![]() |
#321 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów
Stan: Na Emeryturze
Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
|
![]() tak, tam pisze ta gwiazda, tylko że nie pisze nic pozatym, dlatego nie płaczecie, u tych na S~ znaleźliście kilka liczb + powiązanie z jakąś konkretną planetą przez coś i już wielkie halo
jezus ludzie opanujcię się, przypóźmy że zaraz wpadnie tu jakiś geniusz w wspólnymi siłami rozwiążemy tą zagadkę, i powiedzcie mi co zrobicie, gdy będziecie mieli racje, że to coś za 4 lata w nas pizgnie? do kąd zmierza ten temat? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#322 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Niby. Ale wezmy pod uwage, ze niech ten Janek mial tą wizje. Widział wybuch bomby wodorowej, ktorej wybuch w powietrzu wyglada jak rozblysk gwiazdy (błysk, wielka kula ognia) itp. Jak mogl to opisac? Nie wiedzial co to bomba wodorowa, jak wyglada taki wybuch. Opisywal to slowami ktore znal i mial o nich pojecie. I wyszlo ze opisal to jako gwiazde, bo takie o nich mial wyobrazenie - w koncu swieca i sa duze (astronomia juz byla zdeka rozwinieta, jakies pojecie o tym mieli). Jak ludzie z tamtych czasow by opisali start statku kosmicznego (w biblii Ezehiel to opsiuje np)? Jako wielki grzmot, kupe ognia i pylu wywolanego przez wielkiego rumaka. itd
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Użytkownik Forum
|
![]() A mi planeta do gwiazdy nie pasuje.
![]() |
#325 |
Użytkownik Forum
|
![]() Grue - możesz mieć racje. Ale jak mówiłem - każdy widzi to inaczej. Acz masz sporo racji. ;P ja to jednak rozumiem dosłownie jako gwiazde.
-------------------------------------- No może chodzić bardziej o określenie "gwiazdy na niebie". Chodzi mi Yoh o to, że mówimy ogólnie jako gwiazdy na niebie a nie osobno gwiazdy, planety, księżyce, komety. Myślę, że ten fragment jest po prostu ogólnikiem do ciała niebieskiego. ![]() Od razu mi pasuje taka dyskusja. Ostatnio edytowany przez Erhion - 29-08-2008 o 16:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 08 2008
Lokacja: ścieki
Stan: Niegrający
|
![]() ...
Czy mi się wydaje czy ktoś tu porównał Nibiru do Nemesis? 0.o A co do tematu: poje... was? 0.o Jak macie wymyślać sensacje to chyba lepiej wymyślić coś przyjemniejszego niż jakiś w pizdu zaje... planetę/gwiazdę/inne cholerstwo które zgładzi 666% ludzkości... ps: Wiem, moja ironia wcale nie była śmieszna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
|
![]() Ilosc teorii i sprzeczne informacje dowodza o tym ze to nieprawda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Sprzeczne informacje są wszędzie. Tyle jest ich o Nibiru, ponieważ z braku dokładnych szczegółów stara się ją podpiąć pod różne teorie. Weryfikacja nastąpi w ciągu najbliższych lat (zakładając, że Nibiru jest i że się "zbliża"). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Użytkownik Forum
|
![]() No, a gwiazda na niebie to bardzo mały punkcik i może się odnosić do praktycznie wszystkiego. Toteż zmyślono sobie historyjkę z Nibiru...
![]() |
#331 |
Użytkownik Forum
|
![]() Toteż skoro może odnosić się do wszystkiego tak fragment Apokalipsy o gwiezdzie spadającej z niebia może dotyczyć Nibiru. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() chesz traktowac apokalipse doslownie?
![]() |
#333 |
Użytkownik Forum
|
![]() Heheh oczywiście, że nie. Jeśli apokalipsa była by dosłowna to nie pisałoby tam gwiazda czy Piołun, a Nibiru czy Planeta X.
A ja ją traktuje symboliczne. Fakt faktem wers ten pasuje do Nibiru jako planety, która według teorii zbliża się do nas. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#335 |
Użytkownik Forum
|
![]() Yoh wpłynie na nasz klimat kiedy się zbliży. Oczywiście jeśli teoria o tym, że się zbliża i będzie u nas w 2012 roku jest prawdziwa. Wtedy zacznie oddziaływać na nas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale teraz gadamy o wersji z apokalipsy. A w niej jest napisane, że spadła z nieba wielka gwiazda. Nibiru nie ma nas spaść. I dobra, nie interpretujemy tego dosłownie - więc co ?
![]() |
#337 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2008
Lokacja: Winterfell
|
![]() To jesli teraz jest to mały punkcik, to wytłumacz mi, jak możliwe jest pokonanie tak ogromnej odległości w cztery lata?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Użytkownik Forum
|
![]() Według pewnej teorii porusza się ona 70km/s. I, że dystant jaki został jej do pokonania to ileś tam dzięsiątków/setek milionów kilometrów. Nie pamiętam dokładnie. I od 3600 lat wędruje po swojej orbicie z tą prędkością. I nas ma minąć w roku 2012. Więc właściwie 99% drogi już pokonała.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Użytkownik Forum
|
![]() Według pewnej teorii, taka jedna teoria głosi, powstała ciekawa teoria, a wiecie, że według tej teorii...
A są jakieś dowody na potwierdzenie którejkolwiek z nich ? Jakieś konkretne, a nie nieścisłości, do których można sobie dorabiać ideologię ?
![]() |
#340 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
|
![]() co do samego obserwowania , niektorzy pisza ze juz ja zobaczono, inni ze jeszcze nie.
jezeli prawda jest ze do tej pory jej nie zauwazyli, jest to dosc duze ZA , do tego ze ta planeta nie istnieje, ludzie sa wstanie juz wykrywac czarne dziury, wiec raczej z taka planeta nie mieli by problemu. a co do tego czegos za plutonem, nadal uwazam ze to wlasnie czarna dziura ![]() |
![]() |
![]() |