|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#321 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Kara śmierci to imho zły pomysł. Z jednej strony zbyt łagodny, z drugiej imho... nieludzki? Zresztą, za obcięcie diety jakiegośtam posła można by spokojnie utrzymywać kilkudziesięciu takich dożywotnich więźniów o chlebie i wodzie. Btw podoba mi się pomysł Matka.
![]() |
![]() |
|
![]() |
#322 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
Morderstwo, nawet w świetle prawa (fajnie brzmi), pozostanie morderstwem, wg mnie kara śmieci to chybiony pomysł.
![]() |
![]() |
#323 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
A tak przynajmiej jak dostanie bezwarunkowe dożywocie z pietnem pedofila to będzie miał prze... ten tego do końca życia... (czyli parę[nascie] ładnych lat)
![]() |
![]() |
#325 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Kara śmierci jak najbardziej. Ale tylko w wypadku wyjątkowo okrutnych morderstw z premedytacją. Jeśli zgwałcił i zabił dziecko, to jedyną "sprawiedliwą" karą jest śmierć.
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() @Kara Śmierci
Olaboga, jedna populistyczna sztuczka a wy już na nią lecicie ;-). Troche powagi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 05-08-2006 o 15:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ale jak się dostanie, to nie wróżę mu długiego życia w pudle i tak - więźniowie nienawidzą pedofili. :P Kary śmierci w stanie bezwględnym nie popieram, bo zawsze istnieje ryzyko posadzenia osoby niewinnej tylko dlatego, że dziecko w stresie pokazało osobę najmniej odpowiadającą wyglądem (albo dlatego, że podejrzany miał skute ręce, vide sprawa pewnego pięćdziesięcioletniego Polaka, który został skazany za gwałt na dziewczynce, bo przechodził niedaleko miejsca zbrodni). Cytuj:
*+10 punktów do lansu Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 05-08-2006 o 16:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#331 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Wiecie co... jak tak sobie czytam te posty to nawet Kaczuszki wydają się mówić coś mądrego, a niektórzy piszący tutaj sprawiają wrażenie strasznie zakompleksionych kreytnów...
Pierd*lenie do potęgi n-tej sku*wieli pt. "Nie będą pedofile za nasze pieniądze żyć!". Tak to powinen pisać głupi 10 latek, a nie ktoś kto chce sprawiać wrażenie mądrego. Kara śmierci to cofanie się o epokę wstecz, każdy ma prawo żyć, najgorszy frajer i nawet chory psychicznie cżłowiek ma do tego prawo. Opinia paru głupków, którym sie w dupie poprzewracało tego nie zmieni. Ciekawe co kolejne, aborcja z funduszu zdrowia? No bo przecież ktoś może nie mieć pieniędzy i takie dziecko by przymierało głodem... a może rodzice chorzy psychicznie, huh? |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
I to prawda: nikt nie ma prawa decydowac o tym kto ma zyc a kto ma umrzec. W 100% sie zgadzam. Tylko to sie tyczy zarowno tych stojacych po tej 'dobrej' stronie jak i tych stojacych po 'zlej'. I ci drudzy musza miec swiadomosc tego, ze jezeli zabija inna osobe wylamuja sie z grona ludzi szanujacych zycie. I tym sposobem ta zasada ich nie dotyczy. W dupe z takim mysleniem, moze cofniemy sie o epoke... ale co w tym zlego? Moze wlasnie tamta epoka byla wlasciwa a my poszlismy nie tym kierunkiem co trzeba?
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 05-08-2006 o 19:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
90% może sobie twierdzić, że on sprytniejszy, ale kilka % twierdzi, że lepiej żeby cierpiał w więzieniu niż "humanitarnie" (o ile przy okazji takiej kary słowo może mieć miejsce) zginął zasypiając or smth. Cytuj:
Oczywiście możliwe, że sądy są zbyt pobłażliwe i pedofile dostają zawiesznie etc. ale tak moim zdaniem nie powinno być. Sam z dwojga złego wolałbym żeby zginęli niż mają wyjść po 20 latach na ulicę. Cytuj:
Cytuj:
Btw. Wreszcie po 15 minutowej walce z tibia.pl post się pojawił... EDIT: O jednym zapomniałem napisać. Do tych co twierdzą, że pedofila zabić bo nie ma prawa żyć: Co z ludźmi, którzy by czekali na śmierć z powodu pomyłki prawa? Skazania niewinnych wszak nadal będą miały miejsce. Ostatnio edytowany przez Thero - 05-08-2006 o 20:38. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#334 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#335 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jak dla mnie człowiek, który zgwałcił i zabił dziecko jest śmieciem. Śmieci się wyrzuca, a nie zamyka w foliowych woreczkach i hoduje. Możecie powiedzieć, że to prymitywny pogląd blabla, ale takie jest moje zdanie. Jeśli nie szanujesz życia innego człowieka, jeśli je mu odbierasz, jesteś śmieciem który nie zasługuje na chodzenie po tej ziemi.
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() Panie zajec czy jak Ci tam. Mam wrazenie, ze nalezysz do MW, a dlaczego? Bo ty kurwa nie wiesz co to nacjonalizm! Ty tutaj glosisz kwestie neonazi~
Co do kwesti zydowskiej. Ostatnimi czasy dla mnie ciezko jest nie byc antysemita po tym co te skurwysyny robia. Najpierw oskarzaja nas o Holokaust, a teraz sami prowadza wojne totalna (patrz. niszcza wszystko szpitale, osiedla cywilne) czy to nie jest aby paradoks? Co do homofobii. NIE! Nie jestem przeciw zwiazkom homo~, ale potepiam adoptowanie dzieci, tak jest juz w Hiszpanii i imo nie wychodzi im to. Btw. nacjonalista =/= nazista. Jesli przychodzi wam na mysl co innego to porownajcie DMowskiego z Hitlerem. Hmm...finito. |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Wytlumacz mi jaka jest roznica pomiedzy "legalnym" zamordowaniem kolesia skazujac go na kare smierci a zamordowaniem go skazujac na dozywocie? lepiej sie poczujesz, bo to nie "sad" go zabil? Czyste raczki beda mieli? Cytuj:
Cytuj:
PS: tak, szanuje zycie ludzkie. Nie w tej sytuacji nie wymagam sprawieliwosi. I tak - jezeli tego wymaga sytuacja chce sie bawic w Boga i mam gdzies jaka potem mnie za to kara spotka. Pedofile powinni cierpiec: czy to poprzez odebranie im wszystkich ludzkich praw (takze tego do zycia) czy poprzez powolne cierpienie jakie spowouje wstrzyknieta do ich krwioobiegu krew. Sa granice ktorych nikt nie moze przekroczyc i ta granica jest gwalt i morderswo na dziecku.
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 06-08-2006 o 10:59. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Użytkownik Forum
|
![]() Matek my się nie rozumiemy chyba. Nie ma sensu rozbijać już postów i wszystkiego komentować, bo my się po prostu nie rozumiemy. Mam głęboko humanitarność w stosunku do pedofila, prawda, nie wiem do końca, kto to jest, bo nigdy żadnego nie spotkałem, mogę mieć o nim błędne zdanie. Mi chodzi o to (i od początku to widać w moich postach), że ludzie nie są od zabijania innych ludzi. Róbcie sobie z nimi, co chcecie, tylko won od pomysłu zabawy w Boga, zabijania innego człowieka. Jesteśmy na tyle rozwinięci, że nie powinniśmy się odnosić do takich sposobów. To na poziomie LPR, nie Polski.
Dygresja: Swoją drogą jak pedofil zabije to jest nielegalne, a nasze sądy mają ich potem legalnie zabijać? Że co, że pedofil pierwszy? No tak, wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że nie uniknie się niesłusznie skazanych, a LPR jest tak nienormalną partią, że moim zdaniem jak już się pojawiły się ostre protesty będą chcieli iść na ugodę, tzn. "kara śmierci tylko w wyjątkowych przypadkach" etc. Tylko, że z naszym sądownictwem zanim sąd udowodni na 100% winę i szczególne okrucieństwo, żeby móc "zabawić się w Boga", mogą mijać miesiące. |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Widzę, że zbyt emocjonalnie podchodzicie do kwestii winy i kary. Co prawda trudno jest wam się dziwić, kiedy chodzi o takie zbrodnie jak pedofilia, gwałt czy morderstwo, powinniście jednak zrouzmieć pewną rzecz. Kara nie powinna być zemstą społeczeństwa na przestępcy, nie jest też (bo i być nie może) zadośćuczynieniem ofierze za poniesione przez nią szkody (chyba, że częścią kary są przeprosiny ze strony sprawcy i rekompensata finansowa, ale na tym kara w najcięższych przypadkach się oczywiście nie może skończyć). Kara powinna tylko i wyłącznie zapobiegać temu, aby taka rzecz wydarzyła się w przyszłości - czyli powinna zarówno samemu sprawcy uniemożliwiać ponowne dokonanie takiego czynu, jak i stanowić ostrzeżenie dla innych potencjalnych przestępców.
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 06-08-2006 o 15:58. |
|
![]() |
![]() |