Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-12-2006, 14:14   #321
Hrabia_Citizen
Użytkownik Forum

Hrabia_Citizen's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2006
Lokacja: Zgierz

Domyślny

@up, up,
To nie było śmieszne, tylko psychole się śmieją z ludzkich tragedii,

@topic,
Chciałbym przyłączyć się do teamu, ale za bardzo nie wiem co mógłbym robić. Może mógłbym zająć się tym, ażeby każdy dział gry utrzymywał się w dobrym klimacie? Żeby nie iść na masówkę jak np. Tibia?

Fajnym pomysłem byłoby zdefiniowanie expowisk i powiedzmy, gracz w ciągu jednego dnia mógłby 2 godziny spędzić na expowisku, ale może sobie postać z kkumplami w mieście ile tylko chce? To zapobiegłoby uzależnieniom i czubkom stojącym 15 godzin na expowisku.

MUMIA WARCZY! NIE BUDŹ JEJ!
Hrabia_Citizen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-12-2006, 22:22   #322
FellanK
Guest

Domyślny

@up
2 godziny to jak dla mnie za malo minimum 4h ;P jak dla mnie ale i tak zwaracajac sie do tibii max spedzam czas przy expowisku to 2h
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2006, 19:10   #323
Przemek925
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Domyślny

Tu Przemi z projektu Rp. Praca nad grą jakoś leci.Ciesze się,że Marchewki choć trochę zmienił nastawienie do projektu .Co do "powieszeniu się na skakance".Weź się koleś opanuj może,co?Nie rozumiem takich ludzi jak ty...
@Hrabia_Citizen : Zacznij od zarejestrowania się an forum Rp ;].Ale co do 2h to raczej duże Nie.Czemu?A qesty?Nie będą się opierać tylko na zabijaniu potworów(napewno) ale muszą być też i takie wątki.Zreszta
wiadomo ;].
@Taki off-top: Do Hrabiego.Gram na plemionach(Geghan) i ty masz mhmm jak to lekko ujac(nie moge pisac polskich znakow(nie wiem czemu...co

Ostatnio edytowany przez Przemek925 - 17-12-2006 o 19:12.
Przemek925 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2006, 19:14   #324
Przemek925
Użytkownik forum

Domyślny

Tu Przemi z projektu Rp. Praca nad grą jakoś leci.Ciesze się,że Marchewki choć trochę zmienił nastawienie do projektu .Co do "powieszeniu się na skakance".Weź się koleś opanuj może,co?Nie rozumiem takich ludzi jak ty...
@Hrabia_Citizen : Zacznij od zarejestrowania się an forum Rp ;].Ale co do 2h to raczej duże Nie.Czemu?A qesty?Nie będą się opierać tylko na zabijaniu potworów(napewno) ale muszą być też i takie wątki.Zreszta wiadomo.
Od jakiegoś momentu(wcisnełem coś)nie mogę pisać polskich znaków.
@Offtop do Hrabiego.Grałem w plemiona(Geghan) i ty masz mhmm jak to lekko ująć.Jakąś wrodzoną wyższość.Masz podobno jakiś tytuł hrabiego i wszystkich innych traktujesz jak "chłopów".Tak jakby cofnięty czasie jesteś...Jeżeli ty to ten sam Hrabia Citizen.

Proszę administratorów o usunięcie mojej wiadomości up.Coś mi się,ekhm psuje...

Już się da,poprawiłem.

Ostatnio edytowany przez Przemek925 - 17-12-2006 o 19:23.
stary 17-12-2006, 20:08   #325
Marchewki
Użytkownik Forum

Marchewki's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

hehe to możecie mnie odbanowac na forum bo mam bana na zawsze hehe
no bo co najpierw było no przed wakacjami koniec i będzie test serwer , potem mówione było że po wakacjach :/ , puźniej się dowaduje że za miesiąc i nagle nie będzie wogule gry no to spox !!

Ostatnio edytowany przez Marchewki - 17-12-2006 o 20:09.
Marchewki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2006, 20:28   #326
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

up (Ktos tam od 2 h na expowisku).

Wiesz, my tu mielismy zamiar wprowadzic taki system, ze;
Jest Glod i Pragnienie (Glod - Trzeba jesc by zapelnic pasek, Pragnienie - Trzeba pic by zapelnic pasek) oraz mozliwe ze zmeczenie (Odnawia sie gdy jestes offline - Chociaz to jest mniej prawdopodobne),
Chodzi o to, ze Gdy sie je na polu bitwy (Po za tawerna lub domem albo gdzies w miescie, w ktorym miejsce to jest specjalnie przystosowane do jedzenia), mozna sie spodziewac nie zbyt dobrych konsekwencji ("roztycie sie" - Slabsza walka, powolniejsze poruszanie sie itp).

Poprostu taki system, ktory by ograniczyl siedzenie 24/7 na expowisku.
Gracz musialby (z jego checi lub tez nie) wkoncu posiedziec troche w tawernie, i swoje potrzeby zaspokoic.
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2006, 21:38   #327
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avager Pokaż post
up (Ktos tam od 2 h na expowisku).

Wiesz, my tu mielismy zamiar wprowadzic taki system, ze;
Jest Glod i Pragnienie (Glod - Trzeba jesc by zapelnic pasek, Pragnienie - Trzeba pic by zapelnic pasek) oraz mozliwe ze zmeczenie (Odnawia sie gdy jestes offline - Chociaz to jest mniej prawdopodobne),
Chodzi o to, ze Gdy sie je na polu bitwy (Po za tawerna lub domem albo gdzies w miescie, w ktorym miejsce to jest specjalnie przystosowane do jedzenia), mozna sie spodziewac nie zbyt dobrych konsekwencji ("roztycie sie" - Slabsza walka, powolniejsze poruszanie sie itp).

Poprostu taki system, ktory by ograniczyl siedzenie 24/7 na expowisku.
Gracz musialby (z jego checi lub tez nie) wkoncu posiedziec troche w tawernie, i swoje potrzeby zaspokoic.
Boże, teraz to wygląda jak RPGowy potworek. Mam nadzieję, że wasze plany się spełnią, ale myślę, że to za skomplikowane i złożone.
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 18:34   #328
Aval'yah
Użytkownik Forum

Aval'yah's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn

Aval'yah ma numer GG 8876263 Aval'yah ma login Tlenu aval-yah@tlen.pl
Domyślny

Dokładnie, nie przeginajcie w drugą stronę. Po pierwsze wątpie żeby udało wam się to zrealizować, po drugiego nikomu nie będzie się chciało grać w coś takiego.
gestating with all the other rats
nurse said that my skin will need a graft.
i am of pockmarked shapes
The vermin you need to loathe.
Aval'yah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 18:59   #329
X-Zero
Użytkownik Forum

X-Zero's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2006
Wpisy bloga: 12

Imię: b.d.
Domyślny

Mi się będzie chciało
Niezależnie jaka będzie ta gra!
stary 18-12-2006, 19:14   #330
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Głód i pragnienie powiadacie... A jeśli jest ktoś np. jak ja, kto wyjedzie np. na ferie poza dom, to jego postać zarobi kilkanaście dedów z głodu? Jeśli już mielibyście wprowadzić coś takiego, to głód powinien rosnąć tylko jeśli jesteś online.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 19:59   #331
Przemek925
Użytkownik forum

Domyślny

Czytaj ze zrozumieniem.Avager napisał też np.że może będzie się odradzało jak będziesz offline to skąd pomysł,że wtedy byś stracił?o.O
stary 18-12-2006, 20:07   #332
Kulikos
Użytkownik Forum

Kulikos's Avatar

Lokacja: Gdansk

Świat: TVP 1
Domyślny

Będąc online... Musisz jeść to chyba rzeczywiste. Nie chcemy przeginać w żadną stronę, chcemy zrobić grę w którą pograją ludzie którym w np. Tibii klimatu brak, a tu będzie to głównym celem.
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath
Oddech krasnoluda r0x

-Hi
-Notka
-No?
-So Stfu&Bye Nob!1
Kulikos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2006, 20:24   #333
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Domyślny

Tak, macie dokładnie takie same założenia jakie mieli twórcy Tibii. Jeśli gra wypali i znajdziecie sposób na zarabianie w niej, to jestem pewny, że gra bez pacca nie będzie miała sensu. To tak samo jakby był darmowy Windows, w którym możesz używać tylko Painta. Przecież nie będziecie męczyli się w przyszłości nad grą, za darmo.
stary 18-12-2006, 20:58   #334
Przemek925
Użytkownik forum

Domyślny

Niby dlaczego?Ech...
stary 19-12-2006, 14:12   #335
Rav Othersider
Zbanowany

Rav Othersider's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Candia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kulikos Pokaż post
(...) To będzie miało klimat! (...)

Brak mi słów. Tibia ma wspaniały klimat, można zaczepić nieznajomego, wymienić z nim kilka zdań i odejść z uśmiechem na twarzy. Polacy są mili i zawsze pomogą. Questy są bardzo rozbudowane, nie tak prymitywne jak zabij otwórz skrzynkę i weś nagrodę. Za spam i inne wykroczenia które przeszkadzają grę porządnym graczom się banuje, to przecież oczywiste. Tibia ma taki klimat jak kloc parujący w mikrofali =.=

No i to jest klimat, dzięki któremu dużo osób gra w tą gre .
Rav Othersider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2006, 14:35   #336
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Domyślny

@Przemek925,
Kiedy ci programiści zaczęli robić Tibię, miała ona być bardzo fajną, wciągającą grą z klimatem. Jednak za godne granie w grach MMORPG zazwyczaj trzeba płacić, jeśli nie to masz malutko możliwości. Jeśli RP wypali (czego życzę twórcom gry) to po jakimś roku czy 2 znajdą sposób na zarabianie i zwalą klimat, niestety. No chyba, że pod żadnym pozorem nie zrobicie "pacc i facc" i to będzie jedno z założeń gry, to wtedy macie większą szansę na sukces.
stary 19-12-2006, 15:16   #337
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Up:

Pacc & Facc...

Napewno bedzie dobrowolna dotacja (Serwer kosztuje !, a kazdy grosz sie przyda)

A konto Platne... w bliskiej przyszlosci nie, moze w dalszej, ale takze nie tak zryte jak w Tibii, beda oczywiscie zalety posiadania Platnego konta (o ile takowe bedzie), ale napewno nie tak Drogie jak i strasznie rzucajace sie w oczy jak jest w Tibii .

Mowa tu o jakichs 5zl (+/- 2 - 3 zl) moze na miesiac (w dalszej przyszlosci, gdy gra bedzie juz prezentowala caly swoj system + beda wychodzily nowe update'y - nowe rozdzialy, potworki, przedmioty, questy, lokacje).

Ale co do platnosci, to nie zaglebiajmy sie jeszcze w to, zanim gra dojdzie do momentu gdy bedzie mozna juz pobierac oplate...to jeszcze troche potrwa !

Co do glodu...
Jezu ludzie... To oczywiste ze Glod i Pragnienie bedzie malalo gdy jestes tylko i wylacznie ONLINE (w pewnym sensie zapobiegnie to AFK i Botom... - iz jedzenie na polu bitwy to nie zbyt dobry pomysl... tymbardziej nie przyszykowanego wczesniej posilku ... nie bedzie sie oplacalo Boterom).

Natomiast jest cos takiego jak zmeczenie, ktore jest malutkim odzwierciedleniem takiego jakie jest w Tibii...tutaj natomiast objawiac sie bedzie (przypuszczam), ze:
-Postac porusza sie wolniej
-Slabszy atak,
-Slabsza obrona,
-Slabsze czary i mozliwosc nie udanego czaru,
I inne negatywne "Statusy".

Jak temu zapobiec ? W Ciagu dnia (24 godzin) postac powinna byc offline przez 8 godzin (czyli ... Kazda minuta (sekunda) offline = 3 minuty (sekundy) Online).

Sen jest potrzebny .
Proste prawda ?

Co kolejne dodac...
No coz, przypomne ze to glownie gracze buduja klimat, widzieliscie co sie stalo w Tibii, my chcemy w jakis sposob zapobiec... by takie zdarzenie nie zaszlo i w RP.

Co najwazniejsze, ciagle rosnaca ilosc questow - i to nie tylko Idz tam, zabij wszystko na swej drodze, otworz skrzynke...

Jak juz mowilem dawno temu,
Decyzja gracza co zrobi z nagroda (ktora moze dostac za banalny quest, typu idz, zabij, przynies) - nagorda, ktora moze byc np. kawalek rudy metalu- To co z nim zrobi, bedzie konsekwencja w przyszlosci... .
Np. Zaniesie to jednej osobie, a gdzies tam daleko moze byc inna osoba, ktora da inna cenna rzecz...ktora takze moze byc przydatna w przyszlosci .

To taka jedna z prostych propozycji, jaka zostala zlozona na nasze questy.
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2006, 15:23   #338
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Domyślny

Chcę Wam przypomnieć, że nie jesteście ekipą Microsoftu, tylko grupą młodzieży, mieżcie siły na zamiary.

PS. Skoro pacc kosztowałby 5 zł to każdy by go miał, proponowałbym przynajmniej 25/30 za miesiąc.
stary 19-12-2006, 16:13   #339
Kulikos
Użytkownik Forum

Kulikos's Avatar

Lokacja: Gdansk

Świat: TVP 1
Domyślny

Ale pacc nie będzie przynosił tak wielkich korzyści jak możliwość spania O.o to będzie np możliwość dodania sobie dopisku np. "Sir" itp. ( napewno nie będą osobne kontynenty tylko dla płacących ;p )
Nie wiem, narazie to tylko domysły, ale przestają powoli nimi być. Kawior idzie dalej, zobaczcie sobie newsy na forum. Myśle, że damy rade, ale co będzie potem... To już zależy od graczy ;p
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath
Oddech krasnoluda r0x

-Hi
-Notka
-No?
-So Stfu&Bye Nob!1
Kulikos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2006, 17:20   #340
Bugatti183
Użytkownik Forum

Bugatti183's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2006
Lokacja: Carlin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xydijo
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 32
Skille: 67/66
Poziom mag.: 5
Domyślny ...

Gosciu to jest do dupy !

BEST SOLO=
Bugatti183 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania