwonić do) & (oni) ma w przeszłości jak (ponieważ) gwałtownie terytorialny *creatures*, z tajemniczymi korzeniami i nawet bardziej (więcej) tajemniczy *existence.However* przed mijaniem (przecinanie) orzeczenia na tych (te) dziwnym *creatures*, to ’*s* wartość (warty) mający na uwadze niektóre fakty o & (oni). W rodzaju ich czują niechęć dla innego *creatures*, osobno od *undead* jed to jest jak (ponieważ) tam zjawia się (wydaje się) jest *symbiotic* związek między *beholders* i rozmaity *undead* *monsters* *tibia*, do stopnia co (żeby; który) *beholders* nawet może kontrolować niższe poziomy *undead* (szkielety ). One są *prolific* *diggers*, i chociaż one zjawiają się (wydawać się) nie mieć żadnego *appendages* zdolny do używania narzędzie (obrabia) albo kopiący, one są odpowiedzialni za ogromną sumę (ilość) tunelów w naszym sprawiedliwy (jarmark) lądować (wysadzać; wyładowywać; ziemia). Eksperci uważają one rozkazują szkieletami kopać, ale inne wiarogodne wyjaśnienie przybywa od ich ostrego *telekinetic* zdolność, umożliwiający (upoważnienie) one (oni) utrzymywać siebie (samodzielnie) puszczający w obieg (płynący; pływanie) i martwe chodzenie, być może nawet dostateczna ilość (dostateczny; dostatecznie) rozdzielać tunele. To jest wyraźne od liczby (ilość) oczu i ulokowań one są znajdowani w co one są bardzo *nocturnal* gatunek jak (ponieważ) normalny (normatyw) *sunlight* zadawałby ból (odczuwać ból) takim wielkim oczom. Ale jaki dowód jest tam rozumu, dobrze ich pamięcie (umysł) są *infact* bardziej (więcej) posuwany niż ludzie, jak (ponieważ) objaśnił (objaśniony; otrzymywać wyjaśnienia) przez przyjacielski *Beholder* wyznaczył (wyznaczony; nazwał; nazwany) 486486 (albo *Blinky* do jego przyjaciół ), one nie tylko rozumieją cały inne języki gatunku, ale one mają ich własny bardzo (wysoko) posuwany język w kształcie (formularz) serii miga od swoich 6 oczu (tak (więc) technicznie oznaka język (językowy), chociaż one mogą zakomunikować (skontaktować się) ustnie ), ich język jest zawołany (nazwany) 469. Tam nawet był opowiadaniami *beholders* biorący (branie) w zagubionym (zgubiony) /zarzucany ludzie jak swoje własne; Tak (więc) to ’*s* możliwi one mogą odczuwać myśli i uczucia też, niosą co (żeby; który) w pamięci kiedy wy następnie spotykają tym (to) *enchanting* gatunek. [edit] Oto pierwsza księga z poprzedniej strony tego tematu: *Behold* *beholders*! *beholders* są *ancient* brać udział w wyścigach (wyścigi) podziemny (podziemie; metro) mieszkający (zamieszkanie) *necromancers*. *Allthough* one może 'mówią jak (podobny do; podobnie do tego; upodobanie do) ludzie używający niektóre membrany, ich tubylec (krajowy) '*toungue'* *consisnts* migania szyfru *wih* każde oko, w którym miganie mógłby oznaczać (zamierzać; mieć na myśli) niektórą sylabę, list (litera) albo słowo (formułować). Swój o wiele najwięcej (najbardziej; największa część) kompleks (kompleksowy) *speach* my kiedyś spotykaliśmy się z i prawie niemożliwy rozumieć. Jak (ponieważ) daleki (daleko) jak (ponieważ) my może mówić swój nie tylko język (językowy) ale także niektóre widok *mathemathics*. Ta kombinacja wyrabia temu nudny nawet próbować (próba; wypróbowywać) rozumieć co język (językowy). książki *beholder* piszą *constist* tylko liczby (ilość) i szyfr za (w tyle) & (oni) jest nieprawdopodobnie kompleksowy. Te wyścigi było jedziły z tamtych który były część w wojnach stworzenia i dlatego swój szczyt *civilisation* i możność (siła; dostarczać energii elektrycznej) jest długi (długo) odchodził (nieobecny). Swój opowiadają wciąż *existant* załatwienia (uregulowanie) *beholders* gdzie one próbują (wypróbowywać) *improove* ich *unspeakable* *necromantic* rytuały i tworzą armię *undead*. W ogólni one wydają się *malicious* ale bez ambicji robić bardziej (więcej) potem wymagać (twierdzić) niektórych (pewna ilość; niedużo) *lairs* i bronią & (oni). One wydają się też *haveno* ambicje w zwyciężeniu (zdobycie) albo łączący (skoligacenie) z innymi wyścigami w większym stylu potem *ocasionally* *beholder* *merchenary* który łączy siły zbrojne z innymi jednostkami dla prywatnych przyczyn. Wiem że prawie nic nie idzie zrozumieć, ale to komputer tłumaczył -.- Chociaż po małych(lol) poprawkach wyjdą calkiem normalne zdania po polsku. Już wiem jakie mam zadanie na jutro ;P [Edit] Postarałem się zapytać o wszystko o czym wiem Spoconego Cyklopa. Niestety nie wiem czemu Seromontis tak dlugo z nim gadal, o czym i czym sie ucieszyl ze tak gnał ![]() 20:27 Lordziu Knight-piter: hi 20:27 a sweaty cyclops: Hum Humm! Welcume lil' Lordziu Knight-piter. 20:27 Lordziu Knight-piter: excalibug 20:27 a sweaty cyclops: Me wish I could make weapon like it. 20:27 Lordziu Knight-piter: warlord sword 20:27 a sweaty cyclops: Do lil' one want to trade a warlord sword? 20:27 Lordziu Knight-piter: no 20:27 a sweaty cyclops: Silly lil' one you are. 20:27 Lordziu Knight-piter: lil' 20:27 Lordziu Knight-piter: lil 20:27 Lordziu Knight-piter: lil'lil 20:27 Lordziu Knight-piter: human 20:27 Lordziu Knight-piter: lil ' lil 20:27 a sweaty cyclops: Lil' lil' ones are so fun. We often chat. 20:27 Lordziu Knight-piter: chat 20:27 Lordziu Knight-piter: job 20:27 a sweaty cyclops: I am smith. 20:27 Lordziu Knight-piter: smith 20:27 a sweaty cyclops: Working steel is my profession. 20:27 Lordziu Knight-piter: stell 20:27 Lordziu Knight-piter: steel 20:27 a sweaty cyclops: Manny kinds of. Like Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith, Uth'Byth, Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and Zatragil 20:28 Lordziu Knight-piter: mesh kaha rogh 20:28 a sweaty cyclops: Steel that is singing when forged. No one knows where find today. 20:28 Lordziu Knight-piter: za'Kalortith 20:28 a sweaty cyclops: It's evil. Demon iron is. No good cyclops goes where you can find and need evil flame to melt. 20:28 Lordziu Knight-piter: Uth'Byth 20:28 a sweaty cyclops: Not good to make stuff off. Bad steel it is. But eating magic, so useful is. 20:28 Lordziu Knight-piter: Uth'morc 20:28 a sweaty cyclops: Lil' ones it thieves' steel call sometimes. It's dark and making not much noise. 20:28 Lordziu Knight-piter: Uth'Amon 20:28 a sweaty cyclops: Brigthsteel is. Much art made with it. Sorcerers to lazy and afraid to enchant much. 20:28 Lordziu Knight-piter: Uth'Maer 20:28 a sweaty cyclops: Heartiron from heart of big old mountain, found very deep. Lil' lil ones fiercely defend. Not wanting to have it usedfor stuff but holy stuff. 20:28 Lordziu Knight-piter: Uth'Doon 20:28 a sweaty cyclops: It's high steel called. Only lil' lil' ones know how make. 20:29 Lordziu Knight-piter: Zatragil 20:29 a sweaty cyclops: Most ancients use dream silver for different stuff. Now ancients most gone. Most not know about. 20:29 Lordziu Knight-piter: demon 20:29 Lordziu Knight-piter: evil flame 20:29 Lordziu Knight-piter: magic 20:29 Lordziu Knight-piter: thieves' 20:30 Lordziu Knight-piter: brightsteel 20:30 Lordziu Knight-piter: sorcerers 20:30 Lordziu Knight-piter: big old mountain 20:30 a sweaty cyclops: Mountain in south. Lil' lil' ones living there. 20:30 Lordziu Knight-piter: sorcerer 20:31 Lordziu Knight-piter: dream silver 20:31 Lordziu Knight-piter: silver 20:31 Lordziu Knight-piter: stuff 20:31 Lordziu Knight-piter: offert 20:31 Lordziu Knight-piter: basilisk 20:31 Lordziu Knight-piter: war 20:31 Lordziu Knight-piter: king 20:31 Lordziu Knight-piter: noodles 20:31 Lordziu Knight-piter: queen eloise 20:31 Lordziu Knight-piter: king Tibianus 3 20:31 a sweaty cyclops: One day I'll go and look. 20:32 Lordziu Knight-piter: when? 20:32 Lordziu Knight-piter: beholders 20:32 Lordziu Knight-piter: 469 20:32 Lordziu Knight-piter: language 469 20:32 Lordziu Knight-piter: cyclop 20:32 Lordziu Knight-piter: bye 20:32 a sweaty cyclops: Good bye lil' one. hehe jak widać zajęło mi to jakies 5 minut. Stasznie mnie nurtuje o czym Seromontis z nim gadał... Chamski, nie chce nic powiedzieć nam ![]() Ostatnio edytowany przez heliwurab - 03-09-2005 o 21:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() No no... zapowiada się że nasz wielki "Spec" jest naprawdem specem od wszystkiego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Użytkownik Forum
|
![]() @upup
wiesz co, jednak dalej prosze o normalne przetlumaczenine xD --------------------------------------------- @up zobaczymy ![]() ------------------------------------------------ mam nowe rozmowy tym razem z thais prosze wykluczyc dialogi napisane przez kubus wojewodzki, zostawilem je tak dla zabawy ![]() 20:16 Orodrane: hail king 20:16 Kubus Wojewodzki: HI 20:16 Harsky: HAIL TO THE KING! 20:16 Stutch: HAIL TO THE KING! 20:16 King Tibianus: I greet thee, my loyal subject. 20:16 Kubus Wojewodzki: ooo 20:16 Kubus Wojewodzki: ;] 20:16 Orodrane: noodles 20:16 King Tibianus: The royal poodle Noodles is my greatest treasure! 20:16 Orodrane: excalibug 20:16 King Tibianus: It's the sword of the kings. If you could return this weapon to me I would reward you beyond your dreams. 20:16 Kubus Wojewodzki: ej 20:16 Kubus Wojewodzki: ****a 20:16 Orodrane: kruzak 20:16 Kubus Wojewodzki: mendo 20:16 Kubus Wojewodzki: a ja to co 20:16 Kubus Wojewodzki: ? 20:16 Kubus Wojewodzki: patrz 20:16 Kubus Wojewodzki: king 20:17 Orodrane: buhahahaha 20:17 Orodrane: fardos 20:17 Orodrane: great war 20:17 Orodrane: basilisk 20:17 Orodrane: goodbye 20:17 King Tibianus: The forces of good are hard pressed in these dark times. --------------------------------------------------------------- 20:15 Orodrane: hi 20:15 Noodles: <sniff> Woof! <sniff> 20:15 Orodrane: Woof! ----------------------------------------------------------------- 20:13 Sam: Welcome to my shop, adventurer Orodrane! 20:13 Orodrane: excalibug 20:13 Sam: It is rumoured to be a weapon beyond mortal craftsmanship. 20:13 Orodrane: bye ------------------------------------------------------------------- 20:22 Orodrane: hi 20:22 Bozo: Hi there, how's it hanging, Orodrane! 20:22 Orodrane: excalibug 20:22 Bozo: I am not foolish enough to believe in the existence of this weapon. 20:22 Orodrane: basilisk 20:22 Orodrane: bye 20:22 Bozo: Remember: A joke a day keeps the ghouls away! ---------------------------------------------------------------- 20:24 Orodrane: hi 20:24 Oswald: Oh, hello Orodrane. What is it? 20:24 Orodrane: excalibug 20:24 Oswald: It's beyond all doubt that certain sinister elements in our city have certain knowledge about this myth. 20:24 Orodrane: basilisk 20:24 Orodrane: quest 20:24 Orodrane: great war 20:24 Orodrane: bye 20:24 Oswald: Finally! ---------------------------------------------------------------- 20:28 Orodrane: hi 20:28 Muriel: Greetings, Orodrane! Looking for wisdom and power, eh? 20:28 Orodrane: excalibug 20:28 Muriel: The enchantements on this weapon must be awesome. 20:28 Orodrane: kruzak 20:28 Orodrane: fardos 20:28 Orodrane: great war 20:29 Orodrane: zathroth 20:29 Orodrane: beholders 20:29 Orodrane: muriel 20:29 Muriel: I don't like jokes about my name! 20:29 Orodrane: kenel'far 20:29 Orodrane: basilisk 20:29 Orodrane: bye 20:29 Muriel: Farewell.
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 08 2005
Lokacja: Opole
|
![]() Mowicie marvik jest krolem miltwain pewnie macie racje ale wiecie co? Mialem druida i kupowalem czary w thais u takiego pana co sie <b>marvik</b> nazywal moze do niego trzba pojsc i napisac hi qest albo key. Nie wiem sam trzeba to obejrzec dokladniej...jest tu cos o Zathorze to zly bóg ktorego wielbicielami są monki i necro nie wspominajonc o priesties Jest tez cos o bazyliszku w kazo jest zwlky snake opisany bazilisk ale nie da sie do niego dotrzec mozna tylko obejrzec Mysle ze to są wzkazowki jak cos zdobyc jakieś EQ ale nie jestem pewny.Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! niedorze UE bedzie ciezko a moze mowiom o wojnie gdzie zathor i jego demony wyjdom na powierzchnie i slowami exevo gran mas vis zniszczom tibijczykow z powierzchni ziemi Co to za jezyk kurde moze faktycznie elficki ale... WIEM poszukam w internecie elfickiego translatora
EDIT: @down specjalnie dla ciebie poszedlem do thais zeby sprawdzic i miealem racje marvik sprzedaje czary druidom w thais ![]() Ostatnio edytowany przez Garbaty John - 04-09-2005 o 11:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
czytaj poprzednie posty (w tym wypadku moje -.-) kupowales nie u marvika tylko u muriela, a o reszcie poczytaj to sie dowiesz @all po raz kolejny ponawiam prosbe o przetlumaczenie (nie translatorem) 2 ksiag z biblioteki w hellgate ktore przepisalem na popredniej stronie @heliwurab dzieki ze wypytales sie go dokladniej, przyda sie a jak tlumaczylem starozytny tekst-brakowalo mi kilku linijek i sluchaj, i nie tylko ty: przypuszczalnie excalibug zostal wykuty z zatagrilu przez umana pod kontrola fardosa
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Specter - 03-09-2005 o 22:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 08 2005
Lokacja: Szczecin
|
![]() Ciekawe. Ja miałem kilka takich książek w jakimś dziwnym języku ale nie wiedziałe m, o co chodzi i je wywaliłem:/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
a pamietasz gdzie je znalales? byly napisane liczbami czy po elficku/krasnoludzku? powiedz cos wiecej! @all po raz kolejny ponawiam prosbe o przetlumaczenie (nie translatorem) 2 ksiag z biblioteki w hellgate ktore przepisalem na popredniej stronie
![]() "Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę." Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Użytkownik forum
|
![]() Pamiętam, że 1 znalazłem gdzieś w AB (chyba w depo, albo w którymś z budynków) a inną w depo w Carlin. Z tego co pamiętam to były napisane podobnym językiem. Ale pamiętam, że w którejś było coś o "Dog"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmmm....dog powiadasz...a kojarzy ci sie cos z noodles?
PS. @all po raz kolejny ponawiam prosbe o przetlumaczenie (nie translatorem) 2 ksiag z biblioteki w hellgate ktore przepisalem na popredniej stronie
![]() |
![]() |
![]() |
#312 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 01 2005
|
![]() Nie jestem za dobry z anglika ale spróbowałem swoich siłw przetłumaczeniu tego:
Cytuj:
Beholdery to starożytna rasa podziemia. Wszyscy myślą, że potrafią 'mówić' jak ludzie używając membran, ich ojczysty język konsystuje(:?) na ślepym kodzie z każdym okiem, gdzie ślepy może oznaczać sylaby, litery, słowa. To prawdopodobnie największy "complex"(mówiący, porozumiewający) jaki kiedykolwiek spotkaliśmy i prawie niemożliwy do zrozumienia. To nie tylko język ale także cos w rodzaju matematyki. Ta kombinacja sprawia, że nudne staje się zrozumienie tego języka. Książki które napisały beholdery konsystują tylko na numerach i kod za nimi stojący jest nieprawdopodobnym "complexem". Rasa ta była jedną z tych które były częscią tworzących wojny(które tworzyły wojny :?) i dlatego szczyt ich cywilizacji i mocy dawno przeminął. Krązy pogłoska że nadal istnieje kolonia(osada) beholderów gdzie próbują udoskonalać nekromantyczne rytuały i stworzyć armie nieumarłych. [ In general they seem malicious but without ambition to do more then to claim some lairs and defend them.(tego nie opotrafie zrozumiec -.-) ] Wydaje się że nie mają ambicji w zdobywaniu albo w sprzymierzaniu innych ras w największym stylu beholdery przyłaczają się do innych sił w celu prywatnych powodów. Drugi nie cały tekst: Cytuj:
Sorry za błedy i wogóle BTW. co do tych działań to wydaje mi sie, że są one do dupy i ktoś na siłe chciał zrobić tak aby numer oznaczał równą mu literę alfabetu(oczywiście mogę sie mylić) Ostatnio edytowany przez DamSon - 03-09-2005 o 22:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
wielkie, wielkie dzieki, mam zadanie na kolejna nocke, jutro beda wyniki moich badan xD
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Użytkownik forum
|
![]() Nie czytałem tego dokładnie a więc nic więcej nie moge powiedzieć. A co to jest to Noodles??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
no to poczytaj poprzednie posty to bedziesz dokladnie wiedzial w duzym skrocie jest to pies krola tibianusa, mozliwe ze w czasie wielkiej wojny byl jednym z herosow i go zathroth zamienil w psa (dokladniej masz w tlumaczeniu przezemnie tego tekstu gdzies tak 2-3 strony wczesniej xD)
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Użytkownik forum
|
![]() Ciekawe to wszystko. Kiedyś jak przeglądałem Forum znalazłem SS, na którym ktoś rozmawiał z Bazyliszkiem, trzeba tego poszukać bo może coś pomoże.
PS. Chciałem zaapelować do wszystkich aby zbierali książki i jak znajdą coś co może nam pomóc niech zamieszczą to w tym temacie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Użytkownik forum
|
![]() 11:10 Laurth Nilvarain: hi
11:10 Frodo: Welcome to Frodo's Hut. You heard about the news? 11:10 Laurth Nilvarain: News. 11:10 Frodo: Some travelers from Edron told about a great treasure guarded by cruel demons in the dungeons there. 11:10 Laurth Nilvarain: sewers 11:10 Laurth Nilvarain: dungeons 11:10 Frodo: Ah yes, the graveyard dungeon. All I know is this riddle: His Grave to the south, the tree above, his soul in the shade. No idea what that means, though! 11:10 Laurth Nilvarain: riddle 11:10 Frodo: I heard it when I was a child. 11:10 Laurth Nilvarain: Message 11:10 Laurth Nilvarain: Spies 11:11 Laurth Nilvarain: Talphion 11:11 Laurth Nilvarain: Mages 11:11 Laurth Nilvarain: Rats 11:11 Laurth Nilvarain: Elves 11:11 Laurth Nilvarain: Minotaurs 11:11 Laurth Nilvarain: Orcs 11:11 Laurth Nilvarain: Cyclopes 11:11 Laurth Nilvarain: Heroes 11:11 Laurth Nilvarain: Travel 11:11 Laurth Nilvarain: Mission 11:11 Laurth Nilvarain: Item 11:11 Laurth Nilvarain: Treasure 11:12 Laurth Nilvarain: Tadd 11:12 Laurth Nilvarain: Todd 11:12 Frodo: That fellow is filthy rich. He rented a room upstairs for months in advance and always orders the best beer and wine i serve. 11:12 Laurth Nilvarain: Document 11:12 Laurth Nilvarain: Books 11:12 Laurth Nilvarain: Quest 11:12 Laurth Nilvarain: hob 11:12 Laurth Nilvarain: job 11:12 Frodo: I am the owner of this saloon. I call it Frodo's Hut. I am also selling food. 11:12 Laurth Nilvarain: Digging 11:12 Laurth Nilvarain: Lighthouse 11:12 Laurth Nilvarain: Mines 11:12 Laurth Nilvarain: Lair 11:12 Laurth Nilvarain: Hidden lair 11:13 Laurth Nilvarain: Reward. 11:13 Laurth Nilvarain: Bye 11:13 Frodo: Please come back from time to time. Może to w czymś pomoże?? @ usunęłem i sory ale nie sprawdzałem tego. Ostatnio edytowany przez Bazant - 04-09-2005 o 16:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2005
Imię: Mithril Lotorewus
Profesja: Knight
Świat: Luminera
Poziom: 26
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
|
![]() A mi z tym całym Zathrotem kojarzy Orshabaal. Może ten excalibug można zlootować właśnie z niego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2004
|
![]() ..........
Ostatnio edytowany przez Herante - 02-01-2007 o 01:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 08 2005
Lokacja: Opole
|
![]() Hmm przelecmy to wszystko jeszcze raz... juz sie pogubilem...
Urb'thasha kenle morg, to jest jakas nazwa pewni eczyjes imie tylko czyje? Alis'thasha dah ar'atun! kolejne imie Kath'ara Uman far'tha morguthis. i jeszcze jedno i ime i cos jeszcze .... morguthis - jeden z faraonow Aranah Zathroth ala'shena! tu mamy zlego boga zathrotha o ktorym mowilem w ktoryms poscie jego wielbicielami som monki necro, priestriess i jeszcze jakies badziewie Zathroth par'ashis, Zathroth thasha'morg, Zathroth nah'ved, Zathroth ar'atun! tu cos pisze o Zatrothu Tha lil'lil baka'etheis excalibug, kojarzy sie z ekkaliburem mistyczny miecz pytalem marvika pana npc co sprzedaje czary druidom o ten exxcalibug to mi powiedzial ze to legendarny miecz krolow vis'nah... morg'nah... co jakby morgana brzmi ekoth'sin... thosharsis tha'Basilisk... bazyliszek w kaz ojest bazyliszek wpiszcie se w wyszukiwarce na forum baylisze to se przeczytajcie o nim on ma cos wspolnego z qestem i tym mieczem wiem jeszcze ze gadal cos o krolu kaz Zathroth kath'ras Zatragil, Zathroth i jeszcze jakis ziomek Uman ar'thasha Uth'Amon... znowu imiona Fardos ethes... Uman ar'atus... i jeszcze Zathroth alth'ashara znowu Zathroth nah baka'sha res'sehra Beholders...moze ten miecz potrafi przywolywac beholdery? Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos, Kruzak z kads znam to imie kto to do cholery jest niech mi ktos powie chyba jakis krol Tha'shat ras alth'ara Mintwallin... legendarne miasto minotaurow Marvik esha'ina excalibug! Marvik to jest król tego miasta oze mi sie wydaje a moze to on jest kluczem EJ LUDZIE JAK KTOS MA HIGH LVL I CHCIALBY M POMOC TO NIECH SIE PRZEJDZIE DO TEGO MIASTA CZLOWIEKOW - KROW I ZAPYTAK MARVIKA O TE ITEMKI MOZE COS POWIE CIEKAWEGO I NIECH NAPISZE dobra dalej... Urb'thasha, Urb'thasha! kto to jest? Kenel'far, Kenel'far! a kto to jest? Uman ar'atorn, klathis ina excalibug, hmm Zathroth vis'theshin Basilisk!Zathroth cos zrobil bazyliszkowi czyzby mial romans z jego tesciowom? Basilisk fa'uth excalibugBazyliszek znalazl excalibug evarthus ar'vis Mel'thinas... dal go temu noobowi Mel'thinas ekoth'res Noodles! a ten noob oddal Noodles, jak wszyscy wiemy to pies krola thais Fardos ar'kathsi Zathroth, kto to fardos mas'thoshi Basilisk stoth'ria! ni rozumumiem Kruzak tha sarvithos tho'ris excalibug... czyzby kruzak tem ukradl excalibug co za zlodzieje Sarvithos'arah vismo lil'inas! nowy bohater opowiesci Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak... stowarzyszenie pkp chyba sie wkurzylo... Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! i mowiom exevo gran mas vis najgorsze slowa w grze i to jeszcze krolowie wyobrazcie se ze ten czar w ich wykonaniu musi byc 100 razy mocniejszy od CACHERO!!! co dalej? Zathroth nex'ilis... Zathroth artha'vid! zdaje sie ze zathroth Fardos neh'morg ina gal'atha fashis... poprostu gal'desha fashis, fashis...zwial gdzies... Mam nadzieje ze pomoglem a jak nie to sry niech ktos pojdze do marvika i zapyta go o itemki. Wyglonda mi to na genesis tibii polonczony z qestem... |
![]() |
![]() |