![]() |
#321 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up, up,
To nie było śmieszne, tylko psychole się śmieją z ludzkich tragedii, @topic, Chciałbym przyłączyć się do teamu, ale za bardzo nie wiem co mógłbym robić. Może mógłbym zająć się tym, ażeby każdy dział gry utrzymywał się w dobrym klimacie? Żeby nie iść na masówkę jak np. Tibia? Fajnym pomysłem byłoby zdefiniowanie expowisk i powiedzmy, gracz w ciągu jednego dnia mógłby 2 godziny spędzić na expowisku, ale może sobie postać z kkumplami w mieście ile tylko chce? To zapobiegłoby uzależnieniom i czubkom stojącym 15 godzin na expowisku. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#322 |
Guest
|
![]() @up
2 godziny ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 07 2006
|
![]() Tu Przemi z projektu Rp. Praca nad grą jakoś leci.Ciesze się,że Marchewki choć trochę zmienił nastawienie do projektu
![]() @Hrabia_Citizen : Zacznij od zarejestrowania się an forum Rp ;].Ale co do 2h to raczej duże Nie.Czemu?A qesty?Nie będą się opierać tylko na zabijaniu potworów(napewno) ale muszą być też i takie wątki.Zreszta wiadomo ;]. @Taki off-top: Do Hrabiego.Gram na plemionach(Geghan) i ty masz mhmm jak to lekko ujac(nie moge pisac polskich znakow(nie wiem czemu...co Ostatnio edytowany przez Przemek925 - 17-12-2006 o 19:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Użytkownik forum
|
![]() Tu Przemi z projektu Rp. Praca nad grą jakoś leci.Ciesze się,że Marchewki choć trochę zmienił nastawienie do projektu
![]() @Hrabia_Citizen : Zacznij od zarejestrowania się an forum Rp ;].Ale co do 2h to raczej duże Nie.Czemu?A qesty?Nie będą się opierać tylko na zabijaniu potworów(napewno) ale muszą być też i takie wątki.Zreszta wiadomo. Od jakiegoś momentu(wcisnełem coś)nie mogę pisać polskich znaków. @Offtop do Hrabiego.Grałem w plemiona(Geghan) i ty masz mhmm jak to lekko ująć.Jakąś wrodzoną wyższość.Masz podobno jakiś tytuł hrabiego i wszystkich innych traktujesz jak "chłopów".Tak jakby cofnięty czasie jesteś...Jeżeli ty to ten sam Hrabia Citizen. Proszę administratorów o usunięcie mojej wiadomości up.Coś mi się,ekhm psuje... Już się da,poprawiłem. Ostatnio edytowany przez Przemek925 - 17-12-2006 o 19:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2005
Stan: Niegrający
|
![]() hehe to możecie mnie odbanowac na forum
![]() ![]() no bo co najpierw było no przed wakacjami koniec i będzie test serwer , potem mówione było że po wakacjach :/ , puźniej się dowaduje że za miesiąc i nagle nie będzie wogule gry no to spox !!
![]() Ostatnio edytowany przez Marchewki - 17-12-2006 o 20:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() up (Ktos tam od 2 h na expowisku).
Wiesz, my tu mielismy zamiar wprowadzic taki system, ze; Jest Glod i Pragnienie (Glod - Trzeba jesc by zapelnic pasek, Pragnienie - Trzeba pic by zapelnic pasek) oraz mozliwe ze zmeczenie (Odnawia sie gdy jestes offline - Chociaz to jest mniej prawdopodobne), Chodzi o to, ze Gdy sie je na polu bitwy (Po za tawerna lub domem albo gdzies w miescie, w ktorym miejsce to jest specjalnie przystosowane do jedzenia), mozna sie spodziewac nie zbyt dobrych konsekwencji ("roztycie sie" - Slabsza walka, powolniejsze poruszanie sie itp). Poprostu taki system, ktory by ograniczyl siedzenie 24/7 na expowisku. Gracz musialby (z jego checi lub tez nie) wkoncu posiedziec troche w tawernie, i swoje potrzeby zaspokoic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Dokładnie, nie przeginajcie w drugą stronę. Po pierwsze wątpie żeby udało wam się to zrealizować, po drugiego nikomu nie będzie się chciało grać w coś takiego.
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zbanowany
|
![]() Głód i pragnienie powiadacie... A jeśli jest ktoś np. jak ja, kto wyjedzie np. na ferie poza dom, to jego postać zarobi kilkanaście dedów z głodu? Jeśli już mielibyście wprowadzić coś takiego, to głód powinien rosnąć tylko jeśli jesteś online.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#331 |
Użytkownik forum
|
![]() Czytaj ze zrozumieniem.Avager napisał też np.że może będzie się odradzało jak będziesz offline to skąd pomysł,że wtedy byś stracił?o.O
|
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Gdansk
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Będąc online... Musisz jeść to chyba rzeczywiste. Nie chcemy przeginać w żadną stronę, chcemy zrobić grę w którą pograją ludzie którym w np. Tibii klimatu brak, a tu będzie to głównym celem.
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zbanowany
|
![]() Tak, macie dokładnie takie same założenia jakie mieli twórcy Tibii. Jeśli gra wypali i znajdziecie sposób na zarabianie w niej, to jestem pewny, że gra bez pacca nie będzie miała sensu. To tak samo jakby był darmowy Windows, w którym możesz używać tylko Painta. Przecież nie będziecie męczyli się w przyszłości nad grą, za darmo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Użytkownik forum
|
![]() Niby dlaczego?Ech...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ravill Eagle
Świat: Candia
|
![]() Cytuj:
No i to jest klimat, dzięki któremu dużo osób gra w tą gre ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zbanowany
|
![]() @Przemek925,
Kiedy ci programiści zaczęli robić Tibię, miała ona być bardzo fajną, wciągającą grą z klimatem. Jednak za godne granie w grach MMORPG zazwyczaj trzeba płacić, jeśli nie to masz malutko możliwości. Jeśli RP wypali (czego życzę twórcom gry) to po jakimś roku czy 2 znajdą sposób na zarabianie i zwalą klimat, niestety. No chyba, że pod żadnym pozorem nie zrobicie "pacc i facc" i to będzie jedno z założeń gry, to wtedy macie większą szansę na sukces. |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Up:
Pacc & Facc... Napewno bedzie dobrowolna dotacja (Serwer kosztuje !, a kazdy grosz sie przyda) A konto Platne... w bliskiej przyszlosci nie, moze w dalszej, ale takze nie tak zryte jak w Tibii, beda oczywiscie zalety posiadania Platnego konta (o ile takowe bedzie), ale napewno nie tak Drogie jak i strasznie rzucajace sie w oczy jak jest w Tibii . Mowa tu o jakichs 5zl (+/- 2 - 3 zl) moze na miesiac (w dalszej przyszlosci, gdy gra bedzie juz prezentowala caly swoj system + beda wychodzily nowe update'y - nowe rozdzialy, potworki, przedmioty, questy, lokacje). Ale co do platnosci, to nie zaglebiajmy sie jeszcze w to, zanim gra dojdzie do momentu gdy bedzie mozna juz pobierac oplate...to jeszcze troche potrwa ! Co do glodu... Jezu ludzie... To oczywiste ze Glod i Pragnienie bedzie malalo gdy jestes tylko i wylacznie ONLINE (w pewnym sensie zapobiegnie to AFK i Botom... - iz jedzenie na polu bitwy to nie zbyt dobry pomysl... tymbardziej nie przyszykowanego wczesniej posilku ... nie bedzie sie oplacalo Boterom). Natomiast jest cos takiego jak zmeczenie, ktore jest malutkim odzwierciedleniem takiego jakie jest w Tibii...tutaj natomiast objawiac sie bedzie (przypuszczam), ze: -Postac porusza sie wolniej -Slabszy atak, -Slabsza obrona, -Slabsze czary i mozliwosc nie udanego czaru, I inne negatywne "Statusy". Jak temu zapobiec ? W Ciagu dnia (24 godzin) postac powinna byc offline przez 8 godzin (czyli ... Kazda minuta (sekunda) offline = 3 minuty (sekundy) Online). Sen jest potrzebny ![]() Proste prawda ![]() Co kolejne dodac... No coz, przypomne ze to glownie gracze buduja klimat, widzieliscie co sie stalo w Tibii, my chcemy w jakis sposob zapobiec... by takie zdarzenie nie zaszlo i w RP. Co najwazniejsze, ciagle rosnaca ilosc questow - i to nie tylko Idz tam, zabij wszystko na swej drodze, otworz skrzynke... Jak juz mowilem dawno temu, Decyzja gracza co zrobi z nagroda (ktora moze dostac za banalny quest, typu idz, zabij, przynies) - nagorda, ktora moze byc np. kawalek rudy metalu- To co z nim zrobi, bedzie konsekwencja w przyszlosci... . Np. Zaniesie to jednej osobie, a gdzies tam daleko moze byc inna osoba, ktora da inna cenna rzecz...ktora takze moze byc przydatna w przyszlosci . To taka jedna z prostych propozycji, jaka zostala zlozona na nasze questy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zbanowany
|
![]() Chcę Wam przypomnieć, że nie jesteście ekipą Microsoftu, tylko grupą młodzieży, mieżcie siły na zamiary.
PS. Skoro pacc kosztowałby 5 zł to każdy by go miał, proponowałbym przynajmniej 25/30 za miesiąc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Gdansk
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Ale pacc nie będzie przynosił tak wielkich korzyści jak możliwość spania O.o to będzie np możliwość dodania sobie dopisku np. "Sir" itp. ( napewno nie będą osobne kontynenty tylko dla płacących ;p )
Nie wiem, narazie to tylko domysły, ale przestają powoli nimi być. Kawior idzie dalej, zobaczcie sobie newsy na forum. Myśle, że damy rade, ale co będzie potem... To już zależy od graczy ;p
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |