Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-05-2008, 10:35   #321
RookeR
Użytkownik Forum

RookeR's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

@up

LoL, takie rare za zabicie 3 Minosów?? o.0 A poza tym człowieku widziałeś jak bije Mino Archer ? We mnie w K secie po 50 walił, a pomyśl co dopiero w rookowskim eq z naszymi skillami...

Pozdrawiam

Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj
RookeR jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-05-2008, 19:18   #322
Szymi_11
Guest

Domyślny

@up
Ale jest to małe pomieszczenie więc archer nie ma gdzie uciekać!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-05-2008, 21:21   #323
TaTaskers
Użytkownik Forum

TaTaskers's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Eee...

Domyślny

Pirate Quest

Nagroda: Trap, Eye path, Hook, Rum flask, Peg Leg

Wymagania: Lewel potrzebny taki, by unieść beczkę w misji 2.

Opis: Co jakiś czas do rookgaardu przypływa statek piratów. Zdaża się to bardzo rzadko. Statek piracki będzie można znaleść w tym miejscu:

Uwaga po wejściu na statek spotkamy 1 Pirate Marauder'a (po śmierci zamienia się w szkielet, więc nie ma tutaj mowy o jakimś locie) który jest bardzo ciężkim przeciwnikiem, dlatego zaleca się zabić go wchodząc i zchodząc, atakując poison arrowami (nie należy bić go otwarcie, ponieważ statek jest mały (6 kratek) i łatwo można zginąć.
Statek:

Po zabiciu wchodzimy na pokład, i na górne piętro statku. Tam spotkamy NPC Rahem, z którym trzeba porozmawiać.
Rozmowa:
J. Witaj
R. Ahoi!
J. Kim jestescie?
R. Jesteśmy Piratami, rabujemy, pladrujemy i niszczymy.
J. Przyjęcie
R. A więc chcesz zostać piratem? Dobrze, jeśli zasłużysz. Jeśli będziesz chciał to zrobić powiedz do mnie ,,misja"

1 Misja
Co będzie potrzebne?
700 capa
100 szczurów (mozna przynosic minimalnie po 10)

J. Witaj
R. Ahoi!
J. Misja
R. Twoją pierwszą misją będzie ukraść Tomowi rum. Zgadzasz się?
J. Tak
R. A więc dobrze, idz po rum i ani się waż nas zawieść!

Idziemy do toma i mówimy:

J. Witaj
T. Jestem Tom. W czym moge ci pomoc?
J. Sprzedam 10 szczurów
T. Dam ci za nie 20 gp
J. Dobrze
T. Czy moge ci w czymś jeszcze pomóc?
J. Bye (to ważne, ponieważ później może nas nie wpuścić)

Powtarzamy to 10 razy

10 raz

J. Witaj
T. Jestem Tom. W czym moge ci pomoc?
J. Sprzedam 10 szczurów
T. Dam ci za nie 20 gp
J. Dobrze
T. Oj nie mam już miejsca gdzie je położyć, musze iść do mojego pokoju, lecz nie moge opuścić lady...
J. Ja to zrobie!
T. Na prawde? Oh dziękuję ci! Masz tu klucz do krat, schowaj je w skrzyni.
J. Dobrze

Dostajemy skrzynkę z ratami (200 capa)

Idziemy na górę i otwieramy kratę kluczem (uwaga po 1 minucie się zamknie więc nie możemy zbytnio zwlekać, ponieważ nie da się jej otworzyć od środka) i kładziemy skrzynkę z ratami na łużko i bierzemy leżącą tam beczkę.

Po tym zdarzeniu szybko biegniemy z powrotem do statku (dobrze by 1 osoba stała tam i blokowała resp)

Mówimy do Rahem'a:

J. Witaj
R. Ahoi!
J. Misja
R. Masz beczke z rumem?
J. Tak
R. Ohh. Zapas rumu na kolejny miesiąc dziękuję ci! Jak będziesz chcicał dostać następną misję powiedz ,,misja".

Dostajemy w nagrodę Rum Flask'a
Misja 2
Potrzebne będą:
1000 gp

J. Misja
R. Więc chcesz dostać kolejną misję? Dobrze, idz do al'dee i kup żagle do naszego statku!
J. Dobrze

Idziemy do al'dee i kupujemy żagle

Rozmowa:

J. Witaj
A. Witaj, w czym mogę tobie służyć?
J. Żagle do statku
A. Sprzedam ci je za 1000 gp
J. Dobrze
A. Niestety nie mam już takowych na magazynie, musisz poczekać aż uda mi się je zrobić.

Czekamy Od 1 do 6 godzin

Wracamy do Al'dee i mówimy:

J. Witaj
A. Witaj, w czym mogę tobie służyć?
J. Żagle do statku
A. Już je mam, proszę!
(Tracimy 1000 gp)

Idziemy do Rahema i mówimy

J. Witaj
R. Ahoi
J. Misja
R. A więc masz żagle do naszego statku?
J. Tak!
R. Dziękuję! Jak będziesz chcicał dostać następną misję powiedz ,,misja".

Dostajemy Trapa
Misja 3
Potrzebne:
Lakiś pojemnik.

J. Misja
R. A więc jesteś już gotowy na kolejną misję?
J. Tak
R. Dobrze. Musze ci powiedzieć, że bardzo nielubimy orków, a po tym jak nam ostatnio uszkodziły statek, to wręcz je znienawidziliśmy, dlatego proszę cię, byś poszedł do obozowiska orków i zgasił ich ognisko, po czym porozwalał ich wszsytkie beczki z wodą. Zgadzasz się?
J. Tak

Idziemy do obozu orków (na zachód od wejścia na beed room quest), zabijamy wszystkie orki, gasimy ognisko i rozwalamy bronią wszystkie beczki z wodą orków. Po rozwaleniu ostatniej beczki przyteleportują się do nas 5 orków i 3 orki spearmany, po zabiciu ich wracamy do Rahena i mówimy:

J. Witaj
R. Ahoi!
J. Misja
R. Zsabotowałeś obóz orków?
J. Tak
R. Wyśmienicie! Jak będziesz chcicał dostać następną misję powiedz ,,misja".

Dostajemy Eye Patha

Misja 4

J. Misja
R. A więc jestes gotowy na ostatnią misję?
J. Tak
R. A więc musisz okraść obóz minotaurów, jest to trudna misja, więc czy napewno chcesz to zrobić?
J. Tak
R. Więc, idz do obozu minotaurów i zabież od nich ich największy skarb, za który mogą oddać swoje życie.
J. Co to za skarb?
R. List od ich włądcy Markwina
J. Gdzie go znajde?
R. W środku ich płomienia
J. Płomienia?
R. Magicznego płomienia, który nie spala znajdujących w nim rzeczy.
J. Dobrze
R. Więc idź i nie bój się niczego!

Idziemy na mino hell i zabijamy wszystkie tamtejsze potwory, gdy na najniższym piętrze nie pozostał żaden minos i klikamy w ogień. Dostajemy list, a jednocześnie wogół nas respi się 7 minotaurów (radzę nie bić ich tylko jak najszybciej uciekać do wyjścia)

Wracamy do Rahema i mówimy:

J. Witaj
R. Ahoi
J. Misja
R. A więc zdobyłes ich skarb?
J. Tak
R. Dziękuję! Zostajesz teraz pełnoprawnym piratem na moim statku!

Dostajesz Hook i Peg Leg

Oj za szybko mi wyskoczyło, ale edytuje

@Edit
W sumie to nie napisałem, że to najazd piratów, tylko przypływ (oni tylko przypływają na wyspę by uzupełnić zapasy, ale nie mogą wejść do miasta z oczywistych względów)...

Propo toma
Nie wiem o co ci chodzi ale to tylko dialog... A koleś chce szczury po 10, a za 10 razem nie ma miejsca w magazynie na dole, to chce, żebyśmy je zanieśli do jego pokoju, ponieważ on nie może wyjść (musi sprzedawać i nic nie mówiłem, że on może wyjść, to tylko taki dialog do dodania realizmu), a my poprostu po przyniesieniu tego kradniemy mu beczke z piwem...

P.S. Tibia to gra MMORPG a nie Mororpg XDD ale fajna nazwa nawet (mororpg)

P.S.2
@Down
całkiem fajny queścik ale daj jakąś mape lub coś do tego... No i taki... Krótki

Ostatnio edytowany przez TaTaskers - 28-05-2008 o 20:52.
TaTaskers jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-05-2008, 22:07   #324
RookeR
Użytkownik Forum

RookeR's Avatar

Domyślny

@up

Hmm quest niby ciekawy ale... Kilka rzeczy kłuje w oczy... Np. najaz piratów na rookgaard ( niby nic złego, no ale ^^ ). Dwa, wiesz tibia to gra MORORPG (chyba tak to się piszę =d ) i w niej nie ma takiej opcji że "NPC odchodz ze swojego stanowiska, a ty w tym momecie coś tam robisz" (chodzi mi tu o Toma i ten "dziwny" pomysł ze szczurami )... A pozatym to chyba all co MNIE (tak, tak to tylko MOJE zdanie =d ) troszke zdziwiło.

@topic:

Nazwa questu : Opuszczona kopalnia...
Wymagania : łopata, lina, 1000 gp, 10 pices of iron, 20 level, vial of Vine.
Nagroda : Możliwość sprzedawania eq u specjalnego NPC.

Opis :

Quest jest czymś w stylu Djina na mainlandzie. Zaczynamy go w bear cave (facc). Wchodzimy do niego i udajemy się na północ ( dokładnie idzemy do góry i w lewo do samego końca ). Gdy już jestemy na miejscu rozwalamy pickiem stalaktyty ( lol =d ) i odkopujemy nowo odkrytą dziure. Wchodzimy do niej. Przed nami trzy piętra... (każde piętro ma rozmiar 3x3). Na pierwszym piętrze do pokonania mamy 1 Rotworma, na drugim 2 Rotwormy, na trzecimy 4 Rotwormy. Gdy już jestemy na samym dole przechdzimy przez bramke levelową. Po jej przejściu jesteśmy w pomieszczeniu ( 5x5 ). z NPC Quem (wygląda jak dwarf soldier ), u niego musimy zapłacić za klucz 1000 gp i 10 pices of irone ( żeby miał z czego go wykonać =d ).

G: witaj
Q: Och... witaj wędrowcze !
G: Klucz
Q: Hmm... czyżbyś chciał dostać klucz do daleszej części wykopalsik ?
G: Tak
Q: Dobrze, no ale wiesz to kosztuje 1000 gp i 10 kawałków żelaza...
G: Klucz
Q: Ok, sprzadam ci go za 1000 gp i 10 kawałków żelaza.
G: ok (lub tak =d)
Q: Jest twój
G: Żegnaj
Q: Żegnaj !

Gdy już mamy klucz wchodzimy do next roomu. Do pokonania mamy 3 Roty. Gdy je zabijamy ustawiamy ciała na zapadnie ( zapadnie są 3 naobkoło ogniska ). Aktywujemy zapadnie i możemy skorzystać z drabiny. Wchodzimy na góre. Rozmawiamy z NPC Bunvic.

G: Witaj
B: Witaj ! Musisz być odważny że tu przychodzisz...
G: Misja
B: Chcesz abym Ci zadał jakąś misje ?? Hmm... Dobrze... Pierwszą misja dla ciebie jest przyniesienie mi Wina... Tak wina... Jak mi je przyniesiesz może z tobą porozmawiam.

Zdobywamy Vial of Vine

B: Witaj ! Musisz być odważny że tu przychodzisz...
G: Wino
B: Masz mój ukochany trunek ?
B: Ahhhh, wreszcie... (z bp tracimy wino =d)
B: Bym zapomniał widze że jesteś godny zaufania więc mam dla Ciebie drugie zadanie... Słuchaj... Słyszałeś może żeby ktoś miał na tej zawszonej wyspie łososia ??

Teraz idzemy zdobywamy 5 Salomon, i wracamy do NPC

B: Musisz być odważny że tu przychodzisz...
G: Łosoś
B: Masz przy sobie odrobine łososia ??
B: Mmmmm, moje ulubione danie... Dziękuje Ci bardzo... (z bp znika 5 salomon)
B: Widze że jesteś porządnym człowiekiem... Gdybyś miał kiedyś czas wpadnij ze mną pohandlować... Wiem, wiem że to daleko ale moje ceny są warte uwagi i jeżeli chcesz to porozmawiaj z All Dee, on powinnien wiedzieć jak Ci skrucić podróż...

Dostajemy Shop Book ( książke co kupuje NPC )... Gratulacje Quest został wykonany !

Teraz możemy sprzedawać u Bunvica takie rzeczy jak :
Copper Shield ( za 100 gp )
Legion Helmet ( za 35 gp )
Hatchet ( za 30 gp )
Pick ( 25 gp )
Ryby ( 4 gp za jedną )

Jeżeli chcemy szybciej się dostać musimy porozmawiać z All Dee w ten sposób:

AD: Witaj ....
G: Bunvic
AD: Ach, ten stary krasnal... Ale pokoleji znasz go ?
G: tak
AD: Hmm...
G: Kopalnia
AD: Czy chcesz przenieść do kopalni ?
AD: Niech bedzie

Każda podróż kosztuje 50 gp. Uwaga jeżeli nie wykonaliśmy questa nie zostaniemy teleportowani do Bunivica. Aaa i kiedy chcemy do niego się teleportować musimy mieć przy sobie Shop Book i minimum 20 lvl

The End.

Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj

Ostatnio edytowany przez RookeR - 26-05-2008 o 22:11. Powód: Literówka =d
stary 28-05-2008, 19:44   #325
K4R0L
Użytkownik Forum

K4R0L's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2008
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Aldora
K4R0L ma numer GG 11850984 Send a message via Skype™ to K4R0L
Domyślny

Up@>Przepraszam, ale nie wiem z czego loot-uje się [ITEM]pices of iron[/ITEM]. No chyba ,że chodzi o [ITEM]Iron Ore[/ITEM]. Ale to na rook-u nie do zdobycia jest
K4R0L jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2008, 21:08   #326
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

@TaTaskers
Zayebisty quest xd.
Na prawdę fajny. Tak umh...Z FABUŁĄ! To w tibii rzadkość.
stary 28-05-2008, 21:34   #327
d4rn0k
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 02 2008
Lokacja: Polska

Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 28
Skille: 70+/70+
Poziom mag.: 4
Domyślny

No fajne trzymajcie tak dalej Tylko szkoda, że cipsoft tego do gry nie wrzuci
d4rn0k jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2008, 22:31   #328
MiXer
Użytkownik Forum

MiXer's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2005

MiXer ma numer GG 1684889
Domyślny

Idziesz w lewo, w prawo, prosto, do tyłu i jest skrzynka.
MiXer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-05-2008, 23:17   #329
RookeR
Użytkownik Forum

RookeR's Avatar

Domyślny

@K4R0L

Nie chodziło mi o Iron Ore, tylko właśnie o Pice of Iron's (kawałki metalu) które z niczego nie zlocisz, ale znajdziesz je w jakiniach trolli itp. (Są porozrzucane po całym Rookgaardzie).

@Topic:
Nazwa: Willi's delicius.
Wymagania: 10 Banana's, łopata, lina, kilof.
Nagroda: 10 jabłek lub 1 pomarańcza
Poziom Trudności: Banalny (1/5)
Opis:

Jak dobrze pamiętacie (chociaż by Studded Shield Quest) Willi przepada za bananami. Wiec gdy uzbieramy pewną ich ilość (dokładnie 10) możemy je wymienić na 10 jabłek lub 1 pomarańcz. Rozmowa z nim wygląda mniej więcej tak :

W: Witaj ....
G: Banany
W: Masz może banany ? Uwielbiam je... Jeżeli jaki kolwiek masz to ci dam za niego dość dobrą tarcze !
G: Zamiana
W: Hmm chcesz wymienić twoje 10 bananów za moje 10 jabłek lub 1 pomarańcze?
W: Świetnie! Co wybierasz?
G: Jabuszko (=d)
W: Mmmm już czuje smak bananów ! A oto twoje 10 jabłek, bierz je nie znosze jabłek... Mam uczulenie na owoce z pestkami (lol2 =d)

GiE ZeT !

@ Drugi Quest :d

Nazwa : Hell in Rookgaard !
Wymagania: 60 level, 3 innych graczy z min. 60 levelem, pice of iron.
Nagroda: Do wyboru, Brass Armor i Dark Shield lub Brass Legs i Dark Helmet.
Poziom Trudności: Piekło (6/5)
Opis:

Ten quest jest czymś w stylu Anhilatora na Mainie. Gdy już zbierzemy expie na ten quest ( zauważcie że dość długo by to trwało, ponieważ trzeba aż 4 osoby z 60 levelem). Gdy już mamy zespół i odpowiednie wyposażenie (czyt. duuuużo Life fluidów) udajemy się do krypty koło wasp tower. Schodzimy na sam dół (czyt. pokój z grobami). Teraz każdy z ekipy rozkopuje swój (xd) grób (oprócz środkowego). W pierwszym grobie od lewej jeden z was ma do ubicia 5 szkieletów (w pokoju 5x3), gdy je zabije kładzie na zapdanie (na środku pokoju) pice of iron. I czeka na pozostałych. Następny z graczy odkopuje drugi grób od lewej. Czeka go walka z 3 Rotwormami i jednym poison spiderem (w pokoju 5x3). Gdy wszystko ubije kładzie pice of iron na zapadnie (na środku pokoju) i czeka na reszte. Następny w kolejności ma do pokonania 2 Mino i 2 Orc Spearman (pokój 5x3) po ich zabiciu robi to co reszta i czeka. Ostatni z ekipy ma do zabicia 3 Minotaury i waspa. Jak to ubije kładzie pice of iron i zapadanie. Wtedy wszędzie (czyt. w każdym grobie) pojawia się teleport. Przed wejściem proponuje poczekać na full hp. I przygotować się do ostrej walki. Gdy jesteśmy gotowi wszyschy wchodzimy do tp. Jesteście w jednym pokoju, w którym zapadnie są rozstawione po rogach. Każdy z was się ustawia na jednej i zostajemy teleportowanie do next room.
Jesteście w całkiem sporym pokoju (8x5). Naobkoło was jest magma, a pod ścianami pokoju są Orc Spearman ( 4 na wprost i 4 na dół, tak jak w Anhlitaorze) odzielone od was magmą. Każdy z nich stoi na zapadni. Gdy je ubijecie wchodzicie do pokoju obok. I robicie to samo co przedtem (czyt. 4 zapdanie, ustawienie się i next Room).
Tym razem jesteście podzieleni na dwójki. Pierwsza dwójka ma do ubicia 8 rotów (w pokoju 4x5, nie ma jak się otoczyć boxami) gdy je wszystkie ubje wchodzi na 2 zapadnie czeka na pozostałą dwójkę. Natomiast druga dwójka jest w długim i wąskim pokoju (2x10) i muszą przejść do dwóch zpadni na końcu po energy fieldach. Gdy wejdą na zapadnie wszyscy zostaną teleportowani do Finall Roomu.
Przed wami ciężka walka. Jesteście w pokoju (7x6) otoczonym Orcami Spearmanami (tak jak w pierwszym roomie), ale to nie nimi macie się przejmować tylko 4 Skorpionami(!) i 2 Smugglerami (zablokowany loot). Gdy zabijecie Skorpiony i Smugglery drzwi na końcu pokoju będą otwarte. Teraz musicie dokonać wyboru między Red Backpack (a w nim Brass Arm i Dark Shield) lub Yellow Backpack (a w nim Brass Leg's i Dark Helmet). Gdy każdy z was ma nagrode stajecie na rogach pokoju (tzn. na zapadniach umieszczonych po rogach) i zostajecie teleportowani do... Mino Hell (piętro z Mino Magiem, a dokładnie w tym "pokoju'' z piecykiem).

Koniec =]

Ostatnio edytowany przez RookeR - 28-05-2008 o 23:26. Powód: Literówki tu i tam =d
stary 28-05-2008, 23:35   #330
Triplonq
Zbanowany

Triplonq's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2007
Lokacja: Wlochy(Crespellano - Bologna)
Wpisy bloga: 11

Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: $
Triplonq ma numer GG 354318 Triplonq ma login Tlenu zobrak80@tlen.pl
Szczęśliwy My Quest

First Quest
od 9 lvl

Idziesz do obiego i mowisz

Hi, Obi! PLX QUEST!!!
Hi , Gracz my shop is very big and i have a items but... i don't have the Mace of second posibilyty.
LOl this mace is in pro evul mino hell!
Yes! , GooD Luck goodbye!
...
???.

Idziesz idziesz po rooku i wchodzisz do dziury za blokiem z kurami wchodzisz na lewo idziesz w prawo w gore pozniej lewo pozniej korytazem w lewo lub w prawo i tak dojdziesz do samego miejsca i idziesz pozniej w gore w prawo lewo lewo prawo wchodzisz do pokoiku z 5 minoskami zastawiasz kartonami probojesz je wyrolowac wbiegasz bierzesz Mace Of Second posibilyty(Palka Drugiej szansy) po czym uciekasz bo mino sie wkurza rozwala kartony lacza sie 5 w 1 powstaje gigant rzuca w ciebie kamykami a ty uciekasz i krzyczysz halp! w tedy dochodza orce i zaczynaja huntowac mino mino ucieka a ty wychodzisz biegniesz do obi uciekasz przed snakami bo moga cie zarazic i nie dojdziesz do depo idziesz idziesz do obika a tu bub! pisze ze obi is ded bo nie zaplacil haraczu rata... i w tym miejscu konczy sie quest tylko kolo obiego jest oven tzn piec kladzie sie tam mace of second posibilyty i ace ma 20 ataku i 30 obrony w dodatku dostajesz 1000+ expa

Koniec questu "you have completed a First Qst! Baj baj!

wiem moze byc kontrowensyjny ale chcialbym zeby gracze sie troche usmiechneli 100% by me!!!!
Triplonq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-05-2008, 16:13   #331
K4R0L
Użytkownik Forum

K4R0L's Avatar

Domyślny Quest

To będzie Quest z legendą i dlatego proszę doceńcie to, że się napisałem. A więc:

"Odkryto, że Amber to była płatna zabójczyni. Kiedyś podobno na zlecenie Willie-ego i Billy-ego zabiła ich brata. Ale to ten brat był zły, a nie Amber, ponieważ to on sprawił, że [MONSTER]Minotaur Mage[/MONSTER] w Minotaur Hell wypuszcza swojego ucznia, aby zabijał ludzi. To jak on tego dokonał to tajemnica. Podobno wpadł na ten pomysł, a jako, że miał sojusz z [MONSTER]minotaur[/MONSTER]ami, opowiedział o nim [MONSTER]Minotaur Mage[/MONSTER]owi o nim. W każdym razie Amber go goniła po całym Rookgardzie, aż w końcu go zabiła. Od tamtąd słuch o nim zaginął. Ale jego ciało nadal tkwi w tym samym miejscu, gdzie Amber dokonała swojego ostatniego, zleconego zabójstwa"

Wymagania: Kilof, Lina;
Nagrody: [ITEM]Katana[/ITEM], 57 Gp, 3 [ITEM]Meat[/ITEM], [ITEM]Copper shield[/ITEM], [ITEM]BackPack[/ITEM].

Więc Quest rozpoczynamy od rozmowy z Amber. Mówimy tak (napisałem kwestie tylko gracza):
Gracz: Hi
Gracz: You are killer ?
Gracz: Willy and Billy
Gracz: Yes
Gracz: Bye

Otrzymujemy od niej "krew ostatniej ofiary" (Jak na nią klikniemy "look" Napisze że to zwykła krew). Nie pijemy jej, ponieważ wtedy "Złość Ofiary" w jej krwi otruje nas, dopuki nie zginiemy. Idziemy do mino Hell, a konkretnie do labiryntu przed. Na prawo od drabinki używamy kilofa i wchodzimy w dziurę. W pomieszczeniu (3x5) czekają nas 3 [MONSTER]Minotaur[/MONSTER]y. Zabijamy gości. Następnie wchodzimy w następną dziurę gdzie w pokoiku (10x10) są: 7 [MONSTER]Cave Rat[/MONSTER] oraz 3 [MONSTER]Bat[/MONSTER]. Ubijamy stwory i używamy "Krwi Ostatniej Ofiary" na ciele w 1 fazie gnicia. Po zrobieniu tego ciało wygląda jak świeże, bo nawet pod nim jest plama z krwi. Otwieramy ciało i mamy wszystkie nagrody.

No, mam nadzieję, że Quest fajny się Wam spodobał. Proszę o komentarze!

Ostatnio edytowany przez K4R0L - 29-05-2008 o 19:17.
stary 29-05-2008, 16:25   #332
cipek13
Zbanowany

Data dołączenia: 14 02 2008
Lokacja: Warszawa takie thias Polski

Profesja: Druid
Gildia: BRAK
Świat: Jakis tam
Poziom: 18
Skille: 19/20
Poziom mag.: 29
cipek13 ma numer GG 1852327
Domyślny

Qest.
W niewielkiej jaskini na zachód od Rookgaardu spoczywa tajemniczy człowiek... Jest to stary czarodziej z niewielką już mocą lecz jeszcze tak potężny by bronić swego skarbów . Jego prastare zdolności przyzywania wilków i trolli jeszcze bardzie zaciekawia poszukiwaczy przygód .

Wymagania- Lina,4-8livefluid, 15lvl
Nagroda- 500gp , copper shield , 5 białych pereł , możliwość przyzwania specjalnym czarem dla Rookerów (lub Rookstayerów) wilka.

Stwory- 10wilków ,5 trolli , 2 Mino , Gralldel ( coś w stylu czarodzieja wali po 25-45 i przyzywa 5 wilków oraz 3 trolle )

I jak??

Ostatnio edytowany przez cipek13 - 29-05-2008 o 17:17.
cipek13 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-05-2008, 16:54   #333
TaTaskers
Użytkownik Forum

TaTaskers's Avatar

Domyślny

@up i upup
mało tekstu macie, żadnej mapy i tak jakoś mało tego... K4rol fajny pomysł ale za mało się do niego przyłożyłeś, a cipek (jezu jaki nick se wybrał -.-) marny pomysł z przyzywaniem wilków... tak można byłoby trenować jak z monkami, a to przecież bez sensu (mlvl by się też nabijał, a przecież nawet nie wiemy czy na rooku się regeneruje mana).

Po za tym nie ma czegoś takiego jak Mana fluid, są tylko mana potiony, a i nich nie ma na rooku. (są tylko lifefluidy na rooku)

@Tripo
Udajesz czy jesteś idiotą? To nie było śmieszne tylko żałosne... Ale thx za chęci... xD
stary 29-05-2008, 17:55   #334
RookeR
Użytkownik Forum

RookeR's Avatar

Domyślny

@cipek13

Hmm... Wszystko podane (tzn.jakie nagrody itp) ale gdzie jakiś opis przejścia questu ??

Up@

Wątpie byś mógł poskillować na wilkach jak na monku... Bo na rookgaardzie nie można zatakować innego gracza, czyli defakto też potwora którego przyzwał.

@K4ROL
"Idzimy do mino Hell, a konkretnie do labiryntu przed. Na prawo od drabinki używamy kilofa i wchodzimy w dziurę."

Jak byś tam pickował to byś nie wpadł do nowego pokoju tylko do MH chyba... A może się myle... A i bym zapomniał quest nawet, nawet .

Pozdrawiam.

stary 29-05-2008, 19:15   #335
K4R0L
Użytkownik Forum

K4R0L's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RookeR Pokaż post
@K4ROL
"Idzimy do mino Hell, a konkretnie do labiryntu przed. Na prawo od drabinki używamy kilofa i wchodzimy w dziurę."

Jak byś tam pickował to byś nie wpadł do nowego pokoju tylko do MH chyba... A może się myle... A i bym zapomniał quest nawet, nawet .

Pozdrawiam.
Masz rację... MYLISZ SIĘ Popatrzałem sobie na mapkę i jednak nawet niezły kawałek to odbiega ten tunel od komnaty z MM
stary 01-06-2008, 18:49   #336
TaTaskers
Użytkownik Forum

TaTaskers's Avatar

Domyślny

Afff nikt tego nie komci, nikt nie zagląda... Po co mam robić te questy jeśli nikt tego nie ogląda? Może niedługo zrobie questa jak dojdzie do 18 strony.

@Down
Jezu... Aż żal na takich ludzi patrzeć... Podnieca się tym, że jakiś koleś go poklepie po główce lub zaczną go zauważać (oczywiście w złym tego słowa znaczeniu)

Co ci daje taka głupota? Może byś przeznaczył te 2 minuty swojego życia (w którym pisales posta), przeznaczył te 2 minuty na czytanie twojego posta i 10 minut na komętowanie twojej głupoty na coś bardziej pożytecznego? (np. Nauka)

Ostatnio edytowany przez TaTaskers - 01-06-2008 o 20:34.
TaTaskers jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-06-2008, 19:57   #337
Honestus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2007
Lokacja: Harmonia

Domyślny

idziemy do amber
-hi
-hi, gracz
-sell dead rat
-do you want to...?
-chuj ci w dupe
-maybe another time

ciong dalszy w next update
Honestus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-06-2008, 20:31   #338
K4R0L
Użytkownik Forum

K4R0L's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Honestus Pokaż post
idziemy do amber
-hi
-hi, gracz
-sell dead rat
-do you want to...?
-chuj ci w dupe
-maybe another time

ciong dalszy w next update
Naprawdę super Quest! Congratulation for This Quest "father": N00b!
Very Super Quest! Gratulacje dla "ojca" tego Questu: N00ba!

Ukryty tekst:
Już w Krótce-Przemytnik
stary 01-06-2008, 21:31   #339
Honestus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2007
Lokacja: Harmonia

Domyślny

ferst go lern english, fool :>
Honestus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-06-2008, 23:16   #340
RookeR
Użytkownik Forum

RookeR's Avatar

Domyślny

@up

Nie masz nic do napisania w temacie ? NIE SPAMUJ. Dziękuje...

Ps. Prosze nie odpowiadaj na mój post (kolejnym mało śmiesznym postem)

@Topic
Nr. I

Nazwa: Rookgaard is my home.
Wymagania: 9 level, Obi Backpack (dla obiego =d), krew minotaura dla Hiacyntha (czy jak mu tam xd), pan (dla All Dee), Honey Flower (dla Dixi)
Nagroda: Rookgaard Coin (moneta wykuta tylko dla tych co zostają na rooku. Dzięki niej możemy taniej kupować rzeczy u wszystkich sprzedawców, a dokładnie o 5% taniej)
Poziom: Średni (3/5)
Opis:

Gdy postanawiamy zostać na rooku, powinniśmy zainteresować się tym questem. Quest polega na spełnianiu zachcianek (nie takich, zboczuchy=d) NPC. Najpierw udajemy się do Obiego.

O: Witaj ...
G: Przysługa
O: Hmm... Widze że starasz się o reputacje na tej wyspie. Dobrze przynieś mi mój plecak, który ukradł mi Minotaur. A szepne o tobie słówko innym.

Teraz udajemy się do Bear Room. Rozkopujemy dziure tak jak byś my chcieli wziąść Copper Key. Lesz na dole jedną kratke na lewo od drabiny znowy pickujemy teren i wchodzimy w powstałą dziure. Jesteśmy w pokoju (3x3) w którym są dwa waspy i wilk. Po ich zabiciu idzemy do skrzynki z Bp Obiego. Gdy już go mamy NIE OTWIERAMY GO. Idzemy do obiego i z nim rozmawiamy.

O: Witaj ...
O: Odzyskałeś mój plecak ?!
O: Świetnie... Zapamiętam to ... A, bym zapomniał idz do Dixi, chce z tobą porozmawiać.

Udajemy się do Dixi.

D: Witaj ...
D: Obi mi mówił że znalazłeś dla niego plecak który mu skradziono... Może byś zrobił coś dla mnie ? Słuchaj... Musze zdobyć miodny kwiat (honey flower, chyba tak to się tłumaczy ) ponieważ kocham jego zapach... Jeżeli zdobędziesz go dla mnie porozmawiam o tobie o z innymi.

Idzemy na Wasp Tower i zdobywamy kwiat dla Dixi. Gdy już go mamy wracamy do niej i z nią rozmawiamy:

D: Witaj ...
D: Masz może dla mnie kwiat ?
D: Dziekuje Ci... Teraz szybko idz do All Dee... On ma dla ciebie pewna misje.

Udajemy się do All Dee i z nim rozmawiamy.

A: Witaj...
A: Hmm chcesz dla mnie coś zorobić ? Dobra, słuchaj... Ostatnio robiąc kolacje zniszczyłem moją ostatnią patelnie... Jeżeli przyniesiesz mi nową to Ci coś powiem.

Zdobywamy patelnie (goblin quest ) i wracamy do All Dee.

A: Witaj...
A: Masz już tą patelnie ?!
A: Świetnie ! Słuchaj... Udaj się do pustelnika i z nim porozmawiaj... Słyszałem że potrzebuje pomocnika...

Idzemy do Hiacyntha (wiecie o kogo chodzi =d)

H: Witaj...
G: Pomoc
H: Chcesz mi pomuc ?
H: Dobrze... Zdobądz dla mnie krew minotaura...
G: Dobrze
<dostajemy Magic Vial>

Udajemy się przykładowo do Mino Hell i zabijamy minotaura i nalewamy jego krew do Viala od pustelnika. Gdy już mamy krew wracamy do niego.

G: witaj
H: witaj...
G: Krew
H: Masz ją ??
H: Świetnie ! Z tego co słyszałem jesteś dobrym człowiekiem... Teraz idz do wyroczni i powiedz do niej że chcesz monete...

Udajemy się do wyroczni.
Nie witamy się tylko odrazu do niej tak mowimy:

G: Moneta
Oralnce: Hmmm... widze że jesteś kolejną osobą bojącą się swojego losu .... Masz weź ją... dla mnie to moneta tchórzów !
<do bp dostajemy Rookgaard Coin>

Teraz gdy już ją mamy zawsze jak coś kupujemy u tych NPC (oczywiście musimy ją mieć w bp ) mamy u nich 5% zniżke.

The End ...

Nr. II

Nazwa: The book's
Wymagania: 3 zaginione ksiązki Saymora
Nagroda: Green Tunic
Poziom: Łatwy (2/5)
Opis:

Opiekun biblioteki chce pewne księgi...
Idzemy do Saymora i z nim rozmawiamy.

S: Witaj...
G: Ksiegi
S: Czy słyszałeś coś o księgach?! Jeżeli je dla mnie przyniesiesz to obiecuje dać ci coś wartościowego... Dwie z nich są w łapach Minotaurów, zaś trzecią Amber ukryła na tratwie.

Udajemy się do Bear Room i bierzemy księge leżącą na stole koło Minotaura. Następną (tą o Mino Magu) bierzemy z Mino Hell. Ostatnia zaś jest na tratwie (short sword quest =p). Gdy już je mamy idzemy do Saymora.

S: Witaj...
G: Ksiegi
S: Masz je?
<z bp tracimy wszystkie księgi >
S: Dziękuje ! Teraz moja kolej... Oto twoja uroczysta tunika! Co nie podoba ci się ?! Liczyłeś na złoto ? Nie narzekaj... bierz ją ...
<Green Tunic w bp się pojawia =P>

The End

Nr. 3

Nazwa: Wille brother.
Wymagania: Green Tunic
Nagroda: 2 Czarne perły, 10 ciastek.
Poziom: Banalny (1/5)
Opis:
Gdy mamy mamy Green Tunic (patrz quest up ) idzemy do Williego.

W: Witaj...
G: Brat
W: Ach... Nawet mi o nim nie mów... Co ja bym dał żeby być lepszy niż on...
G: Ubranie
W: Masz zieloną tunike?
<z bp tracimy green tunic>
W: Dziekuje ! W zamian za nią dam ci pewną wskazówke... Nawet w ściakach
można znaleść coś kosztownego...

Idzemy do kanałów pod miastem (a dokładniej tam gdzie Combat knife można znaleść ). Bierzemy ze skrzyni Combat Knife i "używamy" go na tej samej skrzyni... Dzięki temu zdobywamy 2 czarne perły i 10 ciastek z tajnego schowka =]

The End =]

Ostatnio edytowany przez RookeR - 01-06-2008 o 23:19. Powód: Literówki tu i tam =<
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania