|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Już śniłem świadomie i uważam, że: | |||
Świadomy Sen daje lepszy efekt niż jakikolwiek narkotyk. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
105 | 44.68% |
Narkotyk jest lepszy od Świadomego Snu. |
27 | 11.49% |
Nie brałem, nie mam porównania (możesz nie zaznaczać nic). |
103 | 43.83% |
Głosujących: 235. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#341 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ja LD miałem tylko jeden raz w dzieciństwie. Gadałem z kumplem i nagle bach - uswiadomiłem sobie, że śnię.
Tak na marginesie to próbował ktoś OOBE? Dla mnie wydaje się być fajne, ale trochę boję się spróbować... Te wszystkie "duchy" które można tam spotkać itp. trochę mnie przerażają. btw. podobno kościół zakazuje takich praktyk, ponieważ dzięki temu ludzie mogą sobie uświadomić, że są bogami dla siebie samego ^^ |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#342 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() gadalem z ksiedzem o tym ( tylko normalnym nie taki ktory poszedl za kase) I powiedzial ze jezeli ktos uwaza ze zle robi to zle robi ale w tym przypadku powiedzial mi ze moge cos odkryc czego nie pojme i moge zachorowac na jakas chorobe psychiczna (zdarzalo sie to u praktykantow oobe lecz bardzo rzadko). Dla mnie samego takie zjawiska jak LD czy oobe nie sa mi obce. W ld mozna spelniac swoje marzenia a w oobe mozna zobaczyc swiat niematerialy... Co do mrowienia sa to wibracje ktore sa przed odzieleniem sie ciala od ciala astralnego
![]() Pamietajcie to niesie ze soba ryzyko, ale wiadomo kazdy za siebie decyduje. Polecam ksiazki Roberta Monroe
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 05 2009
Lokacja: Katowice
Imię: ********
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Wasze wypowiedzi są bardzo interesujące muszę tego spróbować
![]() @Hmm.. Dużo tych erotomanów na forum ;D Ja chce latać ! =] @edit K***a filiku nie ma ![]() Ostatnio edytowany przez Pluszako - 27-05-2009 o 18:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
2. Ksiądz ma doktorat z psychologii mam rozumieć? Skoro straszy chorobami psychicznymi. |
|
![]() |
![]() |
#345 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2009
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Divines
Świat: Refugia
|
![]() Mógłby ktoś spowrotem wrzucić te filmiki na yt? Wdzięczny bym był
![]()
![]() |
#346 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2008
Lokacja: Nowy Sącz
Imię: Flis Apola
Profesja: Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 15
Poziom mag.: 9
|
![]() Dzisiaj, po przebudzeniu, zasnąłem po raz drugi (padał deszcz i w ogóle wstawać się nie chciało). Pod koniec snu pojawiło się menu - mogłem sobie wybrać temat mojego snu. W tym czasie wpadłem* na zajebisty pomysł otwarcia oczu i wcieliłem swój plan w życie. Czy to był częsciowo kontrolowany sen?
* Naprawdę o tym pomyślałem. To się nie stało samoistnie. Ze'To: Dzięx za rade, ale kontrola zaczęła sie od menu. O ile pamiętam, kiedyś też z czystej ciekawości chciałem sprawdzić co się stanie po otwarciu oczu. A że ten wczorajszy sen był snem, zorientowałem sie chyba dlatego, ze, choć gapilem się w opcje w menu, nie mogłem nic odczytać. No, to tyle. ![]()
Ostatnio edytowany przez FlisApola - 23-06-2009 o 20:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
|
![]() @Flis
to był bardzo częściowo kontrolowany sen, jeśli byłbyś w pełni świadomy to z czystej ciekawości wybrałyś coś z tego menu jeśli znowu będziesz choć trochę świadomy we śnie i poczujesz, że cię wysysa to spróbuj obkręcać się w okół własnej osi, w moim wypadku zawsze działa : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Użytkownik Forum
|
![]() Od pierwszej nocy prob treningu z LD bylo widac efekty u mnie. Tzn pamietalem po kilka snow z jednej nocy. Nastepnie po kliku dniach jak udalo mi sie zorientowac ze to jest sen, to dosyc szybko sie budzilem ( mimo prob uzywania "kreciolka") Po tym dalem sobie spokoj, ale ostatnio znow zaczalem sie tym bawic. Efekty sa takie ze jak klade sie z mysla ze chce miec dzisiaj LD, to na 50% takich nocy mam min jeden sen LD. Ale z reguly szybko sie konczy, wiec musze doczytac czy sa lepsze metody od "kreciolka". Jak co to nie mialem LD w pelni tego slowa znaczeniu, bo bylem tylko swiadomy tylko tego ze snie. ( probowalem postawic przed soba jakas laske, w wiadomym celu ;D, ale nic z tego nie wychodzilo
![]()
![]() |
![]() |
#350 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2009
|
![]() Siemka
Ostatnio zainteresowałem się LD, i bardzo chciałem go doświadczyć. Po 3 dniach udało mi się zapamiętać sen, a po 7 dniach było takie coś: Jestem w długim korytarzu, po trenowaniu TR bez zastanowienia spojrzałem na ręce, a one były jakieś takie dziwne, nie umiem tego opisać. Nagle przypomniałem sobie, po co patrze na te ręce. Uświadomiłem sobie sen, ale byłem taki szczęśliwy że po kilku sec sie obudziłem :/ Po 2 dniach miałem dokładnie to samo - Długi korytarz, TR i uświadomienie. Spróbowałem podskoczyć, a podskoczyłem tak wysoko, że walnąłem w 'sufit' i sie obudziłem.. Przez następne 3 tygodnie miałem 4ld, ale odrazu jak sobie uświadomiłem to byłem bardzo szczęśliwy, że po ~tygodniu zwykłych snów wreszcie doczekałem LD, i z tego szczęścia aż się obudziłem :/ Nie wiem co sie dzieje, co mam robić żeby utrzymać LD przez dłuższą ilość czasu? :/ A może to poprostu mi się śni, że mam świadomy sen? I dlaczego cały czas jestem w tym piepszonym korytarzu jak mam ld? ![]() Czekam na odpowiedz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam pytanie ;p Czy jeśli miałem sen,był lekko rozmazany ale pamiętałem go [tworzyłem bo wiedziałem co się za chwilę wydarzy] to czy to był świadomy sen? Miałem już ok. 3 takie sny i każdy pamiętam z najdrobniejszym szczegółem.
![]() |
![]() |
#352 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Świadome sny są wtedy, GDY MACIE NAD NIMI CAŁKOWITĄ KONTROLĘ. To tyle. Nie ma się czym podniecać, że zapamiętaliście sen, albo że go rozpoznaliście.
![]() |
#353 |
Użytkownik Forum
|
![]() I tu się mylisz: sen jest świadomy wtedy, gdy w danym momencie zdajesz sobię sprawę, że śnisz. Nie ważne czy masz świadomość przez ułamek sekundy czy przez 10 minut.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Frequenter
|
![]() Ktoś ma jakiś dobry link do poradnika o LD? Gdyż ten z 1 postu został usunięty.
I takie pytanko: czym sie różni OOBE od LD? Co lepsze? Chcę spróbować ![]()
Masz kartę kredytową/debetową lub konto na Paypalu? Chcesz za darmo dostać iPhona, Xboxa, PS 3 czy najnowszą Nokię? KLIKNIJ TUTAJ! To nic nie kosztuje, a działa! Strona jest wypłacalna! Wszystko o gildiach Wszystko o staminie |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2005
![]() |
![]() Ja niczego takiego nie ćwiczyłem, miałem tylko przypadek LD sam niedawno
![]() Byłem w jakimś ogrodzie, stały jakieś fajne dziewczyny prawie nagie zd, to przeszedłem ide drugi raz stoi jedna fajna dziewczyna, nagle uświadomiłem sobie Ej przecież to jest sen. To podszedłem do niej na luzaku, przytuliłem sie, i sie obuudziłem :/ Ostatnio edytowany przez MiXer - 20-07-2009 o 22:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() LD to po prostu swiadomy sen, a oobe to doswiadczenia poza cialem, czyli czlowiekowi wydaje sie, ze wyszedl poza wlasnie cialo i czesto widzi siebie z gory, moze naprawde jakos wychodzi, swiadcza o tym przyklady ludzi, ktorzy przezyli smierc kliniczna, oni takze doswiadczaja oobe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |